Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-01-08, 04:57 AM   #1
九里貓
Insane Gamer
腐係好事

註冊日期: Mar 2007
XBox Live Gamertagcarman337
6日發生既事.心情好亂好複雜 [更新一日]

求樓主唔好cLOse
請勿開只陳述自己的經歷或一時三刻的感想類型的TOPIC。否則管理人員有權以『日記式TOPIC』為由CLOSE或DEL該TOPIC。

以下呢段野係我唔想同身邊既人講,所以我係度講
好辛苦,所以上黎打字舒發下

我男 22 175高 同埋我會化淡妝出街的
7月26日
我向一個19既女仔表白,結果失敗左
原因A人有兩條女 A人同19個個散左
我表白完先知19唔抵得輸比A人另一條女,所以拒絕左我
即係佢心重係A人度...........

我既第一次表白咁就冇左...... [第一次沖擊]
之後同班兄弟飲到不醒人仕

我開心因為識到19女 我傷心因為19女在他方
我感激因為A人我先識到19女 我仇恨因為19女心在A人

開心定傷心.感激定仇恨 可唔可以比個答案我/////

講到呢度唔好諗住睇埋下面先

7月27 注[B人有女朋友的] 注2[A人係上面個A人 都係有女朋友的]
注3[A人驚左我,因為佢知我失敗因為佢]
B人識到班朋友當中女性比較多,咁之前開PARTY B人叫埋A人去
係PARTY度B人同A人爭TAGER,所以B人極唔託A人
我呢日知呢單野.....
B人叫我小心A人,因26號單野我都未回神,我冇咩點比反應...

7月29 注[我地有個"私鬥"一個大廈單位,講明唔比帯人上去]
注[我係D兄弟中地位都最高,兄弟睇我頭多]
注["私鬥"係我同D兄弟夾$的]
B人識個班朋友有人生日想開PARTY,所以叫左A人
B人識個班朋友當然叫埋B人 A人唔想我黎,當然冇知會我
因為佢地冇地方開PARTY A想"門"住我去私鬥
B人話如果我冇LALA 上黎實炒大 3人關係真係會決列 [而家都唔好得去邊]
所以B人知會我,4男4女 有一男兩女醉左早走 A人同B人重係度WING緊
見玩得埋又講得下,個17女主動同我打車輪. [A人wing左,B人行開左]
[我初吻都未試過,一黎就車 車左成十幾秒]
B人番黎停左車,繼續玩......
我重諗住我既另一半終於出現
玩到咁上下介紹番D人,原來同我車個17女係A同B爭緊既女仔
更爆既係個17女有男朋友 [我開始後悔 我比左第一次佢]
如果我溝個17女 即係B人都唔託埋我 關係到私鬥既兄弟關係會決列
我最後都冇溝到........ [第二次沖擊]
呢日因為要幫B隊人都飲左好多,行唔到直線,不過番到屋企

我開心因為B人叫我開PARTY識到17女 我傷心因為17女有三個人爭緊
我開心因為17女同我打車輪 我傷心因為我既第一次比左佢
我感激因為B人我先識到17女 我仇恨因為AB人爭17女
我內疚 因為違背左兄弟既承若

講多次 A人同B人有女朋友的......

哭笑不得 好辛苦

開心定傷心.感激定仇恨 可唔可以比個答案我/////

7月30日
都係哭笑不得又內疚
好亂同好亂
又同兄弟飲,不過我冇同兄弟提及過呢D事

7月31
6日飲三次 飲到個人咩咁,好辛苦
而想喊又喊唔出,笑又笑唔出,又內疚對唔住D兄弟

咁就打字打左三個鍾.....
話我既即管話
同埋我而家都唔知自己想點..............
以上對各位黎講可能係少事,什至係無聊.
但對我黎講真係好大打擊

8月1 [我有個兄弟跑完步返私竇係門口聽到的內容] 注[C人係酒肉朋友.]
A人同B人加一個C人 係度飲酒 A同B係度互隊.飲飲下A人係度喊.
A人說:我冇晒朋友LA,連九里貓都出賣我,我當佢係朋友架,佢而家咁對我......

最大問題係我呢幾日都係出街都好平常不過比較靜,我又冇做過D咩.
我都未話佢,佢竟然咁講.....

此篇文章於 08-02-08 02:19 PM 被 九里貓 編輯。
九里貓 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 05:58 AM   #2
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
n角關係.............

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 06:52 AM   #3
牛仔‧骨
Game Master

註冊日期: Jul 2007
酒能亂性,但酒醉都有三分醒
你根本係打車輪之前唔係鍾意個女仔
黑心講句只要過多一頭半個月,可能你自已都已經唔記得左喇

舊 08-01-08, 08:22 AM   #4
二伍
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
太複雜,冇心機睇
飲完酒的確令人放鬆晒,係女都上
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 09:15 AM   #5
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
年輕時H慾真強

仲有,兄弟呢d只要有女仔加入就會散
(看過投名狀,就知道這世界上沒有真正的兄弟)

你試想,只要無左個17女,你地會變成咁嗎??

舊 08-01-08, 09:31 AM   #6
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
這就是青春
我地講乜都無用, 自求多福
做人清醒o的同眼光放遠一o的, it will be past.

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 09:43 AM   #7
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
17歲果件.....做佢條仔都幾慘

舊 08-01-08, 09:55 AM   #8
Norm
=_="""""

其實樓主係男定女?
樓主係咪飲左酒寫呢篇野?唔係好明佢講咩

舊 08-01-08, 09:58 AM   #9
Norm
=_="""""

一句講晒...其實咩都未發生過...樓主唔洗太介意

舊 08-01-08, 10:00 AM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
你當17女係散餐算啦(佢擺明玩open,你想玩o既咪陪佢玩下,不過千祈唔好擺錢落去),不過.....你那兩個AB朋友都係絕交算啦,一腳踏兩船已經唔係好人

唔好喊,件事根本錯不在你

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 10:12 AM   #11
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
引用:
作者: 豆腐 查看文章
年輕時H慾真強

仲有,兄弟呢d只要有女仔加入就會散

(看過投名狀,就知道這世界上沒有真正的兄弟)

你試想,只要無左個17女,你地會變成咁嗎??
同意..
既然稱呼得做兄弟..
有女既加入 呢段關係就唔再只係兄弟....

起源應該係個19歲女仔吧?

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 10:27 AM   #12
豆腐
無間豆

引用:
作者: 王龍 查看文章
同意..
既然稱呼得做兄弟..
有女既加入 呢段關係就唔再只係兄弟....

起源應該係個19歲女仔吧?
應該有兩位...
19同17.....

舊 08-01-08, 10:29 AM   #13
王龍
Game Master
天気

引用:
應該有兩位...
19同17.....
其實樓主都係想拍拖..
我諗兩個佢都唔係鍾意a

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

舊 08-01-08, 10:33 AM   #14
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
樓主,你都係唔好為呢個廁所煩惱喇,搵個course讀番好d中文先啦

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 10:38 AM   #15
豆腐
無間豆

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
樓主,你都係唔好為呢個廁所煩惱喇,搵個course讀番好d中文先啦
讀書,充實自己
咁就會有多D內涵,可以溝D質素好D既

舊 08-01-08, 10:38 AM   #16
王龍
Game Master
天気

引用:
讀書,充實自己
咁就會有多D內涵,可以溝D質素好D既
咁就唔駛再為呢D咁煩惱同"複習" ?

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

舊 08-01-08, 10:40 AM   #17
豆腐
無間豆

引用:
作者: 王龍 查看文章
咁就唔駛再為呢D咁煩惱同"複習" ?
樓主[複習]緊煩惱
都講得過既.....
不過正字係
[複雜]

舊 08-01-08, 10:48 AM   #18
王龍
Game Master
天気

引用:
樓主[複習]緊煩惱
都講得過既.....
不過正字係
[複雜]
不過最重要都係樓主睇開d者
17個件可能只係high大左 見人就車..
無謂因為俾人車完就誤會覺得自己係鍾意左人先得架

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

舊 08-01-08, 10:49 AM   #19
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

我唔係好明白wor

即係佢同17果個打左轉車輪就鍾意左人,覺得佢係真命天子??

同埋19 果個係唔係已經唔關事??

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 10:54 AM   #20
Thaws

註冊日期: Oct 2003
PSN  IDThaws
XBox Live Gamertagthaws
19只係造成主角同A不和的楔子

真正導火線是青春無敵17歲

舊 08-01-08, 10:58 AM   #21
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
樓主被人奪走初吻 所以唔開心姐
男生麻 ....睇開點
你比人奪時 你奪返人既姐
其實你賺左架 你無女朋友 佢比到你有初戀既味道呀

舊 08-01-08, 11:02 AM   #22
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

引用:
作者: Thaws 查看文章
19只係造成主角同A不和的楔子

真正導火線是青春無敵17歲
I SEE~
果D肉朋友無左都唔洗恨LA~

(玩手指) 我都係22, 點解我無D甘GE經歷!? (玩手指)

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 11:05 AM   #23
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
有d 事情唔駛太認真......
唔係話要以唔認真o既態度去處理任何事,
只係唔駛認真到,將每一種感受都分清楚計番晒出處,
咁樣真係好搞到自己好辛苦

「你搶左我條女」、「你條女講兄弟是非」o既問題,
有時大家只要一齊吹下水無無聊聊癲下玩下,第日又唔會放係心。
如果真係兄弟o既話

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 11:07 AM   #24
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
引用:
作者: Middle 查看文章
有d 事情唔駛太認真......
唔係話要以唔認真o既態度去處理任何事,
只係唔駛認真到,將每一種感受都分清楚計番晒出處,
咁樣真係好搞到自己好辛苦

「你搶左我條女」、「你條女講兄弟是非」o既問題,
有時大家只要一齊吹下水無無聊聊癲下玩下,第日又唔會放係心。
如果真係兄弟o既話

佢地既兄弟係人地女朋友叫阿嫂架麻
阿嫂邊可以攪架

舊 08-01-08, 11:09 AM   #25
Norm
=_="""""

引用:
作者: 管家婆 查看文章
樓主被人奪走初吻 所以唔開心姐
男生麻 ....睇開點