Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-22-20, 02:44 AM   #151
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
爆機約40個鐘, 白金約50個鐘
lv100後仲有得升, 仲有mini game排行同其他收集元素可以玩
隻game最值得讚係好有心機咁 重現晒悟空又細路到布歐篇出現過既地方同建築, 除左無天神村...
動畫都係Arc System隻fighterz勁d

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-20, 11:46 PM   #152
kyo353
Game Master

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDkyo353
支線任當時唔做係咪爆左機都接唔返?

舊 01-23-20, 02:11 AM   #153
lwmanroy
Senior Gamer
秀茂坪快昇小王子

註冊日期: Feb 2014
PSN  IDlwm1975
XBox Live GamertagMAN1975
巴哈講左之後有小雲支線下載
lwmanroy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-20, 09:14 AM   #154
ultimawk

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
作者: kyo353 查看文章
支線任當時唔做係咪爆左機都接唔返?
from 巴哈:
官方同時透露後續的更新將會追加「時光機」的功能,讓玩家可以回到過去完成之前遺漏的任務。
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-23-20, 10:34 AM   #155
kyo353
Game Master

引用:
作者: ultimawk 查看文章
from 巴哈:
官方同時透露後續的更新將會追加「時光機」的功能,讓玩家可以回到過去完成之前遺漏的任務。
咁即係要等
我爆左機唔見左琪琪,唔知中左bug定係佢去左第二度?
想整埋幾個套餐都唔得。。。

舊 01-23-20, 03:05 PM   #156
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: kyo353 查看文章
咁即係要等
我爆左機唔見左琪琪,唔知中左bug定係佢去左第二度?
想整埋幾個套餐都唔得。。。
我反而試過出現兩個琪琪 但爆左機一定只會留係屋企
NPC消失接唔到支線都試過, 去第二張map再入過去就應該出現返

舊 01-23-20, 03:57 PM   #157
kyo353
Game Master

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
我反而試過出現兩個琪琪 但爆左機一定只會留係屋企
NPC消失接唔到支線都試過, 去第二張map再入過去就應該出現返
就係彈出彈入都冇,換人都試過。。。
上巴哈問有人都係咁,睇黎係BUG。。。
睇黎要等更新

舊 01-24-20, 08:32 AM   #158
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
早幾年出果異戰都好玩?
而家PSN做緊$96

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-20, 09:46 AM   #159
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
玩得好慢,琴晚先白金
keep住掃晒全支線,冇遇到bug,最後特典小雲支線送左3個紋章都算係咁

人物封頂lv250,訓練所刷肥婆1粒鐘大概6~7000萬exp
雖然唔慢但諗左下都係等埋dlc角色先一齊搞,費事到時又要特登練多次

講返隻game其實幾微妙,只睇名場面既話真係做得非常好,還原度可以比100分
不過始終改篇game長度有限制,冇得唔刪野,特別係布歐篇講故講得好簡,而且一味播片好少有得玩
戰鬥方面keep住做支線就冇難度,基本上亂打都S,印象中我只有兩場A
早期主用狂出波果幾招(但悟飯特別遲學),傷害唔算低而且單挑既話好大機會打到敵人連郁都郁唔到,boss都係
後期只需要大型AOE連發(得悟飯冇)連畫面都唔洗睇
所以我覺得悟飯打得特別攰,雖然佢一個上勾拳打幾百萬真係好勁...

睇人資料解包話季票以外可能仲會有其他dlc,期待期待

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-20, 10:35 AM   #160
DC 97
The One

Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
海龜支線要揾食物材料,有冇方法知去邊到揾到?

舊 01-27-20, 06:02 PM   #161
ShinShiden
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDshinshiden
XBox Live Gamertagshinshiden
引用:
作者: DC 97 查看文章
海龜支線要揾食物材料,有冇方法知去邊到揾到?
你先回悟空家果個map, 之後應該有支線任務點出現去搵農夫,佢會要你去返 龜屋個map既一個島仔度 潛入水中搵魚群(發光)果啲食物素材,拎到後就可以返去換蕃茄的了

ShinShiden 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-20, 01:00 AM   #162
ericwpk
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
PSN  IDericwpk66
咩情況下先可以直接係大地圖撞死 D 卒?

ericwpk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-20, 09:36 AM   #163
kyo353
Game Master

引用:
作者: ericwpk 查看文章
咩情況下先可以直接係大地圖撞死 D 卒?
高佢5lv ,狂暴敵人唔得

舊 01-28-20, 02:09 PM   #164
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
白金後忍唔住清埋全收集同全部龜仙人任務,搞起黎意外地有意思
其中競賽有少少難度,要求所有14場競賽排位第一
建議改爆架車先去做(最高LV50,需要開發社群滿級)

成隻GAME所有D獎牌都拎齊,學晒全部人全技能之後仲剩低447個

參考訓練所需D獎牌
悟空 : 123個(15招)
杜拉格斯 : 87個(10招)

兩人分別為需求量最大及最少角色
假設真係有DLC角色而又唔打算再加新既D獎牌,咁大概最多只會有4名DLC角色

第2輪狂暴敵人從lv130開始,打到最後最高lv200(格古達+悟天格斯)
打死之後會從lv130開始loop,最後依然只有200,敵人唔會再加強

玩無可玩呢次真係封GAME等DLC

舊 01-28-20, 02:17 PM   #165
kimtch

註冊日期: Mar 2008
PSN  IDkimtch
隻驚而家最衰係過左既支線冇得番去做,..
要等UPDATE出時光機
kimtch 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-20, 08:27 PM   #166
ultimawk

我都打到白金
有D可惜係中後段少左D劇情
例如杜拉格斯返未來打人造人&斯路
布歐篇除左最後打瘦布歐嗰段外, 感覺好似趕收工咁, 少左好多劇情
爆主線後又冇得用比古洛同悟天格斯, 唔知係咪要之後DLC先有得用
不過咁多年先出一隻叫做有質素的龍珠rpg都算係咁
舊 01-28-20, 11:35 PM   #167
Hawk
Game Master

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDSW-5310-1709-3227
PSN  IDHawkHK
啱啱打完菲利篇,cc2做哩啲動畫game真係有一手,唔係完美但主要既名場面同感動位都有還原俾玩家,不過我想講係點解唔由悟空細個做起呢? 做埋就成隻game可以同成套漫畫一齊收藏喇~

ps 好希望jojo同hunter都可以用類似既形式做game

此篇文章於 01-28-20 11:41 PM 被 Hawk 編輯。
Hawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-20, 12:03 AM   #168
siuterry
Insane Gamer

註冊日期: May 2007
求救!!!
我玩到魔童打20號人造人前搵幾個同伴,
到我搵比達但目的地冇左個人,
附近有狂爆任務50LV,
有部份人話呢個係Bug,
比達比個狂任卡住,
要打嬴個任先可以出返主線,
問題係我得37LV,
而且auto同人手save都已經去唔返之前個進度

舊 01-29-20, 03:42 AM   #169
Kello820
Crazy Gamer

引用:
作者: kimtch 查看文章
隻驚而家最衰係過左既支線冇得番去做,..
要等UPDATE出時光機
其實...期限前唔漏做咪得囉,點解要漏.全支線+爆機都只係30幾粒鐘,又唔過份
換個睇法,3月架時光機根本就係救濟黎,其他會漏野既game都唔係奉旨會有架,可以唔洗重玩已經要多謝佢先係
引用:
作者: siuterry 查看文章
求救!!!
我玩到魔童打20號人造人前搵幾個同伴,
到我搵比達但目的地冇左個人,
附近有狂爆任務50LV,
有部份人話呢個係Bug,
比達比個狂任卡住,
要打嬴個任先可以出返主線,
問題係我得37LV,
而且auto同人手save都已經去唔返之前個進度
暫時冇辦法,只可以升lv升到打贏隻狂暴敵人
雖然地圖上唔比同時出現兩名相同npc都叫合理,但局人咁早期就升到lv50呢個好明顯係bug黎,將來應該會修正

此篇文章於 01-29-20 03:45 AM 被 Kello820 編輯。
舊 01-29-20, 04:53 AM   #170
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: Hawk 查看文章
啱啱打完菲利篇,cc2做哩啲動畫game真係有一手,唔係完美但主要既名場面同感動位都有還原俾玩家,不過我想講係點解唔由悟空細個做起呢? 做埋就成隻game可以同成套漫畫一齊收藏喇~

ps 好希望jojo同hunter都可以用類似既形式做game
場景差唔多有晒, 我諗應該係悟空細個同班對手都唔識飛又無乜招, 要做多套戰鬥系統比佢太麻煩又唔化算

舊 01-29-20, 10:58 AM   #171
ultimawk

引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
場景差唔多有晒, 我諗應該係悟空細個同班對手都唔識飛又無乜招, 要做多套戰鬥系統比佢太麻煩又唔化算
細路篇比較多細微位,見佢出布歐篇出到咁都係算吧la
以前sfc超悟空傳細路篇已經幾完整
舊 01-29-20, 12:06 PM   #172
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
以前玩磁碟,不知七龍珠抄多少?

舊 01-29-20, 12:21 PM   #173
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
引用:
作者: ultimawk 查看文章
細路篇比較多細微位,見佢出布歐篇出到咁都係算吧la
以前sfc超悟空傳細路篇已經幾完整
細路篇最好玩係GBA果隻

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-20, 02:18 PM   #174
hlcw99
LAZY KING

註冊日期: Dec 2013
PSN  IDhlcw99
細路龍珠仲有WII 果隻, 畫面唔太差, 不過好似樓上版友講, 冇乜招出戰鬥好易悶 ...

當時都係極速爆左個價仲靚仔就即放....
hlcw99 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-29-20, 05:09 PM   #175
DC 97
The One

PSN  IDDC97
打完斯路,用悟飯點解咁多支任做唔到?

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSP]Dragon Ball Z 真武鬥會 [已售] neo2046 手提遊戲機討論版 263 05-09-06 09:37 PM
dragon ball z snowman 街機遊戲討論版 13 09-06-05 09:53 PM
DRAGON BALL AF 龍寶寶 日本動漫畫討論版 14 04-05-04 12:50 PM
請問Dragon Ball Z 1&2有乜分別? wai 電視遊戲討論版 5 02-11-04 10:01 AM
[Wsc] Dragon ball ShanTou 手提遊戲機討論版 7 11-24-03 12:34 AM

現在的時間是 09:54 PM

手機版 | APP版