Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-08-20, 08:07 AM   #126
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: neo2046 查看文章
6 Hype Monster Hunter Rise Details | IGN
https://youtu.be/Fk9C5F38a9Q

New Monster Hunter Rise details – can skip cutscenes, no voice chat, more
https://nintendoeverything.com/new-m...ice-chat-more/
唔明Switch點解做唔到build-in chat...
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 02:04 PM   #127
[X-MEN]
Insane Gamer

註冊日期: Apr 2012
引用:
作者: qwe 查看文章
唔明Switch點解做唔到build-in chat...
應該係想部機全力run隻game,switch本身其實係support voice chat(唔洗經電話app),但得好少game用
[X-MEN] 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 10:44 PM   #128
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 10:56 PM   #129
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
傳左出Switch Pro都一年, 我覺得下年出機會幾大 可能下半年 始終機能上有呢個需要
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 08:30 AM   #130
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Heaven 查看文章
傳左出Switch Pro都一年, 我覺得下年出機會幾大 可能下半年 始終機能上有呢個需要
好多新遊戲都經常彈game 同lag(連自家pokemon都pag,最慘喺無乜野值得lag)
唔喺3月出我會覺得好失望,本身出果陣性能已經跑輸其他廠一大截

MHR無縫地圖個地圖又多物件,我想像唔到會點
事關隔離凱島都會lag 機
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 10:35 AM   #131
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
第二樣唔講,你四個人連線果時一人帶隻狗同貓
對面同場兩隻甚至三隻怪
加埋15個object一齊出現,實在好難想像NS會唔Lag

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 11:51 AM   #132
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
第二樣唔講,你四個人連線果時一人帶隻狗同貓
對面同場兩隻甚至三隻怪
加埋15個object一齊出現,實在好難想像NS會唔Lag
4人連線限帶1隻貓or狗,淨計player都係8
但我信加埋怪嘅特效會lag⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 12:12 PM   #133
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
對上10年,MH 都有特別版主機 (Wii除外)
今次會無?!
我估佢係唔放便公佈有pro 機姐
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 12:28 PM   #134
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Terry仔 查看文章
對上10年,MH 都有特別版主機 (Wii除外)
今次會無?!
我估佢係唔放便公佈有pro 機姐
仲有半年唔急嘅
老任今代啲嘢公佈到發售都好快,三個月前先講都得

話說標題日期打錯咗
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 03:20 PM   #135
[X-MEN]

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
好多新遊戲都經常彈game 同lag(連自家pokemon都pag,最慘喺無乜野值得lag)
唔喺3月出我會覺得好失望,本身出果陣性能已經跑輸其他廠一大截

MHR無縫地圖個地圖又多物件,我想像唔到會點
事關隔離凱島都會lag 機
由手機版發出
Pokemon冇乜參考價值,講技術Gamefreak本身就廢,望下Level5嘅妖錶4同Capcom嘅MHS2就會睇到同Gamefreak個差距
舊 10-13-20, 07:04 PM   #136
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:

舊 10-17-20, 05:55 PM   #137
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
GNN:在之前的試玩中可以看到,玩家能透過捕捉野生的翔蟲來增加翔蟲的使用次數,具體來說翔蟲的上限是多少呢?能不能再透過技能來增加?

一瀨:翔蟲的上限是 3 隻,一開始跟著獵人的有 2 隻,透過捕捉的話最多可以再多一隻野生的。也沒有辦法透過技能來保持在 3 隻的狀態。
引用:
GNN:雖然之前有透過直播來展示實機試玩,不過有很多玩家提出了「真的是用 Switch 實機來遊玩嗎」的疑問,也對 FPS 的表現感到很在意。這個部分是否能更詳細說明一下呢?

一瀨:沒錯,我們在展示時用的真的都是用 Nintendo Switch 實機來遊玩。《魔物獵人 崛起》基本上是跟過去的《魔物獵人》系列作一樣,以 30fps 為目標來開發的。不管是 TV 模式還是手持模式,我們目前都能夠維持在 30fps 的表現。

( 全文 )
《魔物獵人 崛起 / 物語 2》巴哈獨家專訪
為了讓老玩家與新玩家都能享受而開發新作

https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=204919

舊 10-17-20, 06:33 PM   #138
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
GNN:根據之前的試玩展示,武器似乎全部共有 14 種,其中會有新的武器嗎?

辻本:沒有新的武器,數量沒有變多也沒有變少,但是所有 14 種武器都加入了許多對應翔蟲的新動作,相信玩家們可以體驗到摸索新玩法的樂趣。

頂你個肺,MHWI本身已經需要有新武器啦,MHR都仲未肯出
本身都好多MHW舊動作, 依家淨係加武器一兩招動作

舊 10-18-20, 10:22 AM   #139
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
玩就玩硬。只係覺得冇咩新鮮感

舊 10-21-20, 08:35 PM   #140
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
Monster Hunter Asia - Capcom
https://www.facebook.com/capcom.monsterhunterasia/

此篇文章於 10-21-20 08:38 PM 被 neo2046 編輯。
舊 10-21-20, 08:39 PM   #141
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

https://www.facebook.com/capcom.mons...type=3&theater

引用:
Monster Hunter Asia - Capcom
11 hrs ·

Tetranadon Concept Art ② // 河童蛙 草稿圖② // 요츠미와두 러프 스케치②
#MHRise

舊 10-22-20, 07:10 AM   #142
野良猫
肥倫

仲未肯改標題日期www
舊 10-22-20, 10:53 AM   #143
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
Mhs個po沉咗,話說呢期重玩緊MHS
最想佢改變嘅就喺主角騎果隻龍唔好再喺迷你版,
條火龍同個人差唔多大細真喺咩氣勢都無哂

仲有我要騎霸龍等等嘅緊急怪,最好比埋黑龍我騎
無其他了

MHR真喺實機畫面?keep到又可以唔lag喎
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-22-20, 02:07 PM   #144
[X-MEN]

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
Mhs個po沉咗,話說呢期重玩緊MHS
最想佢改變嘅就喺主角騎果隻龍唔好再喺迷你版,
條火龍同個人差唔多大細真喺咩氣勢都無哂

仲有我要騎霸龍等等嘅緊急怪,最好比埋黑龍我騎
無其他了

MHR真喺實機畫面?keep到又可以唔lag喎
由手機版發出
Optimize得好咪唔lag
舊 10-31-20, 12:40 AM   #145
[X-MEN]

大劍新片
舊 10-31-20, 07:55 AM   #146
野良猫
肥倫

取消咗騎乘?
定係特定空中攻擊先計騎乘值

唔好同我講大劍直插嗰下又係破防技

此篇文章於 10-31-20 08:24 AM 被 野良猫 編輯。
舊 10-31-20, 12:38 PM   #147
[X-MEN]

引用:
作者: 野良猫 查看文章
取消咗騎乘?
定係特定空中攻擊先計騎乘值

唔好同我講大劍直插嗰下又係破防技
官方話有騎乘,但同以往唔同,詳細要等佢公佈先知
舊 10-31-20, 12:55 PM   #148
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
> 4:05

要扣兩隻翔蟲先出到特殊攻撃..............

無左投射器大劍成個地面攻勢慢左好多.............

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-20, 01:22 PM   #149
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
翔蟲應該非戰鬥時回復得快D, 單純用嚟移動
戰鬥時可以SET番正常回復時間

舊 11-01-20, 01:48 PM   #150
野良猫
肥倫

引用:
作者: STRIFE 查看文章
翔蟲應該非戰鬥時回復得快D, 單純用嚟移動
戰鬥時可以SET番正常回復時間
但咁就有灰色地帶

佢依家設定第一隻回復速度較快第二隻較慢反而仲方便亦較公平(對制作組嚟講)

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 『モンスターハンター』×真島ヒロ先生 MONSTER HUNTER漫画化決定!4月4日連載開始 money 日本動漫畫討論版 32 07-12-18 10:24 PM
Monster Hunter 同人小說 - 狩人時代 Sam@Gaforum 學術文化綜合研討區 136 05-15-09 11:59 PM
[Wii] Monster Hunter G Wii [已售 | 附赠MH3 体験版] imgahou 電視遊戲討論版 866 04-28-09 01:37 PM
手痕畫--Monster Hunter小圖 sunmei Cosplay同人MIX討論區 3 11-30-08 04:30 PM
[CG]monster hunter 炎王龙装(全年齡健康的) 【子夜】 Cosplay同人MIX討論區 8 01-11-08 01:03 AM

現在的時間是 07:18 AM

手機版 | APP版