Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
電視遊戲討論版>Assassin's Creed III (英文版&中文版 均已售| DLC暴君華盛頓降臨!)
魔璃 09:44 AM 03-03-12
咁蛇叔既

BIG ASSASSIN
鐵之侍 10:10 AM 03-03-12
打獵?有趣,雪地戰會是主要場面?

打野戰也沒法子啦,說真移民不久不會想會有太多建築吧……

第一張圖應就是波士頓了?

http://zh.wikipedia.org/wiki/%E6%B3%...A3%AB%E9%A1%BF
鈴蘭 11:55 AM 03-03-12
睇佢身裝備
似乎無左位放刀仔...以前插係條腰度
而家果個位放左pistol

希望係有野戰既同時城鎮都有番咁上下大同有幾個城
係人地屋頂跳來跳去始終係AC既醍醐味黎

睇真D 連隻bolt都係牛仔bolt黎
Vanux 12:38 PM 03-03-12
ACII 都出左三隻, 玩法都無乜大分別, 除左有唔同場景睇, 真係玩到好悶... 好彩UBI SOFT啲GAME係Gamestop 成日減價減到廿蚊加紙, 先有心機求其玩完佢個故事, 雖然都唔係好明個故事噏乜.. 如果ACIII玩法仍然差唔多, 相信廿蚊都慳番, 廢事又要追幾集....

講暗殺都係天誅好玩啲, 可惜日本仔唔爭氣, 晝面同技術都去唔到AC咁既質素, 唔敢出HD機....
shodanng2 11:25 PM 03-03-12
作者: Vanux:
ACII 都出左三隻, 玩法都無乜大分別, 除左有唔同場景睇, 真係玩到好悶... 好彩UBI SOFT啲GAME係Gamestop 成日減價減到廿蚊加紙, 先有心機求其玩完佢個故事, 雖然都唔係好明個故事噏乜.. 如果ACIII玩法仍然差唔多, 相信廿蚊都慳番, 廢事又要追幾集....

講暗殺都係天誅好玩啲, 可惜日本仔唔爭氣, 晝面同技術都去唔到AC咁既質素, 唔敢出HD機....
我剩係爆左第一代
之後見第二代好好評價都想玩
點知見又出多兩隻
成日想佢出個全集先一次過買
但又有第三代...

我覺得有時Ubisoft要識見好就收
出得過密
唔代表可以幫個系列推上高峰
kakajit 11:54 PM 03-03-12
作者: shodanng2:
我覺得有時Ubisoft要識見好就收
出得過密
唔代表可以幫個系列推上高峰
咁佢至少出得密但無做臭個招牌喎
幾時開始令人覺得出得密=做得衰? 呀...應該係D日本續作
鈴蘭 12:40 PM 03-03-12
如果真係用三年時間整
我諗今次應該系統面又會大改至係
AC2相關作品基本上都係AC2既改良
但AC2去AC3個進步度 我相信會被要求當初AC1->AC2咁大既幅度
eric628 05:41 PM 03-03-12
刺客信条3 GI访谈细节透露!主角 故事 年代 系统 战斗
新主角名叫: Connor/Ratohnhake:ton (念: Ra-doon-ha-gay-doo) 父亲英国人,母亲印第安人
游戏会展现connor在美国的儿童时代,家园Mohawk.遭遇白人殖民者践踏,导致他毕生专注于反抗独裁和暴力
乔治华盛顿会登场,主角与他的交叠是核心内容
本杰明 富兰克林 不会替代达芬奇作为新发明家的角色
年代为1753-1783,围绕波士顿和纽约展开
会有一系列历史事件,以及几千人的战场(无双?)
故事依然是刺客对骑士,讲述connor的冒险
并非所有殖民者都是好人,也并非所有英军都是坏蛋,剧情会涉及很多灰色道德描述,骑士团真心觉得自己是在拯救世界
法国人和印第安人也会出现
在战争最后会有现代物品出现在纽约
会有大量荒野场景
Frontier的地图比兄弟会大1.5倍
Frontier 包括来克星敦 Concord connor的家乡
新强化引擎,展现千人战场,人物面部也更精细
可以猎杀野兽获取资源,猎杀的方式不同,获得的东西也不同
荒野戏份很大,会提供很多位置进行刺杀和战斗,比如树上,悬崖边,灌木
腕刃还在
世界会随着时间改变,有季节设定,冬天士兵行动更缓慢,河流会结冰等等
有更多的社团和组织可以加入,提供任务
有经济货物,新财产系统,desmond戏份也会增加
会有更多谜题,比如第一人称迷宫
animus3.0 新界面
更多的平台层次
全同步系统还在,会给与奖励
小弟系统似乎也在
聯盟团体不会再出现,会有替代品
新通缉系统,限制更小
会有快速旅行
不會有更多的塔防游戏了
connor的装备和服装可以强化
城市细节更丰富
可以跳过马车或是滑过障碍,自由奔跑更流畅
动作更丰富,可以使用人肉盾牌等
魔璃 05:47 PM 03-03-12
>不會有更多的塔防游戏了

笑左
雪舟等楊 05:56 PM 03-03-12
美國立國史...............唔多熟, 好難投入
普通人一個 08:46 PM 03-03-12
作者: 雪舟等楊:
美國立國史...............唔多熟, 好難投入
以前中學初中西史科唔係有教咩.......
鐵之侍 02:02 PM 03-05-12
追加圖片(轉自a9vg)

Metal Gear NT 02:07 PM 03-05-12
野外一part
有o的元素應該可以參考MGS3,反正佢地咁friend
魔璃 09:51 PM 03-03-12
初中有咩?
我中4修西史第一課先教美國立國史 ...
普通人一個 09:55 PM 03-03-12
作者: 魔璃:
初中有咩?
我以前中學有教呀,考試仲要死背爛背.....
chunmanx 01:41 AM 03-05-12
初中有咩?
初中係真係冇教美國史
所以我對美國史一囂不通
鈴蘭 12:43 PM 03-05-12
作者: chunmanx:
初中係真係冇教美國史
所以我對美國史一囂不通
莫講話初中,我會考讀西史既都無教/
唔夠時間教,索性主力教歐洲史

不過主人公係印第安人混血 對鬼佬game黎講算唔算係幾少有?
我見好似好少game會去接觸印第安人呢一範 仲要做埋主角
鐵之侍 01:57 PM 03-05-12
作者: 鈴蘭:

不過主人公係印第安人混血 對鬼佬game黎講算唔算係幾少有?
少少歷史知識,原來那時代有很多移民會找印弟安女子結緍(簡單來說兩方人對對方是很滿意的,反之印弟安男子和外國女子結婚就少很多),當然這種通緍自然帶來很多問題了
CalvinPig 03:23 PM 03-05-12
作者: 鈴蘭:

The protagonist from Prey is a Cherokee

And I think he's the first American Indian protagonist in game history
6402oen 01:52 AM 03-06-12
官方中文字幕版
http://www.youtube.com/watch?v=zabSNYMIxGk
作者: :

鐵之侍 08:48 AM 03-06-12
>殺人後你需要收割頭部皮膚, 證明已完成任務

完全的印弟安人本色

看預告真是使我想回MGS3啊
魔璃 10:27 AM 03-06-12
作者: 鐵之侍:
>殺人後你需要收割頭部皮膚, 證明已完成任務

完全的印弟安人本色

看預告真是使我想回MGS3啊
大概估倒今次第3個kero球既守護者系印弟安族人
不過諗一諗, 要繼承血緣既話主角會唔會唔系純印弟安血統 ?
kakajit 11:29 AM 03-06-12
大概估倒今次第3個kero球既守護者系印弟安族人
不過諗一諗, 要繼承血緣既話主角會唔會唔系純印弟安血統 ?
之前有傳話主角係英國mix印弟安人
HumanBeing 09:58 PM 03-03-12
應該點都比第一集十字軍東征為人熟悉D?
鐵之侍 11:39 PM 03-03-12
>本杰明 富兰克林 不会替代达芬奇作为新发明家的角色

搞錯啊……難得的發明家角色都不好好運用?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面