Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 06-12-12, 03:09 PM   #126
b_boy
God of Gamer
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: 風音 查看文章
赤兔/
打激勵狼我俾佢叉7次先開上計落黎都打唔入
佢無上黎沖水\
定係你出城開赤兔果下太靚?

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:11 PM   #127
b_boy
↘呆~

引用:
作者: zeroorz 查看文章
相性(‧w‧)/ 純色勝在有蔣濟XD

雄飛好似難打過赤兔,我果副冇柵,唔識頂雄飛+戰乳女啊XD
但又唔想落文聘+丁夫人...
橫弓+出入守
唔好彩要讓2下門仲有得追架

淯底可保一世平安
舊 06-12-12, 03:13 PM   #128
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: b_boy 查看文章
佢無上黎沖水\
定係你出城開赤兔果下太靚?
唔開上計入唔到廚夫+胡車兒+橫弓架喎
上計就赤兔人心

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:15 PM   #129
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
2下門追毛? 最多一下 第2下狼個水扣到5智 50%血

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:19 PM   #130
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
赤兔/
打激勵狼我俾佢叉7次先開上計落黎都打唔入
點解打赤咆要用上計....
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:22 PM   #131
abingo
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2012
狼顧打雄飛英魂
頭2下開上守
橫弓加突擊
雄飛昇華>集增雄飛昇華
最多輸2下門
之後精兵狼顧狼顧
對面應該頂唔到

舊 06-12-12, 03:23 PM   #132
b_boy
↘呆~

引用:
作者: GUSTAV 查看文章
why我對過d單色狼
我打80%城血都可以比佢打番90%
最後果下赤青赤好難守

淯底可保一世平安
舊 06-12-12, 03:24 PM   #133
風音
The One

註冊日期: Feb 2004
Wii U ID我願像浮雲
PSN  ID輕輕的飄遠了
XBox Live Gamertag拋開一切好逍遙
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
因為佢輸城先

セカイガオワルマデハー ノシ
(☝ ՞ਊ ՞)☝オメデトウ
⊃天⊂
風音 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:26 PM   #134
b_boy
↘呆~

引用:
唔開上計入唔到廚夫+胡車兒+橫弓架喎
上計就赤兔人心
7 6 5.5 咋喎
佢第4下先上, 沖你2隻後拉後, 3~5c就有第二下
唔沖呂布都可以沖香香喎

淯底可保一世平安
舊 06-12-12, 03:26 PM   #135
zeroorz
Insane Gamer
( ◕ ‿‿ ◕ )

註冊日期: Aug 2010
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
2下門好難追,除非叫埋卞皇后跳舞

如果唔換腳,我諗都只可以搏開幕唔俾對面開到蔣濟,搏用蔣濟伏到雄飛再沖水呱,但佢開左戰乳女既話好易俾佢一砲一隻殺到..:X

定係簡單啲,我狼顧加得4果陣用局地散去散佢算

//

引用:
狼顧打雄飛英魂
頭2下開上守
橫弓加突擊
雄飛昇華>集增雄飛昇華
最多輸2下門
之後精兵狼顧狼顧
對面應該頂唔到
多謝指點,下次試下先:X
雖然我應該無辦法做到唔用反唔用散只輸兩下門..:(

引用:
why我對過d單色狼
我打80%城血都可以比佢打番90%
最後果下赤青赤好難守
好少可成功打到人90%....:(
多數對面出側邊突下磨下又守到,攻城果陣司馬懿要番番出去開第四下,攻唔耐,郭淮防突又少左1.5cost攻城....:X
anyway係我太打唔慣個matching
下次落番騎馬樂進,試下唔靠皇后攻城打赤青赤.

此篇文章於 06-12-12 03:36 PM 被 zeroorz 編輯。
zeroorz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:27 PM   #136
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
7 6 5.5 咋喎
佢第4下先上, 沖你2隻後拉後, 3~5c就有第二下
唔沖呂布都可以沖香香喎
逐隻沖都仲得

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:29 PM   #137
鬼東東
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2011
PSN  IDanthony_tung99
我畢業了
征霸達成
鬼東東 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:31 PM   #138
b_boy
↘呆~

引用:
作者: 鬼東東 查看文章
我畢業了
征霸達成
征霸鬼哥

淯底可保一世平安
舊 06-12-12, 03:34 PM   #139
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

引用:
我畢業了
征霸達成
我只好都去努力升霸王.....:X

舊 06-12-12, 03:45 PM   #140
鬼東東
Crazy Gamer

片各晚post
但最後—個卻昰最rubbish
7勝2敗有D鷩
希望引退前可以見下大家
舊 06-12-12, 03:47 PM   #141
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:

如果唔換腳,我諗都只可以搏開幕唔俾對面開到蔣濟,搏用蔣濟伏到雄飛再沖水呱,但佢開左戰乳女既話好易俾佢一砲一隻殺到..:X

//

好少可成功打到人90%....:(
多數對面出側邊突下磨下又守到,攻城果陣司馬懿要番番出去開第四下,攻唔耐,郭淮防突又少左1.5cost攻城....:X
anyway係我太打唔慣個matching
下次落番騎馬樂進,試下唔靠皇后攻城打赤青赤.
司馬都係係出面突D橫弓架啦
你+十幾武郭准仲防咩突 平時都係推埋去薄cut打城架啦, 除非對白銀個d者
我成日都係守唔到赤青赤比狼顧打好多喎...
我估我都係時候用番突擊鬥陣...

引用:
征霸鬼哥
鬼哥
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 03:48 PM   #142
abingo

引用:

1隻雄飛頂唔到5隻+11/+10
有反計mark實
開英魂一定要側面開
果度起碼1人1下先

陸遜唔開計就由得佢突啦
得果6武
突完話我知

11武騎突2下+橫弓射
門口隻雄飛都應該無血
佢開完集增之後再突多2下應該玩完
真係頂唔緊咪用埋個散佢

舊 06-12-12, 04:00 PM   #143
鬼東東
Crazy Gamer

引用:
你+十幾武郭准仲防咩突 平時都係推埋去薄cut打城架啦, 除非對白銀個d者
我成日都係守唔到赤青赤比狼顧打好多喎...
我估我都係時候用番突擊鬥陣...

鬼哥
打得多je,35代目了
舊 06-12-12, 04:06 PM   #144
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

引用:
有時對面啲柵同櫓仲喺度,+3+4果陣用1COST騎拆左佢?XD(拆完可能香XD)
有對過白銀不過唔多XD

引用:
作者: abingo 查看文章
有反計mark實
開英魂一定要側面開
果度起碼1人1下先

陸遜唔開計就由得佢突啦
得果6武
突完話我知

11武騎突2下+橫弓射
門口隻雄飛都應該無血
佢開完集增之後再突多2下應該玩完
真係頂唔緊咪用埋個散佢
下次試下就位咁做啦XD佢差電果陣唔太識搞佢拎其他人食突/fing槍護住

舊 06-12-12, 04:16 PM   #145
寫輪眼
插槍Master

註冊日期: Oct 2006
場場都唔同腳,問題次次都不同款

引用:
相性(‧w‧)/ 純色勝在有蔣濟XD
雄飛好似難打過赤兔,我果副冇柵,唔識頂雄飛+戰乳女啊XD
小濟濟唔夠戰乳女打,都未行埋去後場散佢,一出城就88

引用:
試過對咆哮活活活,下旋浸死左呂布,
俾活活活吸乾淨清場...

引用:
狼顧打雄飛英魂
頭2下開上守
橫弓加突擊
雄飛昇華>集增雄飛昇華
最多輸2下門
之後精兵狼顧狼顧
對面應該頂唔到
謝大大賜教
寫輪眼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-12, 04:19 PM   #146
zeroorz
( ◕ ‿‿ ◕ )

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
小濟濟唔夠戰乳女打,都未行埋去後場散佢,一出城就88
都算係我控兵死症,出城成日做唔到樂進早過key卡出城半秒食箭護細弓,之前打陰陽都係咁

舊 06-12-12, 04:24 PM   #147
abingo

無人叫你散昇華...
一定係散門口叉電果隻雄飛
死左雄飛佢都攻唔到城啦

舊 06-12-12, 04:26 PM   #148
寫輪眼
插槍Master

引用:
我畢業了
征霸達成
太強大了

引用:
有反計mark實
開英魂一定要側面開
果度起碼1人1下先

呢度唔係好明
舊 06-12-12, 04:30 PM   #149
abingo

引用:
作者: 寫輪眼 查看文章
太強大了
呢度唔係好明
對面守通常都係死左雄飛開英魂守
你有反計,可以迫對面入城出側邊開英魂
咁你d人咪可以埋晒城1人打1下先

舊 06-12-12, 04:45 PM   #150
寫輪眼
插槍Master

引用:
對面守通常都係死左雄飛開英魂守
你有反計,可以迫對面入城出側邊開英魂
咁你d人咪可以埋晒城1人打1下先
明晒,戰術上理解,文字上一時諗唔通

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM
三國志大戰討論區 Vol.47回 wayne123789 街機心得交流討論區 1004 05-08-12 03:16 PM
三國志大戰討論區 Vol.46回 Norm 街機心得交流討論區 1020 04-20-12 03:08 PM
三國志大戰討論區 Vol.L(實第45回) b_boy 街機心得交流討論區 1003 04-03-12 11:11 AM
三國志大戰討論區 Vol.IL LR猫 街機心得交流討論區 1005 03-05-12 11:48 PM

現在的時間是 09:20 AM

手機版 | APP版