Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 12-06-03, 01:37 AM   #51
~ViVi~
God of Gamer

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code1435 4592 2031
PSN  IDVivi1112
引用:
Originally posted by 語欲無言 :
點買人? 我去安子度買左D唔知乜...1000同1500金..
都無野用既?
米o係安子度買law~
你買果d可能係乜野攻擊力+25%.50%黎架
~ViVi~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-03, 05:36 AM   #52
神祕人1號
Moderator
網上自由人

註冊日期: Jan 2002
引用:
綜合Gatchman兄、版上其他先進與日本相關討論串的情報:

23名角色如下

鳴人
九尾鳴人
佐助
寫輪眼佐助(日本bbs情報:V-Jump有圖,未確認兩招奧義:千鳥、大火遁鳳仙花之術?)
小櫻
卡卡西
寫輪眼卡卡西
小李
鹿丸
井也
雛田

我愛羅
伊魯卡
寧次
堪九郎

再不斬
阿凱老師
赤丸(犬) (無奧義)
烏鴉(堪九郎的傀儡) (無奧義)
水木老師 (同伊魯卡招式,購買後移至伊魯卡角色選擇上按X)
大蛇丸

合計23名。

至於半守鶴化的我愛羅,目前只僅於傳說。
三代目火影根據全破後之工作人員表上所列,祇為系統過場配音而已。

劇情模式為30話

30話應該是買了大蛇丸就會出現
30話劇情是卡卡西教佐助 30話打完才能買寫輪眼佐助
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-03, 10:23 AM   #53
石光

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDzellight
XBox Live Gamertagzellight
邊個係井也?
石光 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-03, 12:25 PM   #54
~ViVi~

>30話劇情是卡卡西教佐助 30話打完才能買寫輪眼佐助
唔怪得之我未買到啦...
舊 12-06-03, 03:58 PM   #55
JEREMY
Ultimate Gamer
祖離米

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
大家打咩mode搵錢....
5萬兩好難搵

PAD :122,999,742 , 長掛297
DQMSL:S級,NO.123,100,970,765
SB:新手參上 163,542,030

一齊玩丫 最緊要開心 多謝各位每一個回應..
MHF ID=祖離米/一離米
希望..只是暫時的離開....
JEREMY 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-03, 05:04 PM   #56
~ViVi~

引用:
Originally posted by JEREMY :
大家打咩mode搵錢....
5萬兩好難搵
次d買左個模式係打分身架(個模式$3500,個名"組X手")
每打一次9000-13000大洋
舊 12-06-03, 08:09 PM   #57
~ViVi~

報告
寫輪眼佐助要十萬大洋....\
舊 12-07-03, 11:40 AM   #58
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
http://www.osk.3web.ne.jp/~edp/extra...to2/neji01.wmv
これやってみろ、71hit行くぞ。

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 11:59 AM   #59
油油
Junior Member

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by 重炮手Custom :

次d買左個模式係打分身架(個模式$3500,個名"組X手")
每打一次9000-13000大洋
請問呢個模式係o係邊?

我買晒29個quest mode, 但係都冇呢個"組x手"打分身....

舊 12-07-03, 12:06 PM   #60
任天狂
Account Locked
邪惡最快樂

引用:
Originally posted by 油油 :

請問呢個模式係o係邊?

我買晒29個quest mode, 但係都冇呢個"組x手"打分身....
想問你係咪24小時不停打機?:@_@":
點解可以兩隻game都同時有咁o既進度?
任天狂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 12:14 PM   #61
油油

引用:
Originally posted by 任天神 :

想問你係咪24小時不停打機?:@_@":
點解可以兩隻game都同時有咁o既進度?
放假麻...嘿..之前部gc冇乜game玩, 依家有自已鐘意玩o既games咪盡量玩囉.

狐忍開頭買d野唔係好貴, 開頭果d都係2000-5000蚊...

但係之後買d野要10000蚊以上, 我用快速玩單人模式儲$買隱藏野已經覺得好悶....

-------------

至於bk, 玩到依家都唔可以行番轉頭, 可能之前miss o左 d 事件,又或者冇儲到卡片, 有d怪影唔到相就算, 但係又想一路玩落去, 都唔算玩得好快啦, 因為我冇刻意去升lv..都係衝衝衝.

舊 12-07-03, 01:28 PM   #62
JEREMY
祖離米

XBox Live GamertagNEWtheJEREMY
組X手<---有咩用??我買左2次
大家最多可以連續殺幾多個人???我得47個(忍頭)
//
段片好廢......

此篇文章於 12-07-03 01:33 PM 被 JEREMY 編輯。
舊 12-07-03, 01:30 PM   #63
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

哈哈哈!
而家一開機就掛住玩baten kaitos玩到唔停
早知道唔買NARUTO 2先啦
唔知道有無人遲D買晒野
可以借個save o黎抄呢??

舊 12-07-03, 01:52 PM   #64
任天狂
邪惡最快樂

引用:
Originally posted by neo2046 :
哈哈哈!
而家一開機就掛住玩baten kaitos玩到唔停
早知道唔買NARUTO 2先啦

我凈係第一日開o左隻game玩o左一局..........
早知真係唔買NARUTO 2住o拉,
依家攪到買隻新GAME返來放o係度,好似好浪費,唔係我一向作風~
舊 12-07-03, 09:03 PM   #65
c_fu
Game Master
3陪達人

引用:
Originally posted by 任天神 :

我凈係第一日開o左隻game玩o左一局..........
早知真係唔買NARUTO 2住o拉,
依家攪到買隻新GAME返來放o係度,好似好浪費,唔係我一向作風~
唔好玩?

舊 12-07-03, 09:39 PM   #66
任天狂
邪惡最快樂

引用:
Originally posted by c_fu :

唔好玩?
唔係唔好玩,而係佢o係我屋企遇到一個頂級高手BATEN KAITOS,
NARUTO 2只係出o左一招,就已經要..............死~
舊 12-07-03, 09:40 PM   #67
語欲無言
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2003
屎眼卡卡西同無屎眼版, 有乜分別呀?.... 都係出雷切咋喎?
語欲無言 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-03, 09:41 PM   #68
~ViVi~

引用:
Originally posted by JEREMY :
組X手<---有咩用??我買左2次
大家最多可以連續殺幾多個人???我得47個(忍頭)
//
段片好廢......
單打mode多左個打分身ge模式law
超易賺錢~~~
舊 12-07-03, 09:42 PM   #69
~ViVi~

引用:
屎眼卡卡西同無屎眼版, 有乜分別呀?.... 都係出雷切咋喎?
冇左千年殺~ \/
舊 12-07-03, 09:43 PM   #70
任天狂
邪惡最快樂

引用:
如果係同上集一樣的話,
o係人地出超必時可以模仿番人出~(平時就係出雷切)
舊 12-07-03, 10:05 PM   #71
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

from Bahamut
(also post at page 1)
引用:
作 者:Gatchaman (科學忍者隊) )
標 題:[心得]火影忍者二 全隱藏要素一覽
時 間:Sun Dec 7 20:06:21 2003

按附錄模式裡所列,依序為:

模式:

觀看電腦對戰模式
團體戰模式 (team battle)
組手模式 (朧分身車輪戰)

隱藏角色:(以下列出全部人物)

鳴人、小櫻、佐助、卡卡西、小李、雛田、牙、鹿丸、井野、我愛羅
(以上直接可選)

伊魯卡、寧次、白、再不斬、堪九郎、寫輪眼卡卡西、九尾鳴人、
赤丸、傀儡烏鴉、阿凱、水木、大蛇丸、寫輪眼佐助
(以上需購買)

場地:

蝦墓(蛤蟆)之間、忍術學院.屋頂、一樂拉麵、木葉村大門、
忍術學院.校庭、死之森、鳴人大橋.壹、鳴人大橋.貳

系統設定:

攻擊力最大(可調至4)

難易度最大(可調至4)

特殊:

BGM Player (各場景、模式等音樂)

忍識卡 (玩家遊玩資料)

效果音test

Gallery (角色插圖)

角色資料(可看模型) ╮
├以上所列之全角色(單人模式使用該角色破一次)
角色配音 ╯

提昇攻擊系能力設定:

攻擊力增加.弱
攻擊力增加.強
飛道具強化 (手裏劍攻擊力增加)
滿點 (查克拉全滿)
奧義強化 (增加50%攻擊力)
體力吸收 (對方受傷時可增加己方體力)
攻擊屬性強化

提昇防禦系能力設定:

體力增加.弱
體力增加.中
體力增加.強
投拔 (自動解摔)
受身 (自動受身)
肉體活性 (受攻擊後快速反擊)
回復 (自動回復體力)
一定時間無敵 (10秒內無敵)
絕對防禦 (防禦時可擋住奧義)
兵糧丸 (查克拉消費減半)

封印能力設定:

受身封印
變身術封印 (無法使用替身術)
避動作封印
體術封印 (無法使用B鈕)
忍術封印 (無法使用A鈕)
奧義封印 (無法使用X鈕)
投技封印 (無法使用Y鈕)
投拔封印 (無法解摔)
封印 (無法累積查克拉)
跳躍封印
防禦封印
飛道具封印
體力減少 (體力隨時間流逝)
封印 (所有的計量表消失)

新增劇情:

第21話-小李 Vs.阿凱
第22話-小李 Vs.寧次
第23話-佐助 Vs.寧次
第24話-卡卡西Vs.阿凱
第25話-卡卡西Vs.大蛇丸
第26話-井野 Vs.鹿丸
第27話-雛田 Vs.牙
第28話-寧次 Vs.阿凱
第29話-我愛羅Vs.堪九郎
第30話-佐助 Vs.卡卡西

相關補充:

◎有三個角色可使用空中摔技:鳴人、卡卡西、牙,說明書有寫。

◎小李一般按奧義X鈕可用表蓮華,按↓+X則可開八門遁甲,
八門遁甲分為兩段,第一段開休門可增加攻擊力,
第二段開生門,體力急速消耗但查克拉快速增加,滿後可用裏蓮華。

*表蓮華對上我愛羅時,與一般角色不同,會有變化。

◎說明書技表,連續技有部分最後按鈕標示為方形者,
按完後接Y鈕可使用feint攻擊。

◎劇情模式第30話在大蛇丸入手後,至Shop裡便可購買,
過關後可購買寫輪眼佐助。

◎組手模式在玩過生存模式後,至Shop裏便可購得。

◎特殊隱藏角色:水木-15000兩、大蛇丸-50000兩、寫輪眼佐助-100000兩,
水木使用法為購買後在伊魯卡的位置按X鈕。
(水木為第一話中欲盜取捲軸者)

◎大蛇丸奧義為五行封印,使用後對方將無法再使用查克拉技。

◎寫輪眼佐助必殺技有兩招:一招為千鳥可直接使用,
另一招為火遁.鳳仙花之術,跳起(兩段跳亦可)按X鈕即可使出。

◎小櫻一般為短髮,在小櫻的位置上按X鈕,可選一代長髮版本,
白的位置按X鈕則可使用取下面具的版本。

◎選用2P顏色按Y鈕,如有隱藏版本則按Z鈕可選用。

◎白的飛針,跳躍後按住A鈕不放可定住,再伺機射出。

◎卡卡西奧義-雷切(千鳥)可集氣,攻擊距離和威力會有變化。

◎寫輪眼卡卡西可拷貝對方奧義,對方用奧義後快速按←(後)+A即可使出,
唯血繼限界者無法拷貝:
白、日向、九尾鳴人、堪九郎、我愛羅等。
(註:阿凱和大蛇丸均不能拷貝,鳳仙花之術亦同)

*值得一看的有可拷貝鳴人和牙,會先使用影分身。

◎一開始封印住的兩個模式為附錄模式和觀戰模式,
附錄模式只要至Shop購買任一隱藏要素即可開啟,
觀戰模式同樣需在Shop購買。

◎四人對戰模式如只要三人上場,在選完三人後直接按開始鈕即可。
舊 12-07-03, 10:25 PM   #72
JEREMY
祖離米

咩係feint攻擊???
//
要等人用奧義...自己先可以copy到...仲要咁冷靜按後A....真絕體絕命..

舊 12-10-03, 10:54 AM   #73
油油

開o左個組手模式. 用小李打, 好似新精武門咁, 好過引..呵呵...

舊 02-15-04, 12:45 AM   #74
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
不好意思推一推...
請問組手模式怎才買到?

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-04, 11:38 PM   #75
neo2046
(<ゝω・)綺羅星~

引用:
Originally posted by 小恐 :
不好意思推一推...
請問組手模式怎才買到?
http://w2.gamer.com.tw/webbbs/readPo...&rand=20040221

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM

現在的時間是 09:59 PM

手機版 | APP版