Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-19-15, 12:00 AM   #26
metal snake
Game Master

註冊日期: Nov 2004
度度都唔想收訂,都唔知係咪想炒
好彩sony有得訂,訂定先廢事到發售日周圍搵/食炒價

http://www.gamerankings.com/

DLC=DISK LOCKED CONTENT
metal snake 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-15, 11:29 AM   #27
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: DQGUNDAM 查看文章
請問有冇人試玩過?覺得如何?

thx
我有試玩過
恐怖類、似Heavy Rain行多主角路線,
由於出係PS4上,Now Loading時間明顯比PS3的QTE Game快!

PS:動漫節試玩完後覺得OK,所以一到開訂日就飛左去落訂啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-15, 10:23 AM   #28
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: metal snake 查看文章
度度都唔想收訂,都唔知係咪想炒
好彩sony有得訂,訂定先廢事到發售日周圍搵/食炒價
似係避左mgsv 唔敢入咁多貨就真
呢類game 好少有得炒
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-21-15, 12:50 PM   #29
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
玩完heavy rain真係怕左這類game
全程得過睇字,無咩遊戲性,去到某地方二算一
除非劇情好似the walking dead game寫得極好,否則真係上網睇片都夠

唔係無game玩的話,好多人都等多一過禮拜玩MGS5

舊 08-24-15, 02:57 PM   #30
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
Trophy List

http://www.powerpyx.com/articles/unt...-revealed.html
Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 02:25 PM   #31
Hello MiMi
Game Master

lunch 後update:188 到貨。
之前藍店訂左,有鐵盒,已取。
舊 08-25-15, 02:41 PM   #32
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2006
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
lunch 後update:188 到貨。
之前藍店訂左,有鐵盒,已取。
幾銀C兄?
19909696 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 03:12 PM   #33
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: 19909696 查看文章
幾銀C兄?
我訂左正價,唔知398 定 388
舊 08-25-15, 03:59 PM   #34
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
信和地庫$395,
二樓$398
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 04:42 PM   #35
haluforever

註冊日期: Jul 2007
Nintendo Switch ID0208-7629-1209
PSN  IDHalu6_6
唔錯,追美劇感覺,無冷場,無意中嚇你一嚇,遊戲性就係選擇,因為主要睇你選擇之後決定發展
haluforever 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 07:30 PM   #36
StOnE
Game Master

註冊日期: Jun 2003
我當初仲以為個鐵盒設計咁簡單乜都無 可能係預覽圖之類
點佑原來實物真係連字都無

舊 08-25-15, 07:45 PM   #37
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
好唔好玩????有小小興趣.

舊 08-25-15, 09:02 PM   #38
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: StOnE 查看文章
我當初仲以為個鐵盒設計咁簡單乜都無 可能係預覽圖之類
點佑原來實物真係連字都無
認同+1(我都係藍店訂左)
早知個鐵盒咁簡陋,我就walk in隔離舖買算啦!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 09:18 PM   #39
jphmcc
Junior Member

註冊日期: Nov 2008
SSP星星 $390
聽聞有好多個結局
jphmcc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 10:20 PM   #40
Amuro0093

註冊日期: Aug 2009
PSN  IDgio0079
XBox Live GamertagSilentEagleF15N
PSN $316.8.
Amuro0093 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 10:21 PM   #41
martinyau1979

註冊日期: Nov 2005
PSN  IDmartin1979
玩死咗2個角色...........

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-15, 10:26 PM   #42
Amuro0093

XBox Live GamertagSilentEagleF15N
玩死咗Beth
舊 08-26-15, 01:03 AM   #43
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
玩死左jessica,josh...
有D位真係好難揀
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 01:23 AM   #44
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
暫時第八章…玩死左Matt OAQ,我無心架…點知咁樣做會害死佢
另:一週目完成,計埋中出小小意外+未完全收集,約6小時40分鐘一週目

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我

此篇文章於 08-26-15 04:40 AM 被 wuxu 編輯。
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 09:24 AM   #45
Sgodkyo
the one

註冊日期: Jan 2003
玩到唔想訓,好物黎
節奏好爽,劇情唔錯
一路都keep到個氣氛
個人覺得遊戲性好夠
絶大部份嘅場景互動都係有意義
唔會好似heavy rain 咁拎起個杯飲水咁得閒
比到你係玩緊隻game而唔係睇緊播片嘅感覺
耐玩度唔敢講住,一周目都未完
大大力推

舊 08-26-15, 11:01 AM   #46
Freddy
博麗神社信徒

註冊日期: Dec 2001
TKO藍店398

隻GAME故仔唔錯, 玩起手會唔想停追故仔
同埋個圖騰系統唔錯, 你會見到之後可能發生既野 (插旗)
到真係有EVENT發生既時候你意識到
可以嘗試做決定回避圖騰見到既野
整體係隻唔錯既GAME

一個十分喜歡 東方 系列的Fans
棋局幻無常,智者樂其中
任天堂大亂鬥 FC: Freddy/FRED/2105-8095-6543

少女祈禱中....
Freddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 12:20 PM   #47
Amuro0093

Sam 系HEROES入邊既Claire Bennet, 點都要保住佢.
舊 08-26-15, 12:40 PM   #48
usayarE

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDusayarE
3DS Friend Code3952 6975 1779
PSN  IDusayarE
XBox Live GamertagusayarE
幾多jump scare,不過好彩氣氛做得好,唔會覺得啲jump scare好cheap

好似樓上所講每個選擇同動作都有意思
所以雖然大部分都只係收集物品、做選擇或QTE,但都唔會覺得無聊

同埋雖然有圖騰可以預示會發生咩事
但係好多時真係估唔到你做嘅決定會引發咩後果
所以都未必可以避免到圖騰見到嘅嘢
usayarE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 01:35 PM   #49
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
引用:
作者: Amuro0093 查看文章
Sam 系HEROES入邊既Claire Bennet, 點都要保住佢.
應該係話佢不死身一定無事
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-15, 01:48 PM   #50
wuxu
Crazy Gamer
廢材記者

註冊日期: Jan 2004
XBox Live GamertagMikekoala
引用:
作者: ryuka 查看文章
應該係話佢不死身一定無事
Save the cheerleader save the world
從某種角度黎講佢差不多係不死身咁濟

問我點解會釘控~ 究竟點解要苦楚
我笑住回答~ 講一聲~ 我係我
wuxu 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Carnival Island (PS Move 專用) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 6 10-16-11 12:50 AM
Move Mind Benders (Lemmings, Tumble & echochrome II) 三合一 (PS Move 專用) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 0 08-20-11 12:30 PM
Move Fitness (PS Move 專用) ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 0 08-17-11 08:29 PM
Blokus (PSN) - 支援 PS Move Designer 電視遊戲討論版 1 11-14-10 10:26 PM

現在的時間是 07:25 AM

手機版 | APP版