Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
LTKS 12:05 AM 01-29-19
作者: 歌絲˙暮斯:
一開始想挑戰 hard mode 唔跟攻略,有無可能做到?

岩岩一入 game 去到警署,自己多事走左入去 east hallway 一大堆野行都行唔到,save 都未有就死左 ,又要從油站開始
由手機版發出
一開始唔熟習環境、系統
唔建議咁做
否則TYRANT一出來就好容易出事
赤兵尉SETH 12:10 AM 01-29-19
主要就係多隻真Boss打, 而另一邊乜野都無做過最後搭順風車走
赤兵尉SETH 12:39 AM 01-29-19
一入到警署已經有save位
今集標準難度已經好有挑戰性, 一開始就hardcore唔跟攻略除非M屬或者異能生存體...
ComeLOLoh 12:51 AM 01-29-19
搵到Rebecca張相!!!
真十人€ 01:01 AM 01-29-19
Standard Leon表打咗成八粒鐘 C rank
跟speedrun 行一次Standard S+都要成2個鐘,
hardcore S+都係放棄, 攞枝無限手槍開心下就算
LTKS 01:40 AM 01-29-19
CAPCOM宣佈《惡靈古堡 2重製版》的「幽靈生還者」(The Ghost Survivors)模式將於2月15日更新,不收費。

該模式可體驗三個角色的支線if劇情,講述假如他們沒死的情況下發生的事,這三人分別是槍械店老闆羅伯特·肯多、市長的女兒、漢克U.S.S小隊的另外一名成員。

No Time to Mourn 無暇悼念
槍械店老闆的故事

Runaway 逃跑
市長女兒的故事

Forgotten Soldier 被遺忘的戰士
USS士兵的故事

ComeLOLoh 02:36 AM 01-29-19
市長個女實在太靚!
但原版係點我已經唔記得晒。
歌絲˙暮斯 06:50 AM 01-29-19
作者: 赤兵尉SETH:
一入到警署已經有save位
今集標準難度已經好有挑戰性, 一開始就hardcore唔跟攻略除非M屬或者異能生存體...
我咪就係一入警署見到右邊有門就禁掣捐入去,點知捐左去無得返轉頭
由手機版發出
血之淚 07:50 AM 01-29-19
巴哈已經有人身先示卒用無限刀仔打hardcore
結果佢都拎到S+
各位放膽用刀仔斬喪B啦
darkvolver 08:30 AM 01-29-19
今日會開始玩標準mode claire,應該會玩4小時爆機
Sar8 08:58 AM 01-29-19
作者: 血之淚:
結果佢都拎到S+
各位放膽用刀仔斬喪B啦
邊夠時間
Reishin 09:11 AM 01-29-19
作者: 歌絲˙暮斯:
我咪就係一入警署見到右邊有門就禁掣捐入去,點知捐左去無得返轉頭
由手機版發出
其實捐入去係正常流程 睇完劇情一陣就出返嚟
不過hardcore被喪屍咬2吓已經瓜柴,唔熟流程去摸索真係好考驗耐性
歌絲˙暮斯 09:18 AM 01-29-19
作者: Reishin:
其實捐入去係正常流程 睇完劇情一陣就出返嚟
不過hardcore被喪屍咬2吓已經瓜柴,唔熟流程去摸索真係好考驗耐性
Normal 幾多下死?
由手機版發出
STRIFE 09:40 AM 01-29-19
作者: darkvolver:
今日會開始玩標準mode claire,應該會玩4小時爆機
Standard S rank
A route 3hrs
B route 2.5hrs
persona_milk 10:45 AM 01-29-19
作者: 權愛真:
係!今次呢個暴君既調定真係太痴身……
又唔俾多選項可以減低難度…。
根本係影響唔少玩家既遊戲體險。真係扣分!

身為玩家,心態都玩到有點崩潰…更何況係遊戲入面既主角?
代入其中諗諗就會知道,所以爆粗又算得係咩?好正常!
其實呢個改動幾好, 等玩家再返警局時唔會因清曬怪而太輕鬆, 加上可以用火力打停佢, 不過如果可以加d 位可匿埋(如儲物櫃)感覺可能更好
呂鳳仙 11:09 AM 01-29-19
可憐嘅黑人師兄,日本人實測到底可唔以帶Marvin離開

蕃茄醬注意:

gingq7 01:02 PM 01-29-19
作者: LTKS:
CAPCOM宣佈《惡靈古堡 2重製版》的「幽靈生還者」(The Ghost Survivors)模式將於2月15日更新,不收費。

該模式可體驗三個角色的支線if劇情,講述假如他們沒死的情況下發生的事,這三人分別是槍械店老闆羅伯特·肯多、市長的女兒、漢克U.S.S小隊的另外一名成員。
市長的女兒
有得免費劇情DLC, 即係肯定有收費劇情DLC
fantasy俊仔 01:26 PM 01-29-19

darkvolver 01:29 PM 01-29-19
作者: STRIFE:
Standard S rank
A route 3hrs
B route 2.5hrs
save點計法?
STRIFE 01:44 PM 01-29-19
作者: darkvolver:
save點計法?
我就11定12次,俾盡正常Save20次以內都夠有突架喇,stardard s冇乜難道

作者: 血之淚:
結果佢都拎到S+
各位放膽用刀仔斬喪B啦
無限刀仔感覺幫助唔係冇,但好細
零式 01:47 PM 01-29-19
作者: 真十人€:
Standard Leon表打咗成八粒鐘 C rank
跟speedrun 行一次Standard S+都要成2個鐘,
hardcore S+都係放棄, 攞枝無限手槍開心下就算
不用放棄吧...其實不是想像中困難, 而且可以SAVE 3次, 可以分階段慢慢挑戰

除了youtube 也可以去巴站看參考 https://forum.gamer.com.tw/A.php?bsn=25

很多有用的資訊
LTKS 01:53 PM 01-29-19
Resident Evil 2 first week shipments top three million
http://gematsu.com/2019/01/resident-...-three-million
Sgodkyo 02:03 PM 01-29-19
今集好成功,比到玩家好多驚喜(同驚嚇)
感覺仲突破過7
我覺得第8集承繼返今集嘅元素一樣好掂
反而覺得用而家啲 Game 對比下算係劇情薄弱
如果參考多少少 TLOU 一定仲掂
赤兵尉SETH 02:10 PM 01-29-19
PAUSE畫面唔計時, 彿心比你睇攻略

作者: Sar8:
邊夠時間
見日本玩家條片都係用普通刀仔清晒d喪屍, 成日帶漏野返轉頭都夠時間
大前題係要記得最短路線同唔拎多餘既野
ComeLOLoh 02:37 PM 01-29-19
我想知Ada無著風褸、紅色裙個模形點樣攞到?
第一 ... 8 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 28  ... 最後

返回主題版面