Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
呂鳳仙 01:16 AM 01-27-19
作者: darkvolver:
係remake都Bio 0 先...個cable car/升降機移除了...結構改變哂

補充打最後暴君的時候,請在身上留有3粒閃光彈,方便block一擊即死..
如果論「期望值」嘅話,CV粉絲一定多過0
Sar8 01:23 AM 01-27-19
佢都專登寫個RE-ENGINE.你地放心都得
呂鳳仙 01:24 AM 01-27-19
作者: harakuma:
關於sherry-Claire-Leon既親密度

玩6代時,

sherry話leon曾救過佢一命,

但睇返今集, 好明顯真正救命恩人係claire,

而leon只不過係"大体上"救咗大家咁解, (sherry用"save my life"好似言重咗D)

所以sherry同claire應該更親密d, 可惜,

往後幾集二人都無交接位
因為官方話過當年正史係「Claire表Leon裏」,所以救sherry嘅疫苗係Leon整,打埋最後大佬逃出生天都係靠Leon。

而然最重要係官方承認咗Leon同Ada係有出現過世紀之吻㗎!
雙日 01:24 AM 01-27-19
作者: redcreature:
我試咗好多次,應該唔入,我企係門口,係咁射佢,佢都係掉头走,我谂寫program 嗰斑人,費事個logic咁複雜,所以逢有標緻嘅門都一定pass

有標誌既門係指save房?

Sent from my iPhone using Gaforum
Sar8 01:29 AM 01-27-19
專登睇返ps版D片...

雖然cut左入警署前果段
但係其實capcom又砌左...
Claire入孤兒園中間果幾條梯,巴士果D同ps開頭好似

btw,裡關條小路唔見左benny
鈴蘭 02:41 AM 01-27-19
作者: FURIMUKI:
玩完Claire表玩Leon裡

Leon點解可以咁廢?
拎到Shotgun同magnum之前簡直係地獄
shotgun強化成長柄之前都係廢架 一槍爆唔到頭

作者: darkvolver:
我覺得停車場,最重要都係入卡大堂位置要清哂,因為成日走來走去,一定被狗咬中,而且大堂十分空擴....令成件事幾複雜...
基本上由行去犬舍開始已經要殺 打完電之後三個出既位都要一見就殺
想唔打夾硬跑番大堂 最後就會發現瞄都瞄到天黑
赤兵尉SETH 03:56 AM 01-27-19
拎左無限刀再開二週輕鬆好多
二週係得警局開頭辛苦d, 到停車場之後基本同一週差唔多, 同埋解謎位置唔同晒

作者: 鈴蘭:
shotgun強化成長柄之前都係廢架 一槍爆唔到頭
基本上由行去犬舍開始已經要殺 打完電之後三個出既位都要一見就殺
想唔打夾硬跑番大堂 最後就會發現瞄都瞄到天黑
角色平衡好有問題
Claire個邊武器勁太多, Leon完全無優勢

對喪犬我係企牆邊等佢過黎用刀仔鋸, 意外地多數唔駛受傷

作者: Sar8:
專登睇返ps版D片...

雖然cut左入警署前果段
但係其實capcom又砌左...
Claire入孤兒園中間果幾條梯,巴士果D同ps開頭好似

btw,裡關條小路唔見左benny
記得以前有亞種licker,變種飛蛾同小強
ComeLOLoh 08:56 AM 01-27-19
作者: 呂鳳仙:
因為官方話過當年正史係「Claire表Leon裏」,所以救sherry嘅疫苗係Leon整,打埋最後大佬逃出生天都係靠Leon。

而然最重要係官方承認咗Leon同Ada係有出現過世紀之吻㗎!

世紀之吻PS1原版有無?唔記得。
ComeLOLoh 08:58 AM 01-27-19
原來抄番近期既三上。有個file話要消屍先得。否則打極都會起番身。

爆左Leon,而家玩Claire二週目。
DC 97 09:14 AM 01-27-19
岩岩打爆LEON,再玩條女
ADA真系好靚

原來有普通話PLUSIN DL~CAPCOM為人民幣服務
血之淚 09:28 AM 01-27-19
Leon表關9個鐘爆機
基本留多d三色草去打G3同T問題唔算大
好在有留多個save喺下水道,可以去升盡把麥林
打G3瞄眼瞄慢d都慘
darkvolver 09:33 AM 01-27-19
今集真係睇到leon的性格改變...故事幾灰..

Sent from my iPhone using Gaforum
零式 09:47 AM 01-27-19
高手...

細路翔 10:01 AM 01-27-19
今集開槍唔係要等個準星縮細先開架咩

如果唔係的話打隻喪B都要爆頭4,5下先訓低
血之淚 10:15 AM 01-27-19
作者: 零式:
高手...
又破咗紀錄啦
佢仲直播緊hardcore speedrun
零式 11:00 AM 01-27-19
作者: 血之淚:
又破咗紀錄啦
佢仲直播緊hardcore speedrun
係...好值得參考

呂鳳仙 11:16 AM 01-27-19
作者: ComeLOLoh:
世紀之吻PS1原版有無?唔記得。
Leon表Claire裏的話就冇⋯⋯
今次re版
今次re版好似跟咗呢段劇情,連Leon睇住Ada跌落街嘅角度都跟返舊版,只係中途強加咗「Ada強吻Leon」

睇晒不論Leon前定後爆機,一上列車見到Sherry就問Claire:Who is this!?

LTKS 12:02 PM 01-27-19
Leon表Claire裏的話就冇⋯⋯
今次re版
今次re版好似跟咗呢段劇情,連Leon睇住Ada跌落街嘅角度都跟返舊版,只係中途強加咗「Ada強吻Leon」

睇晒不論Leon前定後爆機,一上列車見到Sherry就問Claire:Who is this!?
Sherry咁問正常喎,反而舊版Sherry明明未接觸過Leon,Sherry一上來就好熟咁先唔正常

我比較唔滿意佢cut咗對講機,搞到兩邊唔洗理對方咁。
舊版明明時不時就通知對方自己喺邊叫對方跟來,咁先有partner感

布甸 12:34 PM 01-27-19
剛爆o左 Leon 編,請問閞 Claire 係唔係會有武器彈藥繼承?
布甸 12:35 PM 01-27-19
如果論「期望值」嘅話,CV粉絲一定多過0
當年勁中意 CV 個故事。
LTKS 12:52 PM 01-27-19
作者: 布甸:
剛爆o左 Leon 編,請問閞 Claire 係唔係會有武器彈藥繼承?
兩邊武器互不干涉
Sar8 12:59 PM 01-27-19
裡關係另一枝鎗來,所以合9mm彈要三思
darkvolver 01:12 PM 01-27-19
想問clair的攪攪棍放在那裡?成個地圖都找不到....卡住
血之淚 01:35 PM 01-27-19
hardcore有拎S+可以拎無限火箭炮同minigun
表關兩個半鐘內爆機;裡關兩個鐘內爆機,其中一個達標就ok
save次數少於3,唔可以用其他無限武器
Leon拎火箭炮,Claire拎minigun

我放棄喇,根本折磨
darkvolver 02:01 PM 01-27-19
坦白講句,今時今日c記有底氣製作re engine真係不容易。我估應該用了2-3年時間攪....

看來小島隻game由零開始,時間應該更耐..

第一 ... 2 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 22  ... 最後

返回主題版面