Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-06-19, 01:29 PM   #851
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: wing 查看文章
01,02我都冇, 只係做過對手.

"還好" 意思係還好對付.

我通常用支援機, 對住02, 多數只係射中個盾.
用黃唔應該俾02搵到你啦
01就算啦 生存期1星期

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 02:09 PM   #852
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 鳳熾魂 查看文章
用黃唔應該俾02搵到你啦
01就算啦 生存期1星期
我通常用6號機, 在前線同隊友一齊行

舊 08-06-19, 02:13 PM   #853
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
引用:
作者: kog 查看文章
剛剛回歸,見d人已經升晒上A,我還是D.... pq

現在太多機唔知揀咩好,有冇邊d推介?

300~550 cost, 先謝!

近排開番
宇宙戰易打咗
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 07:11 PM   #854
kog
Moderator
リン・ミンメイ

註冊日期: Jul 2002
引用:
如果你之前有打開, 打幾打就昇得番上去B甚至A哪.
你玩開咩機 ? 泛用, 支援射射射定突擊斬斬斬? 地面定宇宙?

巴哈大把野睇
https://forum.gamer.com.tw/B.php?bsn=23600
近日玩成績 支援和突擊比較好,玩地面,thx!

kog 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-19, 10:00 PM   #855
Hunter

註冊日期: Jan 2002
部吉姆特裝型幾好用
有急迴LV2, 射補都幾高
仲可以搭技超絕炮

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-19, 09:20 AM   #856
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
有03仲點會用01

舊 08-07-19, 09:35 AM   #857
wing
格鬥低手

引用:
400我見唔少人鍾意用槍手高達。

我通常打450,用高達6號機, 雖然火炮威力差過全裝甲高達之類,但3種實用武裝,回彈快,可長時間輸出火力,而且機動力高,適合在前線跟隊友一齊行,開冷槍。

450都好多人用高達4號機,枝光炮要儲好耐但可以當sniper用,好多時一擊可以打到對手斷腳。射完咪上前線做番部泛用機囉。

Nt1都勁多人用,緊急迴避level 2,光槍儲氣一飛打停仲要大硬直,駁刀又得,駁多兩槍又得。

舊 08-07-19, 11:23 AM   #858
忍者

其實KOG大有咩機先??

舊 08-07-19, 11:51 AM   #859
wing
格鬥低手

頭先一team人有4部gp03

舊 08-07-19, 01:22 PM   #860
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
GP17都見過

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 08-07-19, 02:26 PM   #861
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
不是越多03越容易贏嗎

那招拔刀居合斬用黎起手都超快

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-19, 02:50 PM   #862
wing
格鬥低手

引用:
作者: pet3 查看文章
不是越多03越容易贏嗎

那招拔刀居合斬用黎起手都超快
的確, 對家都係線控炮渣古+雷霆人棍渣之類.....我地win, 2萬+分 vs 7k幾
完全一面倒

舊 08-07-19, 06:57 PM   #863
wing
格鬥低手

引用:
1週年送果10部機, 雷射大炮在350 cost算幾好用, 枝槍可以當sniper用, 肩炮在中距離都幾可靠. 打腳射擊都幾有效.

cost 350隻prototype高達我都見唔少人用雙劍, 應該都ok

此篇文章於 08-07-19 09:12 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-19, 08:11 PM   #864
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
作者: 忍者 查看文章
其實KOG大有咩機先??
主要玩:
450cost 勇士K : 遠距離作sniper用,中距離左走右走支援友機,現在主力

400cost 吉姆特裝型 : 都幾好用,不過薄血,不小1次好易被ko,新玩

350cost B3老虎 : 速度快,高攻,不過地型好重要...

300cost 追擊型舊渣 : 以前玩開

250cost 渣古FZ ....

其他還有:
GP03,高達,G3,原祖高達,大炮,大炮2,坦克,陸高,追吉,GM(白狗),和其他型號GM....
量產勇士,伊弗利特,大魔,老虎,魔蟹,和其他型號渣古....
有d就唔記得乜名,宇宙用的不記在內。

現在只是上兵,有好多機未可以買,
而現在也未敢亂花錢買。

舊 08-07-19, 08:21 PM   #865
kog
Moderator
リン・ミンメイ

引用:
話晒新機,而且無上限cost 又冇乜好揀,
新手抽中9成都是揀GP03

舊 08-07-19, 09:09 PM   #866
wing
格鬥低手

引用:

而現在也未敢亂花錢買。
DP得來容易, keep住玩就會儲得好快, 唔駛太節省.

G3都多人用, 有炮有槍可持續輸出. 不過我見戰場上始終泛用最多, 突擊機真係有D蝕.

你隻伊弗利特係邊隻? 有一隻散彈+大斧好惡, 好似係DS

此篇文章於 08-07-19 09:20 PM 被 wing 編輯。
舊 08-08-19, 09:15 AM   #867
忍者

引用:
主要玩:
450cost 勇士K : 遠距離作sniper用,中距離左走右走支援友機,現在主力

400cost 吉姆特裝型 : 都幾好用,不過薄血,不小1次好易被ko,新玩

350cost B3老虎 : 速度快,高攻,不過地型好重要...

300cost 追擊型舊渣 : 以前玩開

250cost 渣古FZ ....

其他還有:
GP03,高達,G3,原祖高達,大炮,大炮2,坦克,陸高,追吉,GM(白狗),和其他型號GM....
量產勇士,伊弗利特,大魔,老虎,魔蟹,和其他型號渣古....
有d就唔記得乜名,宇宙用的不記在內。

而現在也未敢亂花錢買。
有03就有機打啦

450 玩FA好過,又或者再等G6
400 GM CUSTOM夠玩,可以等BD3
350 B3不了,去買RX-78-1啦(要買埋雙劍),一係就俾人地用斧伊
300 去買180陸高
250 去買GM COMMAND

此篇文章於 08-08-19 09:19 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-08-19, 09:37 AM   #868
wing
格鬥低手

引用:
有03就有機打啦

450 玩FA好過,又或者再等G6
隻勇士K我都玩過下, 睇數值好似攻擊力好高, 但我覺得枝炮同肩炮回彈都好慢, 轉武器又慢, 小型飛彈又好似R痕咁.....印象中係連高性能平衡器都冇, 唔知點駁刀......同cost的6號機同FA真係好用過佢太多.

如果用來支援友機仲有一個風險, 就係手提炮有爆風, 好易打停埋自己隊友. 呢點又係唔及6號機... 6號機雷射槍基本上係無風險放冷槍抽水, 就算隊友同對手混戰互斬緊都可以放心射, 唔怕打中自己友.

此篇文章於 08-08-19 10:13 AM 被 wing 編輯。
舊 08-08-19, 10:02 AM   #869
鳳熾魂
紅蓮の焔神

究竟勇士k係乜?450我識有格古C同格古J

舊 08-08-19, 10:09 AM   #870
wing
格鬥低手

引用:
你啱 ~~~

佢指gelgoog canon, 即係肩頭有枝炮果隻綠勇 (灰色)

炮渣係ms-06 K, 可能佢當左炮勇都係K喇. 不過算喇, 大家都明.

此篇文章於 08-08-19 10:22 AM 被 wing 編輯。
舊 08-08-19, 12:52 PM   #871
忍者

引用:
隻勇士K我都玩過下, 睇數值好似攻擊力好高, 但我覺得枝炮同肩炮回彈都好慢, 轉武器又慢, 小型飛彈又好似R痕咁.....印象中係連高性能平衡器都冇, 唔知點駁刀......同cost的6號機同FA真係好用過佢太多.

如果用來支援友機仲有一個風險, 就係手提炮有爆風, 好易打停埋自己隊友. 呢點又係唔及6號機... 6號機雷射槍基本上係無風險放冷槍抽水, 就算隊友同對手混戰互斬緊都可以放心射, 唔怕打中自己友.
勇炮大炮冇炮風,難中
又冇得combo
用gunner好過
貪佢bz不如用高機勇
見親炮勇當輸左一半

fa/g6炸停埋自己友冇問題
前題係你要中埋人地
fa單粒但係爆風超大,同埋唔會中得一粒細力左
一炮+兩飛br打汎已經將近扣左5000
g6就打前線彈出彈入好難追

舊 08-08-19, 12:58 PM   #872
wing
格鬥低手

引用:
勇炮大炮冇炮風,難中
又冇得combo
用gunner好過
貪佢bz不如用高機勇
見親炮勇當輸左一半

fa/g6炸停埋自己友冇問題
前題係你要中埋人地
fa單粒但係爆風超大,同埋唔會中得一粒細力左
一炮+兩飛br打汎已經將近扣左5000
g6就打前線彈出彈入好難追
我用g6, 如果隊友同對手亂戰緊, 有機會射中埋佢, 我就用雷射同細飛彈, 唔用肩炮. 隊友俾人斬緊先至用肩炮.

FA真係大力過g6, 雙管br連發, 同一堆飛彈飛上天, 真係好爽..... 不過g6易走位, 回彈快射極都有, 我都係鍾意用g6多.

此篇文章於 08-08-19 01:03 PM 被 wing 編輯。
舊 08-08-19, 02:01 PM   #873
wing
格鬥低手

引用:

繼續0083~
今日出埋勇士M
MS-14F Gelgoog Marine

此篇文章於 08-08-19 02:05 PM 被 wing 編輯。
舊 08-08-19, 02:10 PM   #874
鳳熾魂
紅蓮の焔神

隻格古M指揮除左藍機外乜情報都好似無

舊 08-08-19, 02:15 PM   #875
wing
格鬥低手

引用:
隻格古M指揮除左藍機外乜情報都好似無
連cost都唔知. 我估唔可能低過同時期的吉姆特裝, 又冇可能接近gp系列, 我諗多數450.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] 「機動戦士ガンダム バトルオペレーション2」Mobile Suit Gundam: Battle Operation 2︱基本免費/攻略交流區 開放中 安安 電視遊戲討論版 144 08-02-18 07:53 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 Vol.3 GN00508771 攻略及心得交流區 1522 04-30-17 02:00 PM
放 Gundam Battle Operation 賈圖專用勇士Code siuterry 買賣專區 0 01-25-15 02:58 PM
[PSV] 機動戰士 Gundam Battle Operation 配信決定! square-enix 手提遊戲機討論版 3 05-30-13 11:49 PM
[PS3] 機動戰士 Gundam Battle Operation 約戰及討論區 7月27號 BUG修正, RX-78-2,格魯古古參戰 頭POST追加WIKI Vol.2 GN00508771 攻略及心得交流區 1007 08-14-12 07:02 PM

現在的時間是 07:07 PM

手機版 | APP版