Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 11-17-20, 12:04 AM   #76
忍者
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
2020年喇大佬...仲見到自己O既post...咁就17年....
宜家我拎住隻正版碟咪又係要開PCSX2先開到啦...
邊度黎部PS2?定係你搵部有三色/S-VIDEO/色差輸入O既電視俾我睇??我個PS2 VGA box都唔知去左邊啦...15PIN VGA輸入都難搵...

首先,隻GAME係支援GT-FORCE O既
我係用呢隻GAME練到街機秋下入3分台O既

三年前我買左G29之後可以set到隻GAME用軑玩O既
不過太多野set喇
要set個軑O既可動範圍
之後又要set返個軑又有個software係夾返個PCSX2用O既
呢個就要你自己google喇

至於呢度D大大 O既record...算啦
本身都係街機版打到神級O既時間黎
冇得比,都係大概睇佢邊D位落brake同扭軑
賽道...其實個陣合埋眼都記得晒前面扭左定右架喇...因為由1-3真係打左好多年....

贏電腦只係遊戲O既開始
之後只有TA地獄同文太地獄

此篇文章於 11-17-20 12:06 AM 被 忍者 編輯。
忍者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-17-20, 02:58 PM   #77
owenex
Junior Member

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 忍者 查看文章
2020年喇大佬...仲見到自己O既post...咁就17年....
宜家我拎住隻正版碟咪又係要開PCSX2先開到啦...
邊度黎部PS2?定係你搵部有三色/S-VIDEO/色差輸入O既電視俾我睇??我個PS2 VGA box都唔知去左邊啦...15PIN VGA輸入都難搵...

首先,隻GAME係支援GT-FORCE O既
我係用呢隻GAME練到街機秋下入3分台O既

三年前我買左G29之後可以set到隻GAME用軑玩O既
不過太多野set喇
要set個軑O既可動範圍
之後又要set返個軑又有個software係夾返個PCSX2用O既
呢個就要你自己google喇

至於呢度D大大 O既record...算啦
本身都係街機版打到神級O既時間黎
冇得比,都係大概睇佢邊D位落brake同扭軑
賽道...其實個陣合埋眼都記得晒前面扭左定右架喇...因為由1-3真係打左好多年....

贏電腦只係遊戲O既開始
之後只有TA地獄同文太地獄
我睇好多啲高手片,以秋下為例,我直頭覺得佢地過彎係唔駛點brake,所以先做到啲咁痴線嘅時間,因為講緊嘅係2:50-3:00,10秒嘅差距
owenex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 04:05 AM   #78
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: owenex 查看文章
我睇好多啲高手片,以秋下為例,我直頭覺得佢地過彎係唔駛點brake,所以先做到啲咁痴線嘅時間,因為講緊嘅係2:50-3:00,10秒嘅差距
成隻GAME重點在要高速得o黎唔好揩到牆 仲要用盡線位去跑
唔揩牆唔撞就唔會扣個加速力
扣加速力的話 積積埋埋加上賽道長度 跟無扣過去比就會有幾秒差距

而且有部份連續灣 特別係CP1-CP2中間高速三連灣 行對線位係可以高速全油過晒直到死右前
比起收油/落BRAKE過高速三連灣再俾油到死右 起碼有幾秒距離

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>

此篇文章於 11-18-20 04:08 AM 被 Irwin 編輯。
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-20, 10:02 PM   #79
owenex
Junior Member

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: Irwin 查看文章
成隻GAME重點在要高速得o黎唔好揩到牆 仲要用盡線位去跑
唔揩牆唔撞就唔會扣個加速力
扣加速力的話 積積埋埋加上賽道長度 跟無扣過去比就會有幾秒差距

而且有部份連續灣 特別係CP1-CP2中間高速三連灣 行對線位係可以高速全油過晒直到死右前
比起收油/落BRAKE過高速三連灣再俾油到死右 起碼有幾秒距離
去多幾多分架車先full tune?
owenex 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-20, 05:23 PM   #80
antony chan
大合奏部隊!

註冊日期: Nov 2003
Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
見到呢個PO又想玩返隻嘢
我部PS2仲行到。想問下邊樹仲有PS2駄盤賣?

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-20, 07:30 PM   #81
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
貴過g29都似

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-22-21, 11:08 PM   #82
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: antony chan 查看文章
見到呢個PO又想玩返隻嘢
我部PS2仲行到。想問下邊樹仲有PS2駄盤賣?
試下G27得唔得??
唔得真係好難搞

都係電腦+PCSX2啦

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
手機鈴聲交流區 Kenji少 手機平板遊戲討論版 193 10-08-07 03:05 PM

現在的時間是 07:53 PM

手機版 | APP版