Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 09-10-06, 11:27 PM   #1
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
[TVB劇集]"滙通天下"...11/09晚09:30首播

http://tvcity.tvb.com/drama/land_of_...age/index.html

見到馬浚偉做古裝...就諗起"鐵血保鏢"...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-06, 11:38 PM   #2
怪人怪人
God of Gamer
最低級亂鬥者

註冊日期: Mar 2003
Wii U IDkaijintik
馬浚偉+郭羨妮+陳豪,仲要有劉丹------即時反應係洛神

吾乃傳說中的貓車(偽)勇者
怪人怪人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-06, 11:43 PM   #3
那個人
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2006
我都覺得似鐵血保鏢...

時代都差唔多, 仲有又係間中拉埋d 歷史同d 相關知識黎講
那個人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-10-06, 11:49 PM   #4
Sgodkyo
the one

最怕佢又玩湊錢loop...

舊 09-11-06, 12:47 AM   #5
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
一個道光(鴉片戰爭)、一個咸豐(太平天國)

好似好正咁喎

不過上次馬浚偉做的鐵血保鏢Miss咗,今次一定唔會錯過!!

舊 09-11-06, 03:14 AM   #6
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
引用:
作者: 神京
最怕佢又玩湊錢loop...
無線而家除左愛情橋, 就只有lee條橋
我覺得好大機會會出

之前西關大少, 鐵血保鑣都出過...無線d橋真係又少又屎
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 03:19 AM   #7
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
睇左少少廣告
馬浚偉再次施展黑面神式演技

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 04:23 AM   #8
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
睇報紙話呢套又好似係抄考

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 10:59 AM   #9
jimmyogata
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
其實我想問, 今次套劇ge第一主角不是陳豪嗎?
雖然i like 馬仔...

舊 09-11-06, 11:14 AM   #10
riceking
District God of the Solar System
一人前のダメ人間

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: FOKKIT
睇報紙話呢套又好似係抄考
今次又係邊套?

Rice

舊 09-11-06, 12:29 PM   #11
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
如果大家有睇過早排tvb播嘅大陸紀錄片 "晉商"
大致都可以做到劇情
一貫tvb拍法
啲攪到唔啨唔楚嘅感情線重於史實......

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 12:32 PM   #12
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
尋日生果日報娛樂版起晒無線「抄通天下」歷史……睇到我係咁笑

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 02:19 PM   #13
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
其實tvb咁大個台, 究竟知唔知醜架
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 03:26 PM   #14
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: kin~kin
唔係知唔知醜,而係無對手…
老實講,你係唔係都睇我,我咁有創意做乜姐?

舊 09-11-06, 03:35 PM   #15
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
引用:
作者: 呂鳳仙
尋日生果日報娛樂版起晒無線「抄通天下」歷史……睇到我係咁笑
http://appledaily.atnext.com/templat...art_id=6299594

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 04:30 PM   #16
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
係呢個……笑到碌地

話時話,睇昔日新聞唔係要俾$$架咩

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 05:26 PM   #17
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

引用:
作者: 呂鳳仙
係呢個……笑到碌地

話時話,睇昔日新聞唔係要俾$$架咩
係前1個月開始...係本地互聯網睇...
已經改左唔駛錢(可覆查報章紀錄由2002年1月起)~

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 05:57 PM   #18
赤目黑龍
赤貧神

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDdamnprincess
引用:
作者: kin~kin
oh......
據聞無記度劇通常係個"高層"拎住一大埋外國dvd...
之後就叫啲下屬度套劇出嚟......
你話會唔會唔抄先......
至於話醜唔醜囉喎......

許許許許許許許許
許許許許許許許許許許許許!!
赤目黑龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 06:52 PM   #19
Crazy Gamer
☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻

註冊日期: Feb 2004
d 服飾做得好差q

舊 09-11-06, 07:01 PM   #20
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 赤目黑龍
oh......
據聞無記度劇通常係個"高層"拎住一大埋外國dvd...
之後就叫啲下屬度套劇出嚟......
你話會唔會唔抄先......
至於話醜唔醜囉喎......
照版煮碗,老番製作,

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 07:45 PM   #21
ying
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Busconcamp
見到馬浚偉做古裝...就諗起"鐵血保鏢"...
我都諗起"鐵血保鏢", 但我想我應該始終喜歡"鐵血保鏢"多d.

舊 09-11-06, 10:03 PM   #22
chunwai0091
雛見澤症候群L3患者

註冊日期: Apr 2006
搞到我都笑咗
無綫精神,乜都抄人

PAD: 160 103 862
CC: 191抽姐姐仍然突2,仲要係咁撞紅柱, 垃圾game
白貓Project: 石都唔派
IM@S: 200抽0ssr, 垃圾game
chunwai0091 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 11:07 PM   #23
龍之子
Game Master

註冊日期: Sep 2006
只看過廣告
抄某廣告的
十分過份
龍之子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-06, 11:44 PM   #24