Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 08-07-20, 05:12 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
The Marvels (元 Captain Marvel 2) (2023-11-10)

要嚟嘅終於都嚟,啱啱公怖咗由 Candyman Reboot 個導演 Noa DaCosta 執導,其他詳情待定。

此篇文章於 05-18-23 03:51 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-20, 08:14 AM   #2
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
希望第二集搞好一點。。。。。。

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-21, 09:59 PM   #3
肉羊哩咖
griffin611

正式名冇估錯叫 The Marvels,斷估會有 Photon 同 Ms Marvel 加入。

舊 05-04-21, 01:57 PM   #4
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
正式名冇估錯叫 The Marvels,斷估會有 Photon 同 Ms Marvel 加入。
Photon唔係Monica阿媽嘅花名咩?抑或Monica決定用呢個名向佢阿媽致敬?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-04-21, 04:50 PM   #5
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
Photon唔係Monica阿媽嘅花名咩?抑或Monica決定用呢個名向佢阿媽致敬?
而家 Monica MCU 入面未有朵,正如 Carol Denvers 都未「正名」一樣,據說漫畫入面 Monica 叫 Photon 或者 Spectrum。

舊 07-29-21, 07:30 PM   #6
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我看到了sjw的形狀了

[新聞] 團結力量大!《驚奇隊長2》曝全新設計
https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1627556101.A.F7E.html
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-21, 09:36 AM   #7
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
除左選角超失敗, 第一集我又覺得唔太差.

舊 04-11-23, 09:24 PM   #8
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-23, 10:39 AM   #9
wing
格鬥低手

如無意外應該會好多高分review 但票房死得個好慘烈。

舊 04-12-23, 11:42 AM   #10
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
經過Phase 4 + Ant man 3

Captain Marvel 1 即刻覺得好得

Anyway teaser睇落多番d實境 + cg似番似前

不過小弟中左咁多次phase 4招,都係disney + 見啦
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-12-23, 12:29 PM   #11
wing
格鬥低手

引用:
作者: 420secured 查看文章
經過Phase 4 + Ant man 3

Captain Marvel 1 即刻覺得好得

Anyway teaser睇落多番d實境 + cg似番似前

不過小弟中左咁多次phase 4招,都係disney + 見啦
如果唔係有咁多單眼佬, 我應該連D+都費事。

舊 07-21-23, 01:16 PM   #12
肉羊哩咖
griffin611

正式予告

本人自問唔係目標觀眾,多數唔睇。

舊 10-24-23, 09:11 PM   #13
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
The Marvels Expected To Make Half As Much Money As Captain Marvel In Opening Weekend
The Marvels is expected to fall short of the first movie at the box office.
https://www.gamespot.com/articles/th.../1100-6518584/

票房失利 呢套真係無咩賣點
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-23, 03:04 PM   #14
肉羊哩咖
griffin611

或者:唔係賣畀睇開嗰班,但想賣去嘅唔騷你⋯⋯

舊 10-28-23, 01:51 AM   #15
肉羊哩咖
griffin611

影評上一日前先解禁,有幾掂,唔洗審。

舊 10-28-23, 05:18 PM   #16
肉羊哩咖
griffin611

應該上咗D+ 都費事睇⋯⋯

另,憎滴住嚟喞老細,或者對近兩三年佢點玩爛旗下啲 IP 非常失望嘅,South Park 近日有一話特登拎佢嚟笑。據報對得好應棍下。有興趣可以去望望。

舊 10-30-23, 11:25 AM   #17
wing
格鬥低手

引用:
或者:唔係賣畀睇開嗰班,但想賣去嘅唔騷你⋯⋯
睇開果班之中(包括我),好多人都話唔睇。

舊 10-30-23, 08:56 PM   #18
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

越來越期待了

[閒聊] 驚奇隊長2預售崩盤,將刷新諸多票房紀錄

https://www.ptt.cc/bbs/C_Chat/M.1698669223.A.67D.html

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-07-23, 06:55 PM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

脷申左先,我無按PLAY掣
越來越期待了

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-08-23, 02:37 AM   #20
肉羊哩咖
griffin611

本人都未,怕且唔會掂個播放掣~

報導指啲予告係咁出 Infintiy Wars / Endgame 啲片斷,近排傳語滿天飛,指呢套會引發 X-Men / Mutants,又話有 Thor 客串,又話 RDJ 會重披 Iron Men 副甲嚮之後啲電影出~~~ 吹得勁過十號波;個 tracking 數字仲低過 The Flash,好嘢,等一個星期到就知(有幾唔掂)。

此篇文章於 11-08-23 02:39 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-23, 09:09 AM   #21
wing
格鬥低手

引用:
本人都未,怕且唔會掂個播放掣~

報導指啲予告係咁出 Infintiy Wars / Endgame 啲片斷,近排傳語滿天飛,指呢套會引發 X-Men / Mutants,又話有 Thor 客串,又話 RDJ 會重披 Iron Men 副甲嚮之後啲電影出~~~ 吹得勁過十號波;個 tracking 數字仲低過 The Flash,好嘢,等一個星期到就知(有幾唔掂)。
The Flash其實好睇........

舊 11-08-23, 01:36 PM   #22
王小虎

註冊日期: Apr 2002
睇完,麻麻地,最精彩的喺晒trailer,除咗彩蛋。笑料好少,戲院冇人笑。另外完credit係冇第二彩蛋。近排建議睇白日之下。

為咗方便唔會睇的人,下面全部spoilers:

注意,全部劇透

Valkyrie有客串

last scene有Kate Bishop(女Hawkeye),Kamela揾佢組隊(唔知叫young avengers定champion了,因為漫畫kamela嗰隊叫champion)

mid-credit scene係講monica(WandaVision變到有超能力嗰個)去到另一平行宇宙時比人救返,係佢老母同Beast(似第一代嗰個),佢老母唔係著上次multiverse of madness件衫,係有啲似漫畫carol denvers (binary)有一排成日出現喺x-men嗰件

王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-23, 02:45 PM   #23
wing
格鬥低手

引用:
作者: 王小虎 查看文章
睇完,麻麻地,最精彩的喺晒trailer,除咗彩蛋。笑料好少,戲院冇人笑。另外完credit係冇第二彩蛋。近排建議睇白日之下。

為咗方便唔會睇的人,下面全部spoilers:

注意,全部劇透

Valkyrie有客串

last scene有Kate Bishop(女Hawkeye),Kamela揾佢組隊(唔知叫young avengers定champion了,因為漫畫kamela嗰隊叫champion)

mid-credit scene係講monica(WandaVision變到有超能力嗰個)去到另一平行宇宙時比人救返,係佢老母同Beast(似第一代嗰個),佢老母唔係著上次multiverse of madness件衫,係有啲似漫畫carol denvers (binary)有一排成日出現喺x-men嗰件

連彩蛋都冇咩興趣

舊 11-08-23, 07:23 PM   #24
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

港版咁先容易呃CLICK 嘛

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-08-23, 07:43 PM   #25
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
脷申左先,我無按PLAY掣
越來越期待了

呢個Trailer我反而覺得麻麻。
今晚夜d先睇…
無所謂,我鐘意Miss Marvel,點都差極有限。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Captain Marvel 驚奇女士 - 驚奇隊長 LTKS 電影版 205 10-26-23 01:42 PM
[PS4,XB1] [PC,GS] Marvel's Avengers Project | Square Enix X Marvel Entertainment david 電視遊戲討論版 176 04-01-23 01:27 AM
[西片] Captain Fantastic (2016) david 電影版 1 08-19-16 09:32 PM
[Wii] Captain Rainbow [日版已售] neo2046 電視遊戲討論版 75 09-04-08 06:10 PM
Captain Owen KKH 體育版 4 04-17-02 10:22 PM

現在的時間是 03:21 PM

手機版 | APP版