Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-30-20, 11:09 AM   #4101
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
雖然因為取向問題,對ai產生自我後與人類的矛盾寫得太過理想化,但都算有個唔錯的結局,如果唔係武肺多幾集應該會寫得更好,當然工作對決嗰幾集同老千就咁洗白唔駛負任何責任確實係缺點。
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-20, 11:14 AM   #4102
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: qwe 查看文章
財團B: 對啊,能夠賺你錢的人一定係我
仲有新Form
只有新belt, 未有新Form, 仲要劇場版待續
是咪農曆七月,套套結尾啲數碼亡靈都很忙
真惡之boss果位之前已經被透咗,等劇場版先有真結局鳥

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-20, 11:29 AM   #4103
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
死, D咀炮感動唔到我, 我仲Load緊我miss 左D咩令滅覺悟, 如果迅仔出現係滅同社長面前三人裸體聊天室可能信服D, 今集係打得幾好睇既, 硬推劇場版, 伊藤英明個樣好膠, 而家既佢演奸角入形入格

此篇文章於 08-30-20 11:35 AM 被 fxi 編輯。
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-20, 11:42 AM   #4104
Sito
人修羅

引用:
作者: fxi 查看文章
死, D咀炮感動唔到我, 我仲Load緊我miss 左D咩令滅覺悟, 如果迅仔出現係滅同社長面前三人裸體聊天室可能信服D, 今集係打得幾好睇既, 硬推劇場版, 伊藤英明個樣好膠, 而家既佢演奸角入形入格
呢個位其實同martha差唔多,再之前其實點解滅真心覺得需要消滅人類都係無講清楚
舊 08-30-20, 12:27 PM   #4105
赤兵尉SETH
God of Gamer
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
典型為劇場版同特別篇留角色既結局...
到底Ark用咩方法整腰帶比人, 件アズ設定好似唔係實體, 依家搞到好似牙狼既陰我咁

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 08-30-20 12:29 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-20, 12:38 PM   #4106
fxi
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
01 都算係史上兩邊無死到人死左都整返好既大團圓劇集
fxi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-20, 02:05 PM   #4107
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
不破唔變身都可以扯爛車門……佢已經係大力出奇蹟的代表了吧
其實係一個本身無蒙超的世界,強調點先係蒙超有D怪……佢地都無前輩承繼D乜……
社長應該一世單身狗,套套都電子老婆,人類會真係滅絕架

舊 08-30-20, 03:52 PM   #4108
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
アス
イス
エス

可能還有オス跟ウス…

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-20, 08:12 PM   #4109
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
抄足Detroit A.I.都要權利,但劇情無講過。
明顯一集唔夠,加上可能武漢肺炎症狀而將所有未講到既野飛去劇場版/未來…黎講。
新Progrise key配色同把劍一樣。條腰帶加面板就真係萬能key又可以變新角用。
d 新玩具好似重未有得訂…定就咁出街貨?

舊 08-30-20, 10:20 PM   #4110
Sito
人修羅

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
抄足Detroit A.I.都要權利,但劇情無講過。
明顯一集唔夠,加上可能武漢肺炎症狀而將所有未講到既野飛去劇場版/未來…黎講。
新Progrise key配色同把劍一樣。條腰帶加面板就真係萬能key又可以變新角用。
d 新玩具好似重未有得訂…定就咁出街貨?
你講下套嗰d?已經開始賣緊啦
舊 08-30-20, 10:47 PM   #4111
ComeLOLoh

引用:
作者: Sito 查看文章
你講下套嗰d?已經開始賣緊啦
唔係呀,我講緊今集Zero one個新Progrise Key,
https://kamen-rider-official.com/sum...eekly_items/69
"A riderkick to the sky turns to take off toward a dream"

重有劇場版個新角伊藤英明個set。
https://news.livedoor.com/article/detail/18814336/

另外,我想講,亡加刃姐其實幾新鮮。
不過,劇情完全跳晒。今集都出得幾多人,感覺似劇場版已經拍攝中…

此篇文章於 08-30-20 11:34 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-20, 12:16 AM   #4112
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
滅哥迅仔成為世界監察者

雷又重操舊業做返“宇宙兄弟”

亡成為了A.I.M.S顧問

期待新電影版打伊藤英明演的伊甸
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-20, 01:19 AM   #4113
ComeLOLoh

重有イズ個Progrise Key…唔知幾時有得訂/買
疫情期間停拍左兩個月。我大約當佢少左8集劇情,應該要一、兩套電影補完返TV版。
臨尾重係咁加角色同玩具,應該有好多劇情收埋左。

舊 08-31-20, 08:20 AM   #4114
ComeLOLoh

有了!Last一集既玩具,日本魂shop今日開訂,比上次出完個集即刻有,慢左一日...
https://twitter.com/bandai_ridertoy/...168986625?s=20

舊 08-31-20, 09:03 AM   #4115
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
有了!Last一集既玩具,日本魂shop今日開訂,比上次出完個集即刻有,慢左一日...
https://twitter.com/bandai_ridertoy/...168986625?s=20
忽然發現拉打變身道具簡直係同模換色嘅極致
W Ghost EX-Aid同01都接近完全同模換貼紙?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-20, 10:30 AM   #4116
ComeLOLoh

引用:
作者: qwe 查看文章
忽然發現拉打變身道具簡直係同模換色嘅極致
W Ghost EX-Aid同01都接近完全同模換貼紙?
今次01主要角色用既,同款、同色、同貼紙、dx版至少出三次。
(唔計食玩、扭蛋個d)
不過,加左演員把聲/主題歌等等又真係買得落手。

上次時王主角dx基本上都係出左三次。加多一次反轉既,我當佢四次。
其他角色就兩次。
(唔計食玩、扭蛋個d)

後平成/令和都係咁架喇,一直係咁出,玩成年。
不過,唔同聲效,ok啦。係時王d聲效悶左d…

舊 08-31-20, 08:12 PM   #4117
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
滅哥迅仔成為世界監察者

雷又重操舊業做返“宇宙兄弟”

亡成為了A.I.M.S顧問

期待新電影版打伊藤英明演的伊甸
Humagear無人權, 所以無法律責任可以當無罪
但元兇1000%無理由可以洗白當無事

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-20, 09:30 PM   #4118
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
Humagear無人權, 所以無法律責任可以當無罪
但元兇1000%無理由可以洗白當無事
隨時個政府早就被ZAIA控制咗
A.I.M.S一個政府部門可以變成ZAIA指揮已經夠奇怪

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-20, 01:24 PM   #4119
iu fu pig
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: casio 查看文章
隨時個政府早就被ZAIA控制咗
A.I.M.S一個政府部門可以變成ZAIA指揮已經夠奇怪
政府呢個架構除咗5回戰最後一戰有提過之外全部無提過
應該同我地理解嘅政府有啲唔同

後尾izu個回憶勁尷尬⋯⋯由一開始嘅瘦版慢慢變成肥版
不過咁嘅結局我收貨

笨大:你地唔好再嘈final form唔好打,其實最強喺base form只喺域人無覺悟發揮唔到戰力

最尾劇場版果個氣場⋯⋯果然唔同啲
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-20, 03:29 PM   #4120
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
政府呢個架構除咗5回戰最後一戰有提過之外全部無提過
應該同我地理解嘅政府有啲唔同

後尾izu個回憶勁尷尬⋯⋯由一開始嘅瘦版慢慢變成肥版
不過咁嘅結局我收貨

笨大:你地唔好再嘈final form唔好打,其實最強喺base form只喺域人無覺悟發揮唔到戰力

最尾劇場版果個氣場⋯⋯果然唔同啲
由手機版發出
話說有張開頭同完嘅相
滅同周庭瘦左
其他都肥左⋯

雖然我懷疑係滅件幾皮野西裝影響到望落瘦左
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-20, 09:13 AM   #4121
ComeLOLoh

第2章「水の剣士、青いライオンとともに。」:
https://www.kamen-rider-official.com/saber/2

01 + Saber交接:
https://twitter.com/HKR20_official/s...498490368?s=20

舊 09-06-20, 10:50 AM   #4122
ComeLOLoh

Saber第一集觀後感…

弊喇…咁多CG
中後期重有無錢繼續咁燒法?
最尾重好似戰隊咁巨大化
重要有時間好似戰隊咁跳隻舞
敵人幾個戰隊幹部
預計可能集集都係差唔多公式化,掉本書落城市,救人,打…
招式無乜特別。係CG搶鏡…
又係有個妹妹仔去左異世界…
女角性格同ghost個女角又係好鬼似…
又係有個戴假髮既大叔…
重有發現一樣野,連二號Rider件衫都好Ghost異世界軍服feel…

個小朋友個阿媽位演員…勁!來頭不少,但應該只出一集

此篇文章於 09-06-20 11:34 AM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-20, 10:59 AM   #4123
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
第一話…這只是無合體機人的戰隊嗎?

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-06-20, 11:05 AM   #4124
Sito
人修羅

嗰種一大堆設定硬塞比你,同時角色只突出某個性格特質的寫法真係一陣ghost的味道

ed舞戰隊風應該是想走返較兒童向的路線

話說怪人方又要搞新世界真係唔識死,不怕驚動世界的破壞者嗎?
舊 09-06-20, 11:06 AM   #4125
Sito
人修羅

引用:
Saber第一集觀後感…

弊喇…咁多CG
中後期重有無錢繼續咁燒法?
最尾重好似戰隊咁巨大化
重要有時間好似戰隊咁跳隻舞
敵人幾個戰隊幹部
預計可能集集都係差唔多公式化,掉本書落城市,救人,打…
招式無乜特別。係CG搶鏡…
又係有個妹妹仔去左異世界…
女角性格同ghost個女角又係好鬼似…
又係有個戴假髮既大叔…

個小朋友個阿媽位演員…勁!來頭不少,但應該只出一集
我都係一眼留意到阿媽XD

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
「仮面ライダー 鎧武」第23話「いざ出陣!カチドキアームズ!」,「幪面超人OOO」TVB 每週六上午11:15播放/ Vol.15 exiazero 日本動漫畫討論版 1002 03-25-14 02:11 AM
有無d一睇你真係會笑XD既圖分享下?? [vol.16] ~清談館~ 1105 11-23-12 11:10 AM
[特撮] 「仮面ライダーウィザード」第五話「決戦のコンクール」丨「幪面超人W」TVB 每週六上午11:15 播放/中村優一さん(桜井侑斗役) 芸能界引退へ Vol.14 GN00508771 日本動漫畫討論版 1005 10-01-12 11:07 PM
[TVB]15/16返來囉.....今云係-----"15/16電視迷大挑戰" 23/10 22:35 Busconcamp Neo Entertainment TREND 22 10-19-06 09:47 PM
TVB:7月開始逢星期六,日16:00播"天威勇士" Busconcamp 日本動漫畫討論版 15 06-23-05 11:11 PM

現在的時間是 07:08 AM

手機版 | APP版