Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 04-28-19, 11:13 AM   #126
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
DeRozen ... 半場射十中一。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-19, 11:41 AM   #127
Penny仔
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
唔駛睇了
馬刺得分爆發力已經差, 仲要落彼咁多
2個主力都唔係打大賽球員
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-19, 12:53 PM   #128
srx
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: Penny仔 查看文章
唔駛睇了
馬刺得分爆發力已經差, 仲要落彼咁多
2個主力都唔係打大賽球員
估唔到咁樣完
srx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-19, 01:28 PM   #129
Penny仔

引用:
作者: srx 查看文章
估唔到咁樣完
聽聞係聽唔到
但聽唔到都要foul呀...
頂唔到壓力個腦一片空白
呢D位就真係睇到你係咪粒星...可以冷靜思考到

仲有呢個年頭,如果你射mid range都係咁炒
就真係睇到人好鬼燥
DDR唔知性格問題定點, 打得好冇氣勢
舊 04-28-19, 02:19 PM   #130
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
LMA同DDR都算,預左呢兩條友都受唔到壓力
Mills你打過兩次finals,你竟然同我行過............
popo都企到出埋場,想自已foul了
見到mills行過個下都放棄唔叫了

舊 04-28-19, 09:54 PM   #131
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: POISON 查看文章
LMA同DDR都算,預左呢兩條友都受唔到壓力
Mills你打過兩次finals,你竟然同我行過............
popo都企到出埋場,想自已foul了
見到mills行過個下都放棄唔叫了
刺上半場打到咁既死樣都追到咁都已經係奇蹟...

最後個20秒比我個感覺馬刺D球員就係: "算啦, FOUL完都係輸多由佢過鐘啦"
真係睇到我... 成隊好似得Rudy Gay有d火...
明明難得臨尾後追上黎個勢已經食住經驗不足既金塊, 點都摶對面射FT手軟啦
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-19, 09:36 AM   #132
Penny仔

綠軍playoff mode 唔係講笑的
當班後生仔心態正常返時候,配合少帥戰術
呢班波好恐怖

而勇士總算係不利情況下保住主場一勝...
由手機版發出
舊 04-29-19, 10:50 AM   #133
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
Curry心臟大到呢.....明明成場外圍都唔係順風都仲夠膽臨尾嚟個crossover 3pt

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-19, 11:44 AM   #134
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
Curry心臟大到呢.....明明成場外圍都唔係順風都仲夠膽臨尾嚟個crossover 3pt
因為對住nene掛
可能Faried傷左

不過今日勇士5小
火箭反而又出nene......
由手機版發出

此篇文章於 04-29-19 11:46 AM 被 Penny仔 編輯。
舊 04-29-19, 12:15 PM   #135
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
"Call the game how it's supposed to be called and that's it," Harden said. "And I'll live with the results. But especially we all know what happened a few years back with Kawhi [Leonard]. That can change the entire series."
鬍鬚仔你講出嚟人唔面紅畜生都替你難過

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-19, 02:44 PM   #136
Penny仔

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
鬍鬚仔你講出嚟人唔面紅畜生都替你難過
有幾球係foul左冇吹
但而家佢下下step back完前仰,射完波隻腳向前擺再draw foul

咁你真係唔好話人攝你
由手機版發出
舊 04-29-19, 03:27 PM   #137
6eo
美波様!

引用:
綠軍playoff mode 唔係講笑的
當班後生仔心態正常返時候,配合少帥戰術
呢班波好恐怖

而勇士總算係不利情況下保住主場一勝...
由手機版發出
睇highlight隻鹿保持番佢既防守策略, 守3分守籃底放中距離
點知上半場就比塞不停中距離射死, 到下半場唔再放中距,
但防守已亂, 塞又已經中距同3分都起哂Q, 結果竟然有垃圾時間
同埋塞內線防守同夾擊得好好, 迫到字母哥都要射3分先拎到分

引用:
因為對住nene掛
可能Faried傷左

不過今日勇士5小
火箭反而又出nene......

由手機版發出
係囉

今場堅好睇, 兩邊防守都好到位
加上成場都吹得鬆令兩邊D防守都好intense

引用:
有幾球係foul左冇吹
但而家佢下下step back完前仰,射完波隻腳向前擺再draw foul

咁你真係唔好話人攝你
由手機版發出
好幾下都射完向前踢draw foul, 唔吹番你Offensive foul已經比面

呢條片睇得好清楚
https://twitter.com/Ballislife/statu...035540779.html

此篇文章於 04-29-19 03:59 PM 被 6eo 編輯。
舊 04-29-19, 05:31 PM   #138
Penny仔

可能有犯規啦
你要Draw, 但唔好話人有心傷你
你跳前Draw foul, 咁唔通我block 要fadeaway咩....
舊 04-29-19, 05:57 PM   #139
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
根本呢D惡性draw ball foul係要取締
但sliver唔敢得失佢放任JH任佢draw,今日仲話要fair chance,我以為係冇FT,點知已經十幾個FT

舊 04-29-19, 09:43 PM   #140
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
公唔公平好難講,兩隊都係做得難睇架喇.......
但如果今日隻雞係po standard既話
Jazz守左後咁耐為乜呢

舊 04-30-19, 01:45 PM   #141
6eo
美波様!

對比另一邊, 金塊對拓明顯失色不少

另Lowry最後個攻勢竟然想玩街波技巧

引用:
可能有犯規啦
你要Draw, 但唔好話人有心傷你
你跳前Draw foul, 咁唔通我block 要fadeaway咩....
+1
有D的確係有foul, 但有d明顯係借d意draw, 好睇球證個場把尺係點
舊 04-30-19, 05:41 PM   #142
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
我覺得依家最大問係球證支雞極唔穏定,一時吹一時唔吹
結果兩邊都唔討好

JH d 體毛 foul 一早要處理下 ... 但成季搞,第 1 round 又唔搞,對住 GSW 先黎轉
揾鬼服咩 ... 不過講真要讚 klay thompson,呢場根本係試球證底線,佢唔吹咪 mark 埋 d

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-19, 10:32 PM   #143
Penny仔

引用:
“That’s my biggest issue with a superstar like Steph, and I know Steph’s mindset,” Andre Iguodala told Yahoo Sports. “His mindset is, ‘OK, this is how we’re playing. We’re playing physical. I’m just getting slapped and held and pulled down every time and I’m getting two hands on my drives. This is what the refs are allowing. So, they’re letting us play.’ So when he’s guarding, he’s like, ‘OK, I can play this way,’ and then when he’s guarding it’s [whistle, whistle]. And then he’s like, ‘Damn, now I got three fouls.’ People always ask why he’s fouling, but that’s how he’s being guarded, so why wouldn’t he think he can’t play physical like that?”
Curry 把尺係從未公平過.....
唔知係UA問題, 定人善被人欺喇
舊 05-01-19, 10:44 AM   #144
6eo
美波様!

咖哩唔係整親隻手下化....
舊 05-01-19, 11:27 AM   #145
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
兩邊主力傷住打~
火箭勁多TO~不過3分勁準

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-01-19, 01:14 PM   #146
Penny仔

插眼果下應該冇心既......
但真心唔明點解唔用Faried
突然冇晒上陣時間
由手機版發出
舊 05-01-19, 02:24 PM   #147
6eo
美波様!

引用:
插眼果下應該冇心既......
但真心唔明點解唔用Faried
突然冇晒上陣時間
由手機版發出
係囉... 出nene不如用Faried好過

引用:
作者: DC 97 查看文章
兩邊主力傷住打~
火箭勁多TO~不過3分勁準
頭段真係輸D TO
個度成十幾分

尾段箭差d過頭, 好在livingston個6分救命波打番起
BTW 勇最後d TO真係...
舊 05-01-19, 02:45 PM   #148
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
勇士82分左右果段卡左好耐
Livingston好彩出來拿返6分止血拉返差距

舊 05-01-19, 05:00 PM   #149
6eo
美波様!

https://hypebeast.com/zh/2019/5/vinc...=facebook_post

舊 05-02-19, 07:25 PM   #150
Penny仔

下年有得打all star了

Denver睇落似又要打足7場

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 43 阿聰 體育版 1007 04-01-19 11:48 AM
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM

現在的時間是 11:43 PM

手機版 | APP版