Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 06-11-19, 05:57 PM   #551
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
D Haters係咁架啦

KD咁搞明年free agent張約都唔知點算
不過佢好似可以執行球員option收大約留gsw養傷
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-11-19, 07:39 PM   #552
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
引用:
作者: iamleoluk 查看文章
D Haters係咁架啦

KD咁搞明年free agent張約都唔知點算
不過佢好似可以執行球員option收大約留gsw養傷
先option in 一年
結果4大球星都對勇士有情有義....
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-19, 06:24 AM   #553
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
https://mobile.twitter.com/ShamsChar...97877747605504

KD做完手術
完全斷裂

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-13-19, 04:49 PM   #554
Penny仔

而家科技好左,希望康復得好d
同埋kobe本身太多傷

但好返之後,kd應該唔會攻防一體
防守端應該去唔返而家程度,進攻高舉高打都有優勢既....
由手機版發出
舊 06-13-19, 10:24 PM   #555
Greenhead
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
聽日希望 GSW 眾志成城可以嬴多一場!
其實論人腳,GSW應該仍然勝一酬。
Greenhead 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 10:11 AM   #556
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
Lowry
KT
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 10:39 AM   #557
搖搖
永遠的毛毛王子↓

NBA 討論區 VOL. 44

蘿莉爆哂seed
不過4犯
KL都3犯

除左KT一哥都超水準攻擊力
贏唔贏到真係睇Curry幾時上埋力

Sent from my Nokia 3210 using Gaforum

舊 06-14-19, 10:44 AM   #558
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
頂住呀甲骨文

舊 06-14-19, 10:48 AM   #559
Sar8
The One

勇士有冇咁黑呀

舊 06-14-19, 11:02 AM   #560
Penny仔

個勢一返黎又傷多個......
由手機版發出
舊 06-14-19, 11:09 AM   #561
Sar8
The One

全部唔主力唔傷

舊 06-14-19, 11:44 AM   #562
Oruma
Ultimate Gamer
Beware...

註冊日期: Aug 2004
勇士GG

Oruma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 11:47 AM   #563
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
終於贏咗

睇到勁緊張,好彩睇到直播,最尾1分鐘搞咁耐

今場可愛手感一般,但係罰球好穩定,fmvp啦
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 11:50 AM   #564
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
天要亡勇士可以點?

K湯都已經負傷打,重要傷埋。

唔好話後備幫唔到幾多手,正選兩個:表弟同Green打成點!?

表弟罰球逢二進一,做個穩定既得分點又唔得。

Green成Q日turnover,有一下諗住打快攻,佢面對住對面一個人就打算自己剷上去,點知剷到去鎖匙圈又停喺度諗住傳返後,跟手就失埋,你想點?自己唔係一心剷籃搏foul,咁你剷入去做乜Q嘢?
Curry 係好努力,但佢真係做唔到FMVP 住,呢幾場關鍵比賽,無左K湯同KD,係得第二場打得好D,之後都係好普通,連佢既得分都無埋,班後備更加唔駛諗。

希望下年K湯唔好走住,再次衝擊冠軍。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 11:55 AM   #565
okabe

註冊日期: Aug 2002
恭喜速龍登頂,終於唔駛做泡泡龍
成個playoffs 都好刺激,用既人唔多,但每個人都有表現
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 11:57 AM   #566
Penny仔

咁呢個位,我諗AI再世都carry唔到
冇接波長期有1個跟
接波就雙夾,做完pick 2個跟1個
就算比你過到就3夾

.....我睇波咁耐未見過封殺一個球員去到呢個程度

今場輸但不可恥
勇士已經戰至最後一兵一卒
第三節個勢上陣kt快攻傷埋

而家只求KT冇事
由手機版發出
舊 06-14-19, 11:58 AM   #567
okabe

引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
天要亡勇士可以點?

K湯都已經負傷打,重要傷埋。

唔好話後備幫唔到幾多手,正選兩個:表弟同Green打成點!?

表弟罰球逢二進一,做個穩定既得分點又唔得。

Green成Q日turnover,有一下諗住打快攻,佢面對住對面一個人就打算自己剷上去,點知剷到去鎖匙圈又停喺度諗住傳返後,跟手就失埋,你想點?自己唔係一心剷籃搏foul,咁你剷入去做乜Q嘢?
Curry 係好努力,但佢真係做唔到FMVP 住,呢幾場關鍵比賽,無左K湯同KD,係得第二場打得好D,之後都係好普通,連佢既得分都無埋,班後備更加唔駛諗。

希望下年K湯唔好走住,再次衝擊冠軍。
幾個主力連續受傷真係好慘情
希望下季kt留隊之餘,有力補後備
明顯今年見後備既一係退化,一係戰力不足
舊 06-14-19, 11:59 AM   #568
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
恭喜可愛

實至名歸
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 12:01 PM   #569
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: okabe 查看文章
幾個主力連續受傷真係好慘情
希望下季kt留隊之餘,有力補後備
明顯今年見後備既一係退化,一係戰力不足
其實Curry 都打到灰,見住自己戰友一個一個傷出。
只係怪時不我與,同埋後備力量不足啦。
我以前無咩睇表弟比賽,但睇完成個finals 覺得佢完全唔掂。

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 12:09 PM   #570
搖搖
永遠的毛毛王子↓

恭喜速龍

KL肯留既話速龍有機會做東岸霸主
隻鹿同賽都有自己問題

勇士就算唔解體下年西岸應該都好難打

舊 06-14-19, 12:20 PM   #571
Sar8
The One

而家勇頭痕點樣可以再重組一次趁Curry等人仲係癲峰期可以再打落去,同時都真係要pick定一個有潛能既後生仔當下一代當家來培養

而Green而家個款係唔洗諗頂薪,唔係話佢冇用
不過係觀感上同情感上都會係KD/KT

老實講打到咁樣真係天要亡你...
Train好既表弟第一場受傷,KD傷,CURRY傷,IGGY傷,KT傷,KD復出大傷,KT復出又傷,表弟再打唔出出準,剩係排個list如果係season真係隨時playoff都入唔到,而家playoff至少唔洗比人橫掃同打到最尾一秒都算係咁,其實NBA4皇以上合體係咪咀咒來...

而家最開心一定係班Haters

舊 06-14-19, 12:21 PM   #572
Penny仔

東岸下年都亂
幾隊下季都唔知咩情況

西岸KD倒下之後,火箭我又覺得可以唔解體試多一季....
由手機版發出
舊 06-14-19, 12:32 PM   #573
搖搖
永遠的毛毛王子↓

老細一定開頂薪留KT架喇
根本無人取代到佢

情感上可能都會照出頂薪比KD
新主場點都要保持到號召力

但睇佢會唔會揀PO一年養傷
就算勇士真係唔開,佢想拎頂薪我諗都有球隊敢搏
不過開埋比KD, DG走得

後備就真係難搞,少左啲主力拉空間
底薪組就真係只交到底薪貨
李文同一哥再老多年真係Carry唔到幾多

舊 06-14-19, 12:47 PM   #574
okabe

總之今年暑假應該係近年最多花生睇
舊 06-14-19, 12:59 PM   #575
Penny仔

引用:
作者: 搖搖 查看文章
老細一定開頂薪留KT架喇
根本無人取代到佢

情感上可能都會照出頂薪比KD
新主場點都要保持到號召力

但睇佢會唔會揀PO一年養傷
就算勇士真係唔開,佢想拎頂薪我諗都有球隊敢搏
不過開埋比KD, DG走得

後備就真係難搞,少左啲主力拉空間
底薪組就真係只交到底薪貨
李文同一哥再老多年真係Carry唔到幾多

都係用big 3為主,底薪勇士xn
中產要留lonney

其實空間唔多
我諗今年個pick會賣添
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 43 阿聰 體育版 1007 04-01-19 11:48 AM
NBA 討論區 VOL. 42 - 2017 NBA WORLD CHAMPION - GOLDEN STATE WARRIORS 阿聰 體育版 996 05-14-18 07:18 AM
NBA 討論區 VOL. 37 - 轉會市場開啟 阿聰 體育版 1018 04-16-15 01:39 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 32 - CLOSED 阿聰 體育版 998 06-13-12 11:54 AM

現在的時間是 05:18 AM

手機版 | APP版