Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-13-12, 05:18 PM   #101
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: dust11 查看文章
跨部整埋隻銀色戰車鎮魂曲做超必啦
不過睇落都冇乜可能
銀鎮可能係羅馬版圖一份子呢
其實最估唔到係黃鎮會係當變身技咁出
黃鎮咁屈 都唔知點表現
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 11:35 AM   #102
steve
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
http://www.famitsu.com/news/201209/14021004.html

有出招表...
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 01:38 PM   #103
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
招數延易出的說

謝皮利的皮膚硬化變了特殊技來用,不錯
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 05:08 PM   #104
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

感覺真係超認真,系統亦好正統格game
堆招名既原作愛真係滿出黎
由手機版發出
舊 09-14-12, 05:50 PM   #105
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
3D 化左之後
D 人真係CHOK 得過份
尤其承太郎
快D 公怖露伴,布差拉迪
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 06:07 PM   #106
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我覺得露伴唔會出架啦
應該得仗助 康一 億泰 音石明 吉良吉影

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-14-12, 06:35 PM   #107
dust11

註冊日期: Aug 2010
希望唔好變JOJO奇妙籃球/排球/宇宙飛行
始終CC社都唔係做開格GAME
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 07:35 PM   #108
ase
Insane Gamer
H.P.小博士

註冊日期: Sep 2003
就咁睇三個mode(流法/替身/騎乘)
已經估到起碼有三個迪奧用……

舊 09-14-12, 07:38 PM   #109
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
希望唔好變JOJO奇妙籃球/排球/宇宙飛行
始終CC社都唔係做開格GAME
3部格game本身都世紀末緊架啦,只係無運動要素之嘛

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
舊 09-14-12, 07:39 PM   #110
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ase 查看文章
就咁睇三個mode(流法/替身/騎乘)
已經估到起碼有三個迪奧用……
其實我諗係每隻角色都唔同mode,並唔見得每個替身使者都有Stand Off mode用
反而好有機會係好似BlazBlue/GGXX咁,每隻角色幾乎都有獨有既特殊要素
淨係祖羅夫就已經係無Mode開
不過我都覺得會有三個迪奧就係,一部、三部、七部既迪奧打法都爭太遠,而且全部都係last boss,唔可能唔分開

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-14-12, 08:07 PM   #111
鐵之侍

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實我諗係每隻角色都唔同mode,並唔見得每個替身使者都有Stand Off mode用
反而好有機會係好似BlazBlue/GGXX咁,每隻角色幾乎都有獨有既特殊要素
淨係祖羅夫就已經係無Mode開
不過我都覺得會有三個迪奧就係,一部、三部、七部既迪奧打法都爭太遠,而且全部都係last boss,唔可能唔分開
第7部dio應可分兩個(一個恐龍、一個是世界,當然後者的招式和「正版」那個會有分別啦)
舊 09-14-12, 10:00 PM   #112
ryuka
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2005
Wii U IDryuka001
3DS Friend Code0516 7226 8384
PSN  IDrykaryuki
加番D女角好wor,唔會淨係得徐倫掛....
ryuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 10:32 PM   #113
dust11

引用:
作者: ryuka 查看文章
第二部個阿媽
第五部老闆女
第六部徐倫隔離兩條女

當然如果每部出得四個人我寧願唔出女
舊 09-14-12, 10:38 PM   #114
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
山岸由花子
佢因愛成恨個變態樣做CUT IN 出招畫面
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-12, 11:09 PM   #115
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
第7部dio應可分兩個(一個恐龍、一個是世界,當然後者的招式和「正版」那個會有分別啦)
7部世界版DIO唔駛分開啦,根本就係3部果個.....我覺得整3部果個換衫做7部咁已經OK

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-14-12, 11:15 PM   #116
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: ryuka 查看文章
JOJO本來就係男氣盛.......
我個人覺得LisaLisa一定出.......
第五部如果好彩D既 都仲有得比你WANABIIIIIIIIIIIIII!既
然後第六部始終有艾爾美斯同F.F.
雖然.......艾爾美斯其實根本就係兄貴+F.F.我覺得超高機率無得出
個人估計,第六部應該會係徐倫、艾爾美斯/F.F.、阿那蘇爾、天氣預告、神父咁樣五個,或者神父佔幾個位(白蛇、C-Moon、Made in Heaven)
SBR......你估下有無可能唔出衛加比博但出熱褲

山岸由花子就真係完全唔期待,第四部要出既人太多,排隊都排唔到佢
更何況山岸由花子真係淨係打過一場咁大把

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-15-12, 02:25 AM   #117
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
JOJO本來就係男氣盛.......
我個人覺得LisaLisa一定出.......
第五部如果好彩D既 都仲有得比你WANABIIIIIIIIIIIIII!既
然後第六部始終有艾爾美斯同F.F.
雖然.......艾爾美斯其實根本就係兄貴+F.F.我覺得超高機率無得出
個人估計,第六部應該會係徐倫、艾爾美斯/F.F.、阿那蘇爾、天氣預告、神父咁樣五個,或者神父佔幾個位(白蛇、C-Moon、Made in Heaven)
SBR......你估下有無可能唔出衛加比博但出熱褲

山岸由花子就真係完全唔期待,第四部要出既人太多,排隊都排唔到佢
更何況山岸由花子真係淨係打過一場咁大把
但我真係勁期待有佢...
我覺得佢先至真正似係一個女角....
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 03:41 PM   #118
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

除倫係澤城 呢個預想內,而且我覺得應該堅夾,前排翻睇果時已經自己腦補澤城把聲入去
但係小野大輔承太郎同杉田祖羅夫就.......................
點解唔用番第三部格game陣營 Orz
特別係祖羅夫 我覺得杉田真係唔夾
祖羅夫呢D賤精真係夾大塚芳忠先似

浪川祖魯諾........究竟佢超唔超越得到璐美姐呢

SBR兩個都同Voice Comic既配音唔同
三木真一郎配謝皮利.....都夾既
大塚明夫華姆

ペルソナ5

隨時更新

此篇文章於 09-20-12 03:44 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 09-20-12, 04:25 PM   #119
dasw123
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
Nintendo Switch IDSW-3664-0133-1821

ROUND 1 FIGHT!
dasw123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-12, 06:54 PM   #120
鐵之侍

看實況感覺不錯,用了sf4的風格

小野大輔的承太郎還不錯,祖羅配音由直斗變了做番長

果然是鮪魚貴配ジョニィ
舊 09-21-12, 02:00 PM   #121
鐵之侍

轉自a9vg

http://you.video.sina.com.cn/api/sin...9d/8m0h8/s.swf

http://www.youtube.com/watch?v=Y9Eh9Sh1ZR8

9分鐘試玩片段,cc2果然用心機做的

此篇文章於 09-21-12 06:57 PM 被 鐵之侍 編輯。
舊 09-21-12, 02:03 PM   #122
dust11

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
看實況感覺不錯,用了sf4的風格

小野大輔的承太郎還不錯,祖羅配音由直斗變了做番長

果然是鮪魚貴配ジョニィ
一聽到係佢配就諗到佢墮馬然後大叫僕の王の力がああああああああああ
唔知佢オラオラ成點
舊 09-21-12, 02:43 PM   #123
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

Johnny都唔多叫オラオラ 問題唔大

ペルソナ5

隨時更新
舊 09-21-12, 03:44 PM   #124
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
一聽到係佢配就諗到佢墮馬然後大叫僕の王の力がああああああああああ
唔知佢オラオラ成點
冇check VC , 係咪講緊邪惡子宮 ? a

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-12, 11:38 AM   #125
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:24 PM