Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
~清談館~>[時代變遷系列]有線電視提早交還收費電視牌照,今年6月1日停播
flpchoho 05:13 PM 02-14-23
From Now新聞

14/2/2023 16:55
【最新】 有線電視提早交還收費電視牌照,今年6月1日停播

——————————————-

據悉有線向政府申請並獲批准交還本地收費電視服務牌照

據了解,有線電視因應近年媒體市場情況急變,競爭激烈,決定向政府提出申請交還本地收費電視節目服務的牌照,並獲政府批准。

好細個個陣係人地屋企睇過下,個時最鐘意睇有線兒童台
Heaven 05:20 PM 02-14-23
上網直通世界 本地收費電視 & 其他媒體真係無咩競爭力
green 08:36 PM 02-15-23
好不幸地, 我家係有線用戶(都係俾老人家睇), 1月有線職員打來傾續約, 又話送電話送寛頻, 當時已明確講左唔要, 只要電視就算, 前兩日收到有線的確認信, 發覺竟然變左電話加寛頻服務, 電視完全無提, 當時已覺得怪, 打電話去問, 個職員只係話幫我們調查, 點知今日就見到有線停播

即刻打去問下, 個職員已諸多留難, 一時話唔係佢傾, 所以幫唔到, 一時又話要用戶親自傾(即係我父母), 搞一大輪都只係話查........

唔知有無人同我一樣被有線老點
wing 09:34 PM 02-15-23
作者: green:
好不幸地, 我家係有線用戶(都係俾老人家睇), 1月有線職員打來傾續約, 又話送電話送寛頻, 當時已明確講左唔要, 只要電視就算, 前兩日收到有線的確認信, 發覺竟然變左電話加寛頻服務, 電視完全無提, 當時已覺得怪, 打電話去問, 個職員只係話幫我們調查, 點知今日就見到有線停播

即刻打去問下, 個職員已諸多留難, 一時話唔係佢傾, 所以幫唔到, 一時又話要用戶親自傾(即係我父母), 搞一大輪都只係話查........

"希特拉cut唔到有線" 續集
plokplok00 12:48 AM 02-16-23
作者: green:

我當年對住電話咆吼先CUT到 希望對方有聾到

你既情況仲衰 佢明知獵物一定要放生 提早SET陷阱加把鎖 CAP你一兩年水
簽約就一個電話搞掂 解約就千方百計阻攔 咩都唔幫你

呢間公司真係香港數1數2濺格
唔好怕麻煩唔好比佢得逞
亍 ◣ 06:06 PM 05-31-23

返回主題版面