Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 02-14-23, 05:13 PM   #1
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
[時代變遷系列]有線電視提早交還收費電視牌照,今年6月1日停播

From Now新聞

14/2/2023 16:55
【最新】 有線電視提早交還收費電視牌照,今年6月1日停播

——————————————-

據悉有線向政府申請並獲批准交還本地收費電視服務牌照

據了解,有線電視因應近年媒體市場情況急變,競爭激烈,決定向政府提出申請交還本地收費電視節目服務的牌照,並獲政府批准。

好細個個陣係人地屋企睇過下,個時最鐘意睇有線兒童台
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-14-23, 05:20 PM   #2
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
上網直通世界 本地收費電視 & 其他媒體真係無咩競爭力
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-23, 08:36 PM   #3
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
好不幸地, 我家係有線用戶(都係俾老人家睇), 1月有線職員打來傾續約, 又話送電話送寛頻, 當時已明確講左唔要, 只要電視就算, 前兩日收到有線的確認信, 發覺竟然變左電話加寛頻服務, 電視完全無提, 當時已覺得怪, 打電話去問, 個職員只係話幫我們調查, 點知今日就見到有線停播

即刻打去問下, 個職員已諸多留難, 一時話唔係佢傾, 所以幫唔到, 一時又話要用戶親自傾(即係我父母), 搞一大輪都只係話查........

唔知有無人同我一樣被有線老點
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-15-23, 09:34 PM   #4
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: green 查看文章
好不幸地, 我家係有線用戶(都係俾老人家睇), 1月有線職員打來傾續約, 又話送電話送寛頻, 當時已明確講左唔要, 只要電視就算, 前兩日收到有線的確認信, 發覺竟然變左電話加寛頻服務, 電視完全無提, 當時已覺得怪, 打電話去問, 個職員只係話幫我們調查, 點知今日就見到有線停播

即刻打去問下, 個職員已諸多留難, 一時話唔係佢傾, 所以幫唔到, 一時又話要用戶親自傾(即係我父母), 搞一大輪都只係話查........

"希特拉cut唔到有線" 續集

舊 02-16-23, 12:48 AM   #5
plokplok00
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2008
引用:
作者: green 查看文章

我當年對住電話咆吼先CUT到 希望對方有聾到

你既情況仲衰 佢明知獵物一定要放生 提早SET陷阱加把鎖 CAP你一兩年水
簽約就一個電話搞掂 解約就千方百計阻攔 咩都唔幫你

呢間公司真係香港數1數2濺格
唔好怕麻煩唔好比佢得逞
plokplok00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-23, 06:06 PM   #6
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 05:22 PM

手機版 | APP版