Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 35 75 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 95 135 185  ... 最後
電視遊戲討論版>Xbox One 情報區
ahleung 03:08 PM 03-19-14
作者: kakajit:
老實講如果唔係當初想先玩為快買第一水機的話 , 我建議而家想買機果D真係去鋪頭買算了
可能真係無左隻FREE O既TITANFALL 但你買機加隻GAME其實同加埋運費應該唔係差太多
起碼鋪頭話有半年保 , 又唔洗等
但又要留意本地game舖果D所謂保養, 可能只係檢查免費, 要整就要錢.

值唔值就見人見志.
八仙果 03:37 PM 03-19-14
Xbox Oneが日本を含む全世界26カ国で9月発売へ

作者: :
米Microsoftは、Xboxの次世代機「Xbox One」を日本を含む全世界26の国9月に発売すると発表した。4月末までに詳細を発表するという。

9月に発売が予定されている国は以下の通り。

アルゼンチン、ベルギー、チリ、コロンビア、チェコ、デンマーク、フィンランド、ギリシャ、ハンガリー、インド、イスラエル、日本、韓国、オランダ、ノルウェイ、ポーランド、ポルトガル、ロシア、サウジアラビア、シンガポール、スロバキア、南アフリカ、スエーデン、スイス、トルコ、アラブ首長国連邦。

Xbox Oneは2013年11月22日より北米など13カ国で発売し、発売18日で全世界で200万台を販売したと発表。

「東京ゲームショウ 2013」の会場には出展され人気を集めていたが、日本での発売は当初見送られていた。また各ゲームメーカーの発表するXbox One対応ソフトの制作は発表されていたが、発売は未定となっていた。
http://game.watch.impress.co.jp/docs...19_640277.html
シェンムー 04:04 PM 03-19-14
我覺得係香港360 已經好成功 , 甘都未有行貨真陰公
rokuna 04:20 PM 03-19-14
係咪kinect 聲控個part 礙事呢???
IDGAF 04:31 PM 03-19-14
作者: rokuna:
會唔會係有d"基礎建設"例如網絡、維修服務等未準備好。
D-Joe 05:15 PM 03-19-14
作者: rokuna:
作者: LEGOCAPTOR:
會唔會係有d"基礎建設"例如網絡、維修服務等未準備好。
好難相信關事
因為
1.連首發13國都唔係全部支援(或完全支援)Kinect聲控
2.Azure個東亞data center就係香港,維修...其實班友都係換部機俾你,好難成阻礙

所以幾謎,雖然我都已經入左水,就算佢突然話下星期出行我都唔會買
kakajit 04:23 PM 03-19-14
上隻KINECT都係用英文 , 今次就算無廣東話都應該唔會有事 , 可以出得 (已經有國語 , 台灣試左)
我諗係M$HK想同某D電視台傾緊 , 但又未傾得成
聖鬥士星矢 05:22 PM 03-19-14
作者: kakajit:
上隻KINECT都係用英文 , 今次就算無廣東話都應該唔會有事 , 可以出得 (已經有國語 , 台灣試左)
我諗係M$HK想同某D電視台傾緊 , 但又未傾得成
我都唔想係因為電視問題而推遲行貨, 大家想買部機百分百係為左打機, 要睇電視大把渠道睇, 想當機頂盒咁sell xbox one根本係想整死部機...

我諗我等到九月等唔到啦, 水機都會照買...
Noopy 04:48 PM 03-19-14
我終於昨天出了一部水貨,Xbox One真的超正,我最愛的BF4畫面也真的比得上中上階級電腦! 但部機有D設定上既問題想問下以入手既Ching  
1:先前有D Ching話一開機要Update好耐(Maybe Up to 1hour)但我45分鐘到就玩得,以經全部update好了嗎?
2:係2月同3月xbox都有大update,我新機一開果時個update以經包含呢兩個大update嗎?(我係setting到搵唔到邊到有得check update,剩係見到有得update手制!)
3: xbox live 賣場聽講好似用唔到信用卡買野,我可唔可以係我360到開返我本身個xbox live acc入xbox現金卷,再係返xbox one到用?)
4:我屋企唔大,電視機到沙發只有4ft.多少少,但我琴晚睇說明書話K2最少要有4.7ft,而我琴晚就咁放左個k2係電视機櫃上面,距離應該不過4ft.,係咪會影響個体感?(我琴晚用呢個距離試個手控好似差d,隻手fing左好耐個k2先搵到我隻手,但認我個樣就無問題!)
5:係無插mic打機既時候,點樣可以令K2個咪唔好收我音?因為我琴晚打BF既時候明明無插咪,但個鬼佬聽到我講野!攪到我要出返去setting到成個K2熄左佢先得!但係熄左又無左K2既体感同語音指領工能,有方法解決嗎?
6:開Party好似比360麻煩,要出主畫面再按朋友先開到,可以有方便D既方法嗎?
希望有Ching幫到手 萬方感激(╯з╰)
ZOMA 10:35 PM 03-19-14
作者: Noopy:
我終於昨天出了一部水貨,Xbox One真的超正,我最愛的BF4畫面也真的比得上中上階級電腦! 但部機有D設定上既問題想問下以入手既Ching  
1:先前有D Ching話一開機要Update好耐(Maybe Up to 1hour)但我45分鐘到就玩得,以經全部update好了嗎?
2:係2月同3月xbox都有大update,我新機一開果時個update以經包含呢兩個大update嗎?(我係setting到搵唔到邊到有得check update,剩係見到有得update手制!)
3: xbox live 賣場聽講好似用唔到信用卡買野,我可唔可以係我360到開返我本身個xbox live acc入xbox現金卷,再係返xbox one到用?)
4:我屋企唔大,電視機到沙發只有4ft.多少少,但我琴晚睇說明書話K2最少要有4.7ft,而我琴晚就咁放左個k2係電视機櫃上面,距離應該不過4ft.,係咪會影響個体感?(我琴晚用呢個距離試個手控好似差d,隻手fing左好耐個k2先搵到我隻手,但認我個樣就無問題!)
5:係無插mic打機既時候,點樣可以令K2個咪唔好收我音?因為我琴晚打BF既時候明明無插咪,但個鬼佬聽到我講野!攪到我要出返去setting到成個K2熄左佢先得!但係熄左又無左K2既体感同語音指領工能,有方法解決嗎?
6:開Party好似比360麻煩,要出主畫面再按朋友先開到,可以有方便D既方法嗎?
1. 好似係初期的事,我係首發兩日後攞到機,都好快就UPDATE完
2.你睇下你按手制個HOME制睇唔睇到手制電量,同埋CHECK唔CHECK到有幾多HDD位,照計應該一次過UPDATE晒
3.未買過野唔知
4.好少用Kinect,應該會有影響,認樣認QR CODE一定冇問題
5.唔知,因為我打NBA2K驚講粗口所以熄左XD
6.我都覺得幾麻煩...不過IN GAME INVITE可以一次過Invite Party+game..
taikin0901 11:13 PM 03-19-14
作者: Noopy:

暫時應該要用返美版卡

部機SETTING有得揀,無記錯就係你熄KINECT嗰度

暫時應該要用返美版卡

部機SETTING有得揀,無記錯就係你熄KINECT嗰度
D-Joe 05:25 PM 03-19-14
尋晚去PTT睇,的確有關係者話台灣係要傾完Xbox music同TV野先出,不過唔會搭任何一波,會自己獨立發售(預定Q2,不過佢唔知計劃有冇變)
唔知香港係唔係一樣
RS 200 08:26 PM 03-19-14
香港可能同維基傾緊個hktv app,所以未出得
D.K. 09:53 PM 03-19-14
作者: RS 200:
香港可能同維基傾緊個hktv app,所以未出得
用網絡入屋唔犯法,真係有我立即出機支持
D-Joe 12:48 AM 03-20-14
Xbox live賣場用到信用卡呀,我從拎機開始既DR3到最近既Titanfall都係用信用卡買
不過地址要求其寫個美國既(建議阿拉斯加因為免稅)
ahleung 11:24 AM 03-20-14
傳聞:

香討有人貼左張擬似聯強內部文件
話HKM$ 4月發佈行貨
水貨會更新系統, 加入多語言支援
http://www.discuss.com.hk/viewthread...6#pid383915286
IDGAF 12:20 PM 03-20-14
作者: ahleung:
傳聞:

http://www.discuss.com.hk/viewthread...6#pid383915286
即係睇4月5日,香港官網有無更新,
4月23日,放完復活節假有無發佈會,
5月有無主機更新先知呢個消息的真偽…

咁搞法都唔知買唔買XBOX 360版的Titanfall玩住先好了,因為XBOX 360版又延期到4月8/11日先發售,
其實內文用4月23日於香港「發佈」呢個字眼,真係佢講晒,我「發佈」咋,唔係直接「發售」呀,
個發售日可以係香港動漫節2014(即係7月25-29日)或者跟其餘26個國家/地區係9月某日(中秋節?)先開賣都得…

不過,作為玩家只能被動地等,清明節(4月)唔得,咪重陽節(10月)先再拜山…
今年重陽唔得,咪下年清明再嚟的心態…
jamcat 01:31 PM 03-20-14
作者: ahleung:
傳聞:

一眼睇張嘢流到爆~

1. 呢份唔係俾路過者睇嘅告示, 何以用咁大嘅fonts?
2. 內部文件, 要保密但唔打"CONFIDENTIAL"字体
3. 成份嘢無發件人身份下款. 無頭無尾.
4. 內文同"此地無銀三千両"無分別.

IDGAF 01:58 PM 03-20-14
作者: jamcat:
一眼睇張嘢流到爆~

2. 內部文件, 要保密但唔打"CONFIDENTIAL"字体

其實Titanfall限量版主機都好有可疑,因為連美國本土宜家都無呢樣嘢公開發售。
wing 03:42 PM 03-21-14
作者: jamcat:
一眼睇張嘢流到爆~

呢D只係小意思, 最大問題係佢自己作左一間 "XBOX USA公司" 出來, 仲要話聯強自己負責為XBOX ONE整介面. 呢份野真係好流. 如果份野係真, 咁寫呢份野果個職員同埋APPROVE果個主管都炒得.
taikin0901 03:56 PM 03-21-14
作者: wing:
呢D只係小意思, 最大問題係佢自己作左一間 "XBOX USA公司" 出來, 仲要話聯強自己負責為XBOX ONE整介面. 呢份野真係好流. 如果份野係真, 咁寫呢份野果個職員同埋APPROVE果個主管都炒得.
雖然係流流地 , 不過都無講叫聯強整介面WO
wing 04:07 PM 03-21-14
作者: taikin0901:
雖然係流流地 , 不過都無講叫聯強整介面WO
有.

內文講 "我們將會於5月更新中加入多語言支援". 如果呢份真係聯強內部文件, 咁呢個 "我們" 就係聯強.

退一步來說, 呢個 "我們" 可唔可以係指MS+聯強? 如果係咁, 咁前面就唔會出現一個 "xbox usa公司", 而係一樣寫 "我們".

well, 總之呢篇野十分可疑.
now_loading 02:09 PM 03-20-14
3999 緊唔R, 4200 titanfall 都叫合理,
但我唔想join 金, 又要比多3舊水join金先玩到隻game...

無可否認封email 係好流, 你話聯強send 比d 零售商就話姐..
D-Joe 05:38 PM 03-20-14
http://www.xbox.com/zh-HK/xbox-one/games-testing123321

2014-03-20T08:37:32Z

香港MS真係好鬼搞野,完全唔出聲,但今朝又加多個測試頁
呢個測試頁右邊多左"零售處"一欄
jamcat 02:45 PM 03-21-14
擒日卒之下决心出咗部機, 去到[信和1/F涼粉]時有人出緊...輪到自己時; 鋪面已所剩無幾.
順道入埋隻歐版火牛同3隻碟. 約5K半落樓.

半夜放工返屋企, 即搞System Update....托賴約20分鐘搞掂(屋企用500M光纖寬頻上網)...
打Titanfall上完tutorial想落場試, 但等極都無人打(亞洲Lobby)...

依家想知DR3個Season Pass值唔值($29.99), 包四版外章同武器想知長唔長~
第一 ... 35 75 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 95 135 185  ... 最後

返回主題版面