Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-10-16, 09:59 AM   #19401
雷帝.嘉芙
God of Gamer
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
引用:
作者: 天子 查看文章
洗左2粒鐘一個5星ACC 都冇..SOSAD
刷首抽? 首抽個pool好似係冇5星
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 10:00 AM   #19402
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: gingq7 查看文章
其實好似隻隻日本手遊轉蛋都係大約呢個%數

老實說我都唔係好明點解有大量人覺得可以接受(包括我自己...),
理智話比我知1單的價錢夠買一隻單機game, 而拎去抽卡卻好大機會抽唔倒5星 (減完價後140石=46.6抽, 唔中5星的機會係大過中5星...)
但最後我都係抽抽抽......
現在係十分想快d到聽日抽卡...

.....我懷疑原理可能和賭錢差唔多
1%都算係而家基本上算高啦,雖然佢冇講佢點計個1%出黎
玩GF(仮)我望住佢張SR確定卷個list度多人到可以分到特定角得0.0112%,平時SR只有0.02%情況下個小數點係咪即係有五個位?

引用:
作者: gingq7 查看文章
講完負面就講下正面,
其實FGO對無課係十分好既

- 送既活動角十分強力,表面上4星但實際上拍得住5星,戰鬥動作/CV/卡面圖各方面一d都無偷懶;
- 送石都ok多, 卡難抽, 但卡片十分保值, 一年前首發果堆卡而家都仲用緊, 基本上抽中就可以有排用, 唔會話好快被打臉;
- 就算抽唔中4-5星角, 堆1-3星角都十分夠用, 營運會拎堆舊1-3星角去強化真係在其他game未見過, 剛剛開的聖杯系統可以餵到1-3星角拍得住5星角又係在其他game未見過
- 活動亦無強迫課金抽特攻角才能通關, 唔抽農具(禮裝)亦都唔難打夠素材
- 無排名戰
其實初期保值只有5星,初期4星都係冇權……起手大家都係咁難練

至於話對無課十分好……唔覺得囉
都係YOUR FACE, YOUR FATE,抽到5星就係,抽唔到就……
其實我玩左唔夠三個月就開始信小+大師佢既VIP帳理論
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 10:11 AM   #19403
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 天子 查看文章
洗左2粒鐘一個5星ACC 都冇..SOSAD
我好似重有個孔明ac,你要唔要?(要回家睇下有冇save低個引繼)

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 10:19 AM   #19404
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: teealpha 查看文章
1%都算係而家基本上算高啦,雖然佢冇講佢點計個1%出黎
玩GF(仮)我望住佢張SR確定卷個list度多人到可以分到特定角得0.0112%,平時SR只有0.02%情況下個小數點係咪即係有五個位?

其實初期保值只有5星,初期4星都係冇權……起手大家都係咁難練

都係YOUR FACE, YOUR FATE,抽到5星就係,抽唔到就……
我信係跟ID的
除左試過1次10連5星保底課金外
女友個acc total8隻5星都係無課/呼符抽出黎

舊 08-10-16, 10:20 AM   #19405
~小鬼~
白虎白虎白白虎

註冊日期: Dec 2009
PSN  IDgavinng
中獎%高,打面速度快是常識吧....
1%其實算低,但佢個up的提高率幾高,計番同其他Game 差唔多

希望聽日抽到小玉+清姬

FGO : 339,715,785
~小鬼~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 10:53 AM   #19406
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
跟id 咪即係vip帳論

即係開game時你個id係歐洲就會長期歐洲,無得申請移民

係蛋撻咁叻仔背棄非洲草原偷渡左去歐洲一次,我所知佢而家日日著紅泳褲當底環同移民官講緊唔返非洲
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 11:04 AM   #19407
stcdavidhk

但願今次event偷渡到去歐洲,我已經缺4/5星槍職1周年

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
舊 08-10-16, 11:05 AM   #19408
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 小嘉 查看文章

係蛋撻咁叻仔背棄非洲草原偷渡左去歐洲一次,我所知佢而家日日著紅泳褲當底環同移民官講緊唔返非洲
呢個什麼比喻黎

舊 08-10-16, 11:17 AM   #19409
小嘉
The One

歐洲人都穿紅底環
舊 08-10-16, 11:18 AM   #19410
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:

不過我自己體感就算係歐洲帳都係好偏咁歐埋一邊
我主帳係咁出劍職(包括兩次必得都係…),最缺既術職抽到損手爛腳都唔出
副帳主要得術職,而且一出過既4星都好易會寶2(雖然唔見得幫到手),主帳唔中既文西副帳直接彩光召喚

多得咁,我咁耐都只係課過兩次必得福袋(每邊帳兩次),裝屍如果等我請食牛扒就死得
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 11:23 AM   #19411
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
1%可能真係算高
SLS戈d唔講。SE隻劣等生 7星得0.1%....

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 11:24 AM   #19412
小嘉
The One

你呢個論點呢個都有d似係
問下蛋撻係三騎中定四騎邊邊課少d就中獎?
舊 08-10-16, 11:29 AM   #19413
小嘉
The One

引用:
作者: GN00508771 查看文章
1%可能真係算高
SLS戈d唔講。SE隻劣等生 7星得0.1%....
1%又好
3%又好
都係咁低同難中
正路無人會覺得呢d機率係正常
得中同唔中

要比較都係睇個pool大唔大同pickup真與假

年頭業界龍頭cygame隻gbf夠6%中ssr, 夠晒高啦
最後咪要賠石
舊 08-10-16, 12:13 PM   #19414
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
1%講緊中人咋
都未計特定人
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 12:13 PM   #19415
dragonwing84
Game Master

PSN  IDAlbertSIR
XBox Live GamertagAlbert0511
我成日覺得啲機率唔係for個人 係for所有人咁多抽數
就例如 有兩條友 一個抽99野都無五星 一個一抽入魂
兩個加埋抽左一百野出左一五星 咁個機率未1%
係未咁?
dragonwing84 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 12:14 PM   #19416
stcdavidhk

之係,一將功成萬骨灰...

舊 08-10-16, 12:17 PM   #19417
樹靈DRYAD
Crazy Gamer
樹靈

註冊日期: Jul 2006
『FGO』で無人島を開拓するイベント!→鉄腕DASHを連想して「 #聖杯DASH 」というハッシュタグが話題に!TOKIOサーヴァント化wwww

無人權的男角們的活動WWW

545726419 Syalon(副): 好像成了主ACC中獎後的還債ACC

火紋
ID : 6357513623 <雖然加朋友唔知有咩用>
樹靈DRYAD 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 12:18 PM   #19418
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:

元祖4星黑吾王, B狐, 蘭斯, B叔, 到而家都仲用緊, 亦無話被後出的貝爺/茨木打臉;

紅A/修女果堆元祖4星, 係廢廢地, 但正確來說係1-3星很易寶5, 變左好似3星比4星強, 但如果兩者都係寶5, 平均黎計又確實係4星強過3星

話又說回來, 1-3星容易寶5就係對無課好吧, 就算抽唔倒某幾個職業的5星和無活動4星, 都可以用1-3星頂上
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 12:51 PM   #19419
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
引用:
你呢個論點呢個都有d似係
問下蛋撻係三騎中定四騎邊邊課少d就中獎?
好難比較
兩邊我都仆直過............

舊 08-10-16, 12:57 PM   #19420
gingq7

VIP帳理論...

其實我有一堆純抽卡號一年來都係只靠營運派石抽卡
- 6五星, 11四星
- 4五星, 9四星
- 1五星, 6四星
- 2五星, 7四星
- 3五星, 4四星
- 1五星, 10四星
- 2五星, 11四星

歐洲既又真係幾歐洲...但又無一個號係特別非洲,

我估玩足一年加埋堆活動4星, 正常都應該有大約15-20張金卡

此篇文章於 08-10-16 01:00 PM 被 gingq7 編輯。
舊 08-10-16, 12:58 PM   #19421
北条加蓮
Crazy Gamer
Cuの極みラブレター

註冊日期: Sep 2007
引用:
我主帳係咁出劍職(包括兩次必得都係…),最缺既術職抽到損手爛腳都唔出
副帳主要得術職,而且一出過既4星都好易會寶2(雖然唔見得幫到手),主帳唔中既文西副帳直接彩光召喚

多得咁,我咁耐都只係課過兩次必得福袋(每邊帳兩次),裝屍如果等我請食牛扒就死得
偏職真係問題
我四五星偏槍狂,弓一直只靠紅A阿塔綠茶同外援閃閃
術職係zero中左孔明先靠佢一夫當關

舊 08-10-16, 01:10 PM   #19422
gingq7

引用:

第2次必得你揀3騎pool, 入面咁多劍職, 中劍職唔出奇喎
舊 08-10-16, 01:18 PM   #19423
Crazy Gamer
馬弓手

註冊日期: Oct 2006
無avenger運
巖堀,黑J,甚至小安都係全部爆死
6078 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-16, 01:20 PM   #19424
stcdavidhk

偏職有感,玩左成年都冇4/5星槍
其次係殺職

舊 08-10-16, 01:55 PM   #19425
gingq7

我都係無殺職
jack當日主動pass (估唔到隻野OP到而家, 而家想佢單UP都無機會)
跟住抽X和酒吞兩隻都炒車....

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 04:17 PM

手機版 | APP版