Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-12-17, 09:51 PM   #36826
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Bahamut 查看文章
本身已有寶5殺師匠, 抽酒吞係為J, 有無用係其次

有諗過難J搭孔明+好友黑貞
咁你難J同孔明好似都要插2030先夠星比隻黑貞用

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:00 PM   #36827
axe1292
Game Master
AXE

註冊日期: Aug 2007
引用:
上次課抽傻B斜射船長, 今次酒吞池臨完前再追課結果出南丁(寶2),三藏
我想要JK/蘿莉, 唔係熟女
但既然南丁寶2, 開始諗下由雪櫃拎番出黎,睇下點砌佢入隊
難J其實幾百搭, 只要紅卡角就啱用
不過前提係技10 (技3一定要, 技1技2就看你想唔想升埋)
本身唔預會出寶具改用2030的話都唔錯, 佢打星都好得
本身高升+技2人型攻防都可以當4星血量用,
攻唔高但有狂化EX都補番唔少火力
axe1292 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:05 PM   #36828
Bahamut
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: 細路翔 查看文章
咁你難J同孔明好似都要插2030先夠星比隻黑貞用
所以打活動通常放農具唔會用到呢個組合
平時最經常用黑狗 過勞孔明. 以前除非要解debuff, 難J一直都係雪藏

引用:
作者: axe1292 查看文章
難J其實幾百搭, 只要紅卡角就啱用
不過前提係技10 (技3一定要, 技1技2就看你想唔想升埋)
本身唔預會出寶具改用2030的話都唔錯, 佢打星都好得
本身高升+技2人型攻防都可以當4星血量用,
攻唔高但有狂化EX都補番唔少火力
thx
次次都係用黑狗&孔明, 用得多都有D悶. 下次試下搭難J上場

此篇文章於 06-12-17 10:08 PM 被 Bahamut 編輯。
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-17, 10:39 PM   #36829
axe1292
Game Master
AXE

引用:
所以打活動通常放農具唔會用到呢個組合
平時最經常用黑狗 過勞孔明. 以前除非要解debuff, 難J一直都係雪藏

thx
次次都係用黑狗&孔明, 用得多都有D悶. 下次試下搭難J上場
難J技3 LV10 5CD 3回合強化紅卡50%,
直接可以當普通強化技用
你加比黑狗都可以
舊 06-13-17, 07:15 AM   #36830
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
Lv60 大英雄無吃攻卡

就咁np滿了 扣17000
火種樹都殺不死
果然沒強化任務之前
他都是無用吧

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 09:42 AM   #36831
細路翔
The One

引用:
作者: pet3 查看文章

火種樹都殺不死
果然沒強化任務之前
他都是無用吧
到時出六章你就覺得養定大英雄係正確架啦

英國說大家抱團死
舊 06-13-17, 11:05 AM   #36832
蛋撻王子
功德完滿

註冊日期: Mar 2007
【カルデア広報局より】
ダ・ヴィンチ工房の「レアプリズムを交換」にて交換できる一部アイテムの交換期限が、明日、6月14日(水)23:59で終了となります。交換はお早めに。 #FateGO

【カルデア広報局より】
期間限定イベント「復刻:鬼哭酔夢魔京 羅生門 ショート版」イベントアイテムの交換は、明日、6月14日(水)16:59で終了となります。交換はお早めに。 #FateGO

各位師兄唔好忘記左換
我都係見到公告先記得未換

舊 06-13-17, 12:40 PM   #36833
fufufu123456
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2013
引用:
火種樹都殺不死
果然沒強化任務之前
他都是無用吧
去到羅生門自爆弓就會好有用,第5日同第7日都可以靠佢清手
而且第6章幕間要絆5,練定冇錯

舊 06-13-17, 04:22 PM   #36834
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
上年羅生門一個十連抽到酒吞,今年就三符變寶2
今次鬼島反而唔多想抽,硬係覺得奶光寶2都唔似得酒吞咁大效果

唔駛拖,我自己扯
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 04:29 PM   #36835
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: teealpha 查看文章
上年羅生門一個十連抽到酒吞,今年就三符變寶2
今次鬼島反而唔多想抽,硬係覺得奶光寶2都唔似得酒吞咁大效果

唔駛拖,我自己扯
放心,拉你返黎再拖過

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 04:58 PM   #36836
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
咁易中就抽到寶5啦~
要強度駛乜理咩效果架
寶5左先啦
奶光寶1靠特攻技10?

舊 06-13-17, 05:04 PM   #36837
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
作者: hell & heaven 查看文章
咁易中就抽到寶5啦~
要強度駛乜理咩效果架
寶5左先啦
奶光寶1靠特攻技10?
係, 仲有技2魔放, 另一賣點就是寶具出星真係幾多下
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 05:14 PM   #36838
teealpha

引用:
咁易中就抽到寶5啦~
要強度駛乜理咩效果架
寶5左先啦
奶光寶1靠特攻技10?
我係福袋派,唔會有錢課隻寶5出黎,能夠有寶3已經滿足,寶5呢D就留俾活動4星算啦

奶光技2技3開寶具,之後技1自己吸返星星打2T,通常係咁用
舊 06-13-17, 05:14 PM   #36839
細路翔
The One

奶光=有奶既狂蘭

基本上同武藏一樣都係靠梅林說事黎保住架啦

純為性能的話抽金時返去比酒吞當自慰棒用好似實際D,不過前題係抽得中

英國說大家抱團死

此篇文章於 06-13-17 05:18 PM 被 細路翔 編輯。
舊 06-13-17, 05:29 PM   #36840
teealpha

引用:
作者: 細路翔 查看文章
奶光=有奶既狂蘭

基本上同武藏一樣都係靠梅林說事黎保住架啦

純為性能的話抽金時返去比酒吞當自慰棒用好似實際D,不過前題係抽得中
雷太系列我差隻狂金時……但係我想留返D石同符等水著奶光囉
舊 06-13-17, 08:15 PM   #36841
axe1292
Game Master
AXE

引用:
雷太系列我差隻狂金時……但係我想留返D石同符等水著奶光囉
有一種呼符叫魔法卡
舊 06-13-17, 08:42 PM   #36842
pet3
The One

寶2和寶1的分別
除左攻擊力高左和開放200np
還有什麼分別?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 06-13-17, 08:47 PM   #36843
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
寶2和寶1的分別
除左攻擊力高左和開放200np
還有什麼分別?
睇角色
大多攻擊寶具角色都只有寶具倍率高左
除左二姊,二姊係特攻威力高左(仲有無其他角色就無咩印象)

輔助寶具就完全睇角色,幾乎個個唔同。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-17, 10:04 PM   #36844
teealpha

引用:
有一種呼符叫魔法卡
都話左我係福袋派囉

而且魔法咭打算用黎碌部iPad Pro
舊 06-13-17, 10:43 PM   #36845
axe1292
Game Master
AXE

引用:
都話左我係福袋派囉

而且魔法咭打算用黎碌部iPad Pro
WHY NOT BOTH
舊 06-14-17, 09:33 AM   #36846
hell & heaven
Game Master
F=MA

註冊日期: Sep 2005
Nintendo Switch IDSW-5352-2180-7443
3DS Friend Code1075 0677 0623
PSN  IDPrinceXjingXsora
XBox Live GamertagPrinceXsoraXjin
但係福袋除左沖田有擺過限定入去咩?

舊 06-14-17, 10:25 AM   #36847
pet3
The One

福袋能自選?
我2017年中國服那次是這樣
只是必中五星人
但10隻人物之後看運

---------------------------------
https://kazemai.github.io/fgo-vz/news_161230.html
慢一年的情況下
所以我2018時就可以用上邊這網址的
自選一個必抽?

劍,弓,槍,騎
不用抽

所以是看星期六中不中狂狗
這人不是吃寶具是因為很難死的狂戰士所以出名吧,所以寶1就ok ?

中到後就抽魔法和暗殺福袋其中一個就好了 (因為傑克明狐我都沒有)

FGO 目標預算

此篇文章於 06-14-17 10:34 AM 被 pet3 編輯。
舊 06-14-17, 11:37 AM   #36848
teealpha

引用:
WHY NOT BOTH
mo chin

引用:
但係福袋除左沖田有擺過限定入去咩?
FGO除左福袋之外我冇課過,5星主要都係儲石同符抽出黎

引用:
福袋能自選?
我2017年中國服那次是這樣
只是必中五星人
但10隻人物之後看運

---------------------------------
https://kazemai.github.io/fgo-vz/news_161230.html
慢一年的情況下
所以我2018時就可以用上邊這網址的
自選一個必抽?

劍,弓,槍,騎
不用抽

所以是看星期六中不中狂狗
這人不是吃寶具是因為很難死的狂戰士所以出名吧,所以寶1就ok ?

中到後就抽魔法和暗殺福袋其中一個就好了 (因為傑克明狐我都沒有)
福袋記憶中好似出過三次(?)
第一次係STORY POOL必出一5星
第二次係分開三騎同四騎兩個POOL
第三次係分七職開POOL

術職我都有考慮過,不過孔明唔係話想中就中,我自己又有C狐,中到高僧少女就唔係咁好啦……
殺職POOL原本係最安全果個池,不過佢就將最大伏兵白貞塞埋入去
舊 06-14-17, 11:42 AM   #36849
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
自己冇白貞既話而家暗殺pool的確最穩陣....
但而家白貞改左咁應該唔會再咁擺....

舊 06-14-17, 12:04 PM   #36850
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
引用:
作者: Sar8 查看文章
自己冇白貞既話而家暗殺pool的確最穩陣....
但而家白貞改左咁應該唔會再咁擺....
佢d新class全部都限定
我估都係JJ2選1

抽福袋我覺得最抵抽係狂,其次騎
永不落空
術就睇你有冇孔明

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 09:22 PM

手機版 | APP版