Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-23, 12:05 PM   #26
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: J+1 查看文章
一步的餘裕
就係呢一步
向右外閃依一段動畫版原創真係好神 b

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-23, 04:36 PM   #27
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
終於追到第九話~ (有幾引人追唔再提)

有朶真係好有用,紅頭好有 CSM 個格,故仔風格亦開始明顯咁轉,妙在一個嘅追憶少咗,另一個補上~

女嘅淡定同男嘅鬼殺咁嘈成反比,分鏡節奏比對條紅龍嗰場更好睇,作畫亦冇偷懶(同某套大紅嘅冇得比,咳),下回搞掂喇掛?

原來「葬送」真係開頭誤會晒,係噉解嘅~~~

此篇文章於 11-04-23 04:41 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-23, 07:39 PM   #28
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
雖然唔應該挑骨頭
但有角小圓斬咁多下都斬唔死一個人類反被人一招KO

不過肉盾下下戰鬥都出血大殺必死遲下點搞
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-23, 08:34 PM   #29
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
雖然唔應該挑骨頭
但有角小圓斬咁多下都斬唔死一個人類反被人一招KO

不過肉盾下下戰鬥都出血大殺必死遲下點搞
咁佢d招式一下爆山一下殺龍
一野斬死都好合理
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-23, 09:37 PM   #30
肉羊哩咖
griffin611

而出血呢家嘢,近排啲日本同埋西方嘅作品,不其然都係多到離晒譜,講求視覺效果掛,照計咁流法即刻要入廠咯。

舊 11-10-23, 11:36 PM   #31
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
原來是秤加齡臭秤輸了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-11-23, 05:37 AM   #32
肉羊哩咖
griffin611

同《龍珠》一樣,識得隠藏自己嘅「氣」係好有用㗎~ 今話回憶又多咗少少,但係補完返而家個處境又對題。

之前有提到:精靈同現實嘅熊貓有同一樣嘅問題~

果然,年齡最好永遠後秘密~~~

此篇文章於 11-12-23 12:50 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-11-23, 08:15 PM   #33
野良猫
肥倫

兩公婆齊齊斬頭
舊 11-11-23, 10:41 PM   #34
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
完全唔使自己出手
侮辱到極致!!!

千年唔係白活嘛~~~
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-23, 09:42 AM   #35
green
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2005
芙莉蓮同阿烏拉都係「掉頭」, 但意義好唔同

中文真係好有趣
green 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-23, 05:00 PM   #36
十一月
Game Master

引用:
作者: green 查看文章
芙莉蓮同阿烏拉都係「掉頭」, 但意義好唔同

中文真係好有趣
同音唔同字
「調頭」同「掉頭」之別
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-12-23, 10:48 PM   #37
十一月
Game Master

我覺得呢套好睇過而家好HIT嘅嗰套充実海鮮「じゅうじつかいせん」好多。
(識日文嘅人應該大慨估到我講緊邊套。係一套名稱的日文讀音同「充実海鮮」差少少的作品)
舊 11-12-23, 11:04 PM   #38
真!DC
Banned User
奉行我道

果套冇睇
不過果套係jump系王道少年漫唔同類型冇得比較吧
而且佢而家係hit喺另一方面

--------------------------
之前芺莉蓮起身會叫媽媽仲諗緊佢父母仲健唔健在
原來一早冚家
由手機版發出

此篇文章於 11-12-23 11:07 PM 被 真!DC 編輯。
舊 11-12-23, 11:16 PM   #39
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 十一月 查看文章
(識日文嘅人應該大慨估到我講緊邊套。係一套名稱的日文讀音同「充実海鮮」差少少的作品)
將句子抄咗去 search,即去到正式網站,日文都唔洗識~

舊 11-18-23, 05:58 AM   #40
肉羊哩咖
griffin611

又變返淡口,講返主角嘅心路,而紅髮你實在太「孱弱」~~~

舊 11-24-23, 02:52 PM   #41
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-23, 01:15 AM   #42
真!DC
Banned User
奉行我道

今集有素足有全裸仲大量H台詞
由手機版發出
舊 11-25-23, 06:09 AM   #43
肉羊哩咖
griffin611

的大頭畫功強到痺~ 同啲追憶剪接吻合到暈,勁!「過咗 80 年就以為係陀地?!」(問過老娘先喇!)。唔記得樽藥水係幾時買故噃~

舊 11-25-23, 09:09 AM   #44
真!DC
Banned User
奉行我道

>唔記得樽藥水係幾時買故噃

頭幾集費倫回憶芙莉蓮亂買野時

諗落支藥水其實冇乜用
對方唔願意既係犯罪
願意既又唔洗用
由手機版發出
舊 11-25-23, 06:06 PM   #45
肉羊哩咖
griffin611

「只損衣物,呵護肌膚」,正!

實際用途,大慨好似對付 UDUL 入面嗰種附身嘅怪物有用掛~

唔記得提,啲「血」今均係黑色嘅?! 放啲咁大碌嘅米加粒子炮,好似 overkill 得滯。

舊 11-26-23, 01:44 PM   #46
十一月
Game Master

實際用途係用來整蠱仇人,令佢當眾出醜吧
舊 11-27-23, 02:27 PM   #47
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
漢堡扒就是生日禮物,努力過的都是戰士,這是我對今集最有feel的

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-23, 08:48 PM   #48
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 書仔 查看文章
漢堡扒就是生日禮物,努力過的都是戰士,這是我對今集最有feel的
見有人試整

舊 11-27-23, 08:54 PM   #49
野良猫
肥倫

就只是巨大化料理而已
舊 11-28-23, 09:40 AM   #50
書仔
Game Master
路人一名

註冊日期: Apr 2005
只要有動漫加持,一切平時無見的事情就會變得正常了,分分鐘之後有人生日說不要蛋糕,要漢堡扒的了

書仔 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 03:43 PM

手機版 | APP版