Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-08-16, 10:47 AM   #1051
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
應該唔會啦玩聖屬,佢地又唔係聖,應該故事關佢地事姐
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 05:16 PM   #1052
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
打左頭3關
用冰弓打都係白字
可能唔使特登玩聖屬都得
(聖屬我得把大光劍)
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 05:22 PM   #1053
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
好想要聖杖ラフィングトゥース
有齊晒在下想要既野…

10片金花先一個十字架,班友痴線架

此篇文章於 07-08-16 05:29 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 05:29 PM   #1054
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: minazuki 查看文章
打左頭3關
用冰弓打都係白字
可能唔使特登玩聖屬都得
(聖屬我得把大光劍)
用雷屬打都係白字
不過用光屬始終係大力D
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 05:34 PM   #1055
十一月
Game Master

另外我有個好大的疑問。
記得之前講過,如果人物的普攻係有屬性,就會取代武器的屬性。
而除了ノルン之外所有法師的普攻都有屬性,咁今次的特效光杖,如果唔係俾番光法用,結果傷害都係白字?

此篇文章於 07-08-16 05:40 PM 被 十一月 編輯。
舊 07-08-16, 05:42 PM   #1056
神人ではない!新人だ

引用:
作者: 十一月 查看文章
另外我有個好大的疑問。
記得之前講過,如果人物的普攻係有屬性,就會取代武器的屬性。
而所有法師的普攻都有屬性,咁今次的特效光杖,如果唔係俾番光法用,結果傷害都係白字?
根據以往慣例,角色屬性攻擊係唔會俾武器屬性COVER,而由於法師係全屬性攻擊,基本上杖既武器屬性除咗蘿神應該冇人用得出…

今次要換齊重點景品要73000銀同3850金…
MEMO
4表 銀21
5表-1裡 敵28 箱42
2-3裡 敵35 箱52
4裡 敵42 箱61 AP36 (4-2 24AP)
5-6裡 敵49 箱74 AP42
C1 敵金20 箱金30 固定箱銀125 AP35
C2 敵銀49 箱金- 固定箱銀200 AP35
C3 敵銀70 箱銀105 敵金60 箱金90 固定箱銀250 AP35

此篇文章於 07-10-16 08:50 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-16, 05:49 PM   #1057
十一月
Game Master

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
根據以往慣例,角色屬性攻擊係唔會俾武器屬性COVER,而由於法師係全屬性攻擊,基本上杖既武器屬性除咗蘿神應該冇人用得出…
thx.
呢個真係一個很的設計
舊 07-08-16, 05:52 PM   #1058
神人ではない!新人だ

引用:
thx.
呢個真係一個很的設計
改咗都唔定既,不過在下冇信心抽中,期待眾法老報告~

舊 07-08-16, 05:59 PM   #1059
十一月
Game Master

引用:
改咗都唔定既,不過在下冇信心抽中,期待眾法老報告~
唔使等法老了
剛剛搵把光屬大劍俾黑皮試過,打出黑字

而頭先我之所以近乎明知故問,係因為覺得冇理由設計得咁低能。
新玩家未攞到光法,及舊玩家攞唔到ノルン的,今次把特效杖的功能便大打折扣。
舊玩家攞了ノルン的,真係贏在起跑線。
舊 07-08-16, 06:24 PM   #1060
minazuki

引用:
用雷屬打都係白字
不過用光屬始終係大力D
白字已經好好啦
之前那智真係
舊 07-08-16, 07:41 PM   #1061
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
白字已經好好啦
之前那智真係
營運轉死性,今次咁好死直接換6星剣,有D關又有金銀片俾個希望你抽下,又有得換神界key,痛改前非嗎

舊 07-08-16, 07:57 PM   #1062
minazuki

之前ノルン既時候岩岩開始打冇耐,所以乜都唔識冇刷到排名
所以我的戒指可以用黎解Ahly
舊 07-08-16, 08:13 PM   #1063
ShinDou

睇落AHLY D技唔差,不過唔知加幾多

把性杖勁咩﹖敵全大DOWN兩下,同降野神劍1樣﹖

今次應該唔抽了,留下次

應該唔駛特效都夠儲到換6星武既最少

此篇文章於 07-08-16 08:17 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 07-08-16, 08:58 PM   #1064
神人ではない!新人だ

引用:
作者: ShinDou 查看文章

把性杖勁咩﹖敵全大DOWN兩下,同降野神劍1樣﹖

今次應該唔抽了,留下次

應該唔駛特效都夠儲到換6星武既最少
在下冇NERF劍,一般屬性杖都4星止嘛

舊 07-08-16, 09:02 PM   #1065
ShinDou

引用:
在下冇NERF劍,一般屬性杖都4星止嘛
降劍其實靠FD2次暫時都夠做

我覺得把性屬杖未必好有用,最多係打埋防衛戰3囉,D屬性杖又得羅利先有用
舊 07-09-16, 12:40 AM   #1066
minazuki

引用:
第一個決技槽lv4每turn大約加十分一,好廢
第二個冇寫加幾多
第三個lv1-2都係5%,lv3+6%,lv4+7%
舊 07-09-16, 02:56 AM   #1067
minazuki

搞錯左
冇野喇

此篇文章於 07-09-16 03:16 AM 被 minazuki 編輯。
舊 07-09-16, 07:19 AM   #1068
ShinDou

引用:
第一個決技槽lv4每turn大約加十分一,好廢
第二個冇寫加幾多
第三個lv1-2都係5%,lv3+6%,lv4+7%
加10分1咁少﹖主角俾人集火分分鐘1TURN已經升1個LV

睇落加攻都唔係好多,咁D戒都係唔好食住,又或者俾羅利神食算
舊 07-09-16, 09:32 AM   #1069
神人ではない!新人だ

引用:
加10分1咁少﹖主角俾人集火分分鐘1TURN已經升1個LV

睇落加攻都唔係好多,咁D戒都係唔好食住,又或者俾羅利神食算
你隻蘿神唔係話合多隻木戒就完成咩,咁用鐵戒嘥D喎

舊 07-09-16, 10:14 AM   #1070
ShinDou

引用:
你隻蘿神唔係話合多隻木戒就完成咩,咁用鐵戒嘥D喎
係呀,所以未食囉,仲留住係度
舊 07-09-16, 11:38 AM   #1071
神人ではない!新人だ

在下建議咪搞嘞,除非你真係中埋0.4%既6星聖杖。
蘿神最大問題有個ABT係專攻弱點,不過屬性枚係4星(ry
大乙女其實幾啱今次EVENT,聖屬一向都多HIT,20HIT一D都唔難。

舊 07-09-16, 11:40 AM   #1072
ShinDou

引用:
在下建議咪搞嘞,除非你真係中埋0.4%既6星聖杖。
蘿神最大問題有個ABT係專攻弱點,不過屬性枚係4星(ry
大乙女其實幾啱今次EVENT,聖屬一向都多HIT,20HIT一D都唔難。
我決定留俾防衛戰3拎到果隻算
舊 07-09-16, 12:32 PM   #1073
ShinDou

有FD凸爆左果支聖杖,唔知點解佢唔留D凸破石打防衛戰先用
舊 07-09-16, 01:05 PM   #1074
Celes

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
終於打哂event quest, 而家loop緊上級。無金花瓣運既話可能要爆大約2000石至拎到把6星剣,不過都比11抽少既⋯⋯

其實今次event算係咁,上級都係2萬戰力,終於唔駛用主隊可以練下其他人。
而家都係用緊lv40左右既蘿莉神,兄想聖弓女,師匠同白髮魔女。

舊 07-09-16, 01:48 PM   #1075
神人ではない!新人だ

聖弓女真係廢到想DELETE咗佢…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 01:45 PM

手機版 | APP版