Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 02-07-24, 08:54 AM   #8301
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: b_boy 查看文章
本身佢玩果個量夠佢上, 係舊時果副真係
打法由白衣推上去轉做甘寧斬上去再黃蓋
多返支槍又鳩推啲
然後啲後期deck對應就係6xC對面用甘寧斬時就連環守
唔好比對面咁易又斬又蓋泊車

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-08-24, 11:26 AM   #8302
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: LR猫 查看文章
個101證好襟玩
成40場都唔升唔跌
差啲跌時又一場升返做50%
https://images.plurk.com/2ZCKdr6yMKKUMpsEGS1xhJ.jpg[/IMG]

打六場就差支槍就全master
我HEA住咁甘寧黃蓋/龍王卡啦用
用左十幾場甘黃就升到99証

董白王異個個我老朋友
成日對到

引用:
終於升到一証
琴日打無咗master打返兩場又master返陳泰
陸機兩場master
玩Deck達人
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-24, 08:50 AM   #8303
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 6eo 查看文章

董白王異個個我老朋友
成日對到

玩Deck達人
佢對我時121証
睇人哋record打咗幾十場之後都係121証

琴日已經無咗陸機王濬陳泰master
再打三場先攞返陳泰master

鏟手遊保平安

此篇文章於 02-09-24 08:57 AM 被 LR猫 編輯。
舊 02-12-24, 04:11 PM   #8304
6eo
美波様!

考試入輪前輕鬆4連勝
一入輪就輸單挑同連打ranker 輕鬆3連敗
舊 02-15-24, 07:34 PM   #8305
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
考試入輪前輕鬆4連勝
一入輪就輸單挑同連打ranker 輕鬆3連敗
睇拋波實況又有人讓game升征霸,點解我無

宜家比個7、8十勝率嘅格下仲慘跌得多咗
ranker反而唔會跌幾多聲望
異彩6陳七

軍団評係丁奉>剛弩>陳七
因為要升一下覺醒,春華弩轉弓係組成上好傷
我覺得1cost果隻+2加速15c會易比人推爆所以我都無用
暫時覺得鞭教+5好過9武弩,雖然時間真係好短

鏟手遊保平安
舊 02-17-24, 02:31 PM   #8306
6eo
美波様!

引用:
睇拋波實況又有人讓game升征霸,點解我無

宜家比個7、8十勝率嘅格下仲慘跌得多咗
ranker反而唔會跌幾多聲望
異彩6陳七

軍団評係丁奉>剛弩>陳七
因為要升一下覺醒,春華弩轉弓係組成上好傷
我覺得1cost果隻+2加速15c會易比人推爆所以我都無用
暫時覺得鞭教+5好過9武弩,雖然時間真係好短
5粒+5又加智無計
知力將器好似都係得7.1c
陳7前面好難捱

用龍王一入輪2連敗
嬲嬲地用番黃蓋甘寧諗住轉換下心情
結果就7連升格
最後個場仲要對面開幕讓
舊 02-17-24, 11:15 PM   #8307
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
5粒+5又加智無計
知力將器好似都係得7.1c
陳7前面好難捱

用龍王一入輪2連敗
嬲嬲地用番黃蓋甘寧諗住轉換下心情
結果就7連升格
最後個場仲要對面開幕讓
直升機
我打咗百幾近二百場先升到

啲人太少對陳七,今日對敢撃號令同埋早兩日對到超絶防御都以為無敵咁食彈死
弩嘅固Dam唔會點減傷
101證個位玩咗好耐宜家開始有證升

鏟手遊保平安
舊 02-19-24, 10:22 AM   #8308
6eo
美波様!

引用:
直升機
我打咗百幾近二百場先升到

啲人太少對陳七,今日對敢撃號令同埋早兩日對到超絶防御都以為無敵咁食彈死
弩嘅固Dam唔會點減傷
101證個位玩咗好耐宜家開始有證升
只要用主流/廚deck就可以升好快
開頭諗住堅持用龍王, 點知考試又比我對到白衣呢d 1:99 deck
平時近乎無對過, 即刻放棄堅持唔玩Q自己

升完準備玩下deck
征戰, 花麗聯合, 大器 (無義兄弟, 諗住陳到雷槍張飛孖9扮義兄弟deck)

7*4 28飛硬爆
舊 02-19-24, 04:13 PM   #8309
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
只要用主流/廚deck就可以升好快
開頭諗住堅持用龍王, 點知考試又比我對到白衣呢d 1:99 deck
平時近乎無對過, 即刻放棄堅持唔玩Q自己

升完準備玩下deck
征戰, 花麗聯合, 大器 (無義兄弟, 諗住陳到雷槍張飛孖9扮義兄弟deck)

7*4 28飛硬爆
醉舞甘寧對白衣先絕望有佢射無我射

義兄弟要騎定1.5槍

鏟手遊保平安
舊 02-20-24, 11:39 AM   #8310
6eo
美波様!

引用:
醉舞甘寧對白衣先絕望有佢射無我射

義兄弟要騎定1.5槍
你醉舞可以睇征估佢係邊個位都仲可以射下
我龍王仲慘, 一齊升武, 但我要企定定又無得射佢, 比佢單方面打靶

梗係騎個隻

睇左陣征戰片, 發現個form都幾死, 又要印堆卡, 打消左試既念頭
舊 02-20-24, 11:45 AM   #8311
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
你醉舞可以睇征估佢係邊個位都仲可以射下
我龍王仲慘, 一齊升武, 但我要企定定又無得射佢, 比佢單方面打靶

梗係騎個隻

睇左陣征戰片, 發現個form都幾死, 又要印堆卡, 打消左試既念頭
我原本都係咁諗
但醉舞見唔到目標原來唔會射
所以都係單方面比人射

騎我有
要唔要借
醒起要借就要join .net

下午偷雞去金雞打局對到BB6都有得贏
一局就升咗一個証

鏟手遊保平安

此篇文章於 02-20-24 05:30 PM 被 LR猫 編輯。
舊 02-21-24, 09:43 AM   #8312
6eo
美波様!

引用:
我原本都係咁諗
但醉舞見唔到目標原來唔會射
所以都係單方面比人射

騎我有
要唔要借
醒起要借就要join .net

下午偷雞去金雞打局對到BB6都有得贏
一局就升咗一個証
竟然係咁
唔好意思從來無用過/對過醉舞

想借但首先我要有時間去觀塘搵你

尋日試左兩局蜀吳花麗, 好似都OK, 希望唔係Beginner's Luck
舊 02-21-24, 02:40 PM   #8313
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
竟然係咁
唔好意思從來無用過/對過醉舞

想借但首先我要有時間去觀塘搵你

尋日試左兩局蜀吳花麗, 好似都OK, 希望唔係Beginner's Luck
我仲要開連環醉舞心諗尿震哥你仲唔冚家鏟時先見到射唔出

今個星期六日我有時間出去嘅
老婆星期日去葵涌上堂我可以去到活力

鏟手遊保平安
舊 02-22-24, 05:20 PM   #8314
6eo
美波様!

引用:
我仲要開連環醉舞心諗尿震哥你仲唔冚家鏟時先見到射唔出

今個星期六日我有時間出去嘅
老婆星期日去葵涌上堂我可以去到活力

星期日我應該OK
電聯
舊 02-27-24, 02:17 PM   #8315
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:

董白王異個個我老朋友
成日對到

玩Deck達人
琴日又對到你老朋友
上次到今次佢打咗403場勝率37%升咗3個証
我打咗廿場勝率55%升咗5個証

鏟手遊保平安
舊 02-29-24, 05:27 PM   #8316
6eo
美波様!

引用:
琴日又對到你老朋友
上次到今次佢打咗403場勝率37%升咗3個証
我打咗廿場勝率55%升咗5個証
403場

最近玩花麗5連, 升左2個証

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 05:23 PM

手機版 | APP版