Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機資訊/電腦軟硬討論

主題工具 顯示模式
舊 05-06-07, 11:07 AM   #1
s8039
Junior Member

註冊日期: May 2007
咁砌ok嗎? 我用黎打機&上網&bt

處理器 INTEL CORE2 DUO E6320 $1,331
主機板 GIGABYTE GA-965P-DS3P $1190
記憶體 A-DATA DDR-2 667 1G X 2 $630
硬碟機 Seagate 320.0GB ST3320620NS ES SATA II/16MB HK$825
顯示卡 GALAXY GEFORCE 8600GT $1,010
CD-RW PIONEER DVR-A11XLA $300
其它 鍵盤 + 滑鼠 + 機箱 $350
火牛 seventeam 420w $370

好唔好? 只要 打機&上網&bt 就得
我係新手 我諗住用呢個組合搵人砌

1)咁既組合ok嗎? (ok就唔洗答2 ) (no就答2 )
2)有咩可改善?

希望大大可以幫幫我
十萬個唔該~

此篇文章於 05-06-07 06:23 PM 被 s8039 編輯。
s8039 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 06:24 PM   #2
s8039
Junior Member

註冊日期: May 2007
推~~
唔該幫幫我吧...
s8039 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-07, 07:31 PM   #3
Cly
Ultimate Gamer
ぱないの!

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDcharoncly
請參考其他類似文章吧...最近已經有一堆了, 可以幫到你不少
Cly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-07, 10:45 PM   #4
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
A-DATA唔知仲有無貨
之前好似斷左
同埋
唔好用8600gt
玩dx9既game已經唔夠79gs同1950gt
dx10 game唔多,而且未來一年亦唔會多普及
而且86gt玩 dx10效能不出眾
所以同價買1950gt來打機比較好

不過
如果你睇hd h.264片為主
86gt會好少少,因為佢既架構的確係可以係睇hd片時減輕cpu負擔

此篇文章於 05-07-07 10:50 PM 被 真.朱皮 編輯。
真.朱皮 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 11:05 AM

手機版 | APP版