Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-14-19, 04:36 PM   #76
HM
God of Gamer

註冊日期: May 2007
老老實實真心失望
其實都理解GF係整唔晒所以出此下策
不過大家寧願等幾年好過你而家為左跑數,整唔完都照出囉
以前GEN6偷工減料CUT內容都忍了
今次CUT埋PM真心不能接受
LGPE用"外傳"名義黎偷雞當俾你呃一次
正統續作仲係咁真係誰得

仲要呢個方針打算keep住實行落去?會唔會愚蠢左少少?
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 05:02 PM   #77
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HM 查看文章
老老實實真心失望
其實都理解GF係整唔晒所以出此下策
不過大家寧願等幾年好過你而家為左跑數,整唔完都照出囉
以前GEN6偷工減料CUT內容都忍了
今次CUT埋PM真心不能接受
LGPE用"外傳"名義黎偷雞當俾你呃一次
正統續作仲係咁真係誰得

仲要呢個方針打算keep住實行落去?會唔會愚蠢左少少?
其實出到800隻,cut真喺好難避免(不過我唔認為係造3D模而慳皮)
我喺收集怪獸類RPG嘅粉,DQM/數碼暴龍,基本上每集都會cut怪
當然呢家未出,希望可以靠民意挽回全國圖鑑啦(不過,比卡超告訴我民意喺無用嘅,可以用越多pokemon越好

個人認為因為pm世界嘅地圖喺跟世界地圖設計,按地圖分布pm黎個reboot囉,但喺咁樣每集精靈又太小太太小
睇咗E3gameplay,明雷遇敵,大地圖有高等怪,呢隻令我太期待了
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 05:26 PM   #78
HM

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
其實出到800隻,cut真喺好難避免(不過我唔認為係造3D模而慳皮)
我喺收集怪獸類RPG嘅粉,DQM/數碼暴龍,基本上每集都會cut怪
當然呢家未出,希望可以靠民意挽回全國圖鑑啦(不過,比卡超告訴我民意喺無用嘅,可以用越多pokemon越好

個人認為因為pm世界嘅地圖喺跟世界地圖設計,按地圖分布pm黎個reboot囉,但喺咁樣每集精靈又太小太太小
睇咗E3gameplay,明雷遇敵,大地圖有高等怪,呢隻令我太期待了
由手機版發出
咁講啦
以往既做法都係模就起齊晒
地圖只會遇到其中幾百隻
但你想用其他的話可以自己傳過黎
今次係直頭話你知除左今次出場果幾百隻
其他你想傳過黎都唔得,因為根本連模都唔鬼起
咁唔起齊模都係得一個原因o者
趕起貨囉
舊 06-14-19, 06:05 PM   #79
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
其中一個唔再pkmon既原因:
單玩一集都捉唔齊怪,仲有幾百個洞

我覺得係德政黎
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 06:39 PM   #80
yorkyork

註冊日期: May 2010
佢係要一年出一隻趕住係年尾商戰出,
跟住cut野仲唔係慳皮?
如果佢唔係死要一年出一隻會咁?
佢唔patch返所有精我真係唔會買,
LGPE仲會忍佢係因為係咁有人話出年會出正傳嫁喇,
係咁講完又講講完又講,
睇巴哈就知
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-14-19, 10:43 PM   #81
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
咁講啦
以往既做法都係模就起齊晒
地圖只會遇到其中幾百隻
但你想用其他的話可以自己傳過黎
今次係直頭話你知除左今次出場果幾百隻
其他你想傳過黎都唔得,因為根本連模都唔鬼起
咁唔起齊模都係得一個原因o者
趕起貨囉
其實日月時已經起晒,連行路動畫都有
只不過行路動畫用左係LGPE度
https://www.youtube.com/results?sear...ing+Animations

其實日月已經整得幾好
舊模用落NS無人怪你架

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-19, 12:01 AM   #82
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
其實日月時已經起晒,連行路動畫都有
只不過行路動畫用左係LGPE度
https://www.youtube.com/results?sear...ing+Animations

其實日月已經整得幾好
舊模用落NS無人怪你架
睇gameplay新怪模其實同舊版本無乜分別咋喎
新系統已經放大就算,都唔係乜特別進化
舊 06-19-19, 08:45 PM   #83
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
任天堂新作《寶可夢 劍 / 盾》E3打造實體道館 感受巨大寶可夢現身的臨場感
https://youtu.be/_wct7q1AEaQ
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 06:25 AM   #84
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
https://news.gamme.com.tw/1649763

5分鐘建一個模...果然係ありえない(不可能)...

舊 06-21-19, 07:22 AM   #85
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 張飛後代 查看文章
https://news.gamme.com.tw/1649763

集集賣成千萬
拿到咁多錢
工作室有200人(當建模的只有10人)

太陽月亮也已經出了好耐
如果一人3天做到一隻
都足夠到800隻

不過是任天堂(第二方)
我比較偏向覺得他是能做但不做

反正怎樣都賣千萬

更別說
佢模組又不是做得特別精細
用GO部分去修的話
基本唔洗點整

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-21-19 07:26 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 08:02 AM   #86
iu fu pig
塵埃...

其實他們所說的新模感覺只是換了表皮
根本沒有由頭新建一個的樣子

所以,用過另一個理由吧,不要一個大話蓋另一個大話啊
但係矛盾嘅係又想快啲玩到
舊 06-21-19, 10:10 AM   #87
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

Nintendo Switch ID8445-2408-9599
XBox Live Gamertagtrombeningen
引用:
作者: 張飛後代 查看文章

5分鐘係唔得
比夠1日好未?
https://www.reddit.com/r/pokemon/com...m_source=share

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
舊 06-21-19, 10:47 AM   #88
yorkyork

其實佢隻game應該做好左9成,
想佢大改加野真係冇乜可能,
不過佢死要年尾商戰個時出賺到盡姐
舊 06-21-19, 12:56 PM   #89
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: yorkyork 查看文章
其實佢隻game應該做好左9成,
想佢大改加野真係冇乜可能,
不過佢死要年尾商戰個時出賺到盡姐
咁唯有寄望會破例加免費DLC計劃啦
陣間呢個變左終極版獨有體驗實俾人嘈得仲勁
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 01:17 PM   #90
HM

引用:
作者: pet3 查看文章

集集賣成千萬
拿到咁多錢
工作室有200人(當建模的只有10人)

太陽月亮也已經出了好耐
如果一人3天做到一隻
都足夠到800隻

不過是任天堂(第二方)
我比較偏向覺得他是能做但不做

反正怎樣都賣千萬

更別說
佢模組又不是做得特別精細
用GO部分去修的話
基本唔洗點整
其實係老任只有TPC既股權,無GF既股權
無得直接控制同監督GF做野
老任只係負責發行
GF唔出聲求救
老任係唔可以出手的
仲有你可以睇下同樣老任既第二方,Monolith有幾變態
Monolith係優秀到老任要大量徵兵去整薩爾達(拖死左Monolith自己既XB2就後話)

GF無能力,d野又做唔晒
唔選擇向老任求救而選擇交未完成品
呢個就係GF既過失
佢出到聲,老任點都同佢死掂佢囉

仲有個講法就係GF本身係一間除左PKM就甚麼都不是既公司
所以佢地好唔希望老任介入,唔想開發權俾老任拎走
舊 06-21-19, 02:08 PM   #91
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
其實係老任只有TPC既股權,無GF既股權
無得直接控制同監督GF做野
老任只係負責發行
GF唔出聲求救
老任係唔可以出手的
仲有你可以睇下同樣老任既第二方,Monolith有幾變態
Monolith係優秀到老任要大量徵兵去整薩爾達(拖死左Monolith自己既XB2就後話)

GF無能力,d野又做唔晒
唔選擇向老任求救而選擇交未完成品
呢個就係GF既過失
佢出到聲,老任點都同佢死掂佢囉

仲有個講法就係GF本身係一間除左PKM就甚麼都不是既公司
所以佢地好唔希望老任介入,唔想開發權俾老任拎走
當年金銀唔係岩田出手整關都地區pokemon一早玩完啦
依家賺到笑就死要面真係…

另外其實GF依家好努力整唔同嘅原創lP
甚至去到將Pokemon系列留比二軍去搞
所以你話佢地死咬住唔放又啱唔哂
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 02:43 PM   #92
HM

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
當年金銀唔係岩田出手整關都地區pokemon一早玩完啦
依家賺到笑就死要面真係…

另外其實GF依家好努力整唔同嘅原創lP
甚至去到將Pokemon系列留比二軍去搞
所以你話佢地死咬住唔放又啱唔哂
其實PKM呢個IP已經成長到GF駕馭唔到既地步
一係就GF改善自身技術力同公司架構去適應PKM既成長
一係就換人做,反正實力比GF強既公司多的是
而家個款似係GF既唔肯改進,又唔肯放手,受害既只有玩家
今次最好都係罷買啦,除非GF肯改番收錄全PM
如果今次咁都大賣,以後大家玩到既PKM都會係咁
反之如果條數太難睇,PKM呢個IP既其他利益者一定會出手介入逼GF跪低
舊 06-21-19, 07:32 PM   #93
iu fu pig
塵埃...

引用:
其實PKM呢個IP已經成長到GF駕馭唔到既地步
一係就GF改善自身技術力同公司架構去適應PKM既成長
一係就換人做,反正實力比GF強既公司多的是
而家個款似係GF既唔肯改進,又唔肯放手,受害既只有玩家
今次最好都係罷買啦,除非GF肯改番收錄全PM
如果今次咁都大賣,以後大家玩到既PKM都會係咁
反之如果條數太難睇,PKM呢個IP既其他利益者一定會出手介入逼GF跪低
連Let’s go都照買,今集反而擺買?
要反擊擺買嘅時機我覺得已經過咗
(要擺買嘅應該係let’s go,cut到咁都可以用吸引新手做借口)
今次我會接受,睇埋佢個pm list(但喺GF一定唔會放pm list出黎,要出咗等高手拆解

同埋再重申,唔好旨意老任/GF會聽民意
有聽民意唔會出完完糞再爆呢件事出黎啦
由手機版發出
舊 06-21-19, 09:04 PM   #94
HM

引用:
(要擺買嘅應該係let’s go,cut到咁都可以用吸引新手做借口)
今次我會接受,睇埋佢個pm list(但喺GF一定唔會放pm list出黎,要出咗等高手拆解

由手機版發出
PM LIST都唔好期待會公佈
應該多極有限
同埋熱門野都霸晒D位
由手機版發出
舊 06-24-19, 03:46 PM   #95
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:

由手機版發出
上面咪有人講左任天堂冇監督權
仲拉老任落水做乜

不過我應該都會照買
橫掂d回憶我不嬲都會留番響隻帶度
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-19, 05:08 PM   #96
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
上面咪有人講左任天堂冇監督權
仲拉老任落水做乜

不過我應該都會照買
橫掂d回憶我不嬲都會留番響隻帶度
好啦,唔拉,
我應該都會照買雙版本
由手機版發出
舊 06-26-19, 06:37 PM   #97
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

引用:
其實他們所說的新模感覺只是換了表皮
根本沒有由頭新建一個的樣子

所以,用過另一個理由吧,不要一個大話蓋另一個大話啊
但係矛盾嘅係又想快啲玩到
https://www.reddit.com/r/pokemon/com..._do_any_heavy/
無換表皮

C85 count
舊 06-26-19, 07:04 PM   #98
HM

引用:
做又三十六,唔做又三十六
由手機版發出
舊 06-26-19, 07:21 PM   #99
yorkyork

算啦,講黎冇乜意思,
會買既就算增田講出口話我係昆你地錢吹啊,
佢地都會買,
所以我唔買,但係我亦唔會阻人買,
呢個世界又唔係淨係得佢一隻game,
我估呢集又咪過一千萬
舊 06-26-19, 07:21 PM   #100
david
The One

引用:

遊戲性同畫汁兩者係不可並存的OK?

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Pokémon Masters (寶可夢大師) | The Pokémon Company X DeNA | 好評配信中 david 手機平板遊戲討論版 28 10-25-19 04:37 PM
[漫畫] EYE SHIELD 21(高速達陣)光速討論區 vol.3 衝鋒21<夢幻的聖誕碗, 開波喇>29期已出 信長 日本動漫畫討論版 999 06-01-08 07:24 PM
[Pokemon]デオキシス入手 :cwm26: /[/Pokemon] Eugene 手提遊戲機討論版 8 07-03-04 11:29 PM
[GC]GC・GBA用「Pokemon」次回作の構想が! Pokemon FESUTA & E3発表 神祕人1號 電視遊戲討論版 15 01-08-04 10:34 PM
pokemon 唔係有兩隻0既咩? (Pokemon Saphire and Pokemon Ruby )請問邊隻先係好玩? CoCoFan 手提遊戲機討論版 5 01-04-03 06:29 PM

現在的時間是 09:35 PM

手機版 | APP版