Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-19, 12:50 PM   #576
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
引用:
作者: izumo 查看文章
見危就跳啦
達下學到識破打槍兵就可以推前+X
其實 危 其本分3種
突刺 識破/擋
掃腳 跳起 順手踩佢1下
捉 避開 好似可以用開傘擋(未用過)

仲有 識破推前+X 係邊個版本呀?
PS4係O XB應該係B
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 12:57 PM   #577
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: darkvolver 查看文章
無頭人係唔係見到一間廟,上面有通告個度.......
係,初期唔夠攻擊力又冇神紙冇反恐唔夠藥,基本上冇得打。
雖然打羸可以用紙符加攻
引用:
作者: chrischun 查看文章
長手百足 麟,我係網上睇按L1擋好快就可以有紅點出現,點解我擋來擋去嚟隻小BOSS條氣都唔出現或唔加上去既

PS:我未打葦名弦一郎,關唔關事嫁
雖然你應該知道不過都講講,要架擋唔係防禦,同埋攻擊力唔夠既要劈下扣下佢D血,等佢回慢D…

此篇文章於 04-07-19 01:00 PM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 01:25 PM   #578
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
我唔明,我係長按L1既

舊 04-07-19, 01:31 PM   #579
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
我唔明,我係長按L1既
.................你依個係

parry 定義係噤.................

https://www.youtube.com/watch?v=XjMfBim_cdQ

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 01:38 PM   #580
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
其實你係咪隻game出教學但全部都唔睇
已經有中文比你睇

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 01:42 PM   #581
chrischun
Juliuscrui

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
其實你係咪隻game出教學但全部都唔睇
已經有中文比你睇
,我連返雷都係網上先知道

舊 04-07-19, 01:57 PM   #582
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
跳屋頂入城最後一步(似係)俾隻用火嘅鴉(?)陰左

跳左幾圈精神力用盡...好累,要休息下...

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 02:55 PM   #583
十一月
Game Master

註冊日期: Jan 2003
引用:
我唔明,我係長按L1既
關於parry,我覺得有必要詳細講解一下。
印象中dark souls系列,parry是譯作「招架」。
「招架」與「防禦」的不同之處是,「防禦」是只要預早按住個制,咁對方的攻擊打中我的時候就會擋咗。但「招架」是要在對方的攻擊即將打中我的瞬間(或只可早少少),夾準時間按才會成功。

「招架」成功的話,上面條bar就會增加,加滿之後就會出現紅點俾你忍殺。相反,如果只是「防禦」的話,上面條bar就不會增加。

由於隻狼的「招架」與「防禦」都係L1,所以如果你太早按L1,「招架」就會不成功,變成普通的「防禦」。

我咁樣講,你明唔明?
十一月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 03:27 PM   #584
HakiK
Crazy Gamer
秋月

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: 十一月 查看文章
關於parry,我覺得有必要詳細講解一下。
印象中dark souls系列,parry是譯作「招架」。
「招架」與「防禦」的不同之處是,「防禦」是只要預早按住個制,咁對方的攻擊打中我的時候就會擋咗。但「招架」是要在對方的攻擊即將打中我的瞬間(或只可早少少),夾準時間按才會成功。

「招架」成功的話,上面條bar就會增加,加滿之後就會出現紅點俾你忍殺。相反,如果只是「防禦」的話,上面條bar就不會增加。

由於隻狼的「招架」與「防禦」都係L1,所以如果你太早按L1,「招架」就會不成功,變成普通的「防禦」。

我咁樣講,你明唔明?
Just guard
由手機版發出
HakiK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 03:29 PM   #585
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
搵隻狗仔試下,成功招架會直接出紅點
就係果種感覺
擋同招架既聲都係唔同,招架清脆同響好多

舊 04-07-19, 04:07 PM   #586
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
Sekiro: Shadows Die Twice 隻狼 | Activision x From Software | 忍者Dark Souls

我通常斬幾下人用擋。博parry再斬,
令人氣絕。
情況好似玩緊皮姐...好鬼死似。

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-07-19, 04:32 PM   #587
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:
作者: HakiK 查看文章
Just guard
由手機版發出
唔駛Just guard...受取時間根本好寬鬆, 仲要parry唔中都會變擋
唔明點解仲更多人話難.......

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 04:36 PM   #588
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
覺得難可能係開頭以為就係Just or 格game嘅0-1f blocking
其實佢係要早少少,遲左就會檔唔切中招
感覺上係格game嘅3-5f左右
會變檔其實真係好人慈

講講下好想睇梅原打隻狼

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 04-07-19, 04:56 PM   #589
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
咪有個不死者俾玩家練刀囉,冇人去的嗎?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 04:57 PM   #590
chrischun
Juliuscrui

唔打葦名弦一郎去唔去到水生村,儲水區點去(我係網上搵既名係叫儲水區),因為我想去左水生村先,中間我知道小BOSS可以唔打就去到

舊 04-07-19, 05:02 PM   #591
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
原來有隱藏劇情可以令狼知道怨嗟鬼身份, 會有唔同對白

引用:

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 04-07-19 05:16 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 05:06 PM   #592
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
原來有隱藏劇情可以令狼知道嗟怨鬼身份, 會有唔同對白

係,一開波打就知佢係邊個,忍殺時都有唔同對白

舊 04-07-19, 05:09 PM   #593
chrischun
Juliuscrui

搵到條路呀

舊 04-07-19, 05:31 PM   #594
HAKAIDER
neet 人生~~~

XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
唔打葦名弦一郎去唔去到水生村,儲水區點去(我係網上搵既名係叫儲水區),因為我想去左水生村先,中間我知道小BOSS可以唔打就去到
唔打葦名弦一郎 = 攞唔到鐡炮要塞銅匙

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 05:36 PM   #595
darkvolver
頹冗

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
唔打葦名弦一郎 = 攞唔到鐡炮要塞銅匙
葦名弦一郎第一次打發現空檔不小.......下次再會佢時,應該會幾有趣。

剛打完第一個boss鬼部,發現鏡頭開始有問題,要自己拉距離修正。

另外,想問技能點升下面先應該問題不大?剛發現空中檔要學...又夠惡攪...

佛像是回家用?

舊 04-07-19, 06:40 PM   #596
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 野良猫 查看文章
咪有個不死者俾玩家練刀囉,冇人去的嗎?
見到你講就有野想問,殺左條友後拎到隻牙,自殺用,想問自殺有乜用?

舊 04-07-19, 06:50 PM   #597
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
見到你講就有野想問,殺左條友後拎到隻牙,自殺用,想問自殺有乜用?
用黎比你暗對面D卒囉 即係好似MGS3自殺藥咁

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 06:52 PM   #598
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
可以唔打先去wor
由手機版發出
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 07:02 PM   #599
chrischun
Juliuscrui

用左唔正常既方法去到水生村,可以刷經驗

舊 04-07-19, 07:13 PM   #600
darkvolver
頹冗

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
用黎比你暗對面D卒囉 即係好似MGS3自殺藥咁

隻game真係唔小致敬位...特別mgs..

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Sell 99%新 ps3 Dark Souls 黑暗靈魂 死戰 prepare to die 特別版 中英文版 行版 連最新日本電擊攻略本 $300 henrywk 買賣專區 3 06-04-13 10:44 PM
[西片] Die Hard 6 (Die Hardest) 森羅 電影版 12 05-03-13 09:24 AM
Dark Souls: Prepare to Die Edition ( ゚ω゚)? PC電腦遊戲討論版 3 04-16-12 12:33 AM
[業界] Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT 電視遊戲討論版 4 12-04-07 03:53 PM
Activision, Vivendi (Blizzard母公司) 合併組成 Activision Blizzard Metal Gear NT PC電腦遊戲討論版 1 12-03-07 03:09 PM

現在的時間是 06:44 PM

手機版 | APP版