Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-09-23, 02:27 AM   #1
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Ghostbusters: Frozen Empire (2024-03-21)

好多角式! 期待!

此篇文章於 03-03-24 07:36 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-23, 03:54 AM   #2
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
嗯...只能講連原祖人馬都搬番出黎希望唔好拍爛
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-23, 11:54 AM   #3
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
上集幾好睇,尾段果場真係睇到流眼淚。希望呢集keep到。

舊 11-09-23, 12:12 PM   #4
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
係上集續作唔係又reboot太好了
由手機版發出
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-23, 12:25 PM   #5
wing
格鬥低手

引用:
作者: 真!DC 查看文章
係上集續作唔係又reboot太好了
由手機版發出
上集票房同口碑ok,所以有得繼續拍 

舊 11-09-23, 07:04 PM   #6
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
期待,但希望多返d笑料,同舊角出場唔該請多過10分鐘至少。

舊 02-01-24, 11:42 PM   #7
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
原來早兩日....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-24, 09:59 AM   #8
wing
格鬥低手

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
原來早兩日....
looks COOL

舊 03-03-24, 06:56 PM   #9
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-03-24, 07:37 PM   #10
肉羊哩咖
griffin611

呢套都有啲期待。

舊 03-19-24, 03:14 AM   #11
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
呢套都有啲期待。
"有的"咁少!
對於老餅呢講今集又終於返New Yort City
好大意義架!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-24, 04:25 AM   #12
肉羊哩咖
griffin611

驚佢食老本,賣懷舊啫,如無意外都會入場。

舊 03-19-24, 10:45 AM   #13
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
驚佢食老本,賣懷舊啫,如無意外都會入場。
我反而驚佢老本食得唔夠多 呢類事隔20年+ 再續的IP,就係正在原班人馬同故事一齊老左
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-19-24, 05:33 PM   #14
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

食過女拳版,呢套就算係屎都好食

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-19-24, 06:28 PM   #15
wing
格鬥低手

引用:
食過女拳版,呢套就算係屎都好食
上集好睇,呢集應該唔會太差掛。

舊 03-19-24, 09:09 PM   #16
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: wing 查看文章
上集好睇,呢集應該唔會太差掛。
指呢套
https://www.gaforum.org/showthread.php?t=242059

早兩年再再reboot o個套冇咩事...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-20-24, 12:14 PM   #17
wing
格鬥低手

引用:
呢套女權都算,但又拍得唔好睇,最垃圾係bill murray果場,估唔到佢竟然咁都拍。

舊 03-20-24, 11:07 PM   #18
肉羊哩咖
griffin611

影評已出, 一致⋯⋯死火~鍾意懷舊嘅老細應該收貨。

此篇文章於 03-20-24 11:18 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-21-24, 01:13 AM   #19
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

[情報] 《魔鬼剋星:冰天凍地》爛番茄開盤

https://www.ptt.cc/bbs/movie/M.1710952983.A.C08.html

d評論睇落還好,似唔多對口味似?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 03-21-24, 01:18 AM   #20
肉羊哩咖
griffin611

評論家有佢哋觀點,本人明佢哋嘅點子,期待唔高,場照入。

舊 03-22-24, 07:42 AM   #21
420secured

睇左

作為老鬼我一般收貨,中後段有種趕收工的情況
由手機版發出
舊 03-24-24, 04:32 PM   #22
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
星期四睇咗,今集好似scale down cut 曬 budget咁(但上集洗75M今集洗100M),鬼怪冇乜幾隻,特技冇乜睇頭,女主以外都係行行企企角色冇乜描寫,天才童星又已經成長做少女冇得賣萌,似乎只可以依反叛期少女此路向做主線? Setup 文戲玩得太多又長,好在有Enternals Kingo - Kumail Nanjiani 做笑角 Fire Master 救番套戲小小,未至於悶出個鳥來; 不過Boss 終幕先出場又草草完事係唔夠喉,算係open下可以再玩下集?

整體今集冇上集咁重fans service,變番好普通嘅慢節奏劇情片咁,冇上集咁感動,有啲失望

如果仲有下集的話,唔該將Mckenna Grace形像變番正常靚女啦,成年仲玩Nerd look唔work㗎

此篇文章於 03-24-24 05:08 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-24, 02:11 AM   #23
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: 420secured 查看文章
睇左

作為老鬼我一般收貨,中後段有種趕收工的情況
由手機版發出
正日星期四我都有入場睇!
後段真係幾趕收工!
同埋除左一開頭班收藏家之外,隻冰鬼D冰凍極唔見死人!(只有2A級)
片尾貨櫃車彩蛋又唔覺似係下集伏筆(似向BH2致敬多D)

PS:等出碟睇埋Delete sence
PS2: 舊基地地下個儲鬼箱由戲中1984年儲鬼儲到現代都算超耐用!
PS3: 如果真係有下集,就應該會係換晒新基地到開工!
PS4: 今集冇經典女主,但有女秘書出場我覺得收貨架啦!
PS5: 成套戲冇咩點提第2集事件,唔知係咪怕劇本格局寫太大接唔到落去呢!
最後今集表現算合格,但由未超越到第2集個水準! 有D可惜,難得今集講番NewYorkCity!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 03-26-24 02:16 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-24, 10:44 AM   #24
420secured

引用:
作者: mrk 查看文章
正日星期四我都有入場睇!
後段真係幾趕收工!
同埋除左一開頭班收藏家之外,隻冰鬼D冰凍極唔見死人!(只有2A級)
片尾貨櫃車彩蛋又唔覺似係下集伏筆(似向BH2致敬多D)

PS:等出碟睇埋Delete sence
PS2: 舊基地地下個儲鬼箱由戲中1984年儲鬼儲到現代都算超耐用!
PS3: 如果真係有下集,就應該會係換晒新基地到開工!
PS4: 今集冇經典女主,但有女秘書出場我覺得收貨架啦!
PS5: 成套戲冇咩點提第2集事件,唔知係咪怕劇本格局寫太大接唔到落去呢!
最後今集表現算合格,但由未超越到第2集個水準! 有D可惜,難得今集講番NewYorkCity!
我覺得最可惜係隻鬼其實鋪排得幾好,有種「終於有隻野勁過Gozer」感覺,但最後咁樣樣草草了事,格局也比人覺得細
舊 03-29-24, 03:02 PM   #25
Rv250

註冊日期: Aug 2002
套戲舊年開機拍, 埋尾近半個鐘場景都係消防局入面, 係咪受工潮影響縮規模
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Frozen II 肉羊哩咖 電影版 31 04-08-20 12:10 AM
Ghostbusters World | AR捉鬼 david 手機平板遊戲討論版 0 10-23-18 04:23 PM
[西片] Ghostbusters (2016) david 電影版 106 03-07-18 03:30 AM
[多機種] Ghostbusters |JULY 15推出女子組版捉鬼敢死隊 IDGAF 電視遊戲討論版 11 08-02-16 12:45 PM
[多機種] Ghostbusters (捉鬼敢死隊) [已售] 神祕人1號 電視遊戲討論版 671 06-16-11 02:42 PM

現在的時間是 11:39 PM

手機版 | APP版