Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-26-18, 06:12 PM   #1926
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: chrischun 查看文章
嚟樣真,抽都唔係乜大問題,升好感個下先煩
放野入袋升好感係有點白痴 最緊要係UI令人好作業 好感本身唔係問題

但一定係抽最大問題

それが王者の戦いというものだ

此篇文章於 02-26-18 06:33 PM 被 GUSTAV 編輯。
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 06:29 PM   #1927
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
https://www.nintendo.co.jp/switch/ad....html#20180226

USB版kb版幾型 雖然我今次唔打算支持

而且好似已經賣哂XDDD
剛剛落咗order。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 06:39 PM   #1928
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
放野入袋升好感係有點白痴 最緊要係UI令人好作業 好感本身唔係問題

但一定係抽最大問題
我之前以為FGO個垃圾卡池已經係最難抽既轉蛋機制

直到我玩左XB2

好彩依隻GAME轉蛋唔洗比錢

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 07:20 PM   #1929
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
可能根本佢想搞有料抽蛋不過任天堂唔畀O者
OFFLINE GAME都要抽根本無意義,正常都係做QUEST拎架啦

舊 02-26-18, 07:54 PM   #1930
HM
God of Gamer

引用:
https://www.nintendo.co.jp/switch/ad....html#20180226

USB版kb版幾型 雖然我今次唔打算支持

而且好似已經賣哂XDDD
岩岩amazon仲見到有
不過呢個機會都係留番俾有心人
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 07:58 PM   #1931
HM

引用:

但一定係抽最大問題
好感的話,クビラ第一輪3800好感係合理數值
平均7800-9800係高到唔合理
舊 02-26-18, 09:25 PM   #1932
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: HM 查看文章
岩岩amazon仲見到有
不過呢個機會都係留番俾有心人
成功搶到一件
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-26-18, 09:46 PM   #1933
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
作者: 新月 查看文章
成功搶到一件
有冇收你3千幾yen"輸入税等前払金"?
舊 02-26-18, 10:53 PM   #1934
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
有冇收你3千幾yen"輸入税等前払金"?
香港冇入口稅,
呢個"輸入税等前払金"出左貨60天左右,
會退返落credit card戶口度
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 05:09 PM   #1935
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:

但一定係抽最大問題
比嚟做乜,根本就二重苦
打怪刷水晶抽劍已經夠頹,終於抽完仲要餵道具升到9800果下真係冇晒心機

引用:
好感的話,クビラ第一輪3800好感係合理數值
平均7800-9800係高到唔合理
冇記錯式、瑪瑙同Kosmos真係升到3800就S到,八重切直頭唔需要升好感度,呢d育成先比較有心機
其他果d正常rare我求其升到睇完專有劇情同對話就算,除非好用果d

除左好感度要求之外,我覺得技能條件配置好似七冰、凜音、韋駄天同天威果種每個人玩唔同野,留番一兩個地圖技能用嚟塞好感度係最好
可以凸顯每個人既個性之餘又有新鮮感

此篇文章於 02-27-18 05:41 PM 被 PatrickNo42 編輯。
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 05:33 PM   #1936
GUSTAV
The One
poor

刷水晶有遊戲成份就ok 既 隻game冇咩刷裝要素 如果連抽石都唔使刷真係冇野好做了

抽野依家好似有得skip 冇我地當年咁苦 問題在於抽野既本質 點解唔隻隻劍都有加入故事 咁樣抽返黎變相即係偷懶

舊 02-27-18, 06:29 PM   #1937
HM

引用:
作者: PatrickNo42 查看文章
比嚟做乜,根本就二重苦
打怪刷水晶抽劍已經夠頹,終於抽完仲要餵道具升到9800果下真係冇晒心機

冇記錯式、瑪瑙同Kosmos真係升到3800就S到,八重切直頭唔需要升好感度,呢d育成先比較有心機
其他果d正常rare我求其升到睇完專有劇情同對話就算,除非好用果d

除左好感度要求之外,我覺得技能條件配置好似七冰、凜音、韋駄天同天威果種每個人玩唔同野,留番一兩個地圖技能用嚟塞好感度係最好
可以凸顯每個人既個性之餘又有新鮮感
七冰任務又係CLS
雖然理論上都係keep住放置
但個解法真係有點長同低能
由手機版發出
舊 02-27-18, 06:32 PM   #1938
GUSTAV
The One
poor

引用:
七冰任務又係CLS
雖然理論上都係keep住放置
但個解法真係有點長同低能
由手機版發出
呢個根本就係冇做過test play

低能先會試完唔覺有問題

舊 02-27-18, 06:50 PM   #1939
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實見佢個工作環境咁happy已經令我明白到點解隻野出黎會係咁,成個人釋懷哂

舊 02-28-18, 12:24 AM   #1940
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: Rance 查看文章
其實見佢個工作環境咁happy已經令我明白到點解隻野出黎會係咁,成個人釋懷哂
咁又唔係咁樣賴既,日本難得有咁好既職場應該值得讚賞,佢哋就算做到製作期間不眠不休都唔一定就整得出我地想要既野啦

實際上佢地呢次人手同時間都唔夠,人又累低左幾件,依家執到既位都盡可能執,話人地冇心做又講唔過去
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 11:05 AM   #1941
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: Rance 查看文章
環境好應該出黎既貨高質D先ARM 下化

舊 02-28-18, 12:07 PM   #1942
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
環境好應該出黎既貨高質D先ARM 下化
咁你又試下俾人cut一半以上headcount又要趕deadline,睇下可唔可以保持冇乜錯漏?
隻game本身響一眾網上評審review下,整體質素評價已經好清楚。
至於個人評價就各花入各眼啦!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 12:11 PM   #1943
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
咁你又試下俾人cut一半以上headcount又要趕deadline,睇下可唔可以保持冇乜錯漏?
隻game本身響一眾網上評審review下,整體質素評價已經好清楚。
至於個人評價就各花入各眼啦!
CUT HEADCOUNT 應該DELAY 唔應該趕DEADLINE

你做得優質工作 就應該對PRODUCT 成品有要求 明顯唔夠TESTPLAY 就出呢D同工作環境好係非常矛盾

此篇文章於 02-28-18 12:17 PM 被 GUSTAV 編輯。
舊 02-28-18, 12:25 PM   #1944
HM

呢方面應該老任責任大D
抽走人手同deadline應該都係老任set
而且老任靠佢打年末商戰
應該任何delay既要求都會reject
舊 02-28-18, 12:27 PM   #1945
高級嘍囉
Crazy Gamer

引用:
CUT HEADCOUNT 應該DELAY 唔應該趕DEADLINE

你做得優質工作 就應該對PRODUCT 成品有要求 明顯唔夠TESTPLAY 就出呢D同工作環境好係非常矛盾
這是公司管理出問題,不是因為工作環境好而影響到品質。
中國人做生意就係管理做得唔好,就去壓榨員工,所以我地打工做到咁仆街。
舊 02-28-18, 12:29 PM   #1946
GUSTAV
The One
poor

引用:
作者: 高級嘍囉 查看文章
這是公司管理出問題,不是因為工作環境好而影響到品質。
中國人做生意就係管理做得唔好,就去壓榨員工,所以我地打工做到咁仆街。
環境咪又係管理既一部份

我好支持無OT 加優質工作AREA 正路出黎件貨應該靚左

但我覺得唔OT 又要比人CUT人又唔DELAY出件貨出黎 就唔係咁好了 (無論責任係邊 呢個係事實)

舊 02-28-18, 12:30 PM   #1947
HM

或者應該咁講,限米煮限飯既原則下
唔應該一開波就整咁多內容落去
不過呢方面高橋已經係慣犯黎
舊 02-28-18, 07:14 PM   #1948
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:

支持你向老任呢個罪魁禍首投訴,
佢係占95%以上有絶對話事權嘅大股東!
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-18, 09:27 PM   #1949
chrischun
Juliuscrui

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch IDJuliuscruiz
XBox Live GamertagJuliuscruiz
130級暴虐巨神獸克洛達爾仲要打過條117級海蛇裝置,條海蛇我仲要留心佢放必殺,130級克洛達爾完全無壓力

舊 03-02-18, 11:38 AM   #1950
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
玩左一個月多少少MHW,叫做玩晒要玩既野了,今日更新時間岩岩好

我睇官方LOG,好似冇講2周目繼承後異刃支線詳細會係點,佢只寫LINK盤全繼承
不過我估2周目應該會比人全部異刃支線再做一次,如果唔係隨時連7冰既10分鐘傭兵任務都會冇晒(個LOG寫左傭兵任務完成狀況全部唔保留)

總之2周目應該可以玩100~150小時

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 04:20 AM

手機版 | APP版