Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-20-16, 08:55 PM   #26
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
獵人妹逞強中
黑暗騎士既特技係令人黑化.....
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 01:18 AM   #27
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『灰と幻想のグリムガル』第3話挿入歌「Stand on the Ground」(K)NoW_NAME《アニメMV》
http://www.youtube.com/watch?v=46JE1VgcUQ0

【お知らせ1】6/19(日)、SPイベント「灰と激奏のグリムガル -Grimgar, Live and Act-」開催決定!
メインキャスト&(K)NoW_NAME出演!
http://grimgar.com/news/2016012501.html

【お知らせ2】2/5(金)、ニコニコ生放送にて第1話~第4話振り返り上映会&特番
「灰と幻想のグリムガル 義勇兵宿舎団欒室」放送決定!
特番には、島﨑信長さん、小松未可子さん、照井春佳さん、(K)NoW_NAMEが登場!
http://grimgar.com/news/2016012502.html

【お知らせ3】TVアニメ『灰と幻想のグリムガル』を配信いただいている配信サービスの一覧をどどんと更新しました!
ご利用の配信サービスをぜひご利用くださいませー。
http://grimgar.com/about/onair.html

【お知らせ4】TVアニメ『灰と幻想のグリムガル』Blu-ray&DVDの店舗別特典一覧に画像も追加です。
こちら随時画像をアップしてまいりますので、今後の更新をお楽しみに!
http://grimgar.com/bddvd/bdtokuten.html
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 01:59 AM   #28
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
白魔配黑魔
鬼畜王睇嚟對紅毛都有意

如果俾鬼畜王知道女性陣無著嘅話肯定玩夜襲
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 03:08 AM   #29
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
頭一個死人堅係估唔到,如果無睇書

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 10:20 AM   #30
野良猫
肥倫

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
唔會係男主吧
舊 01-25-16, 02:10 PM   #31
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
作者: 野良猫 查看文章
唔會係男主吧
死左就唔係叫男主啦

睇到第五卷,都唔知邊個係女主
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 02:18 PM   #32
CMS
Game Master

引用:
我都認為好難估,包括第二,三個

動畫應該做唔到
做到礦山就完了吧
舊 01-25-16, 02:37 PM   #33
野良猫
肥倫

引用:
作者: CMS 查看文章
死左就唔係叫男主啦

睇到第五卷,都唔知邊個係女主
某遊戲女主都可以換,要換男主有乜出奇?
舊 01-25-16, 05:41 PM   #34
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
想知邊個死先
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 05:45 PM   #35
CMS
Game Master

引用:
作者: harakuma 查看文章
想知邊個死先
睇第四集尾(預告),應該估到
或者去百毒睇下,都會知
舊 01-25-16, 05:53 PM   #36
harakuma
Game Master

引用:
作者: CMS 查看文章
睇第四集尾(預告),應該估到
或者去百毒睇下,都會知
OK, THX,

睇咗......唔.
舊 01-25-16, 06:07 PM   #37
CMS
Game Master

引用:
OK, THX,

睇咗......唔.
預告最後 死者遺物. (應該唔洗再透)
舊 01-25-16, 08:31 PM   #38
Hunter

註冊日期: Jan 2002
今集插哂死亡FLAG

不過呢套野進度真係慢
以今時今日既眼光, 應該好多人睇頭2集就棄左

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 09:49 PM   #39
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
佢每集都有歌,我已經覺得佢係賣歌為主了。

舊 01-25-16, 10:44 PM   #40
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
窮到底褲都買唔起真慘..
感覺戰坦同隊長都不停立flag..
最後個預告,似乎下集有悲劇發生,難得大家生活漸漸上軌道
紳士畫面,法師身材好,獵人妹色氣度高

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-16, 11:19 PM   #41
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
引用:
作者: Hunter 查看文章
今集插哂死亡FLAG

不過呢套野進度真係慢
以今時今日既眼光, 應該好多人睇頭2集就棄左
就係入左黎睇留言以為今集有人死
先令我睇落去....
點知要再下一集.....
如果唔係真係決定棄番算

此篇文章於 01-26-16 08:29 PM 被 葉老頭 編輯。
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-16, 02:40 PM   #42
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
個進度真係慢到想棄番!

唯一吸引繼續追看,係覺得較同類片種真實。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-16, 09:30 PM   #43
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
覺得套野有D似魔力寶貝既感覺

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-16, 02:19 PM   #44
shooter
Game Master

註冊日期: Jan 2005
冇睇小說,但睇左 wiki 知道邊個會領便當。其實、有冇需要?

既然領便當,就唔算係溫馨劇,咁之後既故事方向係點架?
shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-16, 07:10 PM   #45
harakuma
Game Master

引用:
作者: shooter 查看文章
冇睇小說,但睇左 wiki 知道邊個會領便當。其實、有冇需要?

既然領便當,就唔算係溫馨劇,咁之後既故事方向係點架?
呢D一開始齊人角色, 然後突然會死咗某個主要配角既, 我記憶只有細個睇百獸王, 藍色獅子原駕駛員,

當時好震撼, 後來由另一個女人頂上.

正如以上例子,

雖然一開始大量描述某D配角, 不過突然寫到佢死,

大不了,

寫返個新角色嚟替代即可.
舊 01-30-16, 09:00 PM   #46
lbiceman
Game Master

註冊日期: Mar 2002
引用:
呢D一開始齊人角色, 然後突然會死咗某個主要配角既, 我記憶只有細個睇百獸王, 藍色獅子原駕駛員,

當時好震撼, 後來由另一個女人頂上.

正如以上例子,

雖然一開始大量描述某D配角, 不過突然寫到佢死,

大不了,

寫返個新角色嚟替代即可.
冇錯,打後主角隊會再死多一個,但動畫應該做唔到嗰集
lbiceman 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 12:24 AM   #47
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『灰と幻想のグリムガル』第4話挿入歌「rainy tone」(K)NoW_NAME《アニメMV》
http://www.youtube.com/watch?v=y-1iyViZJwo
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-16, 06:51 PM   #48
野良猫
肥倫

白魔去學物理,你哋駛唔駛咁多物理
弓手又係唔去學弓學近身

睇完白魔抽黑魔水同佢嘅一番話後都開始諗係咪佢

天呀,首插入歌駛唔駛咁應景
舊 02-01-16, 08:10 PM   #49
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
我好肯定呢套野動畫化來係賣歌的
其實……一路覺得佢地係碼有一半人轉錯職……

舊 02-01-16, 11:04 PM   #50
sunnylau
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2004
補同魔根本唔應該打前線...
明明暗騎跟戰士應該好好的保護補..
結果讓補落單被哥布林尾刀..

補真的很慘...
sunnylau 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Elder Scrolls V: Skyrim (PS4/XB1版發售中 | NS版對應Amiibo ) ahleung 電視遊戲討論版 378 06-11-18 04:07 PM
第六十屆澳門格蘭披治大賽(2013/11/09,11/10, 11/14-->11/17) ALEX CHOW GAF Racing Engine車迷討論區 400 11-24-13 08:44 AM
[動畫] OVA「機動戦士ガンダムUC」episode 4「重力の井戸の底で」2011年秋公開丨episode 4 ブライト艦長 登場! Vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 03-15-11 08:10 PM
[動畫] 「Candy☆Boy」episode:03「コエラレナイカベ」丨次回11月7日配信決定 money 日本動漫畫討論版 30 05-12-09 09:23 PM
[PS2] Another Century's Episode 3 [已售] romrom2004 電視遊戲討論版 213 09-12-07 01:26 AM

現在的時間是 04:07 AM

手機版 | APP版