Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-24-17, 10:08 PM   #176
Rv250
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
即係字面咁講跟故事發展自動替換嘛
夏侯惇未中箭唔會有眼罩,劉備早期就冇鬚
Rv250 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-17, 12:53 AM   #177
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
咁都可以接受 起碼我諗皇叔J小香果時仲係靚仔

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 06:36 PM   #178
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
Dynasty Warriors 9 - ChinaJoy 2017 Gameplay
https://youtu.be/YzXoYqomyo0

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 07:08 PM   #179
安安

註冊日期: Jan 2002
國語配音
月球引力
零佈陣
零戰意
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 07:26 PM   #180
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
有一大片嘅土地,啲人都仲係要龜埋一齊等你埋去斬
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 07:31 PM   #181
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
引用:
作者: 野良猫 查看文章
AI
製作中就由你, 成品都係咁真係搵鬼買,
地圖大左, 比例真左. 但張力同戲劇性冇晒
我總係覺得最後變跑路工

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 07:46 PM   #182
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
咪垃圾囉
未開始整已經預左架啦
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 07:46 PM   #183
遊雲gspirit
Game Master

註冊日期: Oct 2004
PSN  IDgspirit_
死囉...國語..XD
唸起香港中文版我就... [隻Tomb Raider已經係個例子...]
遊雲gspirit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 08:09 PM   #184
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
但要你向左走向右走, 再一隻隻卒追斬噤咪仲頽

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 09:42 PM   #185
權愛真
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2010
希望真係開發度既問題……
就咁睇條片,真係吸引力一般,甚至不如預期。
兵又少,又剩係識企係度……一隻隻人偶草人似的……

同埋我反而唔鍾意有變老呢個系統。
要搞呢樣,暗榮不如花多d心思同機能去搞好其他野啦!

今集已經無左IF,希望其他野可以自由度大D!
變唔變老/有無鬍呢樣野,最好可以俾玩家自由選擇!
如果只有強迫性既,一定會扣分!
權愛真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 10:48 PM   #186
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
D卒唔識郁

舊 07-26-17, 10:55 PM   #187
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
一來只係一個整到好大既地圖,根本唔係咩OPEN WORLD
二來大地圖除左行到街街之外一D意思都無

一早預左係咁,OPEN WORLD又整唔到,無雙本身優點又抹殺埋

OPEN WORLD無雙係咩姿態原本就想像不能
我認為必須要超級創新先可以俾到個答案出黎
但係佢地亦好明顯無用腦思考就整左呢PAT屎出黎

此篇文章於 07-26-17 11:04 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 11:35 PM   #188
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
但要你向左走向右走, 再一隻隻卒追斬噤咪仲頽
點會呢
整個CALL馬系統就得啦,平時就一堆堆散落嘅兵
遇到啲小隊長就會CALL附近啲卒埋嚟圍你,既然玩得起OW即係個世界入面好多嘢可以發生(雖然個人完.全.唔.認.同佢係OW
至少去到斬武將時佢身邊實有大把兵俾你慢慢割
真係要清場嘅舊式毛傷都係要周圍走收割,只不過OW後戰場大咗收割起嚟較麻煩而已
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-17, 11:51 PM   #189
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
嘩~頹到呢
咁都夠膽死SHOW出黎,0分重做吧啦,暗榮

舊 07-27-17, 12:07 AM   #190
Hunter

註冊日期: Jan 2002
呢碟瀨尿牛丸我真係唔識欣賞

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 01:43 AM   #191
松田悟志
隼龍

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDFaiz82
XBox Live Gamertagfaiz82
唯一優點就係Fast travel果陣load得幾快

舊 07-27-17, 11:10 AM   #192
強化人間ですの~★
鋼の救世主ですの!
↘ルルティエ

註冊日期: Mar 2002
Nintendo Switch ID8445-2408-9599
3DS Friend Code4768 8206 2595
PSN  IDTrombeElzam
XBox Live Gamertagtrombeningen
http://www.vgtime.com/topic/718640.jhtml
关于“割草”难度

如此前报道所提到的,《真·三国无双8》正式版中的敌人不会像这次发布会演示的那样,傻站着让玩家“割”。铃木制作人举了一个例子:玩家实际操作角色爬墙时,城墙上的弓箭兵会把你射下来。

Apple Mobile Device Support 加入同伴了!
Apple Software Update 加入同伴了!
MobileMe 加入同伴了!
Apple Application Support 加入同伴了!
Apple Software Update 召喚了 Safari!
Apple Software Update  召喚了 iPhone軟體!
C85 count
強化人間ですの~★ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 11:17 AM   #193
gingq7

註冊日期: May 2008
又唔駛太悲觀住既,
暫時睇落最大問題只係零AI, 製成品唔會係咁掛....?

城牆高度和攻城武器有番比較真實既比例其實我幾buy
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 12:06 PM   #194
padage
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2016
唔係不嬲無雙=割草咩,我覺得認真割草同hea割草分別唔大
padage 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 12:21 PM   #195
gingq7

註冊日期: May 2008
以前話就話割草, 但都唔係好似樓上條片咁郁都唔識郁掛...

而且時代係keep住進步既, 當日ps2初出, 無雙同屏有幾十至一百個敵人俾你割係一大突破, 當年第一次見倒係好震撼 (當年吞食天地2頂盡咪20個敵人)
但經過十幾年仲係同一套玩法完全無進步, 同屏人數又無多到, 友軍繼續鬼隱, 敵軍AI又無改, 希望佢有d進化係好合理

暫時我覺得進化方向還算可以, 只要大幅加強吓敵軍AI和友軍重要性增加就會十分ok
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 01:01 PM   #196
D.K.
Game Master
こなみきりえ

註冊日期: Jan 2009
PSN  IDKatyherDave
XBox Live GamertagDaveKatyher
如果玩EASY就係割草,
你修羅/究極, 睇下點割? 唔好講練滿級仲升滿上限就得, 玩得到呢個階段都唔會在意割唔割草

大જિંગ
大징

D.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 01:08 PM   #197
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
我只係想多d平民

個場景反而感覺ok...
由手機版發出

此篇文章於 07-27-17 01:17 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 01:18 PM   #198
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: J+1 查看文章
我只係想多d平民
由手機版發出
open world 無生活感.. 真係會好怪..女人都唔多個

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-17, 10:00 PM   #199
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
點會呢
整個CALL馬系統就得啦,平時就一堆堆散落嘅兵
遇到啲小隊長就會CALL附近啲卒埋嚟圍你,既然玩得起OW即係個世界入面好多嘢可以發生(雖然個人完.全.唔.認.同佢係OW
至少去到斬武將時佢身邊實有大把兵俾你慢慢割
真係要清場嘅舊式毛傷都係要周圍走收割,只不過OW後戰場大咗收割起嚟較麻煩而已
所以Gapcom 一早係戰Bar 加左傳令兵

引用:
作者: 信長 查看文章
open world 無生活感.. 真係會好怪..女人都唔多個
要開素材任刷武器

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-29-17, 02:28 PM   #200
IntelligentGene
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2012
IntelligentGene 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
真三國無雙8

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] PS4/PS3/PSVita 『真・三國無双 英傑伝』 steve 電視遊戲討論版 34 08-14-16 06:47 PM
[ETC] 「真・三國無双」15周年 安安 電視遊戲討論版 53 01-04-16 02:45 AM
[3DS] 真・三國無双 VS [日版已售] seed2005 手提遊戲機討論版 155 07-23-12 03:02 AM

現在的時間是 04:54 PM

手機版 | APP版