Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-20, 07:04 PM   #451
PS5Pro
Junior Member

註冊日期: Jun 2020
引用:
作者: DevilElvis 查看文章
好耐無新會員喇
我係舊會員太耐忘記舊acc
見佢兩個咁屎忽鬼米問清楚佢囉
PS5Pro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 08:34 PM   #452
billlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: PS5Pro 查看文章
我係舊會員太耐忘記舊acc
見佢兩個咁屎忽鬼米問清楚佢囉
唉其實都唔係好想回覆,費事唔覺意又變咗口水戰啦...
但又講到舊會員都頂唔住要出聲話我屎忽鬼咁嚴重...
咁不如具體啲講下我個post有咩問題,點屎忽鬼法, 等我改善吓都好呀~
billlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 10:00 PM   #453
Terry仔
God of Gamer

註冊日期: Feb 2003
AMD zen2 咁鬼勁
新果粒APU 4xxx系列做到低功耗, 又居然可以去到4.x Ghz
哩次PS5 唔係同PS4咁用APU, 而係分開CPU & GPU
理應個頻率應該可以再提高,偏偏又唔係

真心覺得,就算去到PS5 pro
到時又係要就返一班ps5主機用家,ps5 pro 又只係少修少補
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 10:04 PM   #454
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: LR猫 查看文章
入唔到啦

https://unwire.hk/2020/06/15/plash-speed-2/fun-tech/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 10:40 PM   #455
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
法國AMAZON疑似發售價
無光碟機版價格399歐元
光碟機版價格499歐元
https://www.neogaf.com/threads/ps5-p...rance.1548231/
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-15-20, 11:42 PM   #456
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: Heaven 查看文章
光碟機版價格499歐元
https://www.neogaf.com/threads/ps5-p...rance.1548231/
乜重點唔係20 Nov咩

playasia都彈過價錢出黎699
硬係覺得sony marketing夾埋試緊水溫逐個網po唔同價錢,係咪聽日599同後日549
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 12:02 AM   #457
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
引用:
作者: Heaven 查看文章
光碟機版價格499歐元
我估出黎價位係$549 & $599

舊 06-16-20, 12:11 AM   #458
lkw2005
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2013
引用:
作者: STRIFE 查看文章
我估出黎價位係$549 & $599
我估香港個價會係$4980再首批比啲甜頭引人買
罪大又講到定價會高過當年PS3,但係過5字頭心理關口應該會少一堆客
lkw2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 01:27 AM   #459
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li

舊 06-16-20, 02:00 AM   #460
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: lkw2005 查看文章
我估香港個價會係$4980再首批比啲甜頭引人買
罪大又講到定價會高過當年PS3,但係過5字頭心理關口應該會少一堆客
5字頭定5位數先?

記得PS2/PS3好似首發曾炒到1皮, 唔知今次配合一人一萬, 可以炒到幾瘋呢?

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 02:17 AM   #461
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
我估一定唔會過USD499
但plus會加新功能(內容)同加價
識玩係咁玩

舊 06-16-20, 04:49 AM   #462
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
希望支援WIFI-6

唔駛插線打機

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 10:30 AM   #463
qwe
Game Master

叉盒出左Smart Delivery list
Assassin's Creed,Cyberpunk 2077,Destiny 2都支援
呢單感覺似當年二手game事件係關公show...

不過s$未講有無,m$都未講係咪一個價錢
舊 06-16-20, 11:22 AM   #464
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
希望支援WIFI-6

唔駛插線打機
照計係基本配備吧...
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 11:46 AM   #465
billlam
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Terry仔 查看文章
AMD zen2 咁鬼勁
新果粒APU 4xxx系列做到低功耗, 又居然可以去到4.x Ghz
哩次PS5 唔係同PS4咁用APU, 而係分開CPU & GPU
理應個頻率應該可以再提高,偏偏又唔係

真心覺得,就算去到PS5 pro
到時又係要就返一班ps5主機用家,ps5 pro 又只係少修少補
APU只不過係意指將CPU同GPU整合在一起, PS5同XBSX都係意義上的APU啦~
而且Console唔同電腦, 目的唔係要多重用途, 係功耗資源等考慮下都應把重心放係GPU到

有時真係唔好直接用Console同電腦比, 你無可能話有GAME出比PS5 PRO但PS5玩唔到吧...
billlam 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 12:17 PM   #466
紫紅豆
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2010
外型真是....,我覺得比之前V型好,但可否出黑色版,白色好易變黃,
如ps5一定要ssd,現在價格都可以接受,但ps4大作下下過百gb,
ps5一定更大,1TB裝不到多少遊戲,
紫紅豆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 12:32 PM   #467
Alpha2
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2016
引用:
作者: シェンムー 查看文章
我估一定唔會過USD499
但plus會加新功能(內容)同加價
識玩係咁玩

希望你真係tip 得中
==================

11月20日發售!法國亞馬遜全新PS5售價曝光 網友直呼真香

光碟版$499
無光碟版$399

https://sina.com.hk/news/article/202...-11796654.html
Alpha2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-16-20, 02:51 PM   #468
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:
作者: Alpha2 查看文章
希望你真係tip 得中

11月20日發售!法國亞馬遜全新PS5售價曝光 網友直呼真香

光碟版$499
無光碟版$399

https://sina.com.hk/news/article/202...-11796654.html

如果差價有成USD100
我都買digital ver算喇

反而諗緊洗唔洗出前買定條M.2 SSD , 怕ps5出左後啲SSD 加價
琴日望一望2TB都要二千幾....

舊 06-16-20, 03:18 PM   #469
qwe
Game Master

引用:
作者: Alpha2 查看文章
希望你真係tip 得中

光碟版$499
無光碟版$399

2025 plus表示加完唔好影響到俾左錢嘅就ok

如果要貴過ps3⋯ps3係499,即係549都4000+港紙至649都未過5000港紙都有機會
舊 06-16-20, 11:29 PM   #470
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: harakuma 查看文章
5字頭定5位數先?

記得PS2/PS3好似首發曾炒到1皮, 唔知今次配合一人一萬, 可以炒到幾瘋呢?
PS3 PS4 首批都有伏
我預左等第2機型DEBUG版
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 12:19 AM   #471
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: izumo 查看文章
PS3 首批都有伏
買電器睇運氣,我頭批PS4/PS4 Pro現在都運作良好

舊 06-17-20, 12:43 AM   #472
giojo1974
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDgiojo1975
XBox Live Gamertaggiojo1974
其實我預佢行貨首發會好似以前PSV咁, 不同套餐制, 最少跟1GAME, 我唔識 才查 車架, 俾GT我蝕錢架, 蜘蛛俠都還好, 但係今次試陣我預隻GAME會短

人: SR莉英, 士氣女(xN), 女王(xN), 花拉寶(xN),
機: SR元祖M特效55, SR主天使(x2), SR肥仔德(x2),
----IN----
人: SR波蕾,
機: SR剎帝利,
giojo1974 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 03:06 AM   #473
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
SONY既產品:50%機率預佢有問題。
我…
PS3第一代有Bug
PS3第二代散熱出事,重要係FFXIII限定機…重未整
PS3 FFXIII-2限定機無事…暫時
PS4初代白機…無事 (呢部贏返黎既)
PSVR 第二代…一買返黎就鏡內有條頭髮清唔到,係入面,要攞去整…後來換部新既比我。

舊 06-17-20, 07:41 AM   #474
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: izumo 查看文章
PS3 PS4 首批都有伏
PS3 60GB(玩到部份PS2遊戲型號)中過伏,
會睇下PS5向下兼容PS4遊戲是什麼一回事先買。

PS4呢代,我玩完不比睇好的XBOX ONE開頭堆獨佔作,
先轉玩PS4,果時已經出咗SLIM,先買PS4 SLIM,
玩埋NS之後先再買PS4 PRO,
但純粹係因為蜘蛛俠特別版主機,唔係為機能有所提升。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-20, 10:21 AM   #475
qwe
Game Master

見MHW Pro機先換,暫時一切正常
換之前嘅PS4出第一日嘅貨,除左彈碟要墊高外無問題

PS3 slim先買,又係頭水,去到出PS4就出事開唔到

Sony包括手機電視相機音響,近年第一水嘅出事率都低左好多(同以前比),部PS5都係會衝第一水

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
亞洲首個PLAYSTATION®3遊戲製作課程─「數碼創意大本營」 Designer 電視遊戲討論版 7 04-30-08 06:57 PM
Playstation 1 問題 Gizmo 電視遊戲討論版 5 04-29-04 03:35 PM

現在的時間是 08:56 PM

手機版 | APP版