Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-02-20, 04:19 PM   #26
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
無 PS4 嘅,突然好想買返部~

舊 10-03-20, 02:19 AM   #27
Akira 明
Game Master

註冊日期: Jun 2007
Nintendo Switch ID5966-9891-3387
3DS Friend Code3351 4032 4168
PSN  IDming3107
VR嘅字幕有無得較返高少少?
字幕閃爍可以降低嗎?

VR間中玩下算,長時間對眼睛唔好
Akira 明 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-20, 05:12 AM   #28
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: padage 查看文章
玩左psvr,個電影感好強,full single campaign, 控制同ac7唔同覺得好唔慣
今日正日我都玩左個故事Mode序章,
與AC7操作唔同,真係需要時間D重新再熟練下!
序章全程都係太空,無重力下唔會失速,
唔知去番D星球上時,又會唔會有番失速情況呢??
(隻Game操作真係與EVE Valkyrie好似)

PS:因為有得跨平台連線對戰(Cross-Play Online),
所以我Steam版、同PS4下載版買齊晒!(本身又有Rift CV1+PSVR),
試左SteamVR mode(用Rift CV1+2060super卡),
故事Mode沉浸感好正!(但當過場播片時,顯示有問題)

PS2:隻Game係對應飛機杆,
但「冇優化」同埋「超大死區bug」情況下,(Thrustmaster / CH / Saitek 都中獎)
比手掣重難用,需要自己再去調節「榣杆靈敏度」先玩到!

PS3: PS4版除左Hotas既Thrustmaster / CH / Saitek對應之外,
Hori Flight Stick 4都有對應 !
(需調節「榣杆靈敏度」先玩到!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 10-03-20 05:18 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-03-20, 05:22 AM   #29
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: Akira 明 查看文章
字幕閃爍可以降低嗎?

A:唔覺有得教番字幕放 高D,

Q1:你用咩VR設備先??

Q2:我唔覺有「字幕閃爍」!
(我暫時試左Rift CV1+2060super卡,
重未試PSVR+PS4 Pro版)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 10-07-20, 02:55 AM   #30
肉羊哩咖
griffin611

睇啲片,PC 版 VR 正過 PSVR 太多~ 不過 PSVR 咁畫質都收貨。兩邊都係得 4 種機,又無 B-Wing 同 TIE/A 真係可惜。據報單人 campaign 得 7 粒鐘左右。主力都係多人對戰,佢唔移植 PC 版個 X-Wing 同 TIE Fighter 都預咗 -- EA 邊有咁好死,搞到有啲似 X-Wing vs TIE Fighter 咁添。不過好似唔同舊版,無得撥個盾全部向前/後,待考。

係咪 VR 都好,實在餓咗呢類 game 太耐。睇嚟都會落搭。

舊 10-08-20, 02:30 AM   #31
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:
作者: whassupbun 查看文章
琴日已偷跑, 不過我冇買, 純單機應該唔多襟玩, online我又完全唔會掂
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
已見街…不過我無買…
遲d先…
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
係成隻game VR定部份mission VR?
引用:
作者: mrk 查看文章
官方話全程可VR!
引用:
作者: padage 查看文章
玩左psvr,個電影感好強,full single campaign, 控制同ac7唔同覺得好唔慣
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
無 PS4 嘅,突然好想買返部~
引用:
作者: Akira 明 查看文章
字幕閃爍可以降低嗎?

引用:
睇啲片,PC 版 VR 正過 PSVR 太多~ 不過 PSVR 咁畫質都收貨。兩邊都係得 4 種機,又無 B-Wing 同 TIE/A 真係可惜。據報單人 campaign 得 7 粒鐘左右。主力都係多人對戰,佢唔移植 PC 版個 X-Wing 同 TIE Fighter 都預咗 -- EA 邊有咁好死,搞到有啲似 X-Wing vs TIE Fighter 咁添。不過好似唔同舊版,無得撥個盾全部向前/後,待考。

係咪 VR 都好,實在餓咗呢類 game 太耐。睇嚟都會落搭。
大家好,我剛剛入手 PS4,

原來這隻只係支援VR使用,隻遊戲同 BIO7一樣
無/不用VR都一樣玩到。

FANS可以入手了。

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 10-08-20 07:21 AM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-20, 02:36 AM   #32
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
Gameplay時間,隻Dark Vader VR 長d 定呢隻長d?

舊 10-08-20, 03:08 AM   #33
肉羊哩咖
griffin611

據 Screen Rant 講, Darth Vader 得三粒鐘度,而 SW:S 有成 6 - 7 粒鐘,仲有網上群抽⋯⋯

舊 10-10-20, 01:59 PM   #34
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
https://blog.zh-hant.playstation.com...009-squadrons/

給《STAR WARS™:中隊爭雄》飛行員的五個建議

PS系總共 6080隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,362 全球最佳排名10771,12212
https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-20, 04:49 PM   #35
mrk

引用:
據 Screen Rant 講, Darth Vader 得三粒鐘度,而 SW:S 有成 6 - 7 粒鐘,仲有網上群抽⋯⋯
隻Darth Vader只有下載版,
加上係PC個面出左好耐!(Oculus平台獨佔)
PSVR版建議等大減價先買都未算遲!

舊 10-11-20, 04:49 PM   #36
肉羊哩咖
griffin611

好似 multiplayer PS4 上面要課金~~~唉。

舊 10-15-20, 12:03 AM   #37
肉羊哩咖
griffin611

想問 PS3 用嘅 Thrustmaster HOTAS X, PS4 上面用唔用得?

舊 10-15-20, 03:40 AM   #38
mrk

引用:
想問 PS3 用嘅 Thrustmaster HOTAS X, PS4 上面用唔用得?
唔得,因為Thrustmaster後來出左Hotas4比PS4,
所以HotasX唔會對應PS4,
想HotasX係PS4主機上用番只能買轉接Adapter!
(注意:買前對清楚支援週邊List,因為唔係隻隻牌子都對應架!)

舊 10-15-20, 03:49 AM   #39
肉羊哩咖
griffin611

HOTAS 4 呎度缺貨~ 等~

舊 11-07-20, 10:50 PM   #40
肉羊哩咖
griffin611

睇啲片先知,原來前幾日出咗 version 2.0 ,主要執返啲對戰,可以重設過啲 ranking,同埋執返啲 HOTAS 問題。

不過,仲係無新機,明明故仔模入面有隻好似係 TIE-A 嘅物體~

離題:搭單問:啲度有無講開 Oculus Quest 嘅討論?

此篇文章於 11-07-20 10:53 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-20, 05:07 AM   #41
mrk

引用:
睇啲片先知,原來前幾日出咗 version 2.0 ,主要執返啲對戰,可以重設過啲 ranking,同埋執返啲 HOTAS 問題。

不過,仲係無新機,明明故仔模入面有隻好似係 TIE-A 嘅物體~

離題:搭單問:啲度有無講開 Oculus Quest 嘅討論?
Thx!
咁可以開番Game+Hotas搖控杆,繼續煲落去啦!

舊 11-13-20, 01:40 PM   #42
肉羊哩咖
griffin611

睇咗條片講,XBOX X 同 S 上面都有優化,無論解像度同 fps 都好。反而 PS5 基本上同 PS4 Pro 版一樣,只係光影效果好咗,連 S 嘅表現都不如。唉~

睇嚟 EA 落注落 XBOX 度咁。

舊 11-14-20, 02:35 PM   #43
mrk

引用:
睇咗條片講,XBOX X 同 S 上面都有優化,無論解像度同 fps 都好。反而 PS5 基本上同 PS4 Pro 版一樣,只係光影效果好咗,連 S 嘅表現都不如。唉~

睇嚟 EA 落注落 XBOX 度咁。
EA都明白唔可以一機獨大

PS:最理想都係繼續保持三國時代!

舊 11-16-20, 01:24 PM   #44
ps4boy
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2016
二手$160都有!

舊 11-19-20, 01:21 AM   #45
肉羊哩咖
griffin611

公怖咗今個月會有新地圖,設計會根據序章個貨運站;仲有幾個新裝備,主要畀轟炸機用。估計下個月會有另一個更新,會有兩隻新機 — B-Wing 同 TIE/D!!!斷估會弱化啲等唔會太強誇;會有私家對戰室。

此篇文章於 11-19-20 01:45 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-20, 05:47 PM   #46
肉羊哩咖
griffin611

好似除咗 Steam,度度都特價緊。(苦笑)。PSVR 上面較光度去 30,熄咗 Film Gain,效果好好多

舊 11-26-20, 04:29 PM   #47
肉羊哩咖
griffin611

version 3.0 已上, 真係 XBOX X/S 可以上到去 120 fps, 但係 PS5 齋得光影改善~ 艦隊戢都改咗, 打爆啲 AI 戢機對士1嘅影響減咗,亦同玩家嘅數目無關.亦加咗4 種新裝備
https://store.steampowered.com/app/1...ARS_Squadrons/

舊 12-11-20, 05:32 PM   #48
肉羊哩咖
griffin611

Version 4.0 今日(?)出,一如啲人講 TIE/D 同 B-Wing 都大幅弱化,B-Wing 火力驚人但係最慢;TIE/D 有盾但係唔係最快。本人仲等緊佢更新。

舊 12-11-20, 11:12 PM   #49
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
我終於入手隻game。
希望重有人玩緊啦。

舊 12-28-20, 04:15 AM   #50
肉羊哩咖
griffin611

今日玩咗兩場 Quick Match,第二場一開始有隻 TIE/ln 盲中中衝埋嚟,仲要唔開火嗰隻,打爆佢之後,好論盡咁撞埋到岩石度即死~ (嗰場只係咁死過一次)另一個亮點係對家有條友飛 TIE/d,本人同部份隊友都特登好友善咁招呼佢~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[美劇] Star Wars: The Clone Wars Season 6 (March 7th,2014) IDGAF Neo Entertainment TREND 6 02-28-14 12:42 PM
[多機種] Lego Star Wars 3: The Clone Wars (已售) ahleung 電視遊戲討論版 30 01-18-12 11:09 AM
[3DS] LEGO Star Wars III: The Clone Wars Netnet 手提遊戲機討論版 5 03-26-11 10:39 AM
[Wii] Star Wars: The Clone Wars - Lightsaber Duels romrom2004 電視遊戲討論版 17 08-22-08 10:25 AM
[NDS] Star Wars: The Clone Wars -- Jedi Alliance 神祕人1號 手提遊戲機討論版 4 07-17-08 10:23 PM

現在的時間是 03:00 PM

手機版 | APP版