Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-04-08, 12:43 AM   #1
mudhole
Ultimate Gamer
さとし

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDsatoshi_negi
遲咗報告既新症... Orz

疑似新症病人:
醫生啊醫生... 咁呢... 就咁既... 3年前開始, 我身邊開始有朋友病左...
咁我見佢望落又咁精神, 好似冇病冇痛咁, 我又冇理咁多啦...
不過呢...近依排...我開始覺得自己好似有d唔係幾妥啊...
醫生, 會唔會被傳染左ga???

醫生:
嗱, 醫生呢就唔會被傳染既. 不過你呢就好難講啦...
咁最近你覺得有咩野唔妥啊?

疑似新症病人:
其實呢...我上年9月就開始去左日本留學ga啦.
奇怪既係... 自從我走左之後, 係香港有好多朋友都無啦啦病左...
而我... 又心思思... 成日自己一個係D大藥房度偷偷地把玩D藥杯...
點解會咁ga?!

醫生:
重洗問既?! 你擺到明係病左所以想食藥啦...

疑似新症病人:
咁...病左係咪唔食藥唔得ga...

醫生:
你話呢?!

疑似新症病人:
............................
有個病左既朋友話...如果我都病左就同佢一齊入住40號房wor...

醫生:
咁你緊你朋友食同一款藥得啦~
睇死你都係比你d豬朋狗友傳染ga啦...

疑似新症病人:
哦...
佢食緊50.8 同1740...

醫生:
咁要唔要藥袋同病人帶啊?

疑似新症病人:
唔洗啦, 藥袋同病人帶等我返日本藥房先買啦...

醫生:
好啦好啦, 快d拎張單出去俾錢啦.
記得定時定候返黎覆診就得啦!
(醫生心諗: 做咩e排咁多人病...?!)

原來...一早就病左...只係一直都唔肯去睇醫生...

睇完醫生一個月有多...
不過成日掛住食藥... 冇同大家報告...

此篇文章於 11-04-08 03:54 AM 被 mudhole 編輯。
mudhole 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-08, 01:17 AM   #2
teamkiller
God of Gamer

註冊日期: Dec 2003
我也是四十號房呀....未有錢買藥杯同藥袋住....食緊成藥吊緊命

舊 11-04-08, 01:51 AM   #3
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

註冊日期: May 2005
XBox Live GamertagFelix cpe
個袋好靚..
有無多d圖

舊 11-04-08, 02:01 AM   #4
mudhole
さとし

引用:
作者: teamkiller 查看文章
我也是四十號房呀....未有錢買藥杯同藥袋住....食緊成藥吊緊命
買左藥袋安全d...

引用:
作者: 真.朱皮 查看文章
個袋好靚..
有無多d圖
我再影d相之後upload先~

舊 11-04-08, 02:08 AM   #5
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
那個黑色的圈圈是什麼?

舊 11-04-08, 02:09 AM   #6
劍路
Crazy Gamer
GWF社工

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDmcfung427
除左50.8變左50.4同埋個袋之外, 其他野同我舅仔set野一樣...
條帶靚到絕, 唔知係邊度買同埋幾$$$呢?

我舅仔先排轉四十號房用左六千二, 唔知呢位病人係咪再平dd...

劍路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-04-08, 02:54 AM   #7
mudhole
さとし

引用:
作者: teamkiller 查看文章
那個黑色的圈圈是什麼?
個個係 直徑52mm->77mm既step-up ring, 等支50.8都用到77mm既filter~

引用:
作者: 劍路 查看文章
除左50.8變左50.4同埋個袋之外, 其他野同我舅仔set野一樣...
條帶靚到絕, 唔知係邊度買同埋幾$$$呢?

我舅仔先排轉四十號房用左六千二, 唔知呢位病人係咪再平dd...
條帶我係yodobashi買, 2980yen (未入院做病人之前已經睇中左佢... )
啊啊...我9月尾買, $6380...跟一粒副電同mon貼

<---住C家醫院...但係用泥坑藥袋既叛徒...

舊 11-04-08, 03:22 AM   #8
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
作者: mudhole 查看文章
個個係 直徑52mm->77mm既step-up ring, 等支50.8都用到77mm既filter~

條帶我係yodobashi買, 2980yen (未入院做病人之前已經睇中左佢... )
啊啊...我9月尾買, $6380...跟一粒副電同mon貼

<---住C家醫院...但係用泥坑藥袋既叛徒...
好靚好想買tim

舊 11-04-08, 07:33 AM   #9
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
咁快就入咗兩隻鏡(雖則50.8唔算貴)

舊 11-04-08, 10:16 AM   #10
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
C人病房的貴客

舊 11-04-08, 10:17 AM   #11
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
個藥袋好似唔錯,需要幾銀?

舊 11-04-08, 10:21 AM   #12
The One
業餘歌手

引用:
作者: sunyanzi 查看文章
唔貴我都想入一個

舊 11-04-08, 10:26 AM   #13
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
嘩, 一黎就40D + L鏡
真係好奢華啊!!!
恭喜+歡迎!

舊 11-04-08, 10:27 AM   #14
The One
業餘歌手

引用:
作者: Strider 查看文章
嘩, 一黎就40D + L鏡
真係好奢華啊!!!
恭喜+歡迎!
証明佢病得好重

舊 11-04-08, 10:59 AM   #15
mudhole
さとし

引用:
作者: abcdekfc 查看文章
咁快就入咗兩隻鏡(雖則50.8唔算貴)
其實...我都係見身邊D朋友都係配咁既藥方...
見佢地食得好地地就照跟啦...

引用:
作者: lauchai 查看文章
証明佢病得好重
呃呃...
病左3年幾先睇既病...
講起又講... 由350D開始有興趣, 到400D, 450D...
初頭重貪450D夠晒輕
LENS本來打算一支SIGMA18-200 OS算...
點知係藥房試下試下...變左E+咁...

引用:
引用:
唔貴我都想入一個
個袋係67XX - 68XXYEN 左右, 實價唔太記得
今晚返黎CHECK返先

舊 11-04-08, 11:01 AM   #16
Paptimus

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
泥坑袋萬歲!
一定好貴~~

舊 11-04-08, 11:17 AM   #17
The One
業餘歌手

6800羊都唔貴喎<----一隻GAME價錢
邊度買架?

舊 11-04-08, 02:06 PM   #18
abcdekfc
Game Master
乜都要學

註冊日期: Apr 2008
3DS Friend Code0688 5224 4406
引用:
-skip-
講起又講... 由350D開始有興趣, 到400D, 450D...
初頭重貪450D夠晒輕
LENS本來打算一支SIGMA18-200 OS算...
點知係藥房試下試下...變左E+咁...
所以藥房果然唔係我等窮苦人家去既地方,一去就會返唔到轉頭

講起袋,各位買相機送咗咩袋,我送咗個O記既袋..用起身好有違和感

舊 11-04-08, 02:27 PM   #19
nohopeleo
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2002
引用:
邊度買架?
真係唔算貴,可惜昨晚已經入左個Crumpler Sinking Barge藥袋

舊 11-04-08, 02:33 PM   #20
The One
業餘歌手

引用:
作者: abcdekfc 查看文章
所以藥房果然唔係我等窮苦人家去既地方,一去就會返唔到轉頭

講起袋,各位買相機送咗咩袋,我送咗個O記既袋..用起身好有違和感
我O個個唔得啦
所以我想買過個

舊 11-04-08, 09:32 PM   #21
mudhole
さとし

引用:
邊度買架?
我就係YODOBASHI買
另外其他好似SAKURAYA個D都有, 價錢間間都係咁上下
又或者NIKON個ONLINESHOP應該都有得order~

舊 11-04-08, 10:44 PM   #22
The One
業餘歌手

引用:
我就係YODOBASHI買
另外其他好似SAKURAYA個D都有, 價錢間間都係咁上下
又或者NIKON個ONLINESHOP應該都有得order~
係喎
你O係日本, 唔記得

*C記間店有冇袋買架?

舊 11-04-08, 10:55 PM   #23
真.朱皮
Game Master
DiGi 記者

引用:
真係唔算貴,可惜昨晚已經入左個Crumpler Sinking Barge藥袋
人仔我覺得好唔抵...
無design之餘又貴

舊 11-04-08, 11:44 PM   #24
Hidekii
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
泥袋好靚

條帶就...唔識欣賞...
Hidekii 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-08, 01:05 AM   #25
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

我喜歡條帶....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
西甲-又一場有今生冇來世既12黃4紅既比賽orz 天使之國 體育版 6 12-10-07 08:06 PM
高考世史orz救命 GuGu 學術文化綜合研討區 2 10-21-07 06:27 PM
[Free橫向動作]ARAD戰記(日服)公會已開 House PC電腦遊戲討論版 1002 10-04-07 07:19 AM
[CG]長門大明神~ 信徒快跪拜 orz orz orz 神之豆腐 Cosplay同人MIX討論區 6 10-04-07 12:48 AM

現在的時間是 06:11 AM

手機版 | APP版