Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-14-18, 05:49 PM   #1651
fortel
Game Master

註冊日期: Feb 2006
飯糰係唔係反智....
由手機版發出
fortel 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-14-18, 10:33 PM   #1652
RPG之鬼
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: fortel 查看文章
飯糰係唔係反智....
由手機版發出
一早就講咗

舊 01-14-18, 11:39 PM   #1653
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
一早就講咗
唯獨係飯團要一百次咁恐怖
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 12:35 AM   #1654
HM

註冊日期: May 2007
料理要50次都煩到嘔
仲要大量2,3星ITEM...
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 01:01 AM   #1655
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
還有四個神劍 包括k mos 自己係非洲人 一早覺悟 想問一下 角色運氣值對抽劍有冇幫助?
另外真係說來慚愧 一直我對角色裝備同輔助核心也無為意 而在打高等精英知道是必要了 請問有甚麼值得推薦?

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 02:22 AM   #1656
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: ZERO NEKO 查看文章
還有四個神劍 包括k mos 自己係非洲人 一早覺悟 想問一下 角色運氣值對抽劍有冇幫助?
另外真係說來慚愧 一直我對角色裝備同輔助核心也無為意 而在打高等精英知道是必要了 請問有甚麼值得推薦?
只需大量核心,運氣值呢D嘢信則有啦

打BOSS 嚟講,主要係封技
裝備o個d好睇你乜取向......
砌勁隻坦,高仇恨就好小輸
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 08:43 AM   #1657
ZERO NEKO

Nintendo Switch ID3666-9476-8489
謝 那我運氣真係超差 勁坦高閃定高檔格好 雷鼓好像高反好對嗎

舊 01-15-18, 09:02 AM   #1658
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
KOSMOS入手
依家差瑪瑙、螢同雷鼓,成日見到雷鼓果影,但出極都係第一第二次,想第三次閃出黎都幾難

舊 01-15-18, 09:19 AM   #1659
fortel
Game Master

引用:
一早就講咗
400 500 300,D料真係執到我頭都暈埋

25X個鐘,全牽絆解晒 全SS就唔好搞我啦,唔想買turbo制

引用:
運氣一定有影響,多少就唔知

角色就多數都係推連鎖攻擊UP、暴擊DAMAGE上升,坦就裝仇恨值

劍既輔助核心離不開 會心上升、牽絆MAX攻擊UP、切換時間、傷害回復、必殺技LV●強化之類

引用:
KOSMOS入手
依家差瑪瑙、螢同雷鼓,成日見到雷鼓果影,但出極都係第一第二次,想第三次閃出黎都幾難
雷鼓理論上應該係好易會係前期抽中果批劍黎,如果你去回想mode你仲會見到范達美仲未死

kos mos 真係勁到屈機級,我個人而言佢仲勁過華同埋天之聖杯

此篇文章於 01-15-18 09:29 AM 被 fortel 編輯。
舊 01-15-18, 09:53 AM   #1660
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
運唔難谷 煩在你要抽時要係佢條list到搵返兩件運裝
你將sig 裝做運特化專用黎抽野就得 反正都唔會用佢黎打.....

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 10:01 AM   #1661
ZERO NEKO

題外話 最近抽到時葉 真係貨真價實 神劍好似得佢可以 比起神創造的光和焰自然得多。

舊 01-15-18, 10:06 AM   #1662
GUSTAV
The One
poor

我飯團同料理都冇做....

舊 01-15-18, 10:39 AM   #1663
fortel
Game Master

引用:
題外話 最近抽到時葉 真係貨真價實 神劍好似得佢可以 比起神創造的光和焰自然得多。
乜都唔知,我只係知時葉同嗚個胸fing得好勁下

基本上抽劍果條片我完全無時間睇其他地方

連平時行路都fing fing fing
舊 01-15-18, 10:41 AM   #1664
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
你話既貨真價實係指邊度XD

引用:
KOSMOS入手
你係咪同我同一個table,呢3隻我都有爭

應該話d斧型rare我淨係得UO
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 10:50 AM   #1665
fortel
Game Master

其實你地最後係卡邊把劍? 有無話邊把劍係多數最後特別難出? 我自己就係鳴
舊 01-15-18, 10:58 AM   #1666
GUSTAV
The One
poor

引用:
其實你地最後係卡邊把劍? 有無話邊把劍係多數最後特別難出? 我自己就係鳴
大半都係於kosmos 架啦....

舊 01-15-18, 11:33 AM   #1667
HM

遊戲時間100小時
差9把劍
暫停一陣先
舊 01-15-18, 11:53 AM   #1668
Rance
The One
ガハハ

PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
大半都係於kosmos 架啦....
我好早就中左

舊 01-15-18, 11:56 AM   #1669
ZERO NEKO

鳴 梅 八重斬 KOS-MOS 未有... 其它除了瑪惱都S甚至S9 如果拎埋四個神劍 瑪惱個bug未解 我會解散佢算 XD

舊 01-15-18, 12:11 PM   #1670
fortel
Game Master

引用:
鳴 梅 八重斬 KOS-MOS 未有... 其它除了瑪惱都S甚至S9 如果拎埋四個神劍 瑪惱個bug未解 我會解散佢算 XD
呢2把唔係同一把黎既咩?

咁大碌,最後卡住2把勁野? 升左國皇未,隻野又係好鬼死勁
舊 01-15-18, 12:58 PM   #1671
HM

https://www.g-cores.com/articles/95065

https://www.g-cores.com/articles/95166

強國人分析
聽下就算
舊 01-15-18, 01:31 PM   #1672
ZERO NEKO

引用:
呢2把唔係同一把黎既咩?

咁大碌,最後卡住2把勁野? 升左國皇未,隻野又係好鬼死勁
我看錯名 XD

國皇升左 我慣左升曬先做佢任務 佢一定要做左先 吾係任務完左由頭升過

舊 01-15-18, 02:02 PM   #1673
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HM 查看文章
設定

呢篇分析文同十幾年前台灣香港對Xenogear/Xenosaga嘅深度文章類似,
Saga仲有涉及尼采嘅探討,
記得之前啲文章有探討創世能量起源嘅問題,
Xenogear同Saga都係通過「Zohar」嚟得到更高次元嘅能量,
而Xenoblade1&2亦類似(Gate即係Zohar),
Xenoblade1結局Alvis幫主角改寫世界嘅力量,
以及Xenoblade2 光/焰嘅力量來源都係同一類。
所以兩位主角其實一早就被「更高次元」欽點做救世/創世者...
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-15-18, 02:12 PM   #1674
HM

引用:
作者: MultiPASS 查看文章
設定

呢篇分析文同十幾年前台灣香港對Xenogear/Xenosaga嘅深度文章類似,
Saga仲有涉及尼采嘅探討,
記得之前啲文章有探討創世能量起源嘅問題,
Xenogear同Saga都係通過「Zohar」嚟得到更高次元嘅能量,
而Xenoblade1&2亦類似(Gate即係Zohar),
Xenoblade1結局Alvis幫主角改寫世界嘅力量,
以及Xenoblade2 光/焰嘅力量來源都係同一類。
所以兩位主角其實一早就被「更高次元」欽點做救世/創世者...
...
我比較在意既係如果GATE真係佐哈魯
XB1/XB2既世界好大機會就係XG/XS中消失左去另一個次元既地球,即係失去的耶路撒冷
另外天之聖杯既定位應該係類似接觸者咁既存在
舊 01-15-18, 03:10 PM   #1675
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: HM 查看文章
...
我比較在意既係如果GATE真係佐哈魯
XB1/XB2既世界好大機會就係XG/XS中消失左去另一個次元既地球,即係失去的耶路撒冷
另外天之聖杯既定位應該係類似接觸者咁既存在
LJ
呢個係其中一個合理解釋,以多元平行時空嘅概念去思考,
於XG/XS消失左嘅地球就係XB2所處之地。(本身宇宙於XG/XS故事中繼續)
而XB1就係接觸左Gate/Zohar之後再建構嘅新宇宙。
聖杯就係接觸者,要三為一體先可以引發創世能量,
1嘅Alvis都要同其他兩把(再造)合埋先可以宇宙再設定。

此篇文章於 01-15-18 03:29 PM 被 MultiPASS 編輯。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Xenoblade 2『異度神劍2』|DLC︰黄金の国イーラ︱2018年9月 MO 電視遊戲討論版 1288 05-29-21 09:55 AM
[死闘の末][Bloodborne The Old Hunters] 獵人心得交流區 (劇透請Spoiler) reiyaw 攻略及心得交流區 1221 02-04-16 05:00 PM
賣日版 New 3DS Xenoblade golan 買賣專區 0 09-14-15 10:43 PM
[Wii] Xenoblade ゼノブレイド neo 電視遊戲討論版 487 12-20-14 11:13 AM
收WII舊GAME (XENOBLADE) Sheva 買賣專區 5 08-03-13 12:30 AM

現在的時間是 07:25 AM

手機版 | APP版