Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-22, 12:31 AM   #201
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
咁似EVA情節嘅?

EVA相似之處

EVA係真嗣媽媽嘅靈魂被塞入機體入面

而家輪到能登媽媽將個女塞入機體入面。而家呢個紅毛唔係複製人就係試管嬰兒「妹妹」

風靈 a-ERI-al = ERI-cht 呢個說法開始有啲似層層

此篇文章於 11-07-22 12:33 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 12:32 AM   #202
Fio
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
wow仲唸住係青春喜劇突然sad到咁...
今集戰鬥幾好睇, 臨尾爆氣顯靈睇到wawa聲
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 12:47 AM   #203
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
有人post左小說一段,睇完就8至9成可以確定エアリアル係prologue 既妹妹

Bit應該係複製人(?)……

真係玩人柱系統??????

舊 11-07-22, 01:50 AM   #204
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
小說反而唔似風靈係艾莉
風靈話阿媽係自己開發者而且自稱用“僕”

引用:
スレッタのお母さんは、僕の開発者で、ガンダムのテストパイロットでもある。
我估係學習左艾莉人格既擬似人格ai
風靈任人檢查硬體上應該唔會有古怪野
由手機版發出

此篇文章於 11-07-22 01:55 AM 被 真!DC 編輯。
真!DC 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 08:08 AM   #205
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
問題係,本尊去咗邊?仲嚮水星?

以為係《食戟》點知仲黑過《老老抽》~

舊 11-07-22, 09:19 AM   #206
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

本尊應該响風靈入面

此篇文章於 11-07-22 10:01 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 10:05 AM   #207
KENSNAKE
Ultimate Gamer
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 野良猫 查看文章
本尊應該响風靈入面
融合 成為部件。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 10:08 AM   #208
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

小說話水星得老人應該唔會喺水星
覺得一係死左一係冬眠狀態一係而家狸貓係冬眼眠左7~8年既艾莉
由手機版發出
舊 11-07-22, 10:10 AM   #209
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
融合 成為部件。
應該可能性不大
風靈放任比地球組維修檢查機體本身應該唔會有唔見得光野

由手機版發出

此篇文章於 11-07-22 10:27 AM 被 真!DC 編輯。
舊 11-07-22, 10:45 AM   #210
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: KENSNAKE 查看文章
融合 成為部件。
覺得反而有少少似AC3情節

將個人意識存咗入部機

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 01:26 PM   #211
如月釋臣
狡朱~~~~

註冊日期: Mar 2008
Nintendo Switch IDPeterHoHo
PSN  IDblade0315
睇完第6話後感

大河內似乎比生日傷得好深......
如月釋臣 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 01:57 PM   #212
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
引用:
作者: 如月釋臣 查看文章
睇完第6話後感

大河內似乎比生日傷得好深......
除左情人節之外, 而家連生日都唔好同高達扯上關係

舊 11-07-22, 02:34 PM   #213
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
除左情人節之外, 而家連生日都唔好同高達扯上關係
happy birthday to you~~~~聽到曲調好驚。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-22, 03:32 PM   #214
肉羊哩咖
griffin611

要睇小說先多啲情報嘅 — 扁咀~

睇/聽啲外國解說片,有三樣嘢好在意, 要再睇多次:
  1. 死都要護住一件牛油,可能錫住部機,亦可能有內情
  2. 艾倫見到嘅人形幻影圍住佢轉
  3. 「今次聽得清楚好多」

另外,本人又估錯,睇返啲對白,呢個艾倫可能係普通人,被整到成個艾倫個款,而本尊應該奸到出汁。

唔好漏咗,仲有聖誕節/班尼陣亡紀念日!

舊 11-07-22, 10:39 PM   #215
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-22, 05:53 AM   #216
dark_ming_
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章

「グエキャン」上了推特趨勢:

更多:
https://twitter.com/search?src=trend...83%A3%E3%83%B3
dark_ming_ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-22, 12:18 AM   #217
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
亞媽同舊識爆左年份搞到複製人一說又深左

無語艾倫應該係被整容替代
就算開到LV4但應該自身都已承受唔到
被詛咒既生日歌.......

風靈上每件浮油都一個意識
咁駕駛本人就冇咁大負擔?
所有都係小ERI......

估唔到....愉快的學園生活突然黑左.....
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-22, 07:11 PM   #218
Celes
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code4811 6903 7489
引用:
作者: 真!DC 查看文章
小說反而唔似風靈係艾莉
風靈話阿媽係自己開發者而且自稱用“僕”

我估係學習左艾莉人格既擬似人格ai
風靈任人檢查硬體上應該唔會有古怪野
由手機版發出
女主角聲優朗讀小說
https://youtu.be/zjYUvN-LRrU

聽完覺得ERI=SLETA仲有希望

舊 11-13-22, 07:17 PM   #219
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

越來越大的LOGO?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 05:29 PM   #220
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
片頭歌多左2部gundam剪影~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散

此篇文章於 11-20-22 05:37 PM 被 (=v=)b 編輯。
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 05:44 PM   #221
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
整集重點?
所謂商業戰睇過笑完就好了...

由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 06:04 PM   #222
肉羊哩咖
griffin611

今話啲學生之間嘅關係,尤其係伊蘭,真係「辛苦晒」~ 決委會個主席,似乎係個又黑又白嘅角式,不過寫得太少。面具媽兩三句搞掂你班細路,高章~最後扭嗰下,真係唔知點講~

此篇文章於 11-20-22 06:08 PM 被 肉羊哩咖 編輯。 原因: 起爆嘅 03%
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 06:48 PM   #223
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
嬰靈高達

舊 11-20-22, 06:52 PM   #224
casio

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: J+1 查看文章
整集重點?
所謂商業戰睇過笑完就好了...

由手機版發出
另外媽媽親口講出21年前嘅事就係第0話嘅事,所以蘇萊塔算是複製人確定了

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-22, 10:20 PM   #225
真!DC
Banned User
奉行我道

都可能係冬眠左8年未講得實
由手機版發出

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
機動戦士ガンダム 戦場の絆Ⅱ 安安 街機遊戲討論版 41 02-22-24 12:00 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム エクストリームバーサスフォース 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 817 06-13-16 02:14 PM
[PSV] 機動戦士ガンダム バトルフォートレス l 停止運營 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 61 02-27-16 01:35 AM
[動畫] 「機動戦士ガンダム」Blu-ray BOX、8月28日発売決定! money 日本動漫畫討論版 31 03-14-14 03:34 PM
機動戦士ガンダム UC [已售] 武藤遊戲 電視遊戲討論版 352 07-16-12 10:35 PM

現在的時間是 09:32 PM

手機版 | APP版