Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-13-23, 07:14 AM   #51
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
正式予告,究竟邊位先係主角啫, 唔該!

舊 02-13-23, 11:02 PM   #52
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
港版

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-23, 01:50 AM   #53
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
戲院Mon 見到Poster show舊個Batman
希望快d有得睇

你問我既話,點都係Batman出名d...搶鏡d

舊 04-26-23, 03:25 AM   #54
肉羊哩咖
griffin611

正如樓上位老細話齋, 越睇越似 Batman 戲,咁會入一入場 — 掛?!

舊 04-26-23, 06:51 AM   #55
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
[YOUTUBE]r51cYVZWKdY

正如樓上位老細話齋, 越睇越似 Batman 戲,咁會入一入場 — 掛?!
港版
為左老爺可能會入場...

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 04-26-23, 12:57 PM   #56
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
我都係想睇batman多過Flash。
戲份多過原本Flashpoint好多。

舊 04-26-23, 02:55 PM   #57
肉羊哩咖
griffin611

Ok,是咁的,拉維呢幾日搞緊影業博覽,WB 學似前幾年 Sony 咁,有信心到將成套片放晒畀與會人仕睇,仲可以評論埋!

亮點:
基頓!
笑料!
第三幕!

舊 04-26-23, 04:13 PM   #58
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Ok,是咁的,拉維呢幾日搞緊影業博覽,WB 學似前幾年 Sony 咁,有信心到將成套片放晒畀與會人仕睇,仲可以評論埋!

亮點:
基頓!
笑料!
第三幕!
好唔好睇? 條trailer反唔反映到套戲的質素?

舊 04-26-23, 08:11 PM   #59
肉羊哩咖
griffin611

只係睇咗 John Campea 同 Andy Signor 兩班人嘅反應,一致好評;啲予告有啲位睇晒咩事嘅會合理好多。啲片唔覺,不過兩班人都讚 Supergirl 都掂,而 Mr Robert Meyer Burnett 講到有個好 80 年代啲笑話,戲入面重複提到,唔知係乜, 就話識嘅會笑爆咀咁話。

要睇多幾個,不過有啲心郁郁。

舊 04-28-23, 12:35 PM   #60
王小虎

註冊日期: Apr 2002
會唔會趁呢次reboot DCU?即係話Flashpoint令某些現實改變,例如超人年輕化,或者索性以前的事當冇發生。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-28-23, 03:19 PM   #61
wing
格鬥低手

引用:
作者: 王小虎 查看文章
會唔會趁呢次reboot DCU?即係話Flashpoint令某些現實改變,例如超人年輕化,或者索性以前的事當冇發生。
原本諗住soft reboot,有D留低有D換走,例如大超換做supergirl。
不過依家好似話斬纜,完左就冇然後了。

舊 04-28-23, 09:07 PM   #62
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 王小虎 查看文章
之前有個報導會,應該成個DC宇宙差唔多砍掉重來
仲要分幾條線發展(DEU和獨立片)

水管睇過既討論可以參考下
https://www.youtube.com/watch?v=sKealMhbyc8

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 04-28-23 09:10 PM 被 亍 ◣ 編輯。
舊 05-12-23, 07:06 PM   #63
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

台版多左條片

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 05-25-23, 06:16 AM   #64
肉羊哩咖
griffin611

最終予告:

舊 05-25-23, 09:17 AM   #65
Eking

註冊日期: Feb 2006
點睇呢班JL....只係閃電俠玩TIMELINE附屬品, 最後會轉去James Gunn DCU

舊 05-25-23, 08:15 PM   #66
肉羊哩咖
griffin611

唔知,因為之前睇咗嘅都好似話係未有 mid-credit 同 post-credit 片。

舊 05-28-23, 03:16 AM   #67
肉羊哩咖
griffin611

外電報導,據預售票房,估計北美開畫只會有柒仟万票房,死火。

舊 06-05-23, 07:09 PM   #68
ComeLOLoh

唔好睇訪問,我已經被劇透左…唉。雖然只係好少少…但都大大…

舊 06-05-23, 09:56 PM   #69
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

老爺套甲係唔係透?

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-05-23, 10:51 PM   #70
ComeLOLoh

引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
老爺套甲係唔係透?
應該唔係喇。
超劇透既野玩具一定會封鎖唔show住。

此篇文章於 06-05-23 10:59 PM 被 ComeLOLoh 編輯。
ComeLOLoh 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-23, 11:29 AM   #71
wing
格鬥低手

引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章
應該唔係喇。
超劇透既野玩具一定會封鎖唔show住。
未必............好似king kong vs 哥斯拉果時,隻機械哥斯拉咪係玩具透左。

舊 06-07-23, 04:24 AM   #72
ComeLOLoh

引用:
作者: wing 查看文章
未必............好似king kong vs 哥斯拉果時,隻機械哥斯拉咪係玩具透左。
唔係呢種劇透。
總之重有未公佈過既野啦。

舊 06-07-23, 10:21 AM   #73
wing
格鬥低手

聽講已落實左拍續集,米高老爺同supergirl將會回歸。

舊 06-07-23, 05:16 PM   #74
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

OFF應該唔係直接同FLASH有關??
太古城有野睇

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-07-23, 10:45 PM   #75
ComeLOLoh

呢幾日我已經日晚晚去太古城。
我根本住個頭。
同電影Trailer個幕Batman一樣係…好正!

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
吹水專區 2018《evo 2013: 元係廚角》 ヨコ男 吹水專區 1000 07-22-13 12:48 AM
決定時刻~ 2018&2022 世界杯主辦 Montella 體育版 57 12-11-10 02:20 PM
flash 京一 手機資訊/電腦軟硬討論 0 03-02-04 02:00 AM
貼flash Terry仔 手機資訊/電腦軟硬討論 4 04-15-03 08:11 PM

現在的時間是 01:12 AM

手機版 | APP版