Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 12-25-03, 02:40 AM   #1
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
金雞2(內含劇情~)

今日去睇左金雞2~感覺上無第一集咁多驚喜
都幾多笑位下 如果有多d名星仔客串我覺得會好好

唔知大家又覺得點呢?

此篇文章於 12-26-03 01:35 AM 被 管家婆 編輯。
管家婆 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-03, 02:50 AM   #2
DQGUNDAM
God of Gamer

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
有冇車太賢客串?

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-03, 03:06 AM   #3
管家婆
Game Master
wow

引用:
Originally posted by DQGUNDAM :
有冇車太賢客串?

無呀....以為有edison都無呀

舊 12-25-03, 08:00 AM   #4
我係我
Banned

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDFoX_1217
XBox Live GamertagFoX1217
Re: 金雞2(內含劇情~)

引用:
Originally posted by 管家婆 :
今日去睇左金雞2~感覺上無第一集咁多驚喜
都幾多笑位下 如果有多d名明仔客串我覺得會好好

唔知大家又覺得點呢?
名明仔?
我係我 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-03, 08:12 AM   #5
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
都會去睇下先..

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-03, 01:11 PM   #6
雪舟等楊
●  ω  ●

PSN  IDalone_wolf123
XBox Live Gamertagmoe magician
都幾好笑
有笑有淚
張學友,呢套可能會拎獎(感覺上)
表哥個角色最有發揮,人生如夢,咁清醒做乜
奶奶個段都幾好笑XDDD

(`・ω・´)
≡ ∧_∧   ∧_∧
≡(#`Д )⊃;; )Д`)・゚.・
≡/つ  /  ⊂ ⊂/
「我絕不認為中國的落伍,是幾個昏君造成的,而是每個人造成。因為制度是人創造的,中國所有悲劇,都是中國人自編自導自演和自我欣賞,這絕對是與人種有關。」
雪舟等楊 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-03, 06:46 PM   #7
邦。AxC
Game Master
AxC

我都覺得係笑中有淚,最後張學友個角色真係幾好!!
人生如夢,一生為錢而努力,最後又點??
而且亦有笑位-->【你成日話我昆你,今次你昆番我鑊傑0既...】
仲有鄭中基同張偉健都好搞笑~~~~~
Water Man 同 Forever Man
不過就短左少少,如果可以加多一個嫖客先講張學友會更好

唔記得左黎明同劉華, 兩個都做得幾好

舊 12-25-03, 11:27 PM   #8
尼路
The One

今次都唔錯 有笑有淚 最後特首果度真係好串...
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-03, 11:33 PM   #9
SherMan

註冊日期: May 2002
XBox Live GamertagSherMan CM
2好睇過1?

1我覺得唔好睇...
SherMan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-25-03, 11:38 PM   #10
尼路
The One

引用:
Originally posted by 子龍 :
2好睇過1?

1我覺得唔好睇...
1,2我都覺得好睇...
尼路 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-03, 01:32 AM   #11
果個
GAF足球隊9號仔

註冊日期: Mar 2003
引用:
Originally posted by 尼路 :
今次都唔錯 有笑有淚 最後特首果度真係好串...
最串果幕我覺得係串陳可辛拍緊果套2046.
到2046先上得

唔錯丫.有哂橋段.都算接到第一集D戲.
係冇接番上集志偉D戲姐.

拍攝手法同上集差唔多.都係一開始講番起以前D野.
返番現在.之後又回到以前.
又有回顧香港曆史.

╚╩╩╩╩╩╩═╝

邊個.阿邊個.唔知邊個

深知無以為報,唯有就此算數!
GAF史上最強足球隊 -- 成員表 & 報名處

只要不醒過來 .這就不是夢
果個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-03, 01:48 AM   #12
initial

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code1263 6620 0970
PSN  IDphilip_son23
XBox Live Gamertagphilipwing
劉華=特首~~~

2004 東京 2005 仙台 2006 首爾
2010 廣島, 四國 (愛知縣, 高知縣, 香川縣, 德島縣), 岡山, 神戶, 大阪
2010 吳哥窟, 越南
2011 Sep 北京 (故宮, 長城, 789 Art Zone) Dec 台北
2012 名古屋, 白川鄉, 萋籠宿, 馬籠宿, 高山, 飛驒, 沖繩
2013 倫敦, 格林威治, 溫莎堡, 曼徹斯特
2014 秘魯 馬丘比丘 玻利維亞
initial 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-03, 01:52 AM   #13
Crazy Gamer
Grabber

引用:
Originally posted by 果個 :
到2046先上得
唔係串陳可辛拍2046呢 a
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-03, 03:12 AM   #14
Funny
Ultimate Gamer
超平和バスターズ

引用:
Originally posted by 果個 :

到2046先上得

唔錯丫.有哂橋段.都算接到第一集D戲.
係冇接番上集志偉D戲姐.

拍攝手法同上集差唔多.都係一開始講番起以前D野.
返番現在.之後又回到以前.
又有回顧香港曆史.
拍2046果個唔係王家衛咩!?
吳君如點會串返自己條仔呀!!!
Funny 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-03, 05:08 AM   #15
Strider
初段

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDAStrider
XBox Live GamertagStriderAdrian
睇黎明睇到眼濕濕...
=.=...

舊 12-26-03, 05:21 AM   #16
任天狂
Account Locked
邪惡最快樂

註冊日期: Dec 2001
開始同尾尾算幾好,中段好悶,
張學友成個男主角咁款,呢戲又假,睇到我好唔投入.........
le D戲揾多d名星拍同多o的短篇劇情笑料會好o的~
任天狂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-03, 07:51 PM   #17
果個
GAF足球隊9號仔

註冊日期: Mar 2003
引用:
Originally posted by Funny :

拍2046果個唔係王家衛咩!?
吳君如點會串返自己條仔呀!!!
係咩

╚╩╩╩╩╩╩═╝

邊個.阿邊個.唔知邊個

深知無以為報,唯有就此算數!
GAF史上最強足球隊 -- 成員表 & 報名處

只要不醒過來 .這就不是夢
果個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-03, 10:34 PM   #18
管家婆
Game Master
wow

張衛健果幕勁好笑呀 原來佢同鄭中基都係傻佬

舊 12-26-03, 10:37 PM   #19
yeah yeah

我cry左呀..

NTR.......
舊 12-26-03, 10:44 PM   #20
管家婆
Game Master
wow

引用:
Originally posted by yeah yeah :
我cry左呀..

黎明死果度你喊左嗎??
不過我覺得果度拍得好真 想起d醫護人員係果陣時咁大壓力真係慘
有家歸不得

舊 12-26-03, 10:46 PM   #21
yeah yeah

引用:
Originally posted by 管家婆 :

黎明死果度你喊左嗎??
不過我覺得果度拍得好真 想起d醫護人員係果陣時咁大壓力真係慘
有家歸不得
有呀...
之後學友個度同叫奶奶個到都有..

NTR.......
舊 12-27-03, 02:50 AM   #22
marspeople
蒙面超人黑

註冊日期: Jan 2002
XBox Live Gamertagmarspeople
引用:
Originally posted by yeah yeah :
我cry左呀..
我都係
由其睇黎明果段

死埋果段更加

一瞬千撃抜山蓋世 鬼哭啾啾故豪鬼成
marspeople 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-03, 05:09 AM   #23
Metatron
^o^)/\(^o^

註冊日期: Jun 2002
3DS Friend Code154 265 384
PSN  IDsflam
XBox Live Gamertagmetatronsflam
抱著笑片的心情看,完全冇悲的感覺\

開場 18:00 開演 19:00
5月3日(水祝) 大阪/フェスティバルホール
開場 15:00 開演 16:00

メタトロン^o^)/\(^o^けこさま
Metatron 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-30-03, 02:42 AM   #24
管家婆
Game Master
wow

金雞2個官方網站~~~