Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Music UNIVERSE

主題工具 顯示模式
舊 11-16-09, 03:18 PM   #926
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: kohta 查看文章
我地星期日響柴灣比賽呀
前輩…有冇興趣黎睇吓呀???
如果有既,PM我丫
我幫你拎飛丫
多謝你ar~~
我想去ar~~我回左你pm, 俾左我mobile 你
你搵我啦~~

舊 11-17-09, 11:05 AM   #927
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Seppie 查看文章
多謝你ar~~
我想去ar~~我回左你pm, 俾左我mobile 你
你搵我啦~~
好呀~我問清楚個留飛詳情先
你係幾多人去呀??
一個人定係同埋你D朋友呀??

舊 11-18-09, 08:41 AM   #928
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
好呀~我問清楚個留飛詳情先
你係幾多人去呀??
一個人定係同埋你D朋友呀??
我想問係幾點開始, 睇到幾點左右架??
預我一個

舊 11-18-09, 04:28 PM   #929
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我想問係幾點開始, 睇到幾點左右架??
預我一個
check pm

舊 11-19-09, 09:25 AM   #930
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

到時見~~
加油ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

舊 11-19-09, 04:53 PM   #931
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

到時見~~
加油ar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
多謝支持,決賽見!!!

舊 11-19-09, 05:19 PM   #932
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
多謝支持,決賽見!!!
^o^
其實咁岩果日唔駛練band, 所以我就得閑離捧你場~哈

舊 11-20-09, 01:03 PM   #933
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
^o^
其實咁岩果日唔駛練band, 所以我就得閑離捧你場~哈
叫埋你隊band既人黎丫嘛XD

舊 11-20-09, 01:32 PM   #934
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
叫埋你隊band既人黎丫嘛XD
我....除左鼓手好友(初初係佢叫我試下做keyboard手既~)外, 好老實一直沒其他幾位既contact.....
鼓手friend 要返工, 本來佢都好想去~~
佢叫左我拍片

此篇文章於 11-20-09 01:40 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 03:51 PM   #935
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
我....除左鼓手好友(初初係佢叫我試下做keyboard手既~)外, 好老實一直沒其他幾位既contact.....
鼓手friend 要返工, 本來佢都好想去~~
佢叫左我拍片
冇黎到都唔緊要啦
拍片…
正式比賽果時唔比人拍野呀
不過唔知有冇人偷錄
我地只係響彩排果時求其咁錄左D花絮~haha

舊 12-11-09, 11:59 AM   #936
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

先達310大房既上層KEYBOARD換左新YAMAHA KEYBOARD

舊 12-14-09, 09:20 AM   #937
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
先達310大房既上層KEYBOARD換左新YAMAHA KEYBOARD
你幫緊佢地宣傳喎

此篇文章於 12-14-09 09:25 AM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-09, 09:23 AM   #938
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
你賣緊佢地宣傳喎

我冇
我今日仲想講反而間房下面果層keyboard d key 有d 事

舊 12-14-09, 09:25 AM   #939
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

我冇
我今日仲想講反而間房下面果層keyboard d key 有d 事
係~??
你又去夾野呀?

舊 12-14-09, 09:37 AM   #940
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
係~??
你又去夾野呀?
尋日晚7-9~~~
今次夾哂新歌ar, the 4th avenue cafe, 敍情詩, as one, etc...
所以....我練得唔熟 唉~~

舊 01-11-10, 09:26 AM   #941
LuN
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
引用:
尋日晚7-9~~~
今次夾哂新歌ar, the 4th avenue cafe, 敍情詩, as one, etc...
所以....我練得唔熟 唉~~
幾時有機會上黎睇吓你夾野呀??
我換左新A/C~haha
LuN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-10, 02:14 AM   #942
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
http://www.youtube.com/watch?v=HIoUYSXh_e4

My new band live in xmas 2009, hope you all like it~~
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-04-10, 09:04 PM   #943
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
最近買左支bass開始學, 我手指太短, 就咁2-3-4-5一隻手指一格都成問題....好灰....有冇乜野方法可以幫助到???(除左用腳彈)

此篇文章於 02-04-10 10:00 PM 被 小昭Teddy 編輯。
小昭Teddy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-10, 06:48 PM   #944
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
最近買左支bass開始學, 我手指太短, 就咁2-3-4-5一隻手指一格都成問題....好灰....有冇乜野方法可以幫助到???(除左用腳彈)
其實應該無問題的, 係咪手指公放得太上咋?
不過我都試過攝乒乓波入手指位
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-10, 10:00 PM   #945
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:
作者: 鎖鏈怪 查看文章
其實應該無問題的, 係咪手指公放得太上咋?
不過我都試過攝乒乓波入手指位
2-3-4我免強按到, 問題係除非放開2-3-4, 如果唔係5就唔夠長, 唔係撐唔開, 係根本唔夠長
但如果太早放食指, 中指, 之前果個音就會斷左, 聽落去好怪

舊 02-08-10, 12:06 PM   #946
txl
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2005
XBox Live GamertagJonouil
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
你練邊個位?太短的話又5,6,7,8呢幾格開始練住先,之後先再上1,2,3,4格

我手指都係短同手指唔開果類人,練下練下就夠力架啦。
小弟都係彈bass,有機會交流下
txl 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-10, 04:05 PM   #947
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: txl 查看文章
你練邊個位?太短的話又5,6,7,8呢幾格開始練住先,之後先再上1,2,3,4格

txl大師…仲記唔記得我呀
好耐都冇見你上黎喇

此篇文章於 02-09-10 04:19 PM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-10, 04:11 PM   #948
新堂愁一
Eternal Flame™
男人三寶無樣有

註冊日期: Aug 2002
引用:

我都係手細人~手掌細~
搞到我買左支 ibanez 無耐就頂唔住放左佢...

舊 02-10-10, 07:03 PM   #949
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

引用:

而家慢慢開始免強禁到2-3-4-5喇!!!!不過力度唔夠, 我諗花時間練練下就ok掛

有另一個問題, 我而家例如右手彈緊條A, 之後要彈一下D, 之後又上番A既話好唔順, 有冇乜野心得???如果係彈幾下D先上番A又冇問題

舊 02-11-10, 08:46 PM   #950
鎖鏈怪
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: 新堂愁一 查看文章
我都係手細人~手掌細~
搞到我買左支 ibanez 無耐就頂唔住放左佢...
第一支就les paul, 一開始真係好地獄
後來慣左, 彈其他model就覺得好多位剩
鎖鏈怪 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:50 AM

手機版 | APP版