Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-23-20, 08:20 PM   #451
Kain
God of Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
即係點?原本已經拍晒?
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 12:03 AM   #452
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
睇吓你點界定係拍好晒先。通常商業片情況係導演拍落咗成部片,多過見街個版本,只得演員同基本怖景,剪(接)咗個版本,畀電影公司同班監製老細睇過先,滿意嘅就去執返埋啲後期(再加減,然後加特效、配色、音響、配樂、等等)先出街,唔啱就(補)拍過再剪(接)過,再望望睇點。問題係當年 Snyder 整咗(無記錯係有)兩個版本出嚟,班老細都唔滿意,想轉套戲個大方向,又因為套戲個期一早公怖咗,又唔想係咁嘥時間,延期影響佢哋嘅花紅(!),所以索性炒鬼咗 Snyder,搵 Joss Whedon 頂上。Snyder 落 Whedon 上當然又有重拍過好多部份,連啲劇情都改埋添喇,跟住點係「歷史」,無謂長氣嘥各位老細時間。

呢套戲又唔係用 The Mandalorian 咁拍法,入面有大把綠背景嘅嘢要加返上去,要花好多人力時間 -- 啫係錢,先搞得掂。亦因為原出街個版本太趕,搞到超人啲鬍鬚~~~

此篇文章於 05-24-20 12:11 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 12:54 AM   #453
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Kain 查看文章
即係點?原本已經拍晒?
由手機版發出
相關報導~!

睇返買落的iTunes版Batman v Superman: Dawn of Justice片長都有成3小時,
相對之下Justice League得2小時,仲要有咁多新角色登場,
真係太短了…

感動涕零!《正義聯盟 Justice League: The Snyder Cut》確定獨家登陸 HBO Max
#ReleaseTheSnyderCut 行動正式宣告成功!

https://hypebeast.com/zh/2020/5/just...ing-to-hbo-max

Jason Momoa Has Seen The Snyder Cut Of Justice League
https://www.youtube.com/watch?v=piCAGgLn0RQ

Zack Snyder Teases Heartbreaking Death With New Justice League Scene

https://www.youtube.com/watch?v=DXfOD6CcAsI

此篇文章於 05-24-20 12:58 AM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 10:06 AM   #454
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
大獲。。唔係director cut version 我都睇左3次 XDDDD
我覺得套戲唔差過好多媽vel lol
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-24-20, 10:41 AM   #455
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
新近傳新Snyder Cut 會有4至6粒鐘,跟本就係重整DCEU~
又傳僵屍仔停工後唔肯再操Fit, 話可能已經揾番肥Ben換番落去the Batman做番DCEU其中之一⋯⋯乜之前個做仔唔係已經當獨立故事黎拍嘅咩?

再睇番原來係僵屍仔上星期自己喺一個 Interview 話在家抗疫已經有段時間無work out, 跟住就引黎 tuber John Campea話佢唔respect自己個character ba ba bla~ 跟住一堆tuber加鹽加醋到傳換人

此篇文章於 05-24-20 11:09 AM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 08:20 AM   #456
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
可喜可恭!
期待快D放出!

PS:但香港好似冇HBO Max!(想快D睇到,睇呢又要上網搵開心版啦!)
利申:我反而係希望佢再上多次戲院放映!
(但無奈Snyder Cut版最少都有成4hrs長度先能完整講完成套大聯盟故仔,
咁放上HBO Max都係明智選擇黎既!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-25-20, 09:57 AM   #457
零式
Ultimate Gamer
Banned

註冊日期: Jan 2003
簡單講Snyder Cut版即係會好似BATMAN vs SUPERMAN咁比較黑暗FEEL?

舊 05-25-20, 10:40 AM   #458
RPG之鬼

引用:
作者: 零式 查看文章
簡單講Snyder Cut版即係會好似BATMAN vs SUPERMAN咁比較黑暗FEEL?
其實漫畫正聯係好陽光架(唔打boss時)
唔知會唔會加返達叔殺/捉路易絲呢?
有就可以接近BVS劇情

舊 05-26-20, 03:03 AM   #459
肉羊哩咖
griffin611

比 version 多,多得過 Blade Runner?!

Snyder 個原案係分上下兩集,但當年 WB 死都話唔得,只可以得一部,如果呢個版本過 4 粒鐘,可能會更接近原案。

(搭吓咀唔好見笑)話 BvS 入面個末日世界,就係若果啲「阿媽」成功合體,地球就會變成咁,原案本來會玩呢個可能。 Snyder 原版就係咁黑,但 WB 班高層見 BvS 個票房,即刻蹆軚。

而家 AT&T 放風,呢個掂嘅話,會有 Suicide Squad 嘅導演 cut~

而「殭屍仔」壇嘢,本人傾向信係 WB 孖劇亭老作玩嘢,製造話題,喂佢有份套《天網》七月上囉噃。

(細聲)搵「開心版」唔好咁揚,搞到有人又撻成份「律師信」上嚟就無癮啦。

此篇文章於 05-26-20 04:01 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-28-20, 02:42 AM   #460
肉羊哩咖
griffin611

Warner Media 個主席接受網民提問嗰陣答:佢都想係三仟万找數咁少~~~

講返 Snyder Cut 個黑歷史,嫌本人講到甩甩漏漏嘅,可以睇呢個:

舊 07-22-20, 03:12 AM   #461
肉羊哩咖
griffin611

Synder 最近受訪,確定咗個 Synder Cut 唔係 DCEU 「正傳」。

舊 08-23-20, 06:17 PM   #462
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
貼埋嚟E面

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-23-20, 06:26 PM   #463
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
確認分4集上,每集一個鐘

舊 03-16-21, 12:43 AM   #464
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
Now TV今日出的廣告:
「喂個劇本咪又係一樣,Snyder Cut又有乜咁特別先?!」
Snyder Cut十大必睇位:

1.大幅加長至4小時!
Snyder:One Shot一次過睇。

2.更暴力暗黑!Batman放F-Bomb!
Snyder:會被列為限制級!

3.超人換上Black Suit!
Snyder:重生後揾返自我

4.Cyborg同The Flash會有更多著墨
Snyder:知道你想了解多啲

5.正義聯盟第七人?!
Snyder:唔否定綠燈俠回歸嘅可能性

6.完全唔會用Whedon補拍嘅Shot
Snyder:個天唔會再係紅色

7.荒原狼新造型!
Snyder:原本想佢咁着

8.Darkseid終於現身
Snyder:佢先係大Boss!

9.The Flash初遇未來老婆Iris West
Snyder:美劇入面佢哋已經結咗婚!

10.超人屋企人喺佢死後嘅生活
Snyder:唔明之前點解要Cut
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-21, 03:53 AM   #465
肉羊哩咖
griffin611

影評解禁,一致好評。

舊 03-16-21, 10:44 AM   #466
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
睇twitter 啲 fans 比好高分,大多media critics都係好評,滴滴妮附屬(?)嘅爛茄就繼續可以無視
Gamespot就最低分,不過講啲points其實又apply倒係Avg3同4,佢應該係唔太好啲super hero movies掛? (p.s. 佢好成功咁引黎好多人為佢個review評價

冷知識:爛茄Owner Fandango腦細係前Disney Online高層

此篇文章於 03-17-21 09:12 AM 被 C.Ryo 編輯。
舊 03-16-21, 02:16 PM   #467
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
請問香港呢面HBO GO HK到底係18號,定19號(跟美國時間)上架???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-21, 06:57 PM   #468
肉羊哩咖
griffin611

呢度話香港/亞洲同美國同步,如果美國係半夜(東岸時間)上,咁啫係同日夜晚:
https://post76.hk/news/2021/02/zack-snyder-hbo-go/

舊 03-17-21, 01:04 AM   #469
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
引用:
作者: mrk 查看文章
請問香港呢面HBO GO HK到底係18號,定19號(跟美國時間)上架???
18號15:00
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-17-21, 08:18 AM   #470
RPG之鬼

係咪可以買點數卡開會就有得睇?

舊 03-17-21, 03:37 PM   #471
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
咁即係劇情差別大唔大?

舊 03-17-21, 04:03 PM   #472
C.Ryo
Game Master

主線flow應該大概一樣,係飛走啲王晶式笑料,每個人物加長番啲character arc, 打鬥拉長變番Zack式美學咁上下
不過睇comment似乎會有部份CG差小小,但個補拍budget始終有限

此篇文章於 03-17-21 04:26 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 03-17-21, 04:34 PM   #473
Eking

註冊日期: Feb 2006
其實咁加法, 根本唔應該同之前戲院版相題並論, 加到4小時以上,正常你都唔會一集過上戲院....

舊 03-17-21, 06:45 PM   #474
肉羊哩咖
griffin611

睇咗啲無透嘅評論 -- 基本上有好多荒謬無謂嘢刪走咗,好似某角式出晒名個「怪咀」無晒;部份情節加長返,等解說得清楚好多。部份角式背後加長返,亦因為咁有啲情節要改嚟就返。

其中一樣無咗嘅係⋯⋯

成個俄國家庭條線全部無晒。

而個結局

會係個 cliffhanger,可以有機會繼續~

此篇文章於 03-17-21 06:49 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 03-17-21, 09:16 PM   #475
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
同步出公仔?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
DCEU, Justice League, 正義聯盟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[音樂碟] Justice Is What I Rap For -- Mastamic [Download 版已出] 信長 Neo Music UNIVERSE 2 10-18-12 01:32 AM
[動畫] 《正義聯盟》(Justice League):原來個故事幾好睇 天星碼頭高達 日本動漫畫討論版 58 06-15-07 03:08 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
求LEVEL JUSTICE同燐月的爆機檔~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 8 03-15-05 12:07 AM
1/100 Justice Gundam Azusa 收藏品討論版 17 08-16-03 03:30 PM

現在的時間是 04:44 PM

手機版 | APP版