Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 11-12-17, 02:56 PM   #276
J+1
God of Gamer
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
屯市有蝙蝠車...

J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 02:20 AM   #277
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
Justice League Buzz: It's Not Perfect, but It's Fun and Entertaining

我想應還不錯吧?其實能比雷神3好我就收貨了

如果好得過雷神三咁已經係一套好出色O既戲啦

舊 11-13-17, 09:49 AM   #278
yorkyork

註冊日期: May 2010
如果得雷神3咁上下既水準,
迪迪尼迷實開火插到佢要執笠咁款(唔係marvel迷)
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-17, 09:53 AM   #279
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
如果好得過雷神三咁已經係一套好出色O既戲啦
個人覺得MARVEL路線同DC唔同, 好難用MARVEL STYLE去評價DC MOVIE

舊 11-13-17, 09:56 AM   #280
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: HON HON 查看文章
依家就大戰, 他朝有日黎玩過MARVEL VS DC...

搞咁多都只係為宣傳
咪講笑, injustice2 加新角色, 又hell boy又忍者龜, DC真係有多連合動作都唔奇.

舊 11-15-17, 05:45 PM   #281
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
Review解禁了 ~
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-17, 10:57 PM   #282
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
好多人都話mix. 不過都係偏向好評,方向正確

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 12:30 PM   #283
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
睇完, 感覺得比 Avengers 1好, 角色分配得唔錯
組隊得好快, 少左Avengers個種多套英雄片集結好燃既感覺

有片尾彩蛋

Luthor同喪鐘組隊

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 12:31 PM   #284
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
Tell me, do you bleed?
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 12:44 PM   #285
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
超人戲份唔多,如果話佢其實只係客串我都信

水行俠個條線+配樂好正,又有示範少量水中打鬥畫面表演唔錯,如果到獨立電影keep到呢種感覺+james wan導演,下套英雄片應該最期待呢部

最估唔到
一開場係蝙蝠俠打頭陣段經典BGM,之後一路蝙蝠俠出場都聽到,最後出字幕真係89年batman theme,字幕完之前又再播多次,驚死你聽唔到

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 11-16-17 12:50 PM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 01:12 PM   #286
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章

水行俠個條線+配樂好正,又有示範少量水中打鬥畫面表演唔錯,如果到獨立電影keep到呢種感覺+james wan導演,下套英雄片應該最期待呢部

最估唔到
一開場係蝙蝠俠打頭陣段經典BGM,之後一路蝙蝠俠出場都聽到,最後出字幕真係89年batman theme,字幕完之前又再播多次,驚死你聽唔到
one punch man式既存在

如果超人一早出現根本唔駛咩正義聯盟
打超人個段仲Boss feel過打荒狼

舊 11-16-17, 01:16 PM   #287
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
睇完... 爽片....劇透注意

節奏都好快.... 無睇過WW,MOS,BVS 都可以入場睇,不過當然感受無咁深
事關每個英雄第一幕都拍得好好,唔會唔明

Flash 可能定位配角位.. 雖然有點幼稚,不過可能佢同各英雄並肩,太興奮,
笑位好多都來自佢,都幾抵死... 佢好似同所有角式最多交流. WW+Flash .. 正咸濕仔
Flashpoint 會多番D origins 位吧,.. speed force 拍得好好...

Cybrog 於今集出,係無問題,同故事有關, 我估cut 走佢起源片段.. 連面罩飛行那part 都無
Aquaman 同Flash 真係叫大名..未有solo 先上,的確失色,唯有代入bruce 角度睇,當認識新英雄

Superman 回歸,順便睇晒JL 成員各戰力, 大超可以speed force 中活動,真係強得過份(笑爆嘴)
+同Flash 鬥速(尼粒彩蛋最有意思)
凍氣,會唔會番生左昇lv ....
荒原狼.... WW 一個挽強頂住,大超救完人先同你打都仲得

水中戰好短,不過幾好睇,水中肉搏幾好玩咁

舊 11-16-17, 01:33 PM   #288
LTKS

Man of steel 入面大都會斷咗果棟大廈重建到咁鬼K形

Bruce今次到底洗咗幾多錢......
舊 11-16-17, 02:10 PM   #289
信長
The Flash

可能限左120分鐘,可能cut走/劇本有個位好弱
你講到會人類滅絕,但feel 唔到氣氛
成件事得俄國那邊開打,好似得JL 幾個人知咁,國家級的無介入, 得俄國那家人走難就草草了事
零末日感. MOS 的末日感好太多...

得一場平民失蹤的新聞news .. 地球人都無恐懼,無睇住直播而絕望,呼應唔到超人之死,如果有超人就有希望.... 平民避過一劫都唔知,又話超人死左,忽然一日,佢又番生出番黎咁...
浪費BVS 時描述

此篇文章於 11-16-17 02:13 PM 被 信長 編輯。
舊 11-16-17, 03:03 PM   #290
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
引用:
作者: 信長 查看文章
可能限左120分鐘,可能cut走/劇本有個位好弱
你講到會人類滅絕,但feel 唔到氣氛
成件事得俄國那邊開打,好似得JL 幾個人知咁,國家級的無介入, 得俄國那家人走難就草草了事
零末日感. MOS 的末日感好太多...

得一場平民失蹤的新聞news .. 地球人都無恐懼,無睇住直播而絕望,呼應唔到超人之死,如果有超人就有希望.... 平民避過一劫都唔知,又話超人死左,忽然一日,佢又番生出番黎咁...
浪費BVS 時描述
等Ultimate Edition
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 05:49 PM   #291
GimGim

Superman’s weak point is too emotional

此篇文章於 11-16-17 05:53 PM 被 GimGim 編輯。
GimGim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 06:16 PM   #292
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
:(
我覺得大超今次描寫得太勁,係mos佢同d同鄉打時都只係超音速

近代幾個版本佢都只係勉強可以追到Flash一般型態個車尾更加唔好話係隔離打嘴炮
如果氪星求其一個平民比黃太陽曬下就咁誇張,達叔當年憑咩打到氪星人自摺?

然後灰原狼根本連ww都只係勉強應付到,海王黎埋直程壓住佢黎打

居然仲要搵大超黎霸凌佢...
直接搵flash拎海王支叉插死佢算啦

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 07:17 PM   #293
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
比預期中精彩、好看!
可惜得120分鐘太短了,希望出碟有加長版。

IMAX開場前有星戰trailer

見OP動畫有綠燈俠感到奇怪,原來戲中有他們客串。

組隊組得快,因為隊員都是自動獻身加入

這個閃電俠好鬼cute!唔識飛的水行俠打空中戰可以咁鬼型!人氣較低的鋼骨,原來是故事中的關鍵人物。

之前傳說中的黑化超人沒有出現,復活後好快便正常返
剋制超人的秘密武器出現一刻,竟然全院人笑了!
氪星人=撒雅人?復活後會勁咗

彩蛋1,都唔記得今次係第N次睇超人同閃電俠賽跑了
彩蛋2,喪鐘的造型跟TV綠箭一樣,完全沒驚喜!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 07:19 PM   #294
LTKS

引用:
作者: 細路翔 查看文章
:(
我覺得大超今次描寫得太勁,係mos佢同d同鄉打時都只係超音速

近代幾個版本佢都只係勉強可以追到Flash一般型態個車尾更加唔好話係隔離打嘴炮
如果氪星求其一個平民比黃太陽曬下就咁誇張,達叔當年憑咩打到氪星人自摺?

然後灰原狼根本連ww都只係勉強應付到,海王黎埋直程壓住佢黎打

居然仲要搵大超黎霸凌佢...
直接搵flash拎海王支叉插死佢算啦
開頭隻狼玩哂㗎喎
超人趙咗佢幾嘢之後先謝晒

超人真係玩晒

開場段片
超人個答案到最後都無講返出來

此篇文章於 11-16-17 07:21 PM 被 LTKS 編輯。
舊 11-16-17, 07:30 PM   #295
oct
Senior Gamer

引用:
作者: LTKS 查看文章
開頭隻狼玩哂㗎喎
超人趙咗佢幾嘢之後先謝晒

超人真係玩晒

開場段片
超人個答案到最後都無講返出來
答案似係人類(people), 其他幾個英雄都有心理上缺陷。
惟有超人係最有humanity(人性)。
oct 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 07:55 PM   #296
oct
Senior Gamer

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章

最估唔到
今次換左 Danny Elfman 做配樂, 未入場已經諗會唔會用番段theme, 結果聽到個吓笑左出來。
oct 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 09:06 PM   #297
細路翔
The One

老老實實,我覺得雷神3入面個家姐作為BOSS黎講潮指數同煞氣度都高過依邊隻咁慘既狼

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 09:58 PM   #298
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇完IMAX 12track,全120分鐘都係IMAX比例,爽Y Y

隊制英雄片黎講呢套算係較好嘅一套,不過剪到得兩粒鐘又好似有啲唔夠喉,變咗淨係睇大超放閃與光棍隊友們表演咁

至於隻狼嘛……帶有牛角頭盔的看來都是被梗鳥

此篇文章於 11-16-17 10:02 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-16-17, 10:07 PM   #299
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

引用:
作者: 細路翔 查看文章
老老實實,我覺得雷神3入面個家姐作為BOSS黎講潮指數同煞氣度都高過依邊隻咁慘既狼
應該無邊套英雄片反派以為自己係Boss下場慘得過佢...雖然可能未死

舊 11-17-17, 12:08 AM   #300
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
收貨,絕對收貨,最少個人來說比雷神3好太多(除了boss來說)

雖然都有bug和cut了一些劇情但起碼完整說完故事

結尾彩蛋真是加分很多,超驚喜

Dc宇宙總算可以順利繼續下去了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
DCEU, Justice League, 正義聯盟

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[音樂碟] Justice Is What I Rap For -- Mastamic [Download 版已出] 信長 Neo Music UNIVERSE 2 10-18-12 01:32 AM
[動畫] 《正義聯盟》(Justice League):原來個故事幾好睇 天星碼頭高達 日本動漫畫討論版 58 06-15-07 03:08 PM
[PS2]J League Winning Eleven 10 + Europe League 06'-07' , 06年11月22日發售 6402oen 電視遊戲討論版 17 11-02-06 12:57 PM
求LEVEL JUSTICE同燐月的爆機檔~ 亞瑪迪拉 H-GAMEの部屋 8 03-15-05 12:07 AM
1/100 Justice Gundam Azusa 收藏品討論版 17 08-16-03 03:30 PM

現在的時間是 12:26 AM

手機版 | APP版