Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-23-20, 04:50 AM   #51
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: cancerman 查看文章
其實套Watchmen劇完咗一段時間後,
我先想起有一個情節有d奇怪,
今日都係忍唔住要請教一下大家。

SPOILER
有一幕架車係靈絲2代面前由空中跌落地,
當時我哋會覺得係曼克頓博士做既,
因為當時大家都以為曼克頓博士係月球,
但其實後來劇情交代曼克頓博士已經變咗另一個人,
咁呢一幕就變成唔知乜人掟架車落地,
係咪有交代過我冇留意?
試解⋯⋯

無記錯,搞呢單嘢出嚟嘅係嗰位越南藉女科學家,一心要搶 Dr Manhattan 能力嗰位,佢同女主角個阿爺有利益交換,所以出手救咗佢。到第七話有交待咩事。

而當時全世界都以為 Doc 仲嚮火星。

舊 05-24-20, 01:45 PM   #52
cancerman
Game Master

註冊日期: Apr 2002
謝解答

(唉,我打錯左月球 )

舊 05-27-20, 07:38 PM   #53
肉羊哩咖
griffin611

開咗台,有 iPhone, iPad 同 Apple TV app,不過唔係北美嘅老細,冇乜用~

舊 06-12-20, 12:23 AM   #54
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
【美國示威】種族偏見爭議再起 HBO Max下架《亂世佳人》
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-20, 04:20 AM   #55
肉羊哩咖
griffin611

暫時啫,之後會再上返,到時話會補返嘅嗰個年代嘅背景解說。唉~

舊 06-19-20, 02:15 AM   #56
肉羊哩咖
griffin611

Snyder Cut teaser!!!

舊 06-24-20, 04:40 PM   #57
肉羊哩咖
griffin611

幾則舊聞同一單新嘢

舊:

HBO Go 會無咗,只係叫 HBO Max,其他地區唔知會唔會都係咁。

七月原本「鎮台之寶」幾套 DCEU 片包括 Wonder Woman 等會下架,唔知係咪播放權合約嘅關係。

Doom Patrol S2 上映預定。

7 月 22 號至 26 號,DC 會搞個網上 fans 展,睇到時有乜公怖。

新:

其實應該放去電影版嘅,演添布頓蝙蝠俠嘅米高基頓,報導指佢傾緊做返蝙蝠伯,出現套 Flash 電影嘅,但有啲推測推到無限大,傳(注意!只係傳!) WB 有意簽佢幾部片約,會將 DCEU 變成 multi-verse ,佢會嚮呢啲作品度,包括真人版 Batman Beyond 參演咁話。

舊 06-29-20, 04:40 AM   #58
肉羊哩咖
griffin611

亂世佳人返返上架,應該足本,但加咗「警告句語」。

舊 08-07-20, 03:48 AM   #59
肉羊哩咖
griffin611

群星拱照哈莉昆

Harley Quinn 動畫版第一季舊年嚮 DC Universe 串流「台」上,第一季大受好評。好快今年上第二季。二季共26話每話廿零分鐘。而家可以由 HBO Max 睇到,所以入埋呢度。

首先,兒童絕對不宜,暴力到爆,大量斷頭斷肢血花四濺,C 字 F 字横飛,政治不正確對白同情節,反而性就好隱晦。

好:玩女性主義(唔係「裡拳」)應該咁玩,一個女帶住幾件各有「特式」嘅佬,而女嘅又唔係完人一條,成日出事(爛攤子),亦唔係生出嚟咁「賤」遇親嘅都係「死佬」。唔太認真,玩自嘲,如果將 S1 頭 6話夾埋做一套電影,一樣兩粒鐘多啲,執吓條尾,保證好睇過嗰套咩《猛禽小隊》(原名又長又臭,費事寫出嚟),最慘係兩套個開頭都係一樣!主要係蝙蝠俠入面嘅角式,連啲唔出名嘅都玩埋,仲有 JL 同其他名人客串;頂癮嘅係英雄又好,壞蛋又好,拎佢哋某個特徵放大嚟玩,極之搞笑。其中最深嘅係第二季其中一話個尾幾感人。

唔係咁好:唔多,主要係因為以寫人物為主,啲劇情有時飛嚟飛去,有啲人物無喇喇甩咗無影,不過漫畫改篇嘅嘢,唔好咁認真,鬆章當睇唔到。

暫時未見有 S3 嘅聲氣,佢最尾嗰幾話留咗唔少尾,等消息。

舊 08-23-20, 07:06 AM   #60
肉羊哩咖
griffin611

Snyder Cut 預預告!

舊 08-23-20, 06:16 PM   #61
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
原來完整版本已經有Darkseid

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-19-20, 03:04 AM   #62
肉羊哩咖
griffin611

可能係最鍾意嘅 DC 真人/動畫作品,Harley Quinn 終於公怖會有第三季!

舊 09-24-20, 03:14 AM   #63
肉羊哩咖
griffin611

James Gunn 套 The Suicide Squad 入面有個幾突出嘅角式 Peacemaker,而家 Gunn 本人公怖,決定抽佢出嚟開拍個「前傳」,除咗原演員 John Cena 担綱之外,James Gunn 本人都會參與製作。

舊 10-02-20, 08:54 PM   #64
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
Ridley Scott 監製套 Raised by wolves 完咗第一季, 睇咗幾集,浸味好鬼Prometheus,唔同世界但世界觀幾似,又玩下啲科幻諷刺宗教意味野,算係玩爛咗異形揾呢系列還魂掛
第二季已經續咗,Westworld跌晒watt之後呢套應該係最值得留意嘅Sic-fi series

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-20, 03:57 AM   #65
肉羊哩咖
griffin611

The Witches 係重拍 1990年同名電影,而之前嗰套係改篇至同名小說;今次亮點係由 Anne Hathaway 主演。原本上大銀幕,因為你知咩事而直送 HBO Max,十月廿二上。

有趣嘅係,舊版 Netflix 會有噃~
https://www.netflix.com/title/20282991

舊 10-09-20, 04:46 AM   #66
肉羊哩咖
griffin611

The West Wing (白宮群英)Reunion + SP

成廿年前首播嘅 The West Wing,係少數電視劇集以嚴肅政治做題材,可以話創咗先河,創造呢套劇兼主要編劇 Aaron Sokin,可以話一炮而紅。佢開創咗一輪咀機關槍式對白,邊行邊講嘅風格,之後好多佢有份參與嘅作品,好似 Tom Hanks 套 Charlie Wilson's War 都留有影子。

全套劇以美國總統為重心,講佢同佢周圍白宮西翼班下屬(主要係對外發言)點樣治國為主。頭兩季充滿樂觀主意同「左膠」陣除,但係 911 事件之後,故仔開始批評當時時政多咗,劇力下降,第五季,當 Sokin 離開之後,走返去原本樂觀嘅世界觀。最後第六同七季主力講總統大選,焦點轉咗去兩位侯選人度,部份元主角變咗配角。

由於請當年白宮前職員做顧問,再加上好揼本重現白宮內部同有架空軍一號,套片意外地成為幾有公民教育功能嘅劇,講好多美國政府點運作,同埋美式選舉係點玩;仲係一個無而家咁撕裂嘅「好日子」。另一樣係入面個個都好戲,尤其做白宮發言人嘅 Allison Janney 出眾,佢甚至曾經被邀做個半日真正白宮發言人。

當年明珠有播過,頭四季黃金時間上,仲有配音,之後飛咗去深夜播映。佢仲有播到套紀錄片,請好多前美國總統,同埋前白宮職員做訪問;印象最深係第一季某話,英文講某國家,同中文字幕搞錯咗,點知配音嘅又啱嘅趣事。

呢個特別篇,由 Aaron Sokin 再度操刀,好明顯有政治意味,除咗演元白宮幕僚長,嚮第六季因病過咗身嘅 John Spencer 之外,全部主要角式都係原班人馬演出,不過個個都老晒~~ 串星都唔嘢少,其中 Elizerbeth Moss 其實係電視版角式之一:演總統個幺女。

此篇文章於 10-09-20 04:53 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-20, 04:13 AM   #67
肉羊哩咖
griffin611

Green Lantern 系列開拍,其中一個編劇有份創作 Arrow 電視版,同係 Green Kantern 電影編劇。
https://deadline.com/2020/10/seth-gr...ax-1234594615/

舊 10-17-20, 03:20 AM   #68
肉羊哩咖
griffin611

新一季 His Dark Materials 11月 16號上。有 Andrew Scott

舊 10-19-20, 02:52 AM   #69
肉羊哩咖
griffin611

有票你投就好投~

A West Wing Special to Benefit When We All Vote 係將電視版 S3 當中某一話,嚮舞台重現;特別嘅係唔公演嚟,只係為 When We All Vote 呢個組織特登演出。故仔只係將嗰話由頭到尾重新做一次;仲加挿好多名人講話,鼓勵美國人出去投票。除咗原班主角有份演出之外,大部份配角,甚至班駐白宮記者,都由元電視版嘅演員做返,作為 fans 嘅,會好感動。

唔理啲政治訊息,以戲論戲,見到班演員老晒,好多無咗當年套劇嘅能量,尤其做 Toby 嗰位收咗好多火,因為 John Spencer 過咗身,由 Sterling K. Brown 頂上,可能係一次過嘅關係,少咗嗰份老成持重嘅架勢。而特別抽一話出嚟,有啲線無頭無尾,無睇過/唔記得嘅觀眾會有啲一頭霧水;另外,原作入面嘅白宮大部份時間都人來人往,呢度大部時間都係出現幾個角式,嚮個空蕩蕩嘅舞台演出,個感覺好唔習慣。總結中上。

舊 10-22-20, 05:14 AM   #70
肉羊哩咖
griffin611

消息證實 Jared Leto 版嘅 Joker 已參與 Zack Snyder’s Justice League 拍攝。
https://www.hollywoodreporter.com/he...ague-exclusive

咁 「原版」 Suicide Squad 都怕且會成事?

舊 11-18-20, 03:11 AM   #71
肉羊哩咖
griffin611

JLC 又有新嘅預預告:

舊 12-04-20, 04:00 AM   #72
肉羊哩咖
griffin611

大鑊! 今次可能係恐龍滅絕級事件! WB 啱啱公布咗,出年全部 17 部電影, 都學 WW84 咁,頭卅廿一日, HBO Max 同 戲院同步上!

包括大製作 The Suicide Squad, The Matrix 4, Dune (2021), Godzilla vs. Kong and Space Jam: A New Legacy 等。
https://www.hollywoodreporter.com/ne...x-and-theaters

有評指 HBO Max 比其他串流對手訂戶數少一截,連(個名好怪嘅) Peacock 都不如。再加上武肺嘅影響,戲院復開唔樂觀,玩得好盡,呢舖開咗改變影業生態條路。

此篇文章於 12-04-20 04:05 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 12-04-20, 10:21 AM   #73
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
連(個名好怪嘅) Peacock 都不如
唔怪
因為NBC Logo 本來就係Peacock ..
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-20, 02:24 PM   #74
王小虎

註冊日期: Apr 2002
HBO Max應該高過Peacock。Amazon Prime原來幾高,第二,Disney+同Hulu(also Disney owned)排三、四。
https://variety.com/2020/digital/new...hird%20quarter).
https://www.cnbc.com/2020/09/15/nbcu...ts%20by%202024.
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-20, 06:43 PM   #75
肉羊哩咖
griffin611

老細你啱,有成2仟 8佰萬訂戶,不過照佢講個數好怪 -- 呢個數係「可以用到」個服務,而啟動咗嘅有唔夠 9佰萬。
https://www.hollywoodreporter.com/ne...on-subscribers

不過點計都好,同 D+ 嘅差咁遠,AT&T 點都唔多老嚟。係 Prime 用戶已經包埋 APV,個基數點都大,唔可以話阿媽桑唔理,但又未到 Netflix 同 D+ 咁高調。

此篇文章於 12-06-20 08:38 PM 被 肉羊哩咖 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
出售 MaxFactory 7th Dragon 2020 初音未開 Type 2020 + PS3 電擊文庫FIGHTING CLIMAX(行日) AYU_fans 買賣專區 3 11-19-15 08:37 PM
[徵求] Max Factory 7th Dragon 2020 Samurai 刀子 PVC Figure Bahamut 買賣專區 0 07-30-13 05:47 PM
[美劇]HBO同BBC合作既劇:Rome羅馬的榮耀(Season 1) JJLAM Neo Entertainment TREND 1 04-03-06 12:26 PM
HBO elmond 電影版 9 08-03-05 09:20 PM

現在的時間是 02:39 PM

手機版 | APP版