Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 09-22-05, 09:41 PM   #126
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: 遊戲怪
其實小說機體 能做成首辦或光碟遊戲~我想會吸引多人了解不單單祗是小說般簡單~
如果在日來就得,因為這些事一早存在,但在香港較難做到,香港同人市場細,上述兩類人材又唔多,再者以機體做賣點,香港有幾多人會要?香港人好多都淨係鐘意睇靚仔靚女,雖然日本都係,但日本人口多加上係機械人動畫發源地,始終有唔少機械人愛好者,所以先掂。

此篇文章於 09-22-05 09:48 PM 被 疾風雷電 編輯。
疾風雷電 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-05, 07:40 PM   #127
PTX-003C
God of Gamer
天下第一盲鬼

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDKazamiChris
XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: 疾風雷電
如果在日來就得,因為這些事一早存在,但在香港較難做到,香港同人市場細,上述兩類人材又唔多,再者以機體做賣點,香港有幾多人會要?香港人好多都淨係鐘意睇靚仔靚女,雖然日本都係,但日本人口多加上係機械人動畫發源地,始終有唔少機械人愛好者,所以先掂。
that's why i asked my fd to draw the characters...

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
PTX-003C 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-23-05, 08:02 PM   #128
Dev
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
XBox Live GamertagPhonix Dev
引用:
所以有時都有D想做日本人...只係有時.
日本可以將同人搞到真係好有聲有色都只係少數...雖然已經好過香港好多.

[怨 + 知道就知道]嚮香港, 實戰系好難玩得起啊... [/怨 + 知道就知道]

舊 09-23-05, 08:56 PM   #129
PTX-003C
天下第一盲鬼

XBox Live GamertagGesphest MK III
引用:
作者: Dev
日本可以將同人搞到真係好有聲有色都只係少數...雖然已經好過香港好多.

[怨 + 知道就知道]嚮香港, 實戰系好難玩得起啊... [/怨 + 知道就知道]
why實戰系好難玩得起?

====================================================

BLOG: http://blog.roodo.com/blinder_geist
舊 09-28-05, 10:19 PM   #130
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
dev兄~~
遲來的草稿,因為我本來死諗一架真係變到o既設計
但...最後都為外形入左魔

係咪好潦草~ 我聽日post個清d
而且我相信同你諗o既一定超唔同,話哂會變飛機
大家傾下啦

此篇文章於 09-28-05 10:23 PM 被 【子夜】 編輯。
【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-29-05, 10:32 AM   #131
Dev
Crazy Gamer

戰機形就正, 但人形好草...
外形基本上同我所想相近.

舊 09-29-05, 10:40 PM   #132
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

引用:

同我想法好似,果然係同好 ,只係講係創作層面,的確在日本最好

實戰系在港的確較難令人喜歡,睇seed就知

舊 09-30-05, 03:18 PM   #133
Dev
Crazy Gamer

引用:
同我想法好似,果然係同好 ,只係講係創作層面,的確在日本最好

實戰系在港的確較難令人喜歡,睇seed就知
唔好話香港, 台灣, 日本都係.
搞實戰系, 我同D同好最多都係加較接近現實o既運用方式(例: 大型超級系機可以比一般機反屈, 決戰兵器限量生產化等), 接近現實o既顧慮(次次都殖民地墜落, 亂射NBC? 你唔死我都死. ), 仲有武器破壞力(唔好話用裝甲硬食黑洞炮...會要你死得好慘. ).

舊 09-30-05, 11:31 PM   #134
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
唔好話香港, 台灣, 日本都係.
搞實戰系, 我同D同好最多都係加較接近現實o既運用方式(例: 大型超級系機可以比一般機反屈, 決戰兵器限量生產化等), 接近現實o既顧慮(次次都殖民地墜落, 亂射NBC? 你唔死我都死. ), 仲有武器破壞力(唔好話用裝甲硬食黑洞炮...會要你死得好慘. ).
i am still trying to make the weapons realistic

舊 10-06-05, 10:14 PM   #135
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

註冊日期: Jan 2002
諗緊隻變型機......
仲諗埋polit
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-07-05, 08:35 PM   #136
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
此topic會長時間post在情報站中..

舊 10-08-05, 12:38 AM   #137
wongpo2005
Banned
藍潔瑛

註冊日期: Jul 2005
其實我一直都好想幫您設計.....
wongpo2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-05, 02:49 PM   #138
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: wongpo2005
其實我一直都好想幫您設計.....
then do it...xD
try to draw one..don't worry about your skills

此篇文章於 10-08-05 02:52 PM 被 PTX-003C 編輯。
舊 10-08-05, 04:18 PM   #139
Game Master
狙擊王

註冊日期: Jul 2004
我只係諗到圖同基本設定...
仲要係未上色...(自認顏色白痴...)
請大家幫手補完~~

(圖片仲整緊~~)
第一張(重炮型態)

圖片陸續有黎~~
(有5個型態...
但只係完成左重炮呢個,
其他4個仲未完成晒~~)

此篇文章於 10-08-05 04:26 PM 被 0001 編輯。
0001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-08-05, 04:49 PM   #140
疾風雷電
Game Master
停止進化的人類

3D!! 強!!

仲有5個型態,期待

舊 10-08-05, 05:36 PM   #141
Game Master
狙擊王

引用:
3D!! 強!!

仲有5個型態,期待
其實本來係為自己套動畫設計...
果5個型態都係只會出現響虛擬網絡出現~~
用黎打電腦病毒用的~~

5個型態:
重炮(有分坦克同雙腳型態)
近戰
飛行
念力(姐係用浮游炮)
巨人<-唔知算唔算,只係機械人坐上一部大成倍既機械人...
終極<-呢個算係完成左...
舊 10-08-05, 05:42 PM   #142
PTX-003C
天下第一盲鬼

no name?XD
(reminds me of gun tanks...XD)
but a really nice pic...d^^

舊 10-08-05, 05:58 PM   #143
Game Master
狙擊王

其實我有DD係參考高達~~
(大家睇到覺得似高達某D機...
 唔好X我...)

隻野個名...
未諗...
套片名就有,
叫『天狙戰記』<-好明顯係香港人諗既名...
舊 10-09-05, 01:29 AM   #144
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

引用:
作者: 0001
我只係諗到圖同基本設定...
仲要係未上色...(自認顏色白痴...)
請大家幫手補完~~

(圖片仲整緊~~)
第一張(重炮型態)

http://kczone.no-ip.org/0001/TANK/gun/a.jpg[/IMG]

http://kczone.no-ip.org/0001/TANK/gun/b.jpg[/IMG]

圖片陸續有黎~~
(有5個型態...
但只係完成左重炮呢個,
其他4個仲未完成晒~~)
係爭surfucing姐,部機好似可以郁得唔錯
rander到條片就up黎睇下啦~
引用:

yea
連識槍o既人都好少,唔好話傾武備啦

此篇文章於 10-09-05 01:31 AM 被 【子夜】 編輯。
舊 10-09-05, 02:12 AM   #145
Game Master
狙擊王

引用:
作者: 【子夜】
係爭surfucing姐,部機好似可以郁得唔錯
rander到條片就up黎睇下啦~
我起模掂姐~~~
D顏色...
睇下GAF有邊個可以幫下手啦~~
<-02:04AM...仲搞緊『飛行型態』個身,武器仲未搞...
舊 10-09-05, 02:21 AM   #146
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
我個人過得0001大大的3D圖好ok..

舊 10-09-05, 02:26 AM   #147
wongpo2005
Banned
藍潔瑛

註冊日期: Jul 2005
angry

引用:

做都做住日本的中國人啦!過江龍呀!
wongpo2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-05, 03:15 AM   #148
Game Master
狙擊王

引用:
作者: M-eye
我個人過得0001大大的3D圖好ok..
過獎過獎~~
我是一隻菜鳥,
GAF中還有很多人在我之上~~
<-03:13AM,整緊『飛行型態』隻腳
舊 10-09-05, 03:30 AM   #149
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

引用:
作者: 0001
過獎過獎~~
我是一隻菜鳥,
GAF中還有很多人在我之上~~
<-03:13AM,整緊『飛行型態』隻腳
我<-03:29AM
幫dev大畫飛行型態~

舊 10-09-05, 04:54 AM   #150
PTX-003C
天下第一盲鬼

引用:
作者: 【子夜】
我<-03:29AM
幫dev大畫飛行型態~
1353....still playing diablo....still haven't sleep....
going to finish writing ch22 today

論壇跳轉

現在的時間是 04:44 AM

手機版 | APP版