Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 08-05-07, 06:06 PM   #26
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
大快活d茶餐多樣化d~

淨係個"燒雞脾米粉/幼麵+凍綠茶"賣$18真係好抵
個麵係用正方大碗裝, 比大家樂同美心既三角碗/圓碗裝得多~
茶餐食呢個雞脾粉餐真係幾夠飽~

大家樂就越來越貴, 茶餐選擇小到無朋友, 係唔係都雞翼餐

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 06:30 PM   #27
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
份量來說,美心最多!!!
最少係活活…D咖哩少到…樂樂又超辣…
所以期待三間大戰再開!!因為一大戰,佢地就唔知點解超多份量!!
但美心的質素也是跌得最勁的一間,食物份量多有鬼用
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 06:31 PM   #28
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
去親大快活多數食下午茶
豬扒包+燒雞翼+凍綠茶,另加$5 牛腩米
但而家都貴左,記得之前$25有找

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 06:34 PM   #29
Hide2001
Senior Gamer

註冊日期: May 2006
引用:
作者: FOKKIT 查看文章
去親大快活多數食下午茶
豬扒包+燒雞翼+凍綠茶,另加$5 牛腩米
但而家都貴左,記得之前$25有找
我覺得大快活d雞翼食過大家樂d雞翼
Hide2001 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 06:49 PM   #30
アンディ
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDandy07hk
引用:
作者: Hide2001 查看文章
我覺得大快活d雞翼食過大家樂d雞翼
絕對同意~

雖然雞翼點都係冇咩肉食~價錢相若但大家樂既味道同美心大快活比真係3間之中最差~

依家去大家樂一係食茶餐西多士,一係晚餐去鋸扒~
佢既意粉/飯餐~又貴又唔係好食~我寧願揀實際d既茶記

\ 老鄉在日本 /
アンディ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 07:21 PM   #31
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

[offtopic]你地覺唔覺得大快活d冷氣有d廁所咁既味呀~?[/offtopic]

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 07:38 PM   #32
W教授
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2004
大家樂唔好提, 前兩日食左個糖醋排骨菜飯, D飯無味的說. 之前食焗豬扒飯又食到生米.
我食開美心, 燒味幾好食. 舊年萬聖節仲有個特別晚餐, 好食到依家仲記得.
大快活少去, 聽各位講到咁好食, 真係要搵日去試下.

舊 08-05-07, 07:44 PM   #33
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 小嘉 查看文章
2間野又貴又唔好食
引用:
作者: kin~kin 查看文章
同意, 大家樂而家d野真係難食到爆
價錢又唔係平, 坐又坐得唔舒服, 點都唔會幫襯
比起早兩年...價錢真係貴左巧多...
不過無計喇...物價上漲,舖租又升...
引用:
作者: Jamie 查看文章
大家樂太行貨了, 大快活反而有點新意
但計質素我覺得美心最好 ^^''
至於焗豬, 早兩年美心曾推出過煎旦脆口焗豬是最好的
可惜推出幾個月後就變了做超頹的煎旦肉意...
住既地方得美心同大家樂...
前者巧食d...
而大家樂d食物質素真係差左...
尤其晚餐果d即炒類...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363

此篇文章於 08-05-07 07:46 PM 被 Busconcamp 編輯。
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 08:39 PM   #34
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
講起大快活
仲好記得細細過食o既黑椒雞扒...
好食到依家都記得~

不過可惜...依家唔多見有大快活.....
大家樂真係又貴又唔好食.....
上次午市食一食...30蚊...30蚊食個難食到嘔o既飯..洗鬼搵佢
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 09:02 PM   #35
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
呢兩家黎講,大快活好過大家樂好多.

舊 08-05-07, 10:50 PM   #36
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: 艾莉娜 查看文章
無食過就唔好走入來,是來呃Post嗎?
sorry囉....又未至於無食過.....
早一兩個月前都去過大家樂食過下午茶
食咩吞拿魚蒜蓉包咁既野
吞拿魚就度度都差唔多...不過不失
舊包就.....

晚餐就耐d喇
係美心食左個鐵板餐
當時水準普普通通啦,冇乜特別
不過差唔多$40...覺得貴左d囉...

引用:
作者: RR7 查看文章
唔係點叫呃POST王子?
你當佢流架?
貴姓呀...又關你事...??

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 10:56 PM   #37
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
之前大快活夜晚d即炒小菜唔錯的
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-07, 11:00 PM   #38
川上双葉
みるをみる

PSN  IDhgckelvin
大快活早餐d蛋

舊 08-05-07, 11:25 PM   #39
_張學良_
Game Master
良少

註冊日期: Jan 2006
PSN  IDrijienriya
如果大家有睇大家樂、大快活、美心下午茶條人龍
大家樂加美心先等於大快活果條人龍

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
但美心的質素也是跌得最勁的一間,食物份量多有鬼用
美心一定有所跌幅,但係咪最勁就好睇個人點睇

舊 08-05-07, 11:26 PM   #40
Norm
=_="""""

其實創意係重要,但係基本功更加重要....一句講晒..而家大快活既食物質素高過大家樂囉.....

舊 08-06-07, 07:41 AM   #41
艾莉娜
Ultimate Gamer
♪↓加里/陽子↑♬

註冊日期: Aug 2004
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: _張學良_ 查看文章

人龍呢D野,我估應該係睇地區性,每區都唔同,好難比較喎

美心我都覺得近來質素跌得好勁

大快活最令我不滿係下午茶無公司三文治食,人地美心/大家樂都有

舊 08-06-07, 08:14 AM   #42
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章
份量來說,美心最多!!!

最少係活活…D咖哩少到…樂樂又超辣…

所以期待三間大戰再開!!因為一大戰,佢地就唔知點解超多份量!!
我覺得美心轉做MX後份量大減少了...
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 08:49 AM   #43
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
可能個別分店啦.........

但觀塘裕民坊執左果間真係好差........

果碗火脚通分直頭淡到無味
HAKAIDER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 01:01 PM   #44
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: Jamie 查看文章
我覺得美心轉做MX後份量大減少了...
茶餐個雙拼燒味瀨粉既份量, 細到我O哂咀
個餐都成$19.5 , 食完之後仲要去麵包舖夾多個包先夠

大乱闘X
舊 08-06-07, 02:18 PM   #45
川上双葉
みるをみる

PSN  IDhgckelvin
引用:
作者: W!LL 查看文章
下午茶餐
美心我依家除左食公司三文治果個餐($19.5)外,其他都唔買
因為得呢個餐我覺得比較多野食
其他既份量係...

舊 08-06-07, 02:23 PM   #46
RR7
Banned
極光團團員

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: hgckelvin 查看文章
大快活早餐d蛋
早餐真係唔錯 大家樂有d細舖你會見到佢整蛋.....我頂...d蛋睇見佢點整都唔想食啦

引用:
作者: Norm 查看文章
其實創意係重要,但係基本功更加重要....一句講晒..而家大快活既食物質素高過大家樂囉.....
上至早餐 下至晚餐 點睇都係大快活 好食同平d

引用:

美心以前出名難食.......
之前改革左一排 先叫做有d好少少既野食
同埋佢而家走健康線 好多囡囡去食

引用:
作者: 艾莉娜 查看文章
人龍呢D野,我估應該係睇地區性,每區都唔同,好難比較喎

美心我都覺得近來質素跌得好勁

大快活最令我不滿係下午茶無公司三文治食,人地美心/大家樂都有
大快活食西多囉 幾好 太油je

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
可能個別分店啦.........

但觀塘裕民坊執左果間真係好差........

果碗火脚通分直頭淡到無味
引用:
作者: W!LL 查看文章
食tea 緊係叫外賣茶記啦
RR7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 03:40 PM   #47
Nina
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2005
大快活唔就腳~
我樓下得大家樂...迫住要食佢~ -.-
Nina 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 04:58 PM   #48
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: hgckelvin 查看文章
下午茶餐
美心我依家除左食公司三文治果個餐($19.5)外,其他都唔買
因為得呢個餐我覺得比較多野食
其他既份量係...
我都係咁話, 係得呢個餐個份量見得下人, 仲有薯條食下~
見佢個咖喱魚蛋豬皮蘿蔔茶餐$14真係笑死人
引用:
作者: RR7 查看文章
食tea 緊係叫外賣茶記啦
我鐘意食屋企樓下既牛根腩麵+凍飲 $15
揀丸粉麵有成5粒又有兩塊生菜

大乱闘X
舊 08-06-07, 05:27 PM   #49
RR7
Banned
極光團團員

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: Nina 查看文章
大快活唔就腳~
我樓下得大家樂...迫住要食佢~ -.-
大家樂好似加左少少價 大家樂我阿媽係佢忠實fans (紅豆冰)
佢日日tea都飲杯
大家樂 我覺得佢d tea set好難食
魚蛋餐...算啦 去食波仔飯仲抵過佢
RR7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-07, 05:51 PM   #50
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
之但係大快活而家貴左好多