Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版 > 街機心得交流討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-27-21, 07:06 PM   #7676
LR猫
God of Gamer
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: b_boy 查看文章
有無反映過? 咁點打機
Gamezone會整機嘅咩

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-21, 10:24 AM   #7677
LR猫
ˊ_>ˋ

https://twitter.com/3594_taisen/stat...282733574?s=21
10點鐘開始,10蚊1PT?

之前有少少衝動射波去打個FBI卡盒
但自從某日得閒行過天悅買咗兩個5蚊個嘅紙皮大卡盒後唔洗煩卡盒就少咗動力
計返成500蚊個卡盒又貴得濟
可能都係抽下色紙算(if仲有)

鏟手遊保平安

此篇文章於 08-30-21 03:07 PM 被 LR猫 編輯。
舊 08-30-21, 02:29 PM   #7678
stevenfan
Ultimate Gamer
貧窮神附身

註冊日期: Jan 2007
天地穿光
癡左線

stevenfan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-21, 03:50 PM   #7679
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: stevenfan 查看文章
天地穿光
癡左線
大家都比七粒嘅情涗下漢中王勁太多

鏟手遊保平安
舊 08-30-21, 07:04 PM   #7680
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: LR猫 查看文章
Gamezone會整機嘅咩
我得以前第3代的時候都會有專人拆機,照下,下面塊玻璃有沒有問題。
同埋定時會連去Sega做回線狀況調查。

舊 08-30-21, 09:50 PM   #7681
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
https://twitter.com/3594_taisen/stat...282733574?s=21
10點鐘開始,10蚊1PT?

之前有少少衝動射波去打個FBI卡盒
但自從某日得閒行過天悅買咗兩個5蚊個嘅紙皮大卡盒後唔洗煩卡盒就少咗動力
計返成500蚊個卡盒又貴得濟
可能都係抽下色紙算(if仲有)
$10 1pt bye
今時今日堅強唔到
繼續多謝黃昏落日送我走

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-30-21, 11:25 PM   #7682
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
$10 1pt bye x2

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-01-21, 09:52 AM   #7683
LR猫
ˊ_>ˋ

琴晚打到輸為止打咗個六連勝儲夠16分英傑rank 299位啱啱夠入銅杯位

感謝漢中王 感謝世嘉無比霸者或以上嘅比我
色紙抽到triple double may

鏟手遊保平安

此篇文章於 09-01-21 10:33 AM 被 LR猫 編輯。
舊 09-02-21, 11:28 AM   #7684
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
銅盃大大

見有fd話有班人第1日就500蚊狂沖打電腦搶哂D盒
只能講多謝大大令我有遊戲玩
利申0pt
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-02-21, 11:32 AM   #7685
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: iamleoluk 查看文章
銅盃大大

利申0pt
仲要請假+Boost Play
Event第一日已完
琴日已經正常人流

btw幾時nerf變化仙術?
人哋copy要圈中人仲要copy最低武會copy錯人
變化唔洗圈已經copy最高武

但有成18.8C咁耐仲要只需3粒

鏟手遊保平安

此篇文章於 09-02-21 12:36 PM 被 LR猫 編輯。
舊 09-02-21, 03:21 PM   #7686
6eo
美波様!

引用:
仲要請假+Boost Play
Event第一日已完
琴日已經正常人流

btw幾時nerf變化仙術?
人哋copy要圈中人仲要copy最低武會copy錯人
變化唔洗圈已經copy最高武

但有成18.8C咁耐仲要只需3粒
4武步兵咁蝕spec, 比下面啦
舊 09-03-21, 12:46 PM   #7687
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
伏活2征計勁喎
紅白星已完,等下個ver先打機

鏟手遊保平安
舊 09-05-21, 04:23 PM   #7688
柚原このみ

引用:
銅盃大大

利申0pt
第一朝落去已經有三個打緊 & 換埋FBI盒

舊 09-06-21, 10:34 AM   #7689
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
第一朝落去已經有三個打緊 & 換埋FBI盒
真係要target FBI盒嘅真係要請假打機,我就無咁大決心喇
咁啱出到去無嘢做打幾局,臨入砦先比霸者嚟,仲要三連,好彩第一個贏咗入咗砦就可以9輸
試Deck位搵多啲Dick玩下先

鏟手遊保平安
舊 09-14-21, 06:13 PM   #7690
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
左慈変化の仙術・効果時間短縮
世嘉都話廚喇

鏟手遊保平安
舊 09-14-21, 06:51 PM   #7691
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
羊陸應該會收皮
忠義+4武, 應該又一堆綠色9推deck出番黎

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-14-21, 08:43 PM   #7692
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
羊陸應該會收皮
忠義+4武, 應該又一堆綠色9推deck出番黎
上個ver漢中王已經多9推喇喎
今個ver睇佢砍幾多時間可能仲9推得

鏟手遊保平安
舊 09-15-21, 09:12 AM   #7693
6eo
美波様!

引用:
左慈変化の仙術・効果時間短縮
世嘉都話廚喇
可能-1c呢

多人用就nerf架啦

引用:
上個ver漢中王已經多9推喇喎
今個ver睇佢砍幾多時間可能仲9推得
本身難用係蝕Cost同8氣開唔到第3下咁濟
-1氣又唔改弱根本勁到CLS
睇勝率就知

紫色對親漢中王有時就算打得勁靚都係要輸

此篇文章於 09-15-21 09:15 AM 被 6eo 編輯。
舊 09-15-21, 09:46 AM   #7694
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
可能-1c呢

多人用就nerf架啦

本身難用係蝕Cost同8氣開唔到第3下咁濟
-1氣又唔改弱根本勁到CLS
睇勝率就知

紫色對親漢中王有時就算打得勁靚都係要輸

上個ver漢中王係除咗加速系強化/號令外基本上都上風
宜家都係減時間,無下修其他嘢,衰啲講句佢唔砍時間直接砍一武都合理

鏟手遊保平安
舊 09-15-21, 10:06 AM   #7695
柚原このみ

求本Ver 6uo Deck

上VER 羊陸腳細都要用下腦
風格夠氣即刻四點平推淨射擊b

此篇文章於 09-15-21 10:41 AM 被 柚原このみ 編輯。
舊 09-15-21, 11:46 AM   #7696
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
求本Ver 6uo Deck

上VER 羊陸腳細都要用下腦
風格夠氣即刻四點平推淨射擊b
用過羊陸都覺得漢中王易推得多

漢中王可以繼續
-1C仲有9.8C 12士氣夠打兩波都仲好用

暫時盡忠報國5兵種+7都勁但得7.1C
中二+4但都要控細腳

鏟手遊保平安
舊 09-15-21, 06:09 PM   #7697
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
屍山......耐到你.......

舊 09-16-21, 01:10 AM   #7698
b_boy
↘呆~

註冊日期: Mar 2002
引用:
可能-1c呢
左慈 変化の仙術 45秒(18.8c)→ 29秒(12.1c)
燈神大大

淯底可保一世平安
祝所有路必拾遺者年年月月日日破財
b_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-16-21, 10:01 AM   #7699
6eo
美波様!

引用:
左慈 変化の仙術 45秒(18.8c)→ 29秒(12.1c)
燈神大大
SEGA成日係呢到偷睇

12C真係唔會有人用...
我覺得好快會變爆異彩分咭

引用:
用過羊陸都覺得漢中王易推得多

漢中王可以繼續
-1C仲有9.8C 12士氣夠打兩波都仲好用

暫時盡忠報國5兵種+7都勁但得7.1C
中二+4但都要控細腳
中王本身10.8C係咪痴線

中二唔知回幾多血, +4勁但感覺惡極有個譜
關 7/1槍 碎城 馬關平/4武弩 連環, 好似OK?

盡忠35PT好易砌異5/6抵摶
6兵種+8(?)硬推好似都OK
舊 09-16-21, 10:10 AM   #7700
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
SEGA成日係呢到偷睇

12C真係唔會有人用...
我覺得好快會變爆異彩分咭

中王本身10.8C係咪痴線

中二唔知回幾多血, +4勁但感覺惡極有個譜
關 7/1槍 碎城 馬關平/4武弩 連環, 好似OK?

盡忠35PT好易砌異5/6抵摶
6兵種+8(?)硬推好似都OK
漢中王上修前8士氣10.8C係合理,減1士氣效果無下修就堅痴線

中二wiki話40%

你想就6兵種+8,佢係上修咗1-5兵種,即係6兵種同5兵種一樣都係+7

宜家係砦,可以唔洗諗異彩住,反而諗下有乜9嘢玩

鏟手遊保平安

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
三國志大戰討論區 Vol.LVIII 6eo 街機心得交流討論區 1078 08-21-13 11:04 AM
三國志大戰討論區 Vol.LVII Stevesteve 街機心得交流討論區 1000 04-01-13 01:06 AM
三國志大戰討論區 Vol.LI maxwaver 街機心得交流討論區 1035 07-18-12 12:22 AM
三國志大戰討論區 Vol.50 alucardp 街機心得交流討論區 1000 06-30-12 12:08 AM
三國志大戰討論區 Vol.48 b_boy 街機心得交流討論區 1000 05-25-12 12:13 AM

現在的時間是 10:06 PM

手機版 | APP版