Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-26-20, 02:04 AM   #151
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
想問問幾時會有梯開發……??

舊 03-26-20, 06:55 AM   #152
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: rinxlun 查看文章
其實D DIY程式係點樣先可以拎得多D架??
見到其他人起到好多野,好似D噴水池同流水麵咁

噴水池 服務處升級之後有得換
流水素麵 我係瓶中信拎到

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 07:34 AM   #153
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: Orage 查看文章
推主線故事會有,唔係好很期既野黎
好快就會有

或者可以去其他人既島買DIY,咁就即刻會有

引用:
作者: Tannhauser Gate 查看文章
噴水池 服務處升級之後有得換
流水素麵 我係瓶中信拎到
我個服務處升緊,聽日應該就會升好,到時睇吓會有咩新野先

另外再想問問
鑄鐵木矮櫃 同 切菜板 係咪都要靠氣球同瓶中信先會有架??

此篇文章於 03-26-20 07:37 AM 被 lunn 編輯。
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 09:08 AM   #154
阿聰
God of Gamer

註冊日期: Sep 2002
Nintendo Switch ID1803-0934-0218
3DS Friend Code2148 9542 0542
已經加晒所有邀請我嘅版友,多謝。

村名:任天島島
人名:Andrew
3DS FC: 2148-9542-0542
NS FC: 1803-0934-0218
阿聰 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 10:52 AM   #155
jyeung1
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2005
引用:
先要做以下野順序
1) 有博物館 (2日)
2) 有商店 (1日)
3)起橋同定左將起三間屋位置. (1日)
就會要你起家具,就會教埋你整梯.

做晒以上野最快3-4日
jyeung1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 11:21 AM   #156
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
已經一次過add咗阿聰+rinxlun+waterman+半人馬|RigiL|+X&Y.你哋見到呢個post可以add埋我

玩家名:滅龍士Hudson
島名:地球五十万以上島
NS FC:0379-3311-1331

P.S.我冇車厘子+梨+橙樹,可以嘅話請我上島之後分一個俾我返去種,thx/
我個島只係差車厘子就齊生果(本島橙),不過冇點樣公開ADD人,點知會唔會有人檢舉我

玩家名: 武漢肺炎帶菌者
島名: 強制性醫學隔離島
P.S. 經常用哩數卷外遊

引用:
起好博物館,用哩數卷外遊,見到荒島NPC之後邀請佢地去你個島住(對話三次左右),歸島後狸克會同你講佢收到電話有人想移居,會叫你起橋同準備定起屋用地,同時會俾埋梯配方俾你方便行事
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 12:17 PM   #157
阿聰

Nintendo Switch ID1803-0934-0218
引用:
作者: teealpha 查看文章
我個島只係差車厘子就齊生果(本島橙),不過冇點樣公開ADD人,點知會唔會有人檢舉我

藍絲廢老點會玩動森丫!就算被檢舉都係老任話事!
最緊要大家玩得開心,唔影響到其他人咪OK。

舊 03-26-20, 12:21 PM   #158
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

起好博物館,用哩數卷外遊,見到荒島NPC之後邀請佢地去你個島住(對話三次左右),歸島後狸克會同你講佢收到電話有人想移居,會叫你起橋同準備定起屋用地,同時會俾埋梯配方俾你方便行事
我本島車厘子呀,駛唔駛帶幾棵樹過來種吓呀

所以響上面我有問過有冇需要有個Group去傾吓,因為睇Forum好難夾到時間比大家去換野同釣魚
舊 03-26-20, 01:01 PM   #159
teealpha

引用:
作者: 阿聰 查看文章
藍絲廢老點會玩動森丫!就算被檢舉都係老任話事!
最緊要大家玩得開心,唔影響到其他人咪OK。
我有用NOOK去上網郵購白口罩嫁
而家仲差副眼鏡,唔知有冇平光鏡賣……我之前只係見到有運動眼鏡賣

BTW,就算響NOOK度網購口罩(曾經購入物品)送俾朋友,都要封咗關先買得到,個系統真係寫實到我笑出黎

引用:
我本島車厘子呀,駛唔駛帶幾棵樹過來種吓呀

所以響上面我有問過有冇需要有個Group去傾吓,因為睇Forum好難夾到時間比大家去換野同釣魚
真係要夾時間先得,而家我返工NOOK商店未開工、我收工時佢都就收工,日日都響舖門口塞住幾板貨,有時要搵未起舖嘅FD開島俾我過去走幾轉水貨
舊 03-26-20, 01:36 PM   #160
阿聰

引用:
而家仲差副眼鏡,唔知有冇平光鏡賣……我之前只係見到有運動眼鏡賣

BTW,就算響NOOK度網購口罩(曾經購入物品)送俾朋友,都要封咗關先買得到,個系統真係寫實到我笑出黎

真係要夾時間先得,而家我返工NOOK商店未開工、我收工時佢都就收工,日日都響舖門口塞住幾板貨,有時要搵未起舖嘅FD開島俾我過去走幾轉水貨
所以動森係N64年代我已經睇好會跑出,睇住一集一集大幅度進化真係好開心。

要點樣夾時間?使唔使公布幾時會開島之類?

舊 03-26-20, 02:09 PM   #161
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:

我仲有豬咀呀

開島既時間我都唔定,不過近排真係可能會可以開得密,因為疫情我都有好多假可以放,咁放落去真係隨時無得做,到時全職玩動森都似…
舊 03-26-20, 02:35 PM   #162
waterman
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: kingsman 查看文章
我開始玩冇耐,啱啱先起咗博物館,有興趣嘅朋友可以add我~

NS FC: 2248-8126-4029
回家即加!

舊 03-26-20, 02:38 PM   #163
waterman

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
已經一次過add咗阿聰+rinxlun+waterman+半人馬|RigiL|+X&Y.你哋見到呢個post可以add埋我

玩家名:滅龍士Hudson
島名:地球五十万以上島
NS FC:0379-3311-1331

P.S.我冇車厘子+梨+橙樹,可以嘅話請我上島之後分一個俾我返去種,thx/
回家即加你!

舊 03-26-20, 03:10 PM   #164
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

隻Game出左更新
複製NS再拎去變賣
依個Bug被修正返

用依個方法再刷唔到錢喇
舊 03-26-20, 06:45 PM   #165
阿聰

依家開始掛機,歡迎大家嚟,約掛到晚上11點。

舊 03-26-20, 08:08 PM   #166
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
依家開始掛機,歡迎大家嚟,約掛到晚上11點。
你果面執得好有心機呀
我睇返我果面,好似廢墟咁
舊 03-26-20, 09:12 PM   #167
阿聰

引用:
你果面執得好有心機呀
我睇返我果面,好似廢墟咁
唔算好有心機啦……你見到我個島主要活動果兩個範圍,
有好多樹同花種住,係用嚟預計位置,因為仲有五個村民同部份設施要加入,
想早少少安排好,同埋我仲差啲水果數量唔多,要預留位置種。
正路的話,啲花係要X型咁種,先會多啲其他顏色出現,
我會一步一步做,慢慢整出去,等有多少少橋起咗再諗。

今日掛機係因為市政廳聽日就開,導致全部DIY同出無人島嘅活動做唔到。

舊 03-26-20, 09:34 PM   #168
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
【Talk趣】10種適合入手動物森友會的人〈羅卡Rocca〉
https://youtu.be/pjo-TBVZVn8
引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-20, 10:54 PM   #169
seed2005

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDseed2005
3DS Friend Code4038 6080 2757
seed2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 10:49 AM   #170
cat722
雪凝騎士

玩壞左隻game喇 xd
https://www.thestandnews.com/culture...A%97%E7%88%AD/
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 10:56 AM   #171
teealpha

引用:
我仲有豬咀呀

開島既時間我都唔定,不過近排真係可能會可以開得密,因為疫情我都有好多假可以放,咁放落去真係隨時無得做,到時全職玩動森都似…
琴晚ADD咗你,不過之後搞得自己島嘅嘢都已經10點夠鐘收舖
今日冇乜嘢可以做,因為辦事處裝修,冇得換哩數卷外遊

雖然琴晚已經預先換定幾張,但轉頭就忍唔到手用咗D……(去咗五石島,正呀)
舊 03-27-20, 12:21 PM   #172
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
琴晚ADD咗你,不過之後搞得自己島嘅嘢都已經10點夠鐘收舖
今日冇乜嘢可以做,因為辦事處裝修,冇得換哩數卷外遊

雖然琴晚已經預先換定幾張,但轉頭就忍唔到手用咗D……(去咗五石島,正呀)
我個辦事處今日已經改建完

我同你一樣,尋晚大部份時間都係響度執整自己個島…
其實隻Game都幾燒時間,我幾日都無掂過部PS4喇
舊 03-27-20, 02:13 PM   #173
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: cat722 查看文章
玩壞左隻game喇 xd
https://www.thestandnews.com/culture...A%97%E7%88%AD/
由手機版發出
所有有自由創作既遊戲都有咁既事。
(我仲記得《メイドイン俺》可以自行製作小遊戲,結果引來一堆「紳士」整R-18小遊戲;任天堂最大誤算

做人都係自律同埋顧己及人比較好。

此篇文章於 03-27-20 02:19 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-20, 02:20 PM   #174
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
唔算好有心機啦……你見到我個島主要活動果兩個範圍,
有好多樹同花種住,係用嚟預計位置,因為仲有五個村民同部份設施要加入,
想早少少安排好,同埋我仲差啲水果數量唔多,要預留位置種。
正路的話,啲花係要X型咁種,先會多啲其他顏色出現,
我會一步一步做,慢慢整出去,等有多少少橋起咗再諗。

今日掛機係因為市政廳聽日就開,導致全部DIY同出無人島嘅活動做唔到。
睇黎又要再執過
D花好似可以溝色
同埋D樹既間距都係有D問題
又要搵個地方搞搞個竹林

隻Game真係忙過返工
舊 03-27-20, 02:25 PM   #175
阿聰

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
所有有自由創作既遊戲都有咁既事。
(我仲記得《メイドイン俺》可以自行製作小遊戲,結果引來一堆「紳士」整R-18小遊戲;任天堂最大誤算

做人都係自律同埋顧己及人比較好。
你覺得唔滿意咪唔好玩動森,唔好入嚟睇囉。
如果人地玩動森唔上網玩的話,人地係GAME入面整咩根本就唔到你批評。
引用:
睇黎又要再執過
D花好似可以溝色
同埋D樹既間距都係有D問題
又要搵個地方搞搞個竹林

隻Game真係忙過返工
我有少少溝色,但唔係好認真溝,啲花大部份都係用嚟預位置。
樹我就一定係咁隨開種:

樹 樹

樹 樹

樹一定要執位,否則又係阻路。

此篇文章於 03-27-20 02:31 PM 被 阿聰 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[出讓]3DS美版遊戲 Animal Crossing, Luigi, etc tom 買賣專區 1 07-08-13 11:25 AM
[3DS] 動物之森 / Animal Crossing | 美版6月9日發售 W!LL 手提遊戲機討論版 560 04-09-13 01:05 AM
[Wii] Animal Crossing: City Folk (街へいこうよ どうぶつの森) 神祕人1號 電視遊戲討論版 461 11-27-08 12:28 PM
[NDS]動物之森 (Animal Crossing Wild World) [美版日版不可互動] neo2046 手提遊戲機討論版 642 07-27-06 04:29 PM
[DS]ANIMAL CROSSING!!!! + Multiplayer!! GimGim 手提遊戲機討論版 14 05-12-04 09:53 PM

現在的時間是 04:56 AM

手機版 | APP版