Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 05-10-19, 03:10 AM   #851
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
Devil May Cry

Lucifer S4 完食。

總結:好,不過未及 S2 同 S3。

好:條主線好清楚,可以話由頭講到尾。

唔多好:人物關係變得好快,可能短得滯得十話,有啲舖排唔夠有啲趕;結尾個扭橋嚟得突然咗少少。

唔劇透住,可以咁講你想好似 Sex Education 咁,有「明刀明鎗」嘅嘢就無喇,啲「底線」同之前幾季無大分別。

新女 Eve 好正,天真好玩熱情,對眼大到扮動漫人物唔洗用 CG 咁滯,但可惜出場遲咗少少,佢同其他角式互動時間唔夠長,好在佢同 Lucifer 好襯。(咳,佢係人哋阿媽嚟)

心理醫生 Linda,今季真係畀呢班「天人」煩都煩死~

另一個注意到嘅係,Dan 個人物就寫得爭少少,佢今季變成咁,做咁多衰嘢,連佢都吐嘈,咁都無事?!不過同 Dan 一樣,本人都好懷念 Charlotte。(呢部戲真係幾多 MILF)

結局都叫做幾㘣滿,如果無下一季都可以叫收到工,不過當然唔好就咁斬咗喇!!!

此篇文章於 05-10-19 03:14 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-19, 06:31 PM   #852
肉羊哩咖
griffin611

見各位老細話 「Wee喇姑媽」有「兒童不宜」情節,嘩,仲唔跟手撲去睇咩,睇咗,哦原來係咁~~~~

總括嚟講,好舒服,又有少少傷感嘅小品,用春天開頭,經歷四季,用另一年嘅春天做結尾,冇諗過會有咩人物成長呀之類,但係又畀到人有個新開始嘅感覺;除咗有一兩話幾脫線擺明賣萌之外,每一話對做「社畜」嘅應該幾有共鳴。

個製作勁認真仔細,啲英帝作品應該參考吓呢部,啲雪景,尤其係啲雪落到頭嗰啲,極度像真;同時個 BGM 好正,見 iTunes 上面有,會買,期待會有下一季,不過咁細緻嘅作品,怕且要等一排先得。

-----
答返上面:路西法第四季,係跟足 Netflix 傳統,一舖過有晒十部全部上。

此篇文章於 05-12-19 06:53 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-12-19, 09:05 PM   #853
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
見各位老細話 「Wee喇姑媽」有「兒童不宜」情節,嘩,仲唔跟手撲去睇咩,睇咗,哦原來係咁~~~~

總括嚟講,好舒服,又有少少傷感嘅小品,用春天開頭,經歷四季,用另一年嘅春天做結尾,冇諗過會有咩人物成長呀之類,但係又畀到人有個新開始嘅感覺;除咗有一兩話幾脫線擺明賣萌之外,每一話對做「社畜」嘅應該幾有共鳴。

個製作勁認真仔細,啲英帝作品應該參考吓呢部,啲雪景,尤其係啲雪落到頭嗰啲,極度像真;同時個 BGM 好正,見 iTunes 上面有,會買,期待會有下一季,不過咁細緻嘅作品,怕且要等一排先得。

-----
答返上面:路西法第四季,係跟足 Netflix 傳統,一舖過有晒十部全部上。
睇咗幾個星期Netflix ,有成人情節睇黎係特色
估唔到鬆弛熊用咁嘅安排,

我都好期待第二季,佢有哂料同場景,希望一年有啦,不過自己都玩過,絕對每一格都係心機嘅製作
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-13-19, 03:00 PM   #854
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
TVB剛播完果套香港電視劇鐵探登陸Netflix~!!!
太好了!希望Netflix加多d粵語電視劇同電影新片啦~!

https://www.netflix.com/hk/title/81098013
https://zh-yue.wikipedia.org/wiki/%E9%90%B5%E6%8E%A2
http://programme.tvb.com/drama/thede...ongversion0001

==================

之前睇咗套2019年上畫的港產片家和萬事驚(A HOME WITH A VIEW),
開頭見有咁多藝人客串以為係純搞笑賀歲片嚟,
點知到佢哋一家人唱一支竹仔易折彎果度…
估唔到咁黑暗同痴線~!
(可能我無睇過佢的舞台劇版先有驚喜啦)

可能我都係住緊海景樓,所以套戲入面講的嘢都幾有同感。

https://www.netflix.com/hk/title/81029737
https://zh-yue.wikipedia.org/wiki/%E...BA%8B%E9%A9%9A

https://www.youtube.com/watch?v=5FQbuxgKZ7o

舊 05-13-19, 03:11 PM   #855
IDGAF
The One

引用:
作者: aquarius 查看文章
想睇番魔戒但已下架

Sent from my iPhone using Gaforum
吓,咁快又落咗架了…
好彩之前農曆新年時睇完係iTunes買的哈比人加長版三部曲緊接煲埋魔戒三部曲…
魔戒我得DVD,宜家再買BD版又好似唔值,
可能會等魔戒三部曲加長版出新版先再買好了(加長版成4個鐘左右一集!)

版友提供果個非官方Netflix上落架資料網站好有用~!
可以參考下。

引用:
作者: X&Y 查看文章
http://unogs.com/countrydetail/

都係之前厘度版友share出黎

不過剩係睇到黎緊一個月有咩會落架, 睇唔到某一部片上架上幾耐

舊 05-13-19, 03:50 PM   #856
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
TBB劇竟然netflix上唔留番比mytv濕扒?a
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-19, 12:52 PM   #857
IDGAF
The One

引用:
作者: 真!DC 查看文章
TBB劇竟然netflix上唔留番比mytv濕扒?a
由手機版發出
見"我的電視超級"免費版果邊都有得限時睇晒30集,
不過我無佢個機頂盒,如果想係電視度睇就麻煩好多。
同埋免費版有廣告唔係問題,
但佢個形式縮細係主片繼續播,
整個相架式的廣告框係度阻擋晒個畫面,睇睇下就唔會想睇…
(賣呢類廣告的商戶一定要黑名單 )

其實TVB好似Netflix咁係Android TV、Apple TV 4K呢類裝置出過官方app係電視睇,
反而會有興趣訂嚟睇下,宜家佢要年費+機頂盒咁賣的模式就太煩,
怕易請難送。

舊 05-15-19, 10:39 AM   #858
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
Join左幾個星期,成日想睇嘅都無d片又舊
轉過去日本好多想睇嘅都有d電影又多又新,香港區簡直垃圾一般

Tapatalk を使用して私の F8332 から送信

舊 05-15-19, 06:02 PM   #859
IDGAF
The One

6月5日有Black Mirror第5季睇~!
3個全新故事,即係有幾多集?

《黑鏡》第 5 季 | 正式預告 | Netflix [HD]
https://www.youtube.com/watch?v=op9OwDrJyR0

你我早該想到會有這一天。《黑鏡》三則全新故事,6 月 5 日隆重上線。

此篇文章於 07-06-19 11:16 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-19, 06:12 PM   #860
肉羊哩咖
griffin611

仲早過 EVA 上~ 有 Moriarty 同埋 Falcon? 期待!

追加:Rick and Morty S4 咁啱都係 6月5號上。

此篇文章於 05-16-19 01:09 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-19-19, 06:36 PM   #861
IDGAF
The One

Stranger Things 3同幾個80年代已存在的品牌合作出商品賣,
有LEGO、Polaroid(留意部相機個logo上下反轉玩Upside Down風格)同任天堂game等,
d廣告仲玩80年代風格咁有心思~!
希望套劇都好睇啦~!

Stranger Things 3: The Game - Gameplay Trailer - Nintendo Switch
https://www.youtube.com/watch?v=_UuAzHWY8ng

Welcome to The Upside Down – LEGO® Stranger Things
https://www.youtube.com/watch?v=RrOcwqQWos4

LEGO Stranger Things | Behind the Brick Designer Video 75810
https://www.youtube.com/watch?v=zstdTPN33to

Introducing the world’s brightest camera. The new Polaroid OneStep 2.
https://www.youtube.com/watch?v=B4Fxlz3Hkpk

此篇文章於 05-19-19 06:48 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 06:29 PM   #862
IDGAF
The One

製作人訪問,
希望快d有第2季鬆弛熊睇啦~!

Rilakkuma and Kaoru | Interview with Creators | NX on Netflix

Director Masahito Kobayashi and scenario writer Naoko Ogigami discuss the intricate production of the adorably heartfelt series Rilakkuma and Kaoru, and theories of what’s exactly under that bear suit.

https://www.youtube.com/watch?v=BquAgWVKmXI

舊 05-20-19, 08:35 PM   #863
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
製作人訪問,
希望快d有第2季鬆弛熊睇啦~!

Rilakkuma and Kaoru | Interview with Creators | NX on Netflix

Director Masahito Kobayashi and scenario writer Naoko Ogigami discuss the intricate production of the adorably heartfelt series Rilakkuma and Kaoru, and theories of what’s exactly under that bear suit.

https://www.youtube.com/watch?v=BquAgWVKmXI

套野真係好鬆弛!XDDD
其實鬆弛熊係咩生物?佢係套野入面可以打工(雖然無樣叻XDD)
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-19, 11:46 PM   #864
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
係熊啊
我都好想快啲有第二季
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-19, 02:33 AM   #865
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
其實鬆弛熊係咩生物?佢係套野入面可以打工(雖然無樣叻XDD)
由手機版發出
偷食至叻~~~

-----

Stranger Things 3 新片斷,主要係比利哥「賣肉」:

-----

Jon Favreau 今日可以話幾乎無人唔識,佢當年夠胆請 RDJ,執導兩套 Iron Man,但之後同 Marvel 關係變差,出去開拍咗片 The Chef,自導自演,暗示自己心懷材不遇,不過同佢拍過檔嘅 RDJ 同 Scarlett Johnanson 都夠朋友,有份做:
https://www.imdb.com/title/tt2883512/

之後唔洗講,而家佢用同一個名,搞咗個飲食節目,6月7號上,有咩嘉賓?自己睇:

舊 05-21-19, 07:56 PM   #866
肉羊哩咖
griffin611

烈子 S2 PV,6月17號上

舊 05-21-19, 11:33 PM   #867
IDGAF
The One

引用:
作者: 半人馬-RigiL- 查看文章
由手機版發出
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
係熊啊
我都好想快啲有第二季

睇之前我覺得佢係公仔,
但見佢又會食飯之後覺得應該係一隻特別的熊嚟。

打工能力方面隻小黃雞應該最叻~!
兩隻熊最叻都係賣萌吧?

係iTunes $8買返主題曲Take a Walk (SAMPO)聽,張封面相太可愛了~!

spotify都有得聽全碟:

https://open.spotify.com/album/6hIIo91PPvrp8J0YWjobP1

舊 05-21-19, 11:35 PM   #868
肉羊哩咖
griffin611

Black Mirror S5, 三個故仔,三條 trailers:

舊 05-22-19, 02:49 AM   #869
肉羊哩咖
griffin611

年齡驗証注意!!!

當年有部用布公仔做嘅電影 The Drak Crystal。
https://www.imdb.com/title/tt0083791/

早排公怖咗開原製作人開拍前傳 The Dark Crystal: Age of Resistance
為保持「原著神髓」繼續以布公仔同現實特技,無CG。 8月30號上,全10話。最近釋出少量劇照,睇吓有無引發你嘅回憶~~~
https://variety.com/2019/digital/new...ix-1203222185/

舊 05-22-19, 11:35 PM   #870
肉羊哩咖
griffin611

六月新番一覽(要睇到早最後)

舊 05-23-19, 12:55 AM   #871
IDGAF
The One

Orange Is the New Black追咗咁多季終於大結局了,
其實最好睇係第一至第三季上半,
之後第四季悶爆靠死主要角色增加少少觀賞性,
到第五季玩暴動先有返頭三季的感覺,
去到第六季以為轉倉係為未來鋪路,
原來第七季就完結…希望唔好拖戲啦~!
首主題曲係好聽的。

Orange Is the New Black | The Final Season | Netflix

Remember all their faces, remember all their voices. Orange Is the New Black the final season returns July 26.

https://www.youtube.com/watch?v=is4vpTmmcmQ

舊 05-27-19, 07:15 PM   #872
肉羊哩咖
griffin611

日漫改篇,7Seeds,講世界末日之後,一班少年求生嘅故事。6月廿八上

此篇文章於 05-27-19 10:05 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 05-27-19, 08:03 PM   #873
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
日漫改篇,7 Seeds,講世界末日之後,一班少年求生嘅故事。6月廿八上
原著人設太少女漫畫feel一直無睇. 動畫好似大路番少少, 有D興趣
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-19, 10:15 PM   #874
肉羊哩咖
griffin611

Jessica Jones 最後一季, 6月14號上

舊 05-30-19, 09:02 PM   #875
肉羊哩咖
griffin611