Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-20-12, 05:21 PM   #826
FREDDY@o@
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
PSN  IDfreddy_lam
引用:
作者: 小白熊 查看文章
Big Four 英文名

王小虎 Tiger
王小龍 Dragon
石黑龍 Turbo
王風雷 Thunder

一打吾駛找
其他人都叫做同個英文相關, 但turbo哥即係點

舊 04-21-12, 03:32 AM   #827
dust11

註冊日期: Aug 2010
英明樣
多謝o架
劍痴俾人點左去自宮
真係笑死人

此篇文章於 04-21-12 03:34 AM 被 dust11 編輯。
dust11 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-22-12, 01:00 AM   #828
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
邪神傳唔對書題得離譜, 成期都見邪神壓住聖上打, 仲話一百期完, 即係要打多六期, 悶都悶死.........
想當日澳門第一次打好好睇........而家真係完全唔知想點..........
編劇可唔可以諗清楚D先寫野出黎, 不知所謂!!!!!

舊 04-22-12, 01:33 AM   #829
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
  本海洋瘋狂,三個故事都唔失禮,三合一$20低睇!

估唔到貼晒地的肥良,會做番單好野。

舊 04-25-12, 11:17 PM   #830
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 44264 查看文章
  本海洋瘋狂,三個故事都唔失禮,三合一$20低睇!

估唔到貼晒地的肥良,會做番單好野。
作為"前"肥良死士.....幾經爭扎最後都買了來看
我覺得未到"抵睇", 但都算值$20.....掛.....(漫畫其實我覺得很難用錢去計值幾多)

--------
雜談:

鐵將: 近呢幾期故事開始上力, 角色描寫開始有"鍾英偉feel", 如今期聽到赤殺王打算做反, 3個手下都有唔同反應, 最抵死係毒奴句"嘿, 終於來了"; 無睇個原著, 唔知原本係咪都係咁

封神: 明明一堆角色也很吸引, 但幾條戰線打得太散, 略嫌逆天而行編完得太平淡了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-12, 02:24 AM   #831
sunnypigdog
滅絕小五郎

蛇貓門

見到小聾放走個兩條垃圾, 即刻講粗口。又話同羅剎教誓不兩立(佢理應係小苦口中得知今次敵人都係羅剎教), 又成日話對惡人仁慈即係對其他人殘忍, 次次都婆婆媽媽。
D乜野鬼道出左六個都係垃圾級數, 一係就死得爽快D, 要有得打就唔該安排三小將遇到佢地, 應該同lv

舊 04-27-12, 12:51 PM   #832
yeah yeah

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
蛇貓門

見到小聾放走個兩條垃圾, 即刻講粗口。又話同羅剎教誓不兩立(佢理應係小苦口中得知今次敵人都係羅剎教), 又成日話對惡人仁慈即係對其他人殘忍, 次次都婆婆媽媽。
D乜野鬼道出左六個都係垃圾級數, 一係就死得爽快D, 要有得打就唔該安排三小將遇到佢地, 應該同lv
出黎比小龍show功夫...
同show比人地女友睇,而家連人地女友都想引埋

神魔:12476797

NTR.......
yeah yeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-12, 12:52 PM   #833
yeah yeah

唔知大梵會唔會最後因一d事而ko joker

NTR.......
舊 04-27-12, 03:06 PM   #834
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
唔知大梵會唔會最後因一d事而ko joker
可能係佐維ko哩~

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-12, 03:33 PM   #835
yeah yeah

引用:
作者: Mage.千砂望 查看文章
可能係佐維ko哩~
覺得佐維會教文華功夫

NTR.......
舊 05-10-12, 12:03 AM   #836
碧咸廿三
Game Master
史上最強最勁最型!

註冊日期: Mar 2004
3DS Friend Code0023 0023 0023
PSN  ID碧咸廿三
XBox Live GamertagBECKHAMS23
今日VIP

2012.05.09 邱福龍

http://mytv.tvb.com/variety/greenroom/129852#page-1

★ 我敢想敢做、我有我超型態度 !!! ★

碧咸廿三 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-12, 09:03 PM   #837
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
俾石黑龍傳個廣告嚇嚫!

黑龍條疤痕同2012世界末日有關,白仇7.1拐咗特首....
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-12, 09:16 PM   #838
dust11

白仇捉特首做乜
佢自己身為蛇貓門既人都知佢地唔會理人質啦

等睇逆練童子功

此篇文章於 05-11-12 12:02 AM 被 dust11 編輯。
舊 05-10-12, 11:21 PM   #839
飲勝萬能俠
Insane Gamer
赤貧草根的人生

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDBobbyLST
XBox Live GamertagBobbyLST
引用:
作者: dust11 查看文章
白仇捉得首做乜
佢自己身為蛇貓門既人都知佢地唔會理人質啦

等睇逆練童子功
童子功要童子,逆練咪要

好心比小鷹或者石鐵之類比強姦興強姦咪算囉,而家連三皇都搞埋

應該好大機會有空我插手,又試吓邊種神功係最強

此篇文章於 05-10-12 11:28 PM 被 飲勝萬能俠 編輯。
飲勝萬能俠 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-12, 12:02 AM   #840
dust11

引用:
作者: 飲勝萬能俠 查看文章
好心比小鷹或者石鐵之類比強姦興強姦咪算囉,而家連三皇都搞埋

應該好大機會有空我插手,又試吓邊種神功係最強
姦興強姦完天下無敵,火雲大俠同東方大俠之後
已經冇任何角色可以避過佢既魔掌
舊 05-11-12, 02:23 AM   #841
sunnypigdog
滅絕小五郎

個廣告concept唔掂都算, 黑龍隻手都畫到怪怪地..............

其實以讀者角度我好想佢停左前傳,

首先佢而家咁搞已經唔係前傳, 係外傳, 呢個都老問題了.....

其次, 每況愈下,

龍少邪神真係好正, 動作構圖都一流, 係寫到邪神太強, 比本傳更屈個下有D敗筆, 但個陣我已經好不滿佢skip左「邪神通天救老邪」一段戲, 本傳開左個頭, 之後要睇外傳, 我明白係商業因素, 但同時係對當時支持左七, 八年ge讀者唔公平。

小龍傳已經變到同本傳無關, 仲要因為人氣低下拉埋邪神同小虎入局, 除左玉兒同大水牛之外又整死哂其他角色, 浪費哂~~

之後姦興接手大家都已經知大鑊, 風雷一都話主線係搵劍妖報仇, 中間d bug位白痴野低能野都俾人鬧到傻, 但都叫做係圍住條主線行, 個人最不滿係將冰火變左異能, 同埋一開頭話風雷點快點快, 兩三期貨仔之後, 而家無左影。風雷二老實我真係唔知條主線係咩.......照睇係風雷要練暗黑七重天, 但中間無謂野多到唔記得, 空我, 天下無敵變左主線, 不知所謂。

邪神傳我更加覺得兩三期就轉一次主線, 一開頭「邪神天安門救老邪」, 都係安排「神聖會」, D咩北斗赤兒三仙真係多舊魚到咩咁..............我真係試過好多次睇緊今期, 諗返早一兩期ge故仔, 諗極都唔明佢地做緊咩, 無端端又打一場。

黑龍傳事在必行, 但我真係希望玉記可以認真諗好之後ge「前傳」系列應該點走

舊 05-11-12, 03:13 AM   #842
dust11

引用:
作者: sunnypigdog 查看文章
黑龍傳事在必行, 但我真係希望玉記可以認真諗好之後ge「前傳」系列應該點走
第一件事要做既就係唔好俾姦興攪......
舊 05-17-12, 09:18 PM   #843
yeah yeah

群俠傳2,追命用返4大名捕個人設...
睇上去順眼哂...

NTR.......
舊 05-17-12, 09:35 PM   #844
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
今期新龍金牛登場,但竟俾小虎誤為光頭星....
還記得金牛是我細個看舊著時,看到的第一個戰死的群英!

見到今期無啦啦出個叫永井豪的大茄,火都嚟埋!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 03:03 AM   #845
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
今期新龍金牛登場,但竟俾小虎誤為光頭星....
還記得金牛是我細個看舊著時,看到的第一個戰死的群英!

見到今期無啦啦出個叫永井豪的大茄,火都嚟埋!
今期最好笑一定係黑龍傳預告, 自己寫到明「最爆最狂最癲嘅笑笑漫畫, 保證笑到你斷氣」, 講到明本書係搞笑, 獄記今次好有自知之明

舊 05-18-12, 03:22 AM   #846
dust11

金聖僧仲用緊成個避孕套咁既逆練金鐘罩
基龍就有得上十二關
唔係笑話係乜
舊 05-18-12, 07:46 AM   #847
yeah yeah

玩到識避子彈...
牛佬你太幫地中海WO..

NTR.......
舊 05-18-12, 11:34 AM   #848
SUNLOK
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
作者: yeah yeah 查看文章
玩到識避子彈...
牛佬你太幫地中海WO..
根本牛佬就將地中海神化得太緊要
一直覺得地中海係就算死都係病死或者意外死
SUNLOK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 12:10 PM   #849
Mage.千砂望
The One
大神再臨~(‘3’)

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDelf_captain
XBox Live GamertagMage Sora
引用:
作者: SUNLOK 查看文章
根本牛佬就將地中海神化得太緊要
一直覺得地中海係就算死都係病死或者意外死
今時今日大梵同佢打都肯定慘死果隻啦....
南哥今次都唔知點收科.....

赤子之心 拯救失落時代
Mage.千砂望 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-18-12, 02:36 PM   #850
sunnypigdog
滅絕小五郎

引用:
作者: dust11 查看文章
金聖僧仲用緊成個避孕套咁既逆練金鐘罩
基龍就有得上十二關
唔係笑話係乜
老實我唔介意黑龍上十二關,
問題係設定上十二關不傷不敗, 咁仲點打??
OK, 我當同佢同LEVEL的人就打得傷佢, 先唔好話破壞左原本設定, 有幾多個同LEVEL GE人?

小虎, 小龍, 風雷, 邪神, 聖上, 蚩尤, 神武兄弟。
老邪, 鐵五郎同復到功GE韋陀都應該唔夠班, 陳傲雲唔知佢吸左幾多刀神功力,估唔到,
除此之外仲有咩人? 我真係數唔到了......咁個故仔仲有咩人可以打??

論壇跳轉

現在的時間是 08:49 AM

手機版 | APP版