Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-31-12, 06:37 PM   #401
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
最終卷預約ranking由幾百位上升到31位

*31位 2012年08月29日 戦姫絶唱シンフォギア 6 (初回限定版) [Blu-ray]

舊 03-31-12, 07:07 PM   #402
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
劇情就唔講啦如果唔俾說髒話,根本講唔到落去,知道佢想表達咩就算
睇黎最後一集有好多預算剩,場面同動作都好好多
兩首合唱有水樹加持都頂唔順可以cut走悠木同高垣嗎

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 07:56 PM   #403
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
同GC一樣
成班平民企近大爆炸爆風可以呼吸正常仲做埋解說役

舊 03-31-12, 07:56 PM   #404
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: money 查看文章
最終卷預約ranking由幾百位上升到31位

*31位 2012年08月29日 戦姫絶唱シンフォギア 6 (初回限定版) [Blu-ray]
應該仲有得再升

351位⇒30位, 真係痴左線

最終卷應該大把平價二手買

引用:
作者: ouki 查看文章
點解唔等賣FLY=.=我見到予定有得買
公開售票分分鐘仲難過抽選呀
不過最大問題都係座位問題, 2500 個一定爭崩頭...
至少都應該揀武道館黎開啦

引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
劇情就唔講啦如果唔俾說髒話,根本講唔到落去,知道佢想表達咩就算
睇黎最後一集有好多預算剩,場面同動作都好好多
兩首合唱有水樹加持都頂唔順可以cut走悠木同高垣嗎
幾時有兩首合唱? 同一首黎架喎

劇情方面我真係唔識欣賞啦, 老土到爆
不過仲叫乜鬼戰姬絕唱, 絕唱左咁多次都死唔去, 又係上完宇宙落返地面無穿無爛
如果套野o既人設有guilty crown 咁堅強的話, 再爛都會考慮下買碟o既, 可惜唔得丫

此篇文章於 03-31-12 08:13 PM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 08:24 PM   #405
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: メソウサ 查看文章
同GC一樣
成班平民企近大爆炸爆風可以呼吸正常仲做埋解說役
呢 part 我只係覺得老土兼煩到嘔, 既唔感動又唔熱血

不過話說了子上一秒至扯完個月球碎片落黎,
下一秒便被響極速漂白, 真係基因突變都無佢咁快

此篇文章於 04-01-12 03:42 AM 被 神秘過客 編輯。
神秘過客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 08:30 PM   #406
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
幾時有兩首合唱? 同一首黎架喎
唔知啦開頭果首同近尾果首係同一首?
聽落一隻輕快,一隻慢,仲以前係兩首黎

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 08:36 PM   #407
風萌翔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2008
PSN  IDwing14700
吐便當orz
加上點解佢絕唱沒野架...只係唱左幾下歌詞
風萌翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 08:44 PM   #408
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: ms_小畫家 查看文章
唔知啦開頭果首同近尾果首係同一首?
聽落一隻輕快,一隻慢,仲以前係兩首黎
你聽多次, 同一首黎
歌詞唔同, 但 melody 一樣的

舊 03-31-12, 08:53 PM   #409
メソウサ
The One

成件事最重要係

結果情況基本上係冇變過

舊 03-31-12, 09:28 PM   #410
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

咁咪有藉口開二期囉

舊 03-31-12, 09:38 PM   #411
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 神秘過客 查看文章
咁咪有藉口開二期囉
不太可能開到
動畫銷量預測是僅過收支平衡線
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 09:58 PM   #412
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: leungky1 查看文章
不太可能開到
咁你就錯啦

舊 03-31-12, 10:39 PM   #413
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: leungky1 查看文章
不太可能開到
呢套雖然未必一定賣得勁好, 但肯定唔會買得差....
特別係最終卷一定會再往上衝
仲有D角色碟都賣得好好, 佢要開二期實開到o既, 睇下佢有冇咁o既意思啫

舊 03-31-12, 10:51 PM   #414
money
◆.西野司命.◆

戦姫絶唱シンフォギア 6 (初回限定版) [Blu-ray])

【2012年 03月 31日 00時(土)】 ***,440位
【2012年 03月 31日 01時(土)】 ***,417位
【2012年 03月 31日 02時(土)】 ***,*74位
【2012年 03月 31日 03時(土)】 ***,*34位
【2012年 03月 31日 04時(土)】 ***,*33位
【2012年 03月 31日 05時(土)】 ***,*33位
【2012年 03月 31日 06時(土)】 ***,*34位
【2012年 03月 31日 07時(土)】 ***,*33位
【2012年 03月 31日 08時(土)】 ***,*29位
【2012年 03月 31日 09時(土)】 ***,*30位
【2012年 03月 31日 10時(土)】 ***,*30位

舊 03-31-12, 10:55 PM   #415
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: 如月刃 查看文章
響冇死=爛尾
第一話開頭是平行世界?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-31-12, 10:58 PM   #416
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: Tano 查看文章
第一話開頭是平行世界?
第一話開頭同今話尾段分別只係響有冇出現
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-12, 01:18 AM   #417
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
最終話....可惜呢度唔爆得粗

果班卒真係出黎無謂
俾三條友係咁掃

一條鞭就拉到果舊碎片
臨死前仲要俾人洗白
了子你真係死得唔眼閉

雖然話絕唱....但三條友會唔會過份左D

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-12, 02:20 AM   #418
メソウサ
The One

明明同聖遺物融合左之後有map炮
了子竟然唔拿拿臨第一時間掃爆埋月亮先

舊 04-01-12, 03:40 AM   #419
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: メソウサ 查看文章
明明同聖遺物融合左之後有map炮
了子竟然唔拿拿臨第一時間掃爆埋月亮先
你不如問佢做乜唔一早就融合射爆個月亮?
明明兩件聖遺物晨早就入左手, 係都要咁張揚搵座塔黎射...
自己偷偷地係東窗事發前射爆個月亮佢咪算鬼數囉

舊 04-02-12, 08:19 PM   #420
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
繼我話,呢套野有潛質劇場版化
望向不知所謂的blood-c

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-12, 09:51 PM   #421
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

引用:
作者: Kewellma 查看文章
blood- c 本身一開始只係打算做劇場版,
個 tv 版真係夾硬整出黎的, 不知所謂係正常 \\\

原來上松兄唔想奏死的, 係金子堅持第一集就整死奏....
金子, 我恨你

仲有上松兄為左實現大家一直以來都想達成o既事,
所以走去搵高山南同nana合唱, 點知佢真係應承

舊 04-02-12, 10:23 PM   #422
6eo
美波様!

註冊日期: Nov 2005
引用:
作者: Kewellma 查看文章
低處未算低

睇完成套既感想, 有歌, 唔, 收貨了
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-02-12, 10:41 PM   #423
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

其實我見套野都有唔少有讚的, 只係唔係個個都識欣賞啫

舊 04-02-12, 10:49 PM   #424
money
◆.西野司命.◆

咁呢套好睇過BLOOD C好多
BLOOD C電影版而家睇預告就覺得好左好多
所以電影版都會入場睇既

絕唱我又唔覺得差
最起碼請到高山南同水樹合唱
高山南而家接JOB都係睇自己喜好
而唔會睇錢 所以真係好珍貴

舊 04-02-12, 10:56 PM   #425
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
或者我換個講法,個人認為呢套野用劇場版表達會比用tv anime來得好

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 上松範康 新作コンテンツ進行中 money 日本動漫畫討論版 0 11-11-14 11:10 PM
[PSV] 金子彰史 新作ゲーム 解禁了 (魔法科高校劣等生) 負責人不是他哈哈 l 留用wild arms... 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 1 05-23-14 06:04 PM
[動畫] Leaf「WHITE ALBUM 2」#11「雪が解け、そして雪が降るまで(後編)」丨サテライト制作 money 日本動漫畫討論版 1003 01-02-14 10:33 PM
[動畫] 第17回アニメーション神戸賞発表 個人賞:上松範康 money 日本動漫畫討論版 0 10-13-12 11:28 AM
[MOB] スクエニ X 金子彰史 RPG新作「星葬ドラグニル」丨CV:木村良平 水樹奈々 money 手提遊戲機討論版 0 03-29-12 11:34 PM

現在的時間是 12:38 AM

手機版 | APP版